Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15905 hozzászólás a témában

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Na srácok, elöl beüzemeltem a low budget conti rk 2.2-t. Azért csak elöl mert hátra már majd az új kerékkel megy, ami -1 kg lesz, így valszeg megközelítem a 9kg-t de ez egy másik történet. Tömege 547 [g] (elõzõ 997 kemény), a katalógusadat 570 [g]. A hátsó az valamivel nehezebb 590 [g]

Szal szemrevételezés alapján komoly gond nincs a gumival, kicsit üt, de menet közben nem érezhetõ, singletrackre csak leszedõvel ment fel. Szélessége 55 [mm], ami nagyjából megfelel a régi WTB nanoraptor szélességének (54 mm), viszont jóval nagyobb a magassága, szal ballonosabb, ill a futófelülete is szélesebb.

Betonon eléggé morog, meg nem is egy álom vele fékezni (valahogy meg kell közelíteni a hegyet),de amint terepre érek igencsak jó lesz. Nemtudom mennyire a tömege miatt, meg mennyire a gördülési ellenállása miatt, de sokkal jobb vele menni változatos terepen mint az elõzõvel, ja meg ahhoz képest igen komolyat tudok fele fékezni. Este volt már sötét csak kicsit elkalandoztam az erdõben, megyek le a lejtõn, hopp egyszer csak egy belógó ág elõttem, ijedtemben brutálisat fékeztem csak az elsõvel, de az ég világon semmi gond nem volt, tapadt nagyon komolyan. Elég keményre szoktam fújni a gumikat így ezt is (nyomást ne kérdezzetek), de lehet hogy alacsonyabb nyomáson még jobb lesz.

Szal jó.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A defektgátló tejeknek van valami tól-ig tûréshatára a hõmérséklet tûrése terén? Gondolok itt arra, hogy mondjuk -15 fokban vagy akár +45 fokban elveszti a tömítõképességét? A kérdést azért teszem fel, mert még a nyár elején kipróbálás címszó alatt vettem egy pár decathlonos belsõt gyárilag valami rózsaszín lötyivel töltve. A mai napig nem is volt vele defektem, gyanítom, hogy pártól meg is mentett már, mert volt hogy otthon vettem észre mintha kicsit eresztett volna a gumi. Viszont ma meló után fel akartam menni a hegyre, hát útközben feltûnt, hogy furcsán vezet az elsõ kerék. Megálltam megnézni mi a baj, nagy meglepetésemre egy ponton bugyborékolt kifelé a tej, megszûnt a tömítõ képessége, egyszerûen folyt kifelé a belsõbõl. Otthon megnézve jobban a lyukat, az csak egy gombostûhegynyi lyuk volt, ezt sem bírta eltömíteni a tej. Létezhet az, hogy ha sokáig a napon hagyom a bringát /melóhelyen nincs más lehetõség/ akkor "felforr" a tej és ezután már csak felesleges teher cipelni a kerékben, mert nem fogja tenni a dolgát?

Pedig ugyanebben a belsõben amikor tudatlanul elõször engedtem le a levegõt, akkor a szelepet is egy pillanat alatt eltömítette.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szóval az idei rémesen menõ Bükk Maratonnak egy pozitív élménye volt számomra: sikerült kipróbálni az új "sárgumikat", a Gerax Gato 2.10-est, a Geax új üdvöskéjét.

Feltöltött kép

Nem kifejezetten sárgumi, inkább olyan agresszív mindenes, s mondhatom, mindenbõl jelesre vizsgázott. Jó döngöltön, murván, sarason, agyagoson, de a legeslegjobb vizes-kövesen. Elcsúszásnak a közelében nem voltam vele. Talán egyedül aszfalton rossz, ugyanis elég lassú, s talán érdemesebb lett volna hátulra valami gurulósabbat tennem, de elsõre így is nagy élmény. Azt kell mondanom, hogy kicsit olyasmi, mint a NN, de nincs hirtelen stabilitásvesztése, amit az NN hézaga (a futóbütykök és az oldalbütykök közötti "árok") okozhat kevésbé technikás bringások esetén, s sokkal, de sokkal jobban tisztul. Mindezt egy picivel több súllyal, ellenben UST tulajdonságokkal adja. Alapvetõen a vizes-saras alpesi versenyekre vettem, de kipróbálásra a mostani hétvége is tökéletes volt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
max hamarabb leereszt, mert jobban kinyulik.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Ne aggodj, jo lesz.

