Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2010. december 06. - 21:40
Írta 2010. december 06. - 21:00
valoszinuleg minel vekonyabb falu, annak inkabb (ezek schwalbe evok voltak). a nyomas csak az egyik resze a dolgoknak, az agyag a masik.
Kb. emiatt cseréltem le a SpeedKing Supersonic gumijaimat. Vékony fal és olyan puha anyag, hogy kúszott-mászott mindenfelé. Abszolút nem éreztem azt, hogy el merem ereszteni a gépet azokkal a gumikkal, de a hab a tortán az idei Salzkammergut Trophy-n volt, amikor az uccsó 5 km-en defekteltem le. Nem idézném azt, amit akkor és ott mondtam (külön öröm, hogy a tetves Joe bácsi csak ömlött a belsõbõl, de nem fogta meg...) Egyébként milyen gumikat használsz most?
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. december 06. - 20:33
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 06. - 20:33
Számomra ez továbbra is furcsa, hiszen a nyomás megegyezik mindkét belsõ esetében. Egy ideig volt UST rendszerû kerekem, annak meg akkor még jobban kellett volna rugóznia azonos nyomáson (mivel abban nincs belsõ, ugye)? Semmi különbséget nem éreztem a hagyományos rendszerhez képest, csak akkor, ha jóval alacsonyabb nyomáson használtam, de ez evidens.
(inverz placebóhatásra gondoltam, értsd jól:))
csak azt irom, amit tapasztaltam - en sem akartam elhinni, ezert csinaltam meg tobbszor a tesztet biztos a kulson is mulik a dolog: valoszinuleg minel vekonyabb falu, annak inkabb (ezek schwalbe evok voltak). a nyomas csak az egyik resze a dolgoknak, az agyag a masik. hiaba fujtam tobbre a latexet, mas erzesre kemenyen is, akar a puha vagy akar a kemenyebb butil.
ustm nem volt meg sose, arrol nem tudok nyilatkozni.
hasonlo teljesitmeny mellett valoban mukodhet a placebo hatas, hogy onigazolasbol bedumalom magamnak, melyiket akarom jobbnak latni. mivel koltottem ra, a latexet akartam jobbnak. ez igy buko volt, hogy felaron eladtam oket. ilyet nem csinalok ha, nagyon gyozkodni akarom magam
Írta 2010. december 06. - 19:43
Hóbringázáshoz milyen gumit tudnátok ajánlani?
Michelin Country Mud -esetleg?
Vagy az túl keskeny lesz?
Speckó Purgatory.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 06. - 19:38
(inverz placebóhatásra gondoltam, értsd jól:))
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. december 06. - 18:16
Fújd fel keményebbre Szerintem nem belsõ függõ a dolog, inkább pszichésnek tûnik ez a probléma (félre ne értsd, nem elmebetegnek nézlek, inkább placebóhatásnak tartom a dolgot). Hajtsd, megy, örülj neki, nem hinném, hogy emiatt fogsz lemaradni a dobogóról
volt eleg ideig latexem, kiprobaltam rajta mindent ott valt feltunove a dolog, amikor ket (mar kitapasztalt) bringval olyan terepen mentem, amit jol ismerek.
A placebo tehát „látszólagos gyógyszer”, amely azonban sokszor – lelki vagy pszichikai úton – tényleges javulást érhet el.
ennek epp ellentete volt javulast remeltem a korabbi tapasztalataimbol kiindulva, de vmiben rosszabb, vmiben jobb volt. az lenne az erdekes, ha eltero elasztikussagu anyag ugyanugy viselkedne. ha kemenyebbre fujod, sem ugy fog viselkedni: a latex sokkal gyorsabban reagal. gyorsabban vesziti el, es nyeri vissza az alakjat. kb mint a propedal hatasa, megno a rugostag tehetetlensege.
ha a tobbi dolgot nem is hiszitek el, hasznald csomos fuvon a butilt es a latexet - baromi szembetuno lesz a kulonbseg. a latexen mintha tolna vki, a butil sokkal nagyobb ellenallassal jut at rajta. pedig csak a belsokben van elteres...
osszesegeben ha az arat es a gyakori fujast is melle teszem, akkor onnantol mar nem volt alternativa, meg ugy sem, hogy felaron adtam el.
