Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elöregedhet. Árt neki az UV és az összehajtogatva állás. Ha szakszerûen volt tárolva, kapott kis szilikont, akkor még jó lehet, de akkor sincs csoda, azért 10 éveset nem vennék. Az még az érdekes, hogy egy kis 1-2 éves állás akár jó is lehet, sok profi csapat direkt elõöregíti a készletet.

Szilikon helyett inkább glicerint.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Gumiknál mennyire játszik az "elöregedés" Ha pl most veszek egy 5-6éves külsõt (amit eddig nem használtak), azzal lehet emiatt gondom?

Elöregedhet. Árt neki az UV és az összehajtogatva állás. Ha szakszerûen volt tárolva, kapott kis szilikont, akkor még jó lehet, de akkor sincs csoda, azért 10 éveset nem vennék. Az még az érdekes, hogy egy kis 1-2 éves állás akár jó is lehet, sok profi csapat direkt elõöregíti a készletet.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Gumiknál mennyire játszik az "elöregedés" Ha pl most veszek egy 5-6éves külsõt (amit eddig nem használtak), azzal lehet emiatt gondom?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Flow-val a tapasztalat az, hogy még egy ilyen defektmágnest életemben nem láttam. CSerében viszont nem is tapad jól terepen.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Egyszer már leirtam ezt kb 2 napja bõ fél évig volt ez a gumim de cseszet rá mindeni:(:(:(
amugy én egyböl ezt mondtam hogy néze meg a srác:D
Amugy jó gumi ha nem versenyzel vele guril mint az álom terepen is és szfalton egyaránt
én ezt venném a hejedbe olcsó és jó és 1.9 es nagyon jó;)

gondrom

gondrom

fórumtag

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
[quote name='fabian cancellara']ige valami hasolót javasolnék én is 1.35-1.75 ig vanak nagyon jó kis gumik de még 1.9 es ben is vannak jók
akkár pl ez a conti is Continental Flow Protection hajt. (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop

Élettartammal mi a tapasztalatod ?

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
találtam egy élég használható gumit ára sem olyan tul borsos és szerinte mez egy mindenes
Hutchinson Python
középen a bütykök szinte összeérenk és 2.0 és a gumi ami arany középút szerintem nézd meg nem rossz
régebben edzetem ezzel a gumival is nekem nagyon jó volt ;)

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Nekem a legolcsóbb (performance, drótos) smart sam van, és nagyon tetszik. Aszfalton nem megyek sokat, de ott is elég jó. Szerintem felesleges a 2,25-öst venned, a 2,1 is élég széles ahhoz hogy jól mutasson :D
Régen volt land cruiser-em, aszfaltra, kevés terepre nagyon jó volt nekem, szerintem is az lenne neked a legmegfelelõbb.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Igazából a Ruckus mellé egy full fekete egyenes kormányos, vékony (1,5 - 1,7) gumis fittness gépet építenék magamnak, de sajna ez jelenleg nem férne bele, és ez már egy másik topic is. :)

Így viszont marad a kicsit agresszívebb mintázatú gumi a gépre, lehet ez hülye gondolkodás, de egy szinte slic gumi nem illene túlságosan ehhez a géphez. Viszont lehet, hogy megfontolom azt, hogy pl CST-bõl nézek valamit, ami aszfaltra ideális, mert van olyan mint a land cruiser, illetve lehet mellé akkor egy pár smart sam.

Visszatérve egy kérdésemre. Feltéve,ha csak 1 gumit választanék, és a smart sam lenne az, nagyon nagy külömbség lenne a 2,1-es és a 2,25-ös közt aszfalton való haladáskor? Ezt megintcsak azért kérdem, mert ha mindkettõn a középsõ futófelület ér le, akkor én azt gondolnám, hogy túl nagy külömbség nem lenne ellenállásban.
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy schwalbe-nél, mitõl függ a felirat kinézete az adott gumin? Ez nem nyom a latba, de érdekel, hogy már pl a smart sam is megkapta már azt a markáns, vastag, karakteres betûkkel ellátott schwalbe és tipus feliratot, vagy ez csak a komolyabb gumikon található meg, pl fat albert, rocket ron, stb. :)

Most láttam, hogy a Maxxis CrossMark-ra nem mondtatok semmit. Nincs tapasztalat, vagy nem túl jó gumi a számomra? Unokaöcsémnek ez van, fõként aszfalton használja a gépet, amit összeraktam neki. Próbáltam, de nem sokat, így nincs különösebb vélemény.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

All terran guminak mit javasoltok pl az alábbiak közül: Smart Sam, Maxxis CrossMark, Black Jack (vagy mást?)