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Most vettem egy belsõt, 2.1-es gumihoz. Az eladónak mondtam milyen méretût akarok, nem is néztem mit adott csak most otthon.
26x1,5/1.75-ös van ráírva a belsõre.
Szerintetek azt nyugodtan szereljem fel a 2.1-es külsõhöz, vagy nem lesz jó? Inkább vigyem haza?
Nem szeretném ez miatt most megszívni a Bükk maratonon.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Jónak tûnik ez a Rubena is.. Kanyarban lehet döntögetni szépen? Neked mennyit bírt kb. kilométerben?

6-800 km-t mentem vele aztán eladtam kerekestül. Ezalatt alig láthatóan kopott, 1x volt defektem egy üvegszilánktól. Az ajánlott max. nyomáson használtam (talán 4,5 bar, már nem emlékszem) és elég stabol volt kanyarokban is.
Failure is always an option.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A rubenat nem ajánlom. Szétrepedezik nagyon gyorsan ha nagy nyomáson használod.

A sebesség mindent megold.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Jónak tûnik ez a Rubena is.. Kanyarban lehet döntögetni szépen? Neked mennyit bírt kb. kilométerben?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Üdv!

Slick gumi témában szeretnék tanácsot kérni.
Jórészt két város közt ingázok, és olyan gumira lenne szükségem, ami alacsony gördülési ellenállással bír, nem kopik gyorsan, és jól tapad.
A Schwalbe Kojak 2.0 és a Continental Sport Contact keltette fel az érdeklõdésem, de szívesen veszem a többiek javaslatát is.

Suhanc

Én használtam ilyen Rubenát. Olcsó és nem rossz. A SportContact azért jobb és ha találsz "B" kategóriásat még olcsó is.
Failure is always an option.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
esetleg city contact, talán kevésbé kopik, mint a sportcontact

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Üdv!

Slick gumi témában szeretnék tanácsot kérni.
Jórészt két város közt ingázok, és olyan gumira lenne szükségem, ami alacsony gördülési ellenállással bír, nem kopik gyorsan, és jól tapad.
A Schwalbe Kojak 2.0 és a Continental Sport Contact keltette fel az érdeklõdésem, de szívesen veszem a többiek javaslatát is.

Suhanc

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
probalt vki rron+rron es rron+rr parost is? melyik jobb?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

"Geax is the off-road division of the Vittoria Group, which draws its name from the legendary Vittoria brand..."

koszi - maradnek a michelinnel, az bevalt :) majd figyelek, hatha lesz valahol olcsobban. kinn nem draga (9-10eur), csak mire ide eljut, addigra lesz sok. nalunk meg szokasosan pofatlan ara van.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

vittoriara nem irnak tul jokat :) geaxnek nem olvastam utana

"Geax is the off-road division of the Vittoria Group, which draws its name from the legendary Vittoria brand..."
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Montifan ugy emlekszem, neked ajanlottam a Fat Albertet. Most van eleg jo aron itt Ugy latom nem double defense-es.
Sp

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

off: olvasva a hozzaszolok suly adatait indithatnank egy duci treninget :)))) persze az oregek azt allitjak, hogy 100 kilo alatt se malac se ferfi :))))

sry az offert

meg lehet nezni, hogy akik elol mennek, milyen testalkatu emberek :) 170-180cm, 60-70kg.

rocket ron hatulra maszoguminak is jobb, mint a racing ralph? vagy csak a sulya miatt teszik manapsag inkabb a meno cangakra?

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

mert a dt puhább anyagból van az hajlik

a mavic keményebb az reped (de azt nem kell furni mert gyárilag olyan )

:)

Ennek oromere en is atnezem a mavic 321-es felnijeimet. :/ kb 4 eve nyuzom, remelem birni fogja meg egy darabig.
Sp

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
off: olvasva a hozzaszolok suly adatait indithatnank egy duci treninget :)))) persze az oregek azt allitjak, hogy 100 kilo alatt se malac se ferfi :))))

sry az offert
Sp

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Üdv a klubban:D Tegnap cserélték az elsõ felnimet ugyanilyen baleset miatt (DT Swiss 4.2D). De nem repedt el sehol, pedig fel volt fúrva autóra :D

mert a dt puhább anyagból van az hajlik

a mavic keményebb az reped (de azt nem kell furni mert gyárilag olyan )

:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való