Ha a tapadás az elsõdleges szempont, akkor milyen gumit érdemes venni? CX / városi gépre kéne, kezd kopni a Kenda, meg az eleve sem volt egy tapadóbajnok, és jó lenne most egy olyan gumi ami olyan érzés mintha le lenne a gép ragasztva a betonra...
Kicsit a CX miatt aggódok, mert totál más jó terepen és betonon... Aki használt már 28-30-as, de majdnem full sima (max. enyhén bordás) gumit terepen, az mesélhetne hogy mennyire gáz.
Én évek óta rendszeresen használom a városi slic gumikat terepen. Ha nincs nagyon merdek lejtõ, meg nagy sebesség akkor nem annyira para. Kicsit lassabban kell menni, meg figyelembe kell venni a gumi határait, rézsüket lehetõleg kerülni az oldalminta hiánya miatt, de nagyjából ennyi. Én felmegyek vele hármashatárhegyre is, ahol a döngölt földutas részeken nem is vagyok lassabb, mint a haverom rendes terepgumival, meg telóval. Persze a nagyon durva terepet azért kerülöm.
Szerintem vegyél valami túra gumit,mint a conti contact, az majdbnem sima, de azért mégsem, van pár negatív borda benne. Nekem eddig a tapadásával nem volt bajom, de télen azért eleve úgy kell menni, hogy nem bízol a gumiban.
Most vettünk páromnak conti country ride gumit, azon középen van egy kiemelkedõ futóél, ami oldal irányban is tart . Most lett feltéve, még nincs tapasztalat vele, ilyen vegyes célra ránézésre legalábbis megfelel. Mjad megírom, hogy mik a tapasztalatok vele.