Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Bocsi a kérdésért de most jó gumit szeretné vagy olyat ami jól néz ki?:)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

ZSCS, azt nem tudod véletlenül (vagy estleg más valaki), hogy a Smart Sam is megkapta e már ezt a tipusú feliratozást az oldalára? Úgy néz ki mindenképp ezt veszek, már csak a 2,1 vs 2,25 a kérdés, illetve fúrja az oldalam ez a felirat dolog is. :)

Feltöltött kép

1. A típus méretes betûire gondolsz? Az valahogy úgy volt régebben (de javítsatok ki, ha nem!), hogy ha drótos volt a gumi (és/vagy Performance Line/ORC szövetes volt), akkor kis feliratot tettek rá, a hajtogathatós gumikra meg a képen látható szép nagy feliratot. Nekem valami ilyesmi rémlik.
2. Ha a triple nano compoundra gondolsz, az megint más tészta, az Evo és ennél komolyabb (SnakeSkin - erõsített oldalfal, DoubleDefense - erõsített oldalfal + defektállóbb(?) futófelület) tudtommal mind ez, nagyobb szövetsûrûséggel, mint a Performance Line. 2011-tõl pont itt az Evo körül lett egy nagy újdonság, mert ezen még finomítgattak valamennyit (meg hozzáadtak plusz pár gramm anyagot) és az eredmény egy PaceStar nevû szövet+gumi lett, amitõl ez "tubeless ready".
Schwalbe - Professional Bikes Tires
(3. A Front felirat meg nem mindegyiken van, csak amelyik elõre való.:->)

@Fabian Cancellara:
Nem csak a belsõ csípõdött ki, hanem a Performance Line-os Rocket Ron külsõ oldalfalán konkrétan 3 helyen volt szakadt a szövet... Elõttem a bicajt "tesztelõ" kolléga csúnyát bukott vele:->

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Jah a felütésel nekem nem volt gáz belsõ nélkül használom:) a rocket ront

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Ha köves, technikás terepen gyakran tekertek, akkor a Nobby Nic nagyon jó választás a Schwalbee-k közül. Minimális kompromissumokkal talán még a Rocket Ron is egész jó, próbáltam mindenféle körülmények közt, de azért a NNic már ránézésre is egy jóval masszívabb gumi. (Egyszer kaptam egy talán ha 100 km-t használt kölcsön tesztbicajt, az elsõ kerekén a RRon gumiban 3 felütésnél púposodott ki a belsõ. Nekem ez sokat sejtetõ infó volt, még ha elõttem esetleg valaki csak bénázott, azért volt a felütés... Na, ezt azonnal cserélten NNic-re.) Szóval olyan felfeléken, ahol ülve nem lehet feltekerni, csak kiállva, vagy olyan lefeléken ahol az ülés mögé nagyon ki kell ülni és csak gyökkettõvel lehet araszolni lefelé, a Nobby-t inkább csak Fat Albertre cserélném. :-> Döngölt, sotteres vagy mérsékelten köves talajon szerintem nagyon jó a RRon és a Racing Ralph is - utóbbival a mintája miatt talán még jobban vállalható + néhány km aszfalt. (Tudom, nem volt róla szó, de ebbõl a szempontból a Smart Sam sem lehet rossz vétel, noha azzal nincs tapasztalatom.)

ZSCS, azt nem tudod véletlenül (vagy estleg más valaki), hogy a Smart Sam is megkapta e már ezt a tipusú feliratozást az oldalára? Úgy néz ki mindenképp ezt veszek, már csak a 2,1 vs 2,25 a kérdés, illetve fúrja az oldalam ez a felirat dolog is. :)

Feltöltött kép

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ha köves, technikás terepen gyakran tekertek, akkor a Nobby Nic nagyon jó választás a Schwalbee-k közül. Minimális kompromissumokkal talán még a Rocket Ron is egész jó, próbáltam mindenféle körülmények közt, de azért a NNic már ránézésre is egy jóval masszívabb gumi. (Egyszer kaptam egy talán ha 100 km-t használt kölcsön tesztbicajt, az elsõ kerekén a RRon gumiban 3 felütésnél púposodott ki a belsõ. Nekem ez sokat sejtetõ infó volt, még ha elõttem esetleg valaki csak bénázott, azért volt a felütés... Na, ezt azonnal cserélten NNic-re.) Szóval olyan felfeléken, ahol ülve nem lehet feltekerni, csak kiállva, vagy olyan lefeléken ahol az ülés mögé nagyon ki kell ülni és csak gyökkettõvel lehet araszolni lefelé, a Nobby-t inkább csak Fat Albertre cserélném. :-> Döngölt, sotteres vagy mérsékelten köves talajon szerintem nagyon jó a RRon és a Racing Ralph is - utóbbival a mintája miatt talán még jobban vállalható + néhány km aszfalt. (Tudom, nem volt róla szó, de ebbõl a szempontból a Smart Sam sem lehet rossz vétel, noha azzal nincs tapasztalatom.)