Jelenleg 2.1-es Maxxis Mono Rail-eken gurulok városban. (lehet, hogy nem volt a legjobb választás) Kopóban van erõsen, így lassacskán váltás következne. Nem vagyok az a tipus, aki több gumit is tartana otthon, szeretem 1 pár gumival megoldani a városban mászkálást, és minden mást is. Nyílván minden terepre megfelelõ gumi nincs, de nekem fõként betonra kell, és a megszokott városi utakra, de ha az idõm engedi kitévedek erdõs területekre is. Legfõképpen száraz idõben mászkálok, persze esõben is viselkedjen viszonylag normálisan. Ne az tartson otthon, hogy nem jók a gumik. :) A középsõ futóél viszonylagos sûrûsége sokat segít a betonos utaknál magán a gördülési ellenáláson, ez nyilvánvaló, megfelelõ nyomás értékkel karöltve. Viszont 2.1-esnél nagyobbat necces feltenni? 2.25 esetleg? Megmondom õszintén nem fontos, ha többet rontok vele, mint amennyit használ, de pénisznövelõ faktornak kiváló a markánsabb megjelenés miatt. :D

Az is megfordult a fejemben a fentiekkel ellentétben, hogy 2pár gumim legyen itthon, de erre még nincs ötletem, hogy mik lennének a megfelelõk.

én pont így használom az enyémet, nagyrészt aszfalt, de minden nap megyek erdõben is

Tavasztól õszig én slic gumit használok, ha az erdõ alatt sík, vagy lankásabb terepet értesz, köves részek nélkül, akkor a slic is bõven jó. Hegyre már azért csak korlátozottan.

Én most télen egy land crusiert használok, ami elvileg pont erre a felhasználásra van kitalálva és nagyjából tényleg megfelel neki. Aszfalton egyeneseben jól gurul, terepen meg jó az oldaltartása. A kompromisszum ott van, hogy aszfalton kevésébé kanyarodik jól a bütykök miatt, terepen meg kevésbé fékezhetõ a futóél miatt, aszfalt és terep gumikhoz viszonyítva. De kb. jól eltalált arányokkal.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
egy kérdésem lenne melyik jobb szerintetek xc re és maratonra Maxxis Fly Weightvagy a Schwalbe Furious Fred?
egy két szárazabb versenyt kiprobálnék ilyen gumikal mindig csak 450gramm feletti gumikal mentem és agresziv mintázatuval
régen volt egy conti twisterem de annak is vagy 6 évek kb
a Joe's tejel szerintem belsõ nélkül is lehetne használni mind 2 õt és a defek veszély sem volna olyan nagy szerintem

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
ige valami hasolót javasolnék én is 1.35-1.75 ig vanak nagyon jó kis gumik de még 1.9 es ben is vannak jók
akkár pl ez a conti is Continental Flow Protection hajt. (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
1.9 es ben volt nekem nagyon lehet vele menni csak kicsit várom kellet rá amég beszerették kb 1 hét volt lent vidéken
de pesten szerintem ez nem gond és tényleg jól megy ha városba is mész és terepen is egy elég jó átmeneti gumi szerintem
mélyebb homokot és a sarat nem szereti de az e mintályán is látszik letapasot erdei ösvényeken nyugodtan mentem vele 50-60 as tempot lefele
csak kanyarba figyelni kell vele amikor döntöd a bringát mert egy bizonyos szög után kezdet elmenni a tapadás de ez versenyen volt:) edzésen nincs ilyen veszély szerintem és igen csak olcsónak mondható gumi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

All terran guminak mit javasoltok pl az alábbiak közül: Smart Sam, Maxxis CrossMark, Black Jack (vagy mást?)

