Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2010. szeptember 25. - 02:54
Ride everywhere.
.
Írta 2010. szeptember 24. - 16:54
No meg persze kivétel nélkül szálhibásak kicsit, emiatt a büdös életben nem szeded ki a nyolcast a gumiból.
Én 3 szett ilyen gumi, és beletekert 25 000 km után azt mondanám, hogy ez nem így van. Nekem nincs benne se nyolcas, se szálhiba. És egy ismerõsömnek se, sõt, ma beszéltem a szomszéddal és pont dícsérte a gumit, amit pár hónapja vett, hogy mennyire bevált neki.
Írta 2010. szeptember 24. - 12:08
No meg persze kivétel nélkül szálhibásak kicsit, emiatt a büdös életben nem szeded ki a nyolcast a gumiból.Amúgy ezen contik nagyrésze csak szépséghibás, elcsúszott a felirat, vagy a reflex csík, ezek gyakorlatilag tökéletes használati értékkel rendelkeznek.
Ride everywhere.
.
Írta 2010. szeptember 24. - 00:52
Két dolog jöhet még szóba:
- az Araya RM395 Team felni egyszerûen nem kompatibilis a Continental gumikkal, vagy egyáltalán a kevlárosokkal
- a fékezõfelület annyira elvékonyodott, hogy a nyomás kicsit ki tudja nyomni a felni oldalfalát, így könnyebben elmozdul a gumi
Elég nehéz megállapítani, hogy a felni mennyire kopott, mert gyárilag homorú az oldalfala. A fék bitangul jól fog.
A ma esti mosogatást még szebbé tette a kellemesen sziszegõ hang, ami a tudtomra adta, hogy holnap ismét kereket szerelek.
Holnap megpróbálkozom drótperemes külsõvel, holnapután más gyártóval... aztán... aztán... aztán?
Írta 2010. szeptember 23. - 21:31
Na, igy mar ertem mire gondolsz. Az a gond, hogy a selejt, az nem veletlenul selejt, nem biztos, hogy hasznalhato. En a selejtszamot csokkentenem, ha mar a kornyezetvedelem a szempont, nekem ez jut eszembe elsore.
Azért ha végig gondolod a reális lehetõségeidet, szerintem rájössz, hogy b kategóriás gumit valamivel könnyebben vehetsz, minthogy egyszemélyben lecsökkented a continentál gyártási selejt rátáját.
Amúgy ezen contik nagyrésze csak szépséghibás, elcsúszott a felirat, vagy a reflex csík, ezek gyakorlatilag tökéletes használati értékkel rendelkeznek.
Írta 2010. szeptember 23. - 20:51
Írta 2010. szeptember 23. - 20:42
Mitol csokkentene?
Ha nem gyartod le, akkor vagy esetleg nullan. Es a itt a B kategorias gumi helyett le fog gyartani meg egy A kategoriasat is.
Miért is?
A gyártási selejt az adot. Ha te pedig az egyébként kukába való gumit használod, egy normál helyett, akkor pontosan egy gumival kevesebbet füstölnek el a szemétégetõk.
Írta 2010. szeptember 23. - 20:20
Az aktuális Bike és Mountainbike tesztei/mérései + saját és német forumtagok tapasztalatai után állitható a dolog, hogy Conti is átvette a "keskenygumikönyeb" féle "új" gyártásti/marketing tehnikát.
Pl. 2010-es 2.2-es Rubber Queen (BC) olyan széles és olyan nehéz mint a 2011-es 2.4
Schwalbeék már régóra csinálják...sajnos.
contik nagy többsége mindig lényegesen kisebb volt a névleges méretnél (bár tán pont a rubber queen volt eddig a kivétel)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. szeptember 23. - 19:46
Két dolog jöhet még szóba:
- az Araya RM395 Team felni egyszerûen nem kompatibilis a Continental gumikkal, vagy egyáltalán a kevlárosokkal
- a fékezõfelület annyira elvékonyodott, hogy a nyomás kicsit ki tudja nyomni a felni oldalfalát, így könnyebben elmozdul a gumi
Írta 2010. szeptember 23. - 17:43
Maga az ötlet, hogy eladják a B kategóriás gumit, az nagyon jó. Csökkenti a környezet szennyezést, stb.
Mitol csokkentene?
Írta 2010. szeptember 23. - 16:53
Pl. 2010-es 2.2-es Rubber Queen (BC) olyan széles és olyan nehéz mint a 2011-es 2.4
Schwalbeék már régóra csinálják...sajnos.
Írta 2010. szeptember 23. - 15:42
Írta 2010. szeptember 23. - 15:34
A baj akkor van, ha elfelejtik mondani, hogy ez B-és gumi és ha nem csak szépséghibás, hanem szerkezeti gondok vannak vele, akkor hozd vissza, de izibe.
Nálunk a boltos korrekt és így tájékoztat, a döntés meg az enyém. Van, ahol meg ezek szerint nem.
Írta 2010. szeptember 23. - 14:59
bikertigger: nem is az a lenyeg, hanem az, hogy pontosan ugyanazt a termeket kapod. es ugy "olcso".
Írta 2010. szeptember 23. - 14:41
aztán eccer Hans kitalálta hogy figzeljetek adjuk el a balkánon...oszt bejött
Mi pl anno szóltunk, hogy azért ez nem véletlen nem 15K
Arn, én nem azt mondtm hogy csak oem, hanem hogy az is van.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. szeptember 23. - 14:33
masreszt par oldallal ezelott ki lett targyalva. sokan azt hiszik hogy egy 10rugos gumit 3ert meg lehet kapni. nem lehet.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. szeptember 23. - 14:32
Egyáltalán, minek használhatatlan gumikat gyárta(t)ni, forgalmazni?
Ezek gyártási hibás gumik, még így is bõven visszahozzák az alapanyag és a gyártás költségét. Normális esetben, normális országban ezt senki sem sózza rád anélkül, hogy tudnád mit veszel...
Írta 2010. szeptember 23. - 13:48
Egyébként mivel eddig én nem tudtam ezekrõl az osztályokról, én soha nem vettem volna Continental gumit, mert szinte mindenkitõl csak a rosszat lehet róla hallani. Ezek szerint azért mert azok nyilván alacsonyabb minõségûek.
Egyáltalán, minek használhatatlan gumikat gyárta(t)ni, forgalmazni? A rossz tapasztalat az emberekben mélyebb nyomot hagy. Én ezek után is elgondolkozok rajta, hogy Conti abroncsot vegyek-e.
Írta 2010. szeptember 23. - 13:29
en rendeltem ilyen "olcso" schwalbekat. mindegyik rendes dobozos, gyartasi szammal.
Biztosan "B" voltak dobozolva.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2010. szeptember 23. - 10:12

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére