Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mindkettõ; én Stan-t használok, s egy durrdefekttõl eltekintve, amikor másfél centis vágás lett a gumin, nem volt idén hiba. Párszor "fröcskölt", de mindig megfogta, s még rá se kellett pumpálni...

A nálunk beszerezhetetlen is érdekes, mivel a PB-ban a barátnõm éppen mostanában vett két undorítóan rózsaszín belsõt. :) Hívd fel õket, hátha van megoldás.

nincs a nagykerben szingo szelepes, csak auto (olyan van nekem is). michelin kellene - az zold. beleolvasok a belsomentes topikba :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mindkettõ; én Stan-t használok, s egy durrdefekttõl eltekintve, amikor másfél centis vágás lett a gumin, nem volt idén hiba. Párszor "fröcskölt", de mindig megfogta, s még rá se kellett pumpálni...

A nálunk beszerezhetetlen is érdekes, mivel a PB-ban a barátnõm éppen mostanában vett két undorítóan rózsaszín belsõt. :) Hívd fel õket, hátha van megoldás.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mennyibe kerülne venni 2 szingós belsõt hozzá?

hat kb 10e penzbe (nalunk beszerezhetetlen jelenleg)... :) vagy kifurom, vagy butil belsovel hasznalom. esetleg megprobalni belsomentesiteni. abbol melyik jo? stan, joe?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mennyibe kerülne venni 2 szingós belsõt hozzá?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ellen példa:
volt nekem dt 6.1 felnim,ami gyárilag autószeleppel jött ki,meg sem kellett fúrni, az nélkül is elrepedt,utána is csak azért fúrtam meg mert nehezen jött ki a szelep,nem volt pénz másikra:)

Feltöltött kép

igen, ez is a masik kerdes... hogyan lehet szepen "koralakura" furni? egyik munkatarsam epp erre figyelmeztetett, hogyha nekiesek egy szimpla 8as furoval, akkor valszeg ilyen otszogletu lesz. ezt nem csodalom, hogy statikailag nem a legstabilabb alakzat :) ket dolgot ajanlottak: kupos furo, ill kisebb lepesekben atfurni (pl 7es, 8as, stb).

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Mavic 717 felni, az egyik küllõlyuknál elindult egy 2-3 mm-es repedés. Igaz-e az az állítás, hogy ha a kis repedés végére fúrok egy kis lyukat, ezzel megállítható a továbbrepedés ?
Vagy ez már biztosan kuka ? :(

Nekem Mavic 317-es van, a szeleplyuknál szakadt be (de hogy hogyan, azt máig nem értem), 3 irányba indult el a repedés, megfúrtuk, azóta nem ment tovább.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Mavic 717 felni, az egyik küllõlyuknál elindult egy 2-3 mm-es repedés. Igaz-e az az állítás, hogy ha a kis repedés végére fúrok egy kis lyukat, ezzel megállítható a továbbrepedés ?
Vagy ez már biztosan kuka ? :(
Marci

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Mai mérés:
Maxxis Larsen TT 1.9 LUST = 1 x 562 1 x 572gr.

Menettapasztalat még nincs.

Bocs a saját idézetért.

Guma szerelése probléma nélküli, álló pumpával felraktam. Oldalfala különösen stabil.
Mérete egy Shimano XT felnin (18mm) 43,5mm, 1,5 báron.
Az elözö Nobby Nic 2.1 Ust pl. 52,5mm-es.

Menettapasztalat...elindultam szárazon, aszfalt, majd megáztam erdei úton. (elöl 1,2 hátul 2,2 bár)
Hangos...,(a NN képest)., talaj változás "halható" is.
A Vizes ösvényeken jól ment, gyors és kanyarokban is kiszámitható.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

no akkor most mi a konkluzio? :) legtobben furnanak, es igyis ugyis a szelepnel fog szetmenni?

nem biztos
nekem pl simán az oldalfala repedt el. :)
igaz azt nem kellett fúrni, mavic volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
no akkor most mi a konkluzio? :) legtobben furnanak, es igyis ugyis a szelepnel fog szetmenni? 75-80kg vagyok, es dt/spec 420sl a felni.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
ellen példa:
volt nekem dt 6.1 felnim,ami gyárilag autószeleppel jött ki,meg sem kellett fúrni, az nélkül is elrepedt,utána is csak azért fúrtam meg mert nehezen jött ki a szelep,nem volt pénz másikra:)

Feltöltött kép
Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ne fúrd szét, nagy baromság. Minden értelmesebb gyári kereket azzal szerelnék, kíváncsi lennék, egy CrossMAX SL-nek is ilyen nagy hévvel esnétek-e fúróval...

Egyetértek, a legtöbb könnyû felni, amit nem felütnek vagy elkoptatnak úgy hal meg, hogy elkezd körberepedni a szelepnél. És nem egy dt és mavic felnit láttam így tönkremenni.

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ne fúrd szét, nagy baromság. Minden értelmesebb gyári kereket azzal szerelnék, kíváncsi lennék, egy CrossMAX SL-nek is ilyen nagy hévvel esnétek-e fúróval...

Én simán nekiesnék annak is, persze csak ha lennék olyan hülye, hogy kiadjak érte annyi pénzt. De az már más kérdés.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Outihoz SCHWALBE SV20 18/25-622(65gr), Maxxis Flyweight (0,45mm) 18/25-622 (52gr) belsõrõl tapasztalata van valakinek?
Melyiket érdemes venni?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
spooon: 87 kg. vagyok :) Egy Enduro SL-ben van a kerékszett, még csak nem is finomkodásra van használva.

Dante: amit tigger is írt, ha nem számítana az UST, simán fúrnám fel auto szelepre. Nem ész nélkül furkálja az ember, hanem tágít a meglévõ lyukon egy kicsit, ne dramatizáljuk túl a dolgot :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
100 körül mozgok, felfurt felnivel egy éve megyek...450g-os a cucc, kutya baja neki, gyárban sem csinálják másképp :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
jelen
furkált felnivel is 90kg körül voltam

egy sun ufot vagy eq21-et nem furkálnék de nem is vennék olyat mert csak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Nekem 400 grammos DT Swiss van felfúrva autoszelepesre (gyûlölöm a prestát, a világból ki lehet kergetni vele...) és mûködik gond nélkül.

Azt se feljetsetek el h a versenyzo sulya is szamit. 60 kg-mal lehet h fel furhato, de 80-100 korul mar meggondolando.
Sp

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ha biztos nem akarnám ust használni, gond nélkül felfurnám a crossmax sl-t is
nekem csak a wtb-t kellett felfúrnom, mert azon kivûl csak mavic felniim voltak, azok meg nagy lukasak alapból mind.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
akkor ugy latom megsem olyan egyseges dolog ez :) probalok minel tobb embert megkerdezni, de elegge megosztja a bringasokat, hogy erdemes e felfurni egy olyan felnit, amit nem ugy talaltak ki. szivem szerint vennek inkabb egy uj latex belso part ertelmes arban (nem ~4kert dbjat).

mennyire mukodne a belsomentesites (dt-spec 420sl + racing ralphok)? az "inicializalo" fujast meg lehet csinalni egy sks airworx muhelypumpaval? mukodik presta szeleppel? szivesen kiprobalnam ezt is, de nem meregdraga ust cuccokkal.