Írta 2010. december 06. - 17:22
a menettulajdonsagait nem sok helyen reszleteztek amit en eszrevettem (gyanitom a nagyobb elasztikussagbol ered):
+ jobb gordulekenyseg, folyamatosabb haladas - foleg fuvon nagyon eszreveheto
+ komfortosabb, frankon kisimitja a terepet sok helyen
- bizonytalanabb oldaltartas, savvaltasnal a gumi oldalbutykei kevesbe kapaszkodnak meg
- felfele "elmozogja" az energia egy reszet - kicsit olyan, mint amikor a hatso rugostagnal nincs propedal.
a pitchen eloszeretettel hasznaltam latexet, utana a stumpjumpernek tudtam be, hogy mennyivel konnyebb felfele menni vele - ugyanazon a terepen feltuno volt. aztan kisse meglepodtem, amikor draga penzert kulfoldrol hozattam latexet, es a stumpjumper is "pitch szeruen" eltunyult. ketszer is oda vissza csereltem a belsoket, valamennyit tenyleg szamit. ugyanolyan nyomason neztem.
Fújd fel keményebbre Szerintem nem belsõ függõ a dolog, inkább pszichésnek tûnik ez a probléma (félre ne értsd, nem elmebetegnek nézlek, inkább placebóhatásnak tartom a dolgot). Hajtsd, megy, örülj neki, nem hinném, hogy emiatt fogsz lemaradni a dobogóról
The Face: én tavaly egy tekerés erejéig próbáltam egy Maxxis Wet Scream-et, az teljesen bejött! Csak ajánlani tudom! Hóban nagyon jól tapad, nem kapar el mászásnál sem és lejtõzésnél is nagyon jól tart.
Írta 2010. december 06. - 16:57
Szélesség szerintem mindegy csak jó nagy bütykei legyenek. Nekem 1,95ös van, haverom kb. 10 kilóval könnyebb nálam és 2,2es gumival megy. Egy centivel nem jut feljebb a meredek részeken.Hóbringázáshoz milyen gumit tudnátok ajánlani?
A hó minõségén múlik fõleg, ha jól tapadós, letaposott, brutál meredeken is fel lehet benne mászni.
Pont tegnap voltunk a Börzsönyben, jó nagy hó van. De csodaszép ilyenkor az erdõ.
Írta 2010. december 06. - 16:14
Írta 2010. december 06. - 15:36
Írta 2010. december 06. - 14:08
Írta 2010. december 06. - 10:23
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. december 05. - 21:19
+ jobb gordulekenyseg, folyamatosabb haladas - foleg fuvon nagyon eszreveheto
+ komfortosabb, frankon kisimitja a terepet sok helyen
- bizonytalanabb oldaltartas, savvaltasnal a gumi oldalbutykei kevesbe kapaszkodnak meg
- felfele "elmozogja" az energia egy reszet - kicsit olyan, mint amikor a hatso rugostagnal nincs propedal.
a pitchen eloszeretettel hasznaltam latexet, utana a stumpjumpernek tudtam be, hogy mennyivel konnyebb felfele menni vele - ugyanazon a terepen feltuno volt. aztan kisse meglepodtem, amikor draga penzert kulfoldrol hozattam latexet, es a stumpjumper is "pitch szeruen" eltunyult. ketszer is oda vissza csereltem a belsoket, valamennyit tenyleg szamit. ugyanolyan nyomason neztem.
Írta 2010. december 05. - 21:04
Írta 2010. december 05. - 21:03
Írta 2010. december 05. - 20:49
Írta 2010. december 05. - 19:09
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2010. december 05. - 18:17
Ez szerintetek egy vagy két darabos csomagolás?
MICHELIN AIRCOMP LATEX MTB BELSÕ - Bringa Butik Webáruház
/darab
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 05. - 18:02
MICHELIN AIRCOMP LATEX MTB BELSÕ - Bringa Butik Webáruház
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager