Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

schwalbe cx compot hasznalok - beletettem kb 5000kmt, de meg mindig jol viseli. sokkal konnyebb tekerni, mint az olcsobb 35os turagumit, esoben sem csuszik, relativ konnyu es van benne defektvedelem. lightos tereppel is elboldogul, olcso :) a crosscangamrol maradt, nekem meglepo volt, hogy mennyire jol mukodik varosban is.

622x35osrol irtam, amit. a 26os verziojarol sok jot nem olvastam.

Engem érdekelne egy kicsit bõvebb tapasztalat, ha van errõl a gumiról. A mostani országúti gumim borzasztó városban. Vízen meg... Ráadásul kellene egy ballonosabb gumi is majd. CX Comp és Tyrago között gondolkodok. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ha a tapadás az elsõdleges szempont, akkor milyen gumit érdemes venni? CX / városi gépre kéne, kezd kopni a Kenda, meg az eleve sem volt egy tapadóbajnok, és jó lenne most egy olyan gumi ami olyan érzés mintha le lenne a gép ragasztva a betonra...
Kicsit a CX miatt aggódok, mert totál más jó terepen és betonon... Aki használt már 28-30-as, de majdnem full sima (max. enyhén bordás) gumit terepen, az mesélhetne hogy mennyire gáz.

schwalbe cx compot hasznalok - beletettem kb 5000kmt, de meg mindig jol viseli. sokkal konnyebb tekerni, mint az olcsobb 35os turagumit, esoben sem csuszik, relativ konnyu es van benne defektvedelem. lightos tereppel is elboldogul, olcso :) a crosscangamrol maradt, nekem meglepo volt, hogy mennyire jol mukodik varosban is.

622x35osrol irtam, amit. a 26os verziojarol sok jot nem olvastam.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
WTB Prowler MX-el van valakinek tapasztalata?
"Ride today, heal tomorrow"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha a tapadás az elsõdleges szempont, akkor milyen gumit érdemes venni? CX / városi gépre kéne, kezd kopni a Kenda, meg az eleve sem volt egy tapadóbajnok, és jó lenne most egy olyan gumi ami olyan érzés mintha le lenne a gép ragasztva a betonra...
Kicsit a CX miatt aggódok, mert totál más jó terepen és betonon... Aki használt már 28-30-as, de majdnem full sima (max. enyhén bordás) gumit terepen, az mesélhetne hogy mennyire gáz.

Én évek óta rendszeresen használom a városi slic gumikat terepen. Ha nincs nagyon merdek lejtõ, meg nagy sebesség akkor nem annyira para. Kicsit lassabban kell menni, meg figyelembe kell venni a gumi határait, rézsüket lehetõleg kerülni az oldalminta hiánya miatt, de nagyjából ennyi. Én felmegyek vele hármashatárhegyre is, ahol a döngölt földutas részeken nem is vagyok lassabb, mint a haverom rendes terepgumival, meg telóval. Persze a nagyon durva terepet azért kerülöm.

Szerintem vegyél valami túra gumit,mint a conti contact, az majdbnem sima, de azért mégsem, van pár negatív borda benne. Nekem eddig a tapadásával nem volt bajom, de télen azért eleve úgy kell menni, hogy nem bízol a gumiban.

Most vettünk páromnak conti country ride gumit, azon középen van egy kiemelkedõ futóél, ami oldal irányban is tart . Most lett feltéve, még nincs tapasztalat vele, ilyen vegyes célra ránézésre legalábbis megfelel. Mjad megírom, hogy mik a tapasztalatok vele.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
A CX gumik eléggé kopnak aszfalton, de a gördülési ellenállásuk jóval kisebb, mint valami klasszikus terepgumié. Néha terepre tévedtem az 1.35-ös Schwalbe Kojak-kal, de lássuk be, nem oda való. Enyhén nedves talajon, avaron, gyökereken könnyen megcsúszik, a tapadása poros talajon sem az igazi és elég keskeny ahhoz, hogy a köves részeken könnyebben sérüljön a felni. Ezek mellett használható... :D

A lényeg: CX-re és városi felhasználásra külön gumit választanék!

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ok, köszi a tanácsokat und danke schön!
(majdnem azt írtam, dante schön :-> Hiába, péntek van, fáradok)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Köszi! Ráfoltozok akkor, biztos ami tutkeráj, mert a szövet is felhasadt, még ha csak a legkülsõ réteg is. Meg megpróbálom a csavarnyúzós trükköt, jó ötlet!

Ha a szövet is meggyengült, mindenképpen varrd meg szerintem. Ártani nem árt - csak ne felejts el foltot tenni a varrás belsõ felére is, ha belsõvel használod, mivel csúnyán ki tudja dörzsölni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Köszi! Ráfoltozok akkor, biztos ami tutkeráj, mert a szövet is felhasadt, még ha csak a legkülsõ réteg is. Meg megpróbálom a csavarnyúzós trükköt, jó ötlet!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A héten az egyik kora reggeli edzõkörömnél törött üvegcserepeken zúgtam át véletlenül (innen is üdv. a mindenféle építési törmeléket a kátyúkba töltõknek!...). A gond nem nagy, egy kábé 40-50%-osra leharcolt NobbyNic oldalfalát vágta fel részlegesen, úgy 1 cm hosszan, de abból is csak a külsõ compound hasadt fel. Elvileg ezalatt még van kettõ szövetréteg. Szerintetek érdemes rámenni tûvel és cérnával, biztos ami biztos alapon? (belsõ nem púposodik kifelé)
A téli edzésekhez még jó lenne, ha kitartana ez a külsõ. ;->

Bökdösd meg csavarhúzóval, ha nem megy át s szöveten, jó lesz. A gumi nem tart semmit, csak a szövet a lényeg. Ha a szövet jó, kívülrõl, a vágás védelme érdekében ráfoltoznék, de kábé ennyi.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
A héten az egyik kora reggeli edzõkörömnél törött üvegcserepeken zúgtam át véletlenül (innen is üdv. a mindenféle építési törmeléket a kátyúkba töltõknek!...). A gond nem nagy, egy kábé 40-50%-osra leharcolt NobbyNic oldalfalát vágta fel részlegesen, úgy 1 cm hosszan, de abból is csak a külsõ compound hasadt fel. Elvileg ezalatt még van kettõ szövetréteg. Szerintetek érdemes rámenni tûvel és cérnával, biztos ami biztos alapon? (belsõ nem púposodik kifelé)
A téli edzésekhez még jó lenne, ha kitartana ez a külsõ. ;->

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Köszönöm a tippeket, megfogadom õket !!!
Úgy nézem hirhedt környék a miénk. Üdv a tüskés dombságból. :D

A lötyi sem rossz, de szúrásosra jobb a latex - a lötyit tölteni kell, annak csak belsõ nélküli rendszernél van igazán értelme.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Köszönöm a tippeket, megfogadom õket !!!
Úgy nézem hirhedt környék a miénk. Üdv a tüskés dombságból. :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Napok alatt enged valamennyit, nem árt gyakrabban ellenõrizni, mert porózusabb, mint a butyl belsõk.

Amikor én laktam a Gödöllõi dombságban, nekem a No Flats lötyi jelentette a megoldást. :D

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ahha értem, ez nekem új ez a belsõ.

Mennyire gyorsan engedi el ez a levegõt? Otthon kompresszorral felnyomom, az nem gond. De menet közben is kell vele foglalkozni, vagy csak napok alatt enged el valamennyit?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

...elég sok felénk az akác erdõ.

Szia! Amikor a Gödöllõi dombságban laktam, én is ezzel küzdöttem, mivel az erdõk kb 80 %-a akácos. Nekem a megoldást a latexbelsõ hozta. Azt mindig pumpálni kell, de legalább ezt otthon tettem meg, mûhelypumpával, s nem kint szívóztam ezzel.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Inkább a defekt védelem a fontos. Csak annál is szeretnék törekedni arra, hogy minél könyebb legyen.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hi,

Elõször csak egy apró észrevétel: abroncs az leginkább a felni.

Nem tudom kevláröves külsõk mennyire tudnak 500g alá menni, de ha nem lelnél ilyet és a lötyikkel sem szimpatizálsz esetleg gondolkodj el latex belsõ beszerzésén. Pont a szúrásos defektek ellen valók, sokan szeretik õket.

Pl.: Michelin Aircomp Latex 26x1,9-2,2" (Kerék | Belsõ | 26 coll) | Kerékpár Webshop

Az alacsony gördülési ellenállás, plusz erdõs terepre való kivitel nem tudom össze fog-e jönni. Valamit valamiért.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
2.1-es méretben, vagy fölötte 500g alatt jórészt versenyre való gumikat találsz, amik elég gyorsan kopnak és nem a defektvédelemrõl híresek.

A Schwalbe defektvédelemmel ellátott gumijai elég jók, de azok is 500g fölött vannak és húzós az áruk. Esetleg nézz rá a Maxxis CrossMarkra!

De legfõképpen gondold át, hogy melyik fontosabb: a defektvédelem, vagy a tömeg! A kettõ együtt nem megy...

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni mtb abroncs választásban.
Nagyon sokszor kapok defektet, mert elég sok felénk az akác erdõ. Volt olyan, hogy egyszerre kaptam elsõ és hátsó defektet ilyen kisebb tüskék miatt. Leginkább erdõben tekerek, de sokszor tévedek aszfaltra is, szóval a felhasználás elég vegyes, de fõleg terep gumit keresek.

Amire szükségem lenne, az egy
- min. 2.1-es MTB külsõ,
- alacsony gördülési ellenállással, erdõs terepre alkalmas kivitelben,
- lehetõleg kevláros kéne a tüskék miatt
- legyen könnyû, azaz max. 500g

Van ilyen defekt gátló taknyom, de azzal az a bajom, hogy nagyon nehéz lesz tõle a kerék. Emiatt keresek egy olyan könnyû abroncsot, ami magában defekt álló.

Tudnátok adni tippeket? Felmentem jópár oldara keresgélni, de elvesztem a rengetegben, baromi sok féle van. Mivel nem olcsók, nem szeretném "elvásárolni" magam.

Köszi!