Kb. emiatt cseréltem le a SpeedKing Supersonic gumijaimat. Vékony fal és olyan puha anyag, hogy kúszott-mászott mindenfelé. Abszolút nem éreztem azt, hogy el merem ereszteni a gépet azokkal a gumikkal, de a hab a tortán az idei Salzkammergut Trophy-n volt, amikor az uccsó 5 km-en defekteltem le. Nem idézném azt, amit akkor és ott mondtam (külön öröm, hogy a tetves Joe bácsi csak ömlött a belsõbõl, de nem fogta meg...) Egyébként milyen gumikat használsz most?
rocket ron 2.25 + racing ralph 2.1 - nagyon jo combo
korabban volt 2.25 rralph elolhatul, meg nnic elol. de az eloszor emlitett paros elegiti eddig legjobban ki az igenyeimet: a 2.1es ralphon surubbek a mintak is, szerintem felfele hatekonyabb.
nem kuszik maszik. latexszel hatareset: inkabb a savvaltasnal lehetett erezni, hogy bizonytalanabba valt. hajlamosabb volt lecsuszni a bordarol. ha noveltem a nyomast, akkor a tapadas is csokkent, de nem lett igazan "haraposabb" a gumi. minel ballonosabb, annal inkabb jellemzo, amit irok.
ha valaki "Walking" ot észlel, az felni tipust (belsöméretet) + gumiméretet + nyomást is mongyon má...
nalam 18as felni, a 2.25os gumit 2.5barra, a 2.1eset 2.8ra fujom.
Fura dolgokat írkáltok a latex belsõkrõl...
Nekem volt elsõkeréken 1,7 baron 2,4"-es Conti MountainKing régi Mavic X221-es felnin és semmi kúszás-mászást nem észleltem. Hátsókeréken Mavic XM719es felnivel se 2,2es Conti Racekinggel, se 2,3as Speedkinggel, se 2,25ös RacingRalphfal nem éreztem, hogy visszafogna a "belsõ rugózása", csak azt hogy jobban gurult a bringa, mindenezt 2-2,2bar körüli nyomáson. A latex belsõket alapvetõen defekt ellen vettem, nem hittem benne, hogy jobban gurul tõle a bringa, aztán mégis. Apámon is leteszteltem, õ aztán végképp hitetlen az ilyesmivel kapcsolatban és ledöbbent mennyit számít.
Egy kérdés az "anti-latexesekhez": Ugye jóóól behintõporoztátok a külsõ belsejét?
pedig az alacsonyabb gordules hasonlo okra vezetheto vissza, mint a tobbi jelenseg.
jajjjj....hintöpor ide+oda.....
érdekes ez a gumicirkusz itt, hóban/szárazon, sokan "extrem" helyeken is tekernek (hú, mi voltunk AT ban ott sok tapasztalatot sikerült tekernünk, mert ott minden más...)
Mivolna leszokni a 400-550gr. gumikról télen?
Az AM/Enduró brigás is nyomul valahogy le+fel is és nem kukázik.
en szoktam hintoporozni
a teli mintakrol... nem lenne egyszerubb olyan gumikat hasznalni, ami hasonlit azokra a gumikra, amit a gyarto eleve havas/jeges guminak ajanl? altalaban melyen bordazott, es nagymeretu mintaval. asszem a continental pl arul a landcruiserhez tok hasonlot. a lc tok olcso