Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
szerintem új külsõt venni olcsóbb

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Az is eszembe jutott, hogy a régi felni nem barátkozik a kevláros-hajtogathatós gumikkal...

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Szétkaptam a kereket, a felni és a gumi peremét is megtisztítottam sebbenzinnel. 3 bar-ra fújtam, majd irány edzeni. Öt perc után defekt, kiszakadt a szelep a helyérõl, mert elforgott a külsõ és a belsõ is. Hazamentem, újra szétszedtem, erõsebb belsõt pakoltam bele, majd irány edzeni... öt perc után újra defekt, szelep kiszakadt, szétbarmolta a frissen felragasztott Ritchey felniszalagot is. Tovább nem próbálkoztam, hanem másik bringával edzettem. Most jön a harmadik kör. Új felniszalag, belsõ... és nem próbálkozom tovább a Continental Twister Pro-val sem. (Egyébként másik felnin normálisan viselkedett.) Megnézem Schwalbe Kojak-kal és van még Continental Twister Supersonic is, de kistestvére miatt már félek tõle... Úgy néz ki, hogy az Araya RM395 Team felni nem szeret minden gumit. :S

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

...ez van, ez kell a népnek.

A másik véglet sem jobb, amikor valaki a vadi új Rocket Ron-nal farolgat aszfalton, miközben a karbon binyiglivel gurul le tejér'... :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
már 10 éve (!) is volt B-s conti itthon.
ez van, ez kell a népnek.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
az összes occsó az . volt expolrer is, ami pont így elforgott
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ja... és hogy fokozzam: az elcsavarodó gumi kitépte a Maxxis Ultralight-ból a szelepet. Még szerencse, hogy csak hazaérkezés után 5 perccel. :D

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Másodosztályú a conti? Szerintem igen és ez a baj.

Elvileg nem... egy régebbi Twister Pro, már használtan került hozzám. Azt hittem, csak a másodosztályú királyok árasztottak el minket... (Speed-, Race-, Mountain King).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ott a pont !
Vettem én is egy-két másod osztályú Continental-t és az egyikkel pont ez volt a bajom, elforgott a felnin a fékezéstõl. Ki is csinálta egy két belsõmet, a felniszalag levágta a szelepet. Haverom is adta az okost, hogy "ilyen nem létezik" meg jött a hintõporával de az nem befolyásolt semmit.
Egy ideig a benzinkútnál leengedtem, áthúztam a gumit a másik irányba, felfújtam. De aztán meguntam, kidobtam a francba.
Szóval, létezõ jelenség - de nem gyakori.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ezek nekem is az ezotériába tartoznak.

Én a sima autószelepes felniben használtam preszta szerelepes belsõt, csak akkor fújok bele ha már kopog a felni, másodosztályõ contit használok, hibntõport max a lábamra kenek és olyan igényesen szerelek, hogy sokszor már az összerkásnál ferdén áll a szelep de ebbõl problémám sosem volt még.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igaz... ott a pont, lehet hogy a külsõ forog el!

Continental Twister Pro van fent, 2,8 és 3 bar-on, csak azért fújtam ennyire, mert aszfalton tekertem. Szóval ha tovább csökkentem a nyomást, akkor pörögni fog a külsõ menet közben? :D Pedig nem is ment fel túl könnyen. Ha meg még fújok bele, kirázza a vesekövemet is...

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ugy, hogy osszetapad a ket gumi. de ez szelsoseges eset - konnyebben kerul a helyere a belso. nem en talaltam ki.

kerékpár belsõ hintõpor - Google keresés
http://www.google.hu...A&start=10&sa=N

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

hintoport akartam irni :) szerelesnel hasznos. az emlitett specializednel rakd bele ugy, hogy ne tapadjon le, tekeredjen meg vhol. hasonlo celbol, mint az ontoformanal.

Hogy tekeredik meg?
Mi az,hogy szerelésnél hasznos?
Mitõl dörzsõlõdik ki?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Én minden új belsõt behintõporozok mielött berakok.
Nálam ez mánia.
:D
KROSS Level A2

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Bakker.
Veletek mindig olyan extrém dolgok történnek,ami soha eszembe se jutna.Milyen dörzsõlõdésrõl beszélsz?
Milyen púder?
A belsõn meg azért van anyag ,mert öntik õket ne ragadjon bele az öntõformába.

hintoport akartam irni :) szerelesnel hasznos. az emlitett specializednel rakd bele ugy, hogy ne tapadjon le, tekeredjen meg vhol. hasonlo celbol, mint az ontoformanal.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Köszönöm a tippeket! Holnap szétszedem, megtakarítom, összerakom... meglátjuk, mi lesz a vége! :D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Kosz biztos, hogy nincs, most takarítottam sebbenzinnel a felnit. Viszont lehet, hogy azért van a cécó, mert amikor elpakoltam a külsõt, kapott egy kis gumiápolót. Lehet, hogy abból marat a peremén is és az teszi síkosabbá!

Kb 12 éve bringázok.
Az utóbbi 4 évben 2.2-es gumikkal,2.5 baron,96 kiló vagyok.Szoktam igen izmosakat fékezni,DE MÉG SOSE FORDULT EL A SZELEPEM.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

en erre a kettore szoktam figyelni: az erintkezo peremek legyenek tisztak, es legyen eleg puder a kidorzsoles ellen. de errol a puderes dologrol jut eszembe - a specializedeknel szinte bele van ragadva kulsobe a belso. az miert jo? mindket bringamon igy volt osszerakva. elvileg igy nem is nagyon lehetne, hiszen olyan belsot nem is nagyon lattam, amin nem volt vmi anyag.

Bakker.
Veletek mindig olyan extrém dolgok történnek,ami soha eszembe se jutna.Milyen dörzsõlõdésrõl beszélsz?
Milyen púder?
A belsõn meg azért van anyag ,mert öntik õket ne ragadjon bele az öntõformába.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Kosz biztos, hogy nincs, most takarítottam sebbenzinnel a felnit. Viszont lehet, hogy azért van a cécó, mert amikor elpakoltam a külsõt, kapott egy kis gumiápolót. Lehet, hogy abból marat a peremén is és az teszi síkosabbá!

en erre a kettore szoktam figyelni: az erintkezo peremek legyenek tisztak, es legyen eleg puder a kidorzsoles ellen. de errol a puderes dologrol jut eszembe - a specializedeknel szinte bele van ragadva kulsobe a belso. az miert jo? mindket bringamon igy volt osszerakva. elvileg igy nem is nagyon lehetne, hiszen olyan belsot nem is nagyon lattam, amin nem volt vmi anyag.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás