Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15905 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Szilikonnal NE, ha jót akarsz. Akkor már inkább glicerinnel, de ha idén használod, akkor az is teljesen felesleges.
Lehet még kapni kifejezetten gumiápoló spray-t is. Kétségtelenül szép tõle a gumi, de a futófelületre ne menjen, mert csúszni fog a gumi (én alig vártam, hogy összekoszolódjon).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Olvastam, hogy a tárolt gumit érdemes lefújni szilikon spray-vel, vagy lekenni glicerinnel. Melyiket javasoljátok? Nem szeretnám, hogy kipuhuljon, kiszáradjon, (hülyeség, de a feketesége is maradjon meg egyelõre) ilyesmi. Természetesne sokat nem fog állni, szerintem már ebben a szezonban felkerülnek a gépre, amint a mostani elkopott.

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Sziasztok

Van valamelyikõtöknek tapasztalata CST Corporal gumival kapcsolatban?Kíváncsi vagyok a véleményekre.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás
És ha a szalag is elcsúszik, az nyakazza le belsõt.
Milyen típusú volt a csúszkálós külsõ ? Conti ?
Marci

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
KÖszönöm!! Kicseréltem a külsõt. Érezhetõ volt hogy az uj gumi sokkal szorosabb, sokkal nehezebben ment fel a felnire. A kevlárszalag is elcsuszott...

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

1-2 oldalt visszaolvasva pont ez volt a téma. 1-2 év állás valószínûleg nem árt neki, sõt! :->

Bocsánat, legközelebb szemfülesebb leszek! Azt, hogy még használna is kétlem, de ha nem árt, akkor az jó. Minden esetre a lakásban tartom, az a biztos.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.335 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
1-2 oldalt visszaolvasva pont ez volt a téma. 1-2 év állás valószínûleg nem árt neki, sõt! :->

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Végül smart sam lett belõle. Kérdésem annyi lenne, hogy vajon mekkora az a tárolási idõintervallum, ami alatt még nem öregszik a gumi, és semmi baja sem lesz? Nem tudom a maxxis-em mennyit bír még ami fent van, ezért kérdezem.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Szerintem a 62-es összetételû lágyabb.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Szerintem akkor a gumi nyomásbol vegyél vissza egy kicsit.
Az teljesen jól bevált recept,jobb a tapadás probáld meg úgy. Ha nem megy ugy sem akkor valami erdei utat kell keresnes, nincs más választás inkább én is erdõbe megyek amikor csak tehetem kerülöm azt a részt:D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Hintõporozást csináltam, semmi hatása nincs. A külsõt ki kell cserélni.
60 és 120 tpi közül értelemszerûen a 120 tpi a sûrûbb. A kopásállóság a gumi összetételétõl függ, a tpi a gumi szövetszerkezetére vonatkozik. (egy inch hosszon hány szövetszál van)

Köszi. Akkor tévedtem. Akkor a tpi fõként a defektállósághoz van köze, ha jól tévedek. Maxxis-nél honnan fogom megtudni a gumi összetételét, vagy pl a crossmark-ok esetében mind ugyanolyan?

Közben megtaláltam. A crossmark-ok 70a-s gumiösszetételûek, kivéve a 120tpi-s tipusok, amik 62a eXC... õszintén szólva passz, hogy mi micsoda. :)
Jó lenne tudni, hogy a smart sam-hez képest mennyivel kopásállóbb, és úgy egyálltalán melyik jobb gumi számomra. :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nem, minél több annál sûrûbb a szövés.

(twists per inch vagy turns per inch)

szerk. célfotóval megelõztek.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás
Hintõporozást csináltam, semmi hatása nincs. A külsõt ki kell cserélni.
60 és 120 tpi közül értelemszerûen a 120 tpi a sûrûbb. A kopásállóság a gumi összetételétõl függ, a tpi a gumi szövetszerkezetére vonatkozik. (egy inch hosszon hány szövetszál van)
Marci

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

A belsõvel semmi gond, a külsõd mozdul el és viszi a belsõt is. A Continental külsõim csinálták ezt, mikor egy idõ után kinyúltak. Jól le is nyakazták 2 belsõmet.

Szerintem próbáld meg a külsõk széleit bekenni erõsen szappanos vízzel, hogy szépen feltapadjanak a felni belsõ felére, a belsõket pedig be lehet kenni hintõporral, hogy ne tapadjanak össze a külsõkkel.

nekem is van kérdésem: 60tpi és 120 közül a 60 a sûrûbb, ezálltal nehezebb is? Fõleg tartósság, vagyis kopásállósság jegyében kérdezem.

GUMIKÖPENY 26X2.10 MAXXIS CROSSMARK M309P 60tpi
Ez a legolcsóbb a crossmark-ok közül. Gondolom egyben ez a legnehezebb és a legstrapabíróbb is. 635g a legnehezebb a maxxis.com szerint. Nagyon rosszakat nem írtak itt a honlapon.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás

Mitõl lehet az hogy a szelepek egy idõ után "elferdülnek" a felnihez képest? Amikor bele rakom a belsõt, akkor szépen 90fokban állnak kifelé. De egy idõ után dõlni kezdenek, mintha a belsõ elcsuszna a felnin lévõ lyukhoz képest.
Nem tudom hogy sikerült-e érthetõen leirnom... :D

A belsõvel semmi gond, a külsõd mozdul el és viszi a belsõt is. A Continental külsõim csinálták ezt, mikor egy idõ után kinyúltak. Jól le is nyakazták 2 belsõmet.
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Jól leírtad a jelenséget és úgy van ahogy gondolod.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Sziasztok

Mitõl lehet az hogy a szelepek egy idõ után "elferdülnek" a felnihez képest? Amikor bele rakom a belsõt, akkor szépen 90fokban állnak kifelé. De egy idõ után dõlni kezdenek, mintha a belsõ elcsuszna a felnin lévõ lyukhoz képest.
Nem tudom hogy sikerült-e érthetõen leirnom... :D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
2.1 bõven elég lesz egy "all terran" guminak, ahogy azt tanácsoltátok.

Két versenyzõ maradt, szinte azonos árban:
-Maxxis CrossMark
-Schwalbe Smart Sam

csak a teljesítményt szem elött tartva melyiket vennétek? Egyelõre fõként városban lesz használva, mint azt írtam is, vagyis mindenes gumi lesz, ergo ha más tipusú felületre tévedek, akkor is ez maradna.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

én megoldotam még ano ahol én is elszáltam egy görény körforgalomba amikor nem jön semi kicsit gazos simán átmegyek rajta keresztbe csak a táblát kell kikerülni ;) de anyi belefér:D
ha nincs nagy forgalom ajánlom neked is a technikát még országutival is szoiktam ilyet csinálni télen is elszáltam abba a körforgalomba meg nyáron is nekem az nem fekszik a töbivel sem bajom kicsit döl kifele és ha nedves olyan mint a takony akármilyen gumid van inkáb átkroszozok rajta ugy is csak gaz van ott anak nem számit:D

Sajna ez a körforgalom be van ültetve középen nagy zöldségekkel, így nem akarok dzsungelharcolni és elég magas ill. murvás is.Amúgy tényleg könnyebb lenne értelmezni a mondandódat, ha használnál írásjeleket.Azért kösz a tippet.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.408 hozzászólás
ha használnál pontot és vesszõt a mondandód mondatokká tagolásához, akkor talán értelmezni is lehetne amit írsz.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"