Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

hát. nálam a montira a szlik gumi, kb még mindig a kurvának a liliom szinonimája. (kivétel a görgõ, annak aki bírja)

Ebben igazad van, na de te nem is tekersz rossz idõben. Amikor 4 napig szakad az esõ, én ugyanúgy megyek, s erre a célra van egy fullrigid sárhányós montim. Igazából jó teszt, mert egybõl retekben megyek vele. :)

Ami nekem volt slick eddig:
Maxxis Xenith 1.5 - egész jó, nagyon gyors, jó súly, de iszonyatmód kopik, egy szezonban kockára koptattam
Schwalbe Kojak 2.0 - nagyon jó ballonos, teljesen slick, ellenben valami rettenetesen csúszós keverék, városban tökély
Conti Sport Contact - nagyon rideg gumi, egyáltalán nem ajánlom
Ritchey Tom Slick - szerintem nem éri meg az árát, de egész jó, ellenben gizda, s ezért ráz
Schwalbe Marathon Racer 1.7 - pillekönnyû, RaceGuard van benne, gyors, tartós, tapad, viszont szentségtelenül drága (nekem most ez van fent)

Nekem az oldalfal erõsítés nem szempont, akkor már legyen jó súlyban, ha meg felütéstõl félsz, hát ne használj belsõt. Én is felraktam már 1.7-es slicket "gettó-UST" megoldással. (1 tekercs szigszalag, másfél deci tej, szelep, s lehet pumpálni)

Terepezni én is eljárok 1.5-össel, de az nem jelenti azt, hogy baromira kényelmes is lenne.

Hát ja, ha lenne pénzem, vennék második bringának egy országútit, de egyelõre csak "második" gumira telik...

Harmadiknak inkább, mivel sajnálni fogod igazi nagy retekben és/vagy télen használni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem is 1,6" a SportContact. És hogy gyorsabban mentem vele lehet az "újdonság varázsa" miatt is volt.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Találtam még 2 jónak tûnõ slicket, ezek 1,5-ösek: Maxxis Detonator és Xenith. Ezekrõl mi a véleményetek?

Ezeket nem ismerem, de olyat vegyél ami oldalfal erõsítéses (pl. conti city contact, shwalbe marathon)
és akkor az 1,5-öset is kb. 3,5 baron nyugodtan lehet használni (az én 70 kilómhoz biztosan), és akkor nagyon kényelmes, nagyobb nyomáson viszont elkezd kellemetlenül rázni, és rosszabul is gurul.

A 1,75-ös méret szerintem annyiban más, hogy bár menetkényelemben közel hasonló (ezt sem szabad túlfújni), de a nagyobb úthibákat, padkákat jobban tolerálja, nem kell mindenhol átemelni az elejét - hátulját. Cserébe nehezebb.

A sport contactnak pedig van a köztes 1,6-os mérete, ami közelebb áll az 1,75-höz, nincs benne oldalfal erõsítés, de elég ballonos és ebben a kategóriában egész könnyû.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Egyetértek.

Én meg nem ezt tapasztaltam. 1.5-el még terepezni is eljárok, és a 21-es szingó acélvázon jobban rázott sokkal.

És a contival is elégedett vagyok.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Nekem is kéne az XT kerékszetre aszfaltos guma (szabira)
Shimi szerint 1.5 volna a minimum, slicke nemtudom kellene e, sosem volt aszfaltos gumám. Lenne ust´s is?

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás

Sziasztok!

26"-os MTB kerékre keresek aszfaltra való külsõt! Találtam is egy szimpatikusat: Continental Sport Contact 1,3. Jó vékony, és nem túl drága, de egy másik oldalon panaszkodtak rá, hogy nagyon csúszik...
Valakinek van tapasztalata errõl? Vagy tudnátok ajánlani hasonló árút, ami jobb?
Elõre is köszi a választ!

Találtam még 2 jónak tûnõ slicket, ezek 1,5-ösek: Maxxis Detonator és Xenith. Ezekrõl mi a véleményetek?
Mojlepque

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ajanlottam masik topikban, nekem mar rendeles alatt... semislick :) olcso, elmegy sulyu, es alig kopik allitolag. 1.7es.

Feltöltött kép

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás

hát. nálam a montira a szlik gumi, kb még mindig a kurvának a liliom szinonímája. (kivétel a görgõ, annak aki bírja)

Hát ja, ha lenne pénzem, vennék második bringának egy országútit, de egyelõre csak "második" gumira telik...
Mojlepque

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
hát. nálam a montira a szlik gumi, kb még mindig a kurvának a liliom szinonímája. (kivétel a görgõ, annak aki bírja)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Más. Szerintem montira aszfaltra legalább 1.5-öset, de méginkább 1.7-eset vegyél, mert egy 1.3-as a szart is kirázza belõled. Egész más a menetdinamikája egy montinak és egész más egy országútinak, a montiváz, villa, kerekek eleve sokkal merevebbek a függõleges irányból jövõ terhelésekre. Amikor 1.5ös slick montizás után átálltam országútira, s azon ugyebár 23cx700-as gumi van, 8 bar nyomáson, nagyon féltem, hogy jujj mennyire rázni fog. És nem. És a monti jobban ráz. :)

Egyetértek.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Jó gumma. +10km/h tempó a 2"-os bütykösökhöz képest, defekt nem volt. Esõben firkáltam vele már. Aszfalton.

Ha ez komoly, akkor megyek és veszek azonnal, mivel nekem maximum 3 km/h különbség van a 2.1-es bütykös és a slick gizda között, sõt, országútival is maximum +5 km/h-t verek rá az össztelós montimra (azonos pulzusszám mellett). :D

Szerintem igencsak vacak a Conti, mivel a gumikeveréke hidegben megdermed, s extracsúszós lesz. Ami nekem bevált, az a Schwalbe Marathon Racer, ezzel -10-ben sem volt gondom.

Más. Szerintem montira aszfaltra legalább 1.5-öset, de méginkább 1.7-eset vegyél, mert egy 1.3-as a szart is kirázza belõled. Egész más a menetdinamikája egy montinak és egész más egy országútinak, a montiváz, villa, kerekek eleve sokkal merevebbek a függõleges irányból jövõ terhelésekre. Amikor 1.5ös slick montizás után átálltam országútira, s azon ugyebár 23cx700-as gumi van, 8 bar nyomáson, nagyon féltem, hogy jujj mennyire rázni fog. És nem. És a monti jobban ráz. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Sledge

Sledge

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Ja, tud valaki jófajta futóéles terepgumit valami ésszerû áron. Korábban volt egy hasonló michelinem, és rendkívül elégedett voltam vele, csak sajnos azt a típust már rég nem gyártják... Kösz!

Szia,

Schwalbe Black Jack. Én ezt használom aszfalt / vegyes terepen. A másik garnitúrám Schwalbe Nobby Nick 2,25 amit azért sajnálnám asztfalton nyúzni.
A Szilvást én a Black Jack-el nyomtam, elég jól tisztult. Egy hátránya van, - mint ált. minden Schwalbinak - vizes aszfalton/kövön kicsit csúszik. Bár lehet, hogy a többi gumi is ....
Ahol akarat van, ott út is van... Hajrá Csömör!!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Jó gumma. +10km/h tempó a 2"-os bütykösökhöz képest, defekt nem volt. Esõben firkáltam vele már. Aszfalton.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Sziasztok!

26"-os MTB kerékre keresek aszfaltra való külsõt! Találtam is egy szimpatikusat: Continental Sport Contact 1,3. Jó vékony, és nem túl drága, de egy másik oldalon panaszkodtak rá, hogy nagyon csúszik...
Valakinek van tapasztalata errõl? Vagy tudnátok ajánlani hasonló árút, ami jobb?
Elõre is köszi a választ!
Mojlepque

ZIL

ZIL

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Ja, tud valaki jófajta futóéles terepgumit valami ésszerû áron. Korábban volt egy hasonló michelinem, és rendkívül elégedett voltam vele, csak sajnos azt a típust már rég nem gyártják... Kösz!
A számítógépek azért léteznek, hogy sose feledjük Murphy törvényeit.

ZIL

ZIL

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Helló! Kreatív felhasználásra keresek kb 2,3-2,5-ös névleges vastagságú belsõ gumit. Nem baj, ha sérült, csak legyen benne épp szakasz.

A kreatív felhasználás ebben az esetben annyit jelent, hogy gumi szorítógyûrûk kellenének. 1,9-2x-eset próbáltam, de nem tudtam ráerõltetni, ezért gondolom, hogy kb. 2,3-2x -es lenne a jó méret (tudom tágul, de légnyomás nélkül azért nehezebb ezt kivitelezni). Maszek lámpa projekt-hez lesz a nyárra. Szóval bármilyen használt, sérült gumi is jó.
Bocs a késõi reakcióért.

Üdv
A számítógépek azért léteznek, hogy sose feledjük Murphy törvényeit.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A 16g-os egy átlag 2,1esnél tudja a 2,5 bart.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hát a 12gr-os nekem még sohasem fújta 1.9-2.0-nál keményebbre többek közt ezért használok pumpát.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok!

Az utóbbi balaton bike fest maratonon volt két defektem, s nem pumpát használok hanem CO2-es patronnal fújom fel. A gondom vele hogy nem fújta fel elég keményre a gumit Racing ralph 2,1. Holott azt mondják hogy egy patronnal 2,5 barra fel lehet fújni. Vagy gyakorlatban mégsem így van? (lehet én voltam a béna, de a második defektemnél sem fújta fel keményre, pedig nem ment mellé).

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Még tovább szûkítem a kört:
- Specialized The Captain Controll 2Bliss 2.0 v. 2.2
- Specialized Fast Trak
- Maxxis Crossmark 2.1
- WTB Weirwolf 2.1

Mi a vélemény ezekrõl? Esetleg valami jobb ötlet?

Na... agyagos sárban Crossmark és a Weirwolf is gyorsan eltömõdik és nem is tisztulnak túl hamar. A folyós sarat viszont mindkettõ jól viseli.