Most jön a trükkös kérdés. Mekkora nyomáson mérted ezeket az adatokat? 2 és 4 bár között pl már több mm eltérés van.
2.5 baron mindet. a 2.1eset 2.8on.
Most jön a trükkös kérdés. Mekkora nyomáson mérted ezeket az adatokat? 2 és 4 bár között pl már több mm eltérés van.
RAUH-Welt
B E G R I F F
rralph 2.25 57x559 - 55mm (3,5% elteres)
A sebesség mindent megold.
akkor azert ott is elcsaljak nemileg 56nak kellene lennie (5,3% - kb mint a rron eseten)
en is mericskeltem: ugy csinaltam, hogy a tomlo meretet neztem meg. mm pontossaggal: az a meret, ami koze meg epp befer a gumi (hiaba tolom ra a tolomerot, a gumit benyomja). ez alapjan:
rron 2.25 57x559 - 54mm (5,2% elteres)
rralph 2.1 54x559 - 49mm (9,2% elteres)
specialized purgatory 2.2 56x559 - 54mm (3,5% elteres)
ha az osszes tobbi is egyforma, akkor nem fogjak visszavenni. a schwalbet lehetne perelni, hogy nem felel meg a rairtaknak. de biztos van vmi kiskapujuk, lehet egy 30as felnin ennyire szetterul.
melyik gyartonal felelnek meg a rairtaknak? vagy egyaltalan milyen feltetelek mellett ekkora a gumi?
Amúgy kiváncsi lennék, hogy vajon a garanciába beletartozik-e az, hogy ha visszavinnék egy gumit, mert jelentõsen eltér a mérete a gyáritól megadottól?
Elvileg bõven belefér a gyártási hibás termék fogalmába.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Amúgy kiváncsi lennék, hogy vajon a garanciába beletartozik-e az, hogy ha visszavinnék egy gumit, mert jelentõsen eltér a mérete a gyáritól megadottól?
Elvileg bõven belefér a gyártási hibás termék fogalmába.
Az csupán a kérdés, hogy ki venne egy olyan gyártótól, aki szemmel láthatóan átveri a fogyasztóit. Nem a gumi minõségérõl van szó, ez elvi kérdés, de attól nyugodtan istenítheted továbbra a Schwalbe-t, noha kissé szûklátókörû az álláspontod.
csak a feliratrol beszelek attol ugyanazt a gumit vennem meg, mert jo. hagyjuk szerintem.
hanem arrol hogy mi valtozna, ha ezentol a 2.25 helyett 2.1et irnanak ra. reszemrol semmi.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
tulragozzuk a dolgot... nem arrol beszelek, hogy csalas vagy nem (az), hanem arrol hogy mi valtozna, ha ezentol a 2.25 helyett 2.1et irnanak ra. reszemrol semmi.
Persze, nem csak a méret száímt, de igenis sokat számít. Sõt, sok esetben egy guminak elég sok méretvariánsa van, és hidd el, hogy nem ok nélkül. Az a tény, hogy neked megfelelt egy vékonyabb gumi is, nem jelenti azt, hogy másnak is megfelel, továbbá ez nem csak az általad használt gumi típust érinti, hanem nagyon sokat.
Nekem a 37x559, és 37x700 -as gumijaim 30-31mm-esek, ami 20% körüli eltérés. Ne magyarázd már meg, hogy ez normális dolog.
Ez szimpla csalás a számokkal és a tömeggel, mert marketing szempontból ez így jó. Ezen nincs mit ragozni, meg magyarázni.
mashogy nem tudom mar leirni, hogy nem (csak) a meret a lenyeg. olyan, mintha egy ariel atomot a kobcenti es loero alapjan itelnel meg.
De lehet és pontosan így is van. Meg megy a "térítés" is folyamatosan itt a fórumon is.
Valahol olvastam olyat, hogy a 2,25ös racing ralph kevés általános felhasználásra elõre. Valahogy ez nekem és jó pár ismerõsömnek valahogy nem tûnt fel, pedig a magyar maratonozós átlagnál sokkal gyorsabban megyünk lefelé.
Bocsánat, de ezt a gondolatmenetet továbbra sem értem.
nem - attol nem lesz rosszabb a 2.25os schwalbe, mert meretileg csak 2.1es. attol ez meg ugyanugy az egyik legjobb mtbgumi. tehat azert jo, mert az a tipus konkretan ezt tudja, es nem azert, mert 2.25os. ha hirtelen azt irnak ra, hogy 2.1, akkoris ugyanugy ez lenne az egyik legnepszerubb. vagy ezzel csak en vagyok igy? nem kezdenek el attol 2.25os gumit venni masik gyartotol.