Ragasztott felnivédõ szalag nyomait kellene eltávolítanom... Milyen oldószerrel lehetne megkönnyíteni a kapirgálást?
Nekem az ilyen ragacsmaradványokra a WD-40 jött be.
Ragasztott felnivédõ szalag nyomait kellene eltávolítanom... Milyen oldószerrel lehetne megkönnyíteni a kapirgálást?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Most jön a trükkös kérdés. Mekkora nyomáson mérted ezeket az adatokat? 2 és 4 bár között pl már több mm eltérés van.
RAUH-Welt
B E G R I F F
rralph 2.25 57x559 - 55mm (3,5% elteres)
A sebesség mindent megold.
akkor azert ott is elcsaljak nemileg
56nak kellene lennie (5,3% - kb mint a rron eseten)
en is mericskeltem: ugy csinaltam, hogy a tomlo meretet neztem meg. mm pontossaggal: az a meret, ami koze meg epp befer a gumi (hiaba tolom ra a tolomerot, a gumit benyomja). ez alapjan:
rron 2.25 57x559 - 54mm (5,2% elteres)
rralph 2.1 54x559 - 49mm (9,2% elteres)
specialized purgatory 2.2 56x559 - 54mm (3,5% elteres)
ha az osszes tobbi is egyforma, akkor nem fogjak visszavenni. a schwalbet lehetne perelni, hogy nem felel meg a rairtaknak. de biztos van vmi kiskapujuk, lehet egy 30as felnin ennyire szetterul.
melyik gyartonal felelnek meg a rairtaknak? vagy egyaltalan milyen feltetelek mellett ekkora a gumi?
Amúgy kiváncsi lennék, hogy vajon a garanciába beletartozik-e az, hogy ha visszavinnék egy gumit, mert jelentõsen eltér a mérete a gyáritól megadottól?
Elvileg bõven belefér a gyártási hibás termék fogalmába.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Amúgy kiváncsi lennék, hogy vajon a garanciába beletartozik-e az, hogy ha visszavinnék egy gumit, mert jelentõsen eltér a mérete a gyáritól megadottól?
Elvileg bõven belefér a gyártási hibás termék fogalmába.
Az csupán a kérdés, hogy ki venne egy olyan gyártótól, aki szemmel láthatóan átveri a fogyasztóit. Nem a gumi minõségérõl van szó, ez elvi kérdés, de attól nyugodtan istenítheted továbbra a Schwalbe-t, noha kissé szûklátókörû az álláspontod.
csak a feliratrol beszelek
attol ugyanazt a gumit vennem meg, mert jo. hagyjuk szerintem.
hanem arrol hogy mi valtozna, ha ezentol a 2.25 helyett 2.1et irnanak ra. reszemrol semmi.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
tulragozzuk a dolgot...
nem arrol beszelek, hogy csalas vagy nem (az), hanem arrol hogy mi valtozna, ha ezentol a 2.25 helyett 2.1et irnanak ra. reszemrol semmi.
Persze, nem csak a méret száímt, de igenis sokat számít. Sõt, sok esetben egy guminak elég sok méretvariánsa van, és hidd el, hogy nem ok nélkül. Az a tény, hogy neked megfelelt egy vékonyabb gumi is, nem jelenti azt, hogy másnak is megfelel, továbbá ez nem csak az általad használt gumi típust érinti, hanem nagyon sokat.
Nekem a 37x559, és 37x700 -as gumijaim 30-31mm-esek, ami 20% körüli eltérés. Ne magyarázd már meg, hogy ez normális dolog.
Ez szimpla csalás a számokkal és a tömeggel, mert marketing szempontból ez így jó. Ezen nincs mit ragozni, meg magyarázni.