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
nekem már volt mindegyik a nobbyt nem szeretem nekem nem jött be valahogynem gyözöt meg inkább egy rocket és hátul majdnem slikel nyomtam a budát semibajom nem volt vele
én még mindig a rocket ron mellet tipelek

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Gondolom a Nobby-t teszik elõre a tapadás miatt és a Ralph megy hátra csökkentve a görülési ellenállást.
Bár ez csak tipp, nekem elöl hátul Ralph van.

Pontosan ezért, a Nobby Nic jobban tapad.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Gondolom a Nobby-t teszik elõre a tapadás miatt és a Ralph megy hátra csökkentve a görülési ellenállást.
Bár ez csak tipp, nekem elöl hátul Ralph van.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Én inkább a rocket ron ra esküszöm szilváson a sárban is nagyon jó de persze a poros XC pályákon isnagyon jó csak aszfalton kicsit lasabb a magas mintázat miatt
A Raching Ralph az száraz idõben nagyon jó de nedves körûlmények közt nem használnám 1 szer használtam nem sok sikerel
de viszont aszfalton nagyon jó a rocket ronal ellentétben kisebb a mintázataezáltal a gördülési ellenálása is
atol függ mire szeretnéd használni ha mindenesnek akkor a Rocket ha nagyrészt szárazon akkor a Ralph én szerintem
Ez a saját privát véleményem!
Majd kiderül a többiek mit mondanak ez az én tapasztalatom ezekkel a gumikkal
Uff

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
hi

eddig nobby nic -et használtam elöl hátul. Sajnos a hátsó nagyon megkopott, gondoltam veszek egy racing ralph-ot, kipróbálom azt is. Látom hogy sokan használnak ilyen kombót.
Melyiket, és miért rakják elõre ill. melyiket hátra?

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
hát ja porba csúszik sárba csúszik ez ilyen dísz kaucsuk:D mást nem tudok rá mondani nekem is van 2 szettem a szuterinban
de egyiknek már sajnos a torka véres annyit hagytam érlõdni a gumit hogy mentem vele egy kõrt és az oldalfala kiszakadt potom 10 éves gumi
teljesen jó:) kicsit revült kicsit szétszakadt de az enyém:D
nem jó semmire dísznek talán;)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Ezzel a gumival nekem sincsenek jó tapasztalataim.Sehol sem tapad értelmesen, és sárban is nagyon csúszik.Szerencsére olcsón vettem, így most a téli bringán figyel, oda kiválló, jó ballonos.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
nem tudom álitolag most is alkalmazák még mi igaz belõle nem tudom:(

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én is hallottam errõl az érlelésrõl, viszont kizárólag singók esetén játszik, asszem a ragasztó miatt

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Én is versenyztem ilyenkel hát sajnos nem nagy száp a hátsott meg pár száz kilcsi után leradirozza az aszfalt
jól néz ki az tény!!!:D:D:D ekem is a szívem csücske volt!:) de tulsok mindenre nem jó sajnos:(
Elkoptatniaszfalton ár érte inkább terepen;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

én most gondolkodom rajta, hogy a 2003-ban vásárolt -de már akkor sem frissen a gyárból érkezett- 1,9-zöld misi wildgrippeneket felrakom a dawg-ra. úgyse megyek terepre mostanság alapon.

basszus, ebbõl már volt tyúkbeles ?

Feltöltött kép

vagy fradista

volt ilyenem. azok a gumi mindenhol szarok voltak. viszont szép a szine. :)
inkább add el NOS-ként.
ja, várj! egy olyan, ahol jól teljesített: a trance rugóstag kalitkáját egy darab ilyen védte az alulról jövõ dzsuvától.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Így van kicsit kilágyul a gumi. lásd Armstrong-ék pincében 8-12fok, sötétség és a lényeg NULLA LÉGMOZGÁS!!
Poén kedvéért én is ott tartom a gumijaimat, hátha van benne valami.. :)

ezt a dragabb gumiknal nem csinaljak meg? ha whiskeyt lehet erlelni...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ha zöld, akkor még nincs beérve...:)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
én most gondolkodom rajta, hogy a 2003-ban vásárolt -de már akkor sem frissen a gyárból érkezett- 1,9-zöld misi wildgrippeneket felrakom a dawg-ra. úgyse megyek terepre mostanság alapon.

basszus, ebbõl már volt tyúkbeles ?

Feltöltött kép

Ha zöld, akkor még nincs beérve...:)

vagy fradista
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az véletlenül nem szingó, amit érlelni kell?

A sebesség mindent megold.