Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

ZSCS, azt nem tudod véletlenül (vagy estleg más valaki), hogy a Smart Sam is megkapta e már ezt a tipusú feliratozást az oldalára? Úgy néz ki mindenképp ezt veszek, már csak a 2,1 vs 2,25 a kérdés, illetve fúrja az oldalam ez a felirat dolog is. :)

Feltöltött kép

1. A típus méretes betûire gondolsz? Az valahogy úgy volt régebben (de javítsatok ki, ha nem!), hogy ha drótos volt a gumi (és/vagy Performance Line/ORC szövetes volt), akkor kis feliratot tettek rá, a hajtogathatós gumikra meg a képen látható szép nagy feliratot. Nekem valami ilyesmi rémlik.
2. Ha a triple nano compoundra gondolsz, az megint más tészta, az Evo és ennél komolyabb (SnakeSkin - erõsített oldalfal, DoubleDefense - erõsített oldalfal + defektállóbb(?) futófelület) tudtommal mind ez, nagyobb szövetsûrûséggel, mint a Performance Line. 2011-tõl pont itt az Evo körül lett egy nagy újdonság, mert ezen még finomítgattak valamennyit (meg hozzáadtak plusz pár gramm anyagot) és az eredmény egy PaceStar nevû szövet+gumi lett, amitõl ez "tubeless ready".
Schwalbe - Professional Bikes Tires
(3. A Front felirat meg nem mindegyiken van, csak amelyik elõre való.:->)

@Fabian Cancellara:
Nem csak a belsõ csípõdött ki, hanem a Performance Line-os Rocket Ron külsõ oldalfalán konkrétan 3 helyen volt szakadt a szövet... Elõttem a bicajt "tesztelõ" kolléga csúnyát bukott vele:->

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Jah a felütésel nekem nem volt gáz belsõ nélkül használom:) a rocket ront

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Ha köves, technikás terepen gyakran tekertek, akkor a Nobby Nic nagyon jó választás a Schwalbee-k közül. Minimális kompromissumokkal talán még a Rocket Ron is egész jó, próbáltam mindenféle körülmények közt, de azért a NNic már ránézésre is egy jóval masszívabb gumi. (Egyszer kaptam egy talán ha 100 km-t használt kölcsön tesztbicajt, az elsõ kerekén a RRon gumiban 3 felütésnél púposodott ki a belsõ. Nekem ez sokat sejtetõ infó volt, még ha elõttem esetleg valaki csak bénázott, azért volt a felütés... Na, ezt azonnal cserélten NNic-re.) Szóval olyan felfeléken, ahol ülve nem lehet feltekerni, csak kiállva, vagy olyan lefeléken ahol az ülés mögé nagyon ki kell ülni és csak gyökkettõvel lehet araszolni lefelé, a Nobby-t inkább csak Fat Albertre cserélném. :-> Döngölt, sotteres vagy mérsékelten köves talajon szerintem nagyon jó a RRon és a Racing Ralph is - utóbbival a mintája miatt talán még jobban vállalható + néhány km aszfalt. (Tudom, nem volt róla szó, de ebbõl a szempontból a Smart Sam sem lehet rossz vétel, noha azzal nincs tapasztalatom.)

ZSCS, azt nem tudod véletlenül (vagy estleg más valaki), hogy a Smart Sam is megkapta e már ezt a tipusú feliratozást az oldalára? Úgy néz ki mindenképp ezt veszek, már csak a 2,1 vs 2,25 a kérdés, illetve fúrja az oldalam ez a felirat dolog is. :)

Feltöltött kép

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ha köves, technikás terepen gyakran tekertek, akkor a Nobby Nic nagyon jó választás a Schwalbee-k közül. Minimális kompromissumokkal talán még a Rocket Ron is egész jó, próbáltam mindenféle körülmények közt, de azért a NNic már ránézésre is egy jóval masszívabb gumi. (Egyszer kaptam egy talán ha 100 km-t használt kölcsön tesztbicajt, az elsõ kerekén a RRon gumiban 3 felütésnél púposodott ki a belsõ. Nekem ez sokat sejtetõ infó volt, még ha elõttem esetleg valaki csak bénázott, azért volt a felütés... Na, ezt azonnal cserélten NNic-re.) Szóval olyan felfeléken, ahol ülve nem lehet feltekerni, csak kiállva, vagy olyan lefeléken ahol az ülés mögé nagyon ki kell ülni és csak gyökkettõvel lehet araszolni lefelé, a Nobby-t inkább csak Fat Albertre cserélném. :-> Döngölt, sotteres vagy mérsékelten köves talajon szerintem nagyon jó a RRon és a Racing Ralph is - utóbbival a mintája miatt talán még jobban vállalható + néhány km aszfalt. (Tudom, nem volt róla szó, de ebbõl a szempontból a Smart Sam sem lehet rossz vétel, noha azzal nincs tapasztalatom.)