Jelenleg 2.1-es Maxxis Mono Rail-eken gurulok városban. (lehet, hogy nem volt a legjobb választás) Kopóban van erõsen, így lassacskán váltás következne. Nem vagyok az a tipus, aki több gumit is tartana otthon, szeretem 1 pár gumival megoldani a városban mászkálást, és minden mást is. Nyílván minden terepre megfelelõ gumi nincs, de nekem fõként betonra kell, és a megszokott városi utakra, de ha az idõm engedi kitévedek erdõs területekre is. Legfõképpen száraz idõben mászkálok, persze esõben is viselkedjen viszonylag normálisan. Ne az tartson otthon, hogy nem jók a gumik. :) A középsõ futóél viszonylagos sûrûsége sokat segít a betonos utaknál magán a gördülési ellenáláson, ez nyilvánvaló, megfelelõ nyomás értékkel karöltve. Viszont 2.1-esnél nagyobbat necces feltenni? 2.25 esetleg? Megmondom õszintén nem fontos, ha többet rontok vele, mint amennyit használ, de pénisznövelõ faktornak kiváló a markánsabb megjelenés miatt. :D

Az is megfordult a fejemben a fentiekkel ellentétben, hogy 2pár gumim legyen itthon, de erre még nincs ötletem, hogy mik lennének a megfelelõk.

ha szarazban mesz max erdoben, akkor miert nem veszel vmi vekonyabb land cruisert? nagyon tartos, es van rendes futofelulete.

amugy egy crosscangan levo 1.35os cx gumival gyorsabban csapattam erdoben osvenyen, mint a mostani draga gumis mtbal :) mindig ramkiabaltak, hogy ne repesszek mar annyira, mert nem tudnak jonni velem. ez a resz hianyzik is a bringazasokbol, az offroad "gyorshajtas". aszfaltot mar akkor sem szerettem. neked is egy ilyen crosscanga lenne az idealis.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
ha mindenest választanék, akkor conti race king lenne. ha két gumit, akkor a smart sam és a city jet kombinációja teljesen jó. Ez utóbbiak drótosak, és úgy már nem annyira drágák. Smart samet használok most, aszfalton lassabb mint az RK

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

sam, szerintem jó választás. elég jól gurul, és terepen is szokták szeretni. ha nem jársz sokat terpre felesleges a 2,25. azértr elég jelentõs a különbség gördülési ellenállásban. esetleg lehet elõl 2,25 hátul 2,1

Köszi. Sam bácsi nekem is jónak tûnik így elsõ körben, bár a maxxis-ek felé húzok. Esetleg ha bármely más márkából is van ötletetek, vagy egyéb tipusból, szívesen állok elébe. :) Hogyha a gumi már meglesz, akkor már csak ki kellene találjam milyen kemény gumikeverék lenne a megfelelõ kopásállósság tekintetében, illetve Tpi-ben is el kellene gondolkodjak a súly/védelem tükrében.

2,25 és 2,1-közt nyílván ballonosság, súly, és gördülési ellenállás tekintetében is van külömbség. Terepen nem járok annyit sajnos, de érdekelne, hogyha jól gondolom annyival nem lenne ballonosabb, és terepen tapadás biztosabb, mint amennyivel nagyobb a gördülési ellenállása betonon adott esetben? (feltéve ha nem írtam most ökörséget, és ez a kettõ nem összevethetõ a középsõ futómintázat tükrében :) )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
sam, szerintem jó választás. elég jól gurul, és terepen is szokták szeretni. ha nem jársz sokat terpre felesleges a 2,25. azértr elég jelentõs a különbség gördülési ellenállásban. esetleg lehet elõl 2,25 hátul 2,1
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Sziasztok a Maxxis medusáról mit tudtok jó sár gumi mert én csak Rocket ront meg ilyen ballonos külsõket használtam akár mekkora sár volt
1.55 öst nézegettem kicsit vékonykának tûnik

Én is a Bontragert használom, nincs vele gondom. Bár egy Szilvás közép távra nem raknám fel, az olyan folyós sárban inkább hátrány, mint elõny. Crosskovácsiban (ahol már jóval ragadósabb) viszont jól jött, a 24h-n meg mindegy volt :D

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
köszike

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Én most Geax Saguaro-val próbálkozok, ha sz@r, Dante hibája lesz:D

Az teljesen jó gumi, de csak szidj nyugodtan. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)