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
nekem már volt mindegyik a nobbyt nem szeretem nekem nem jött be valahogynem gyözöt meg inkább egy rocket és hátul majdnem slikel nyomtam a budát semibajom nem volt vele
én még mindig a rocket ron mellet tipelek

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Gondolom a Nobby-t teszik elõre a tapadás miatt és a Ralph megy hátra csökkentve a görülési ellenállást.
Bár ez csak tipp, nekem elöl hátul Ralph van.

Pontosan ezért, a Nobby Nic jobban tapad.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Gondolom a Nobby-t teszik elõre a tapadás miatt és a Ralph megy hátra csökkentve a görülési ellenállást.
Bár ez csak tipp, nekem elöl hátul Ralph van.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Én inkább a rocket ron ra esküszöm szilváson a sárban is nagyon jó de persze a poros XC pályákon isnagyon jó csak aszfalton kicsit lasabb a magas mintázat miatt
A Raching Ralph az száraz idõben nagyon jó de nedves körûlmények közt nem használnám 1 szer használtam nem sok sikerel
de viszont aszfalton nagyon jó a rocket ronal ellentétben kisebb a mintázataezáltal a gördülési ellenálása is
atol függ mire szeretnéd használni ha mindenesnek akkor a Rocket ha nagyrészt szárazon akkor a Ralph én szerintem
Ez a saját privát véleményem!
Majd kiderül a többiek mit mondanak ez az én tapasztalatom ezekkel a gumikkal
Uff

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
hi

eddig nobby nic -et használtam elöl hátul. Sajnos a hátsó nagyon megkopott, gondoltam veszek egy racing ralph-ot, kipróbálom azt is. Látom hogy sokan használnak ilyen kombót.
Melyiket, és miért rakják elõre ill. melyiket hátra?

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
hát ja porba csúszik sárba csúszik ez ilyen dísz kaucsuk:D mást nem tudok rá mondani nekem is van 2 szettem a szuterinban
de egyiknek már sajnos a torka véres annyit hagytam érlõdni a gumit hogy mentem vele egy kõrt és az oldalfala kiszakadt potom 10 éves gumi
teljesen jó:) kicsit revült kicsit szétszakadt de az enyém:D
nem jó semmire dísznek talán;)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Ezzel a gumival nekem sincsenek jó tapasztalataim.Sehol sem tapad értelmesen, és sárban is nagyon csúszik.Szerencsére olcsón vettem, így most a téli bringán figyel, oda kiválló, jó ballonos.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
nem tudom álitolag most is alkalmazák még mi igaz belõle nem tudom:(

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én is hallottam errõl az érlelésrõl, viszont kizárólag singók esetén játszik, asszem a ragasztó miatt

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Én is versenyztem ilyenkel hát sajnos nem nagy száp a hátsott meg pár száz kilcsi után leradirozza az aszfalt
jól néz ki az tény!!!:D:D:D ekem is a szívem csücske volt!:) de tulsok mindenre nem jó sajnos:(
Elkoptatniaszfalton ár érte inkább terepen;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás

én most gondolkodom rajta, hogy a 2003-ban vásárolt -de már akkor sem frissen a gyárból érkezett- 1,9-zöld misi wildgrippeneket felrakom a dawg-ra. úgyse megyek terepre mostanság alapon.

basszus, ebbõl már volt tyúkbeles ?

Feltöltött kép

vagy fradista

volt ilyenem. azok a gumi mindenhol szarok voltak. viszont szép a szine. :)
inkább add el NOS-ként.
ja, várj! egy olyan, ahol jól teljesített: a trance rugóstag kalitkáját egy darab ilyen védte az alulról jövõ dzsuvától.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Így van kicsit kilágyul a gumi. lásd Armstrong-ék pincében 8-12fok, sötétség és a lényeg NULLA LÉGMOZGÁS!!
Poén kedvéért én is ott tartom a gumijaimat, hátha van benne valami.. :)

ezt a dragabb gumiknal nem csinaljak meg? ha whiskeyt lehet erlelni...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ha zöld, akkor még nincs beérve...:)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én most gondolkodom rajta, hogy a 2003-ban vásárolt -de már akkor sem frissen a gyárból érkezett- 1,9-zöld misi wildgrippeneket felrakom a dawg-ra. úgyse megyek terepre mostanság alapon.

basszus, ebbõl már volt tyúkbeles ?

Feltöltött kép

Ha zöld, akkor még nincs beérve...:)

vagy fradista
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az véletlenül nem szingó, amit érlelni kell?

A sebesség mindent megold.

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Elöregedhet. Árt neki az UV és az összehajtogatva állás. Ha szakszerûen volt tárolva, kapott kis szilikont, akkor még jó lehet, de akkor sincs csoda, azért 10 éveset nem vennék. Az még az érdekes, hogy egy kis 1-2 éves állás akár jó is lehet, sok profi csapat direkt elõöregíti a készletet.

Így van kicsit kilágyul a gumi. lásd Armstrong-ék pincében 8-12fok, sötétség és a lényeg NULLA LÉGMOZGÁS!!
Poén kedvéért én is ott tartom a gumijaimat, hátha van benne valami.. :)