Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Kb. Ezt mondom én is. Jó a slick, ha szereted a monti geometriáját, bejön a montis testtartás, a kényelem (teló) de aszfaltbetyár vagy. .

és elkövetted azt a hibát, hogy ebben az esetben montit vettél, crossbicó helyett :). persze ez soxoxr a boltos hibája is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Kb. Ezt mondom én is. Jó a slick, ha szereted a monti geometriáját, bejön a montis testtartás, a kényelem (teló) de aszfaltbetyár vagy. Minden más esetben terepgumi.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

50% valóság, 50% placebo hatás :)

inkább 100% fizika

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
nekem 1.0 os richei tom slick pro van és conti sport contaktom is van a sufniba de inkáhh ha esöbe kell meni és hegyröl kell ereszkedni inkább egy balonos traktor gumi jobb az még ha meg is csuszol utszéléna murvánál van esélyed hiogy összesed a bringát slikel már feküdtel el kõrforgalomban és dobkõröl lefele is azóta országutival kanyarokba hizom a majrévasat rendesen kivéve ha montin rendes gumik vannak akkor az országutisokal simán jövök lefele igaz sikon kicsit jobban kel neki nyomni de anyi baj legyen végülis terepkerékpár ha száguldozni akakr vegyen egy országutit amugymontira elég fölösnek tartom a slick gumit max boltbajárosra van értelme másra sok mindenre nem jó vagy ha ényleg valakinek csak 1 bringája van és nem engedheti meg magának az országutit szeretne egy jót tekerni és felrakja a slicket arra jó de hogy honapokon át azzal tekerjek kizárt amint kezd fölszáradni irány a terep vagy amég fagyos:D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
50% valóság, 50% placebo hatás :)

Na jó, míg fent volt én is észrevettem hogy 35-tel közlekedek ott ahol 25-tel szoktam

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem sajat tapasztalat, de kollega pont most cserelte le a montijan a 2.1-es butykost 1.95 City Jet-ekre. Eddig 1ora 20-25 perc korul volt neki az ut, ha nagyon tolta neki akkor 1 ora 10. Az elso alkalommal a slick-ekkel 1 ora 5perc ugy hogy nem hajtotta tul magat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

nekem sose volt gondom a "traktorgumival" se nedves se száraz aszfalton. kb ugyanazt a tempót tolom -vagy inkább a szlikkel vagyok óvatosabb-

napi szinten, hogy ki melyiket érzi jobbnak és mivel megy jobban biztos csak szokás kérdése, de szerintem konkrétan mérve aszfalton tuti jobban tapad a slic (esõben is)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

én idén télre feltettem egy oldalt bütykös gumit, mert a vékony slic hóban konrétan használhatatlan, és aszfalton azóta én is parázok, még szárazon is ilyesztõ érzés, ahogy a bütykökön darál kanyarban

nekem sose volt gondom a "traktorgumival" se nedves se száraz aszfalton. kb ugyanazt a tempót tolom -vagy inkább a szlikkel vagyok óvatosabb-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

ez elég biztató. ezek 800-900 grammos külsõk, nem lehet észrevenni hogy lassabbak lennének?

mekkora méretben gondolkodsz?

vannak könnyebb modellek is, inkább csak a top contact meg az safety plus verzók ilyen nehezek, de van pl. hajtogatós kivitel is sokból (sokért)

az 1,5-ös city contact 550 gramm, az 1,75 asszem 690 (vagy 790)

amúgy ez nem vészes, és lehet alacsony nyomáson használni õket, mert nagyon erõs az oldalfaluk, szóval jól gurulnak, nem ráznak. A sport contact a legkönnyebb az 500 gramm körül van 1,6-osban, de annak más a gumikeveréke, és nem erõsített az oldalfala (ha ez számít).

Ha 1,5-ös kivitelt veszel, ahhoz vékonyabb belsõ is kell, szóval ott leugrik még vagy 80-100 gramm.

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts

Én elhasználtam eddig 2 garnitúra conti contactot, az egyik 9000 km-t, a másik kb. 10 000 km-t bírt.

ez elég biztató. ezek 800-900 grammos külsõk, nem lehet észrevenni hogy lassabbak lennének?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Igen, itt lehet a bibi, én meg terepgumit használok csak. Az az érdekes, hogy régen országútiztam, Favorittal, Barum gumikkal, sosem féltem...

én idén télre feltettem egy oldalt bütykös gumit, mert a vékony slic hóban konrétan használhatatlan, és aszfalton azóta én is parázok, még szárazon is ilyesztõ érzés, ahogy a bütykökön darál kanyarban

bátyám motorzott elég sokat és õ is olyasmit emlegetett a múltkor, hogy a terep gumi aszfalton esõben és jégen (nem hóban) sokkal rosszabb a normál guminál

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Igen, itt lehet a bibi, én meg terepgumit használok csak. Az az érdekes, hogy régen országútiztam, Favorittal, Barum gumikkal, sosem féltem...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ok. Akkor a normál is tapadás definícióját illetõen gondolkodunk másképp. :)

lehet :) mondjuk én nekem eddig még csak a bütykös gumi okozott vizes úton meglepetést, mert nagyon hirtelen vesztette el a tapadását

slic gumival jobban lehet érezni a határokat, de lehet csak azért mondom, mert általában slic gumival megyek terepen is, meg télen sem rakom le a bringát és megszoktam a csúszkálást

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Ok. Akkor a normál is tapadás definícióját illetõen gondolkodunk másképp. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Miért ijesztgetne bárki is? Én csak jót akarva írtam amit írtam, saját tapasztalat alapján.

mikor vette neki is mondták (még a boltos is), hogy esõben életveszélyes meg hasonlóak

aztán azt mondja, hogy esõben úgy megy, mintha esne és csúszósabb lenne az út, és ehhez mérten teljesen normális a tapadása

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Miért ijesztgetne bárki is? Én csak jót akarva írtam amit írtam, saját tapasztalat alapján.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nekem SportContact volt (van, lóg a garázs falán) száraz, pormentes aszfalton imádtam, minden egyéb körülmények közt halálfélelmem volt.

annak más a keveréke, mint a többinek

de amúgy haveromnak az van, és aztmondja esõben sem akkora para, mint ahogyan ijesztegették

esõben, aszfalton legrosszabb a bütykös gumi

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Nekem SportContact volt (van, lóg a garázs falán) száraz, pormentes aszfalton imádtam, minden egyéb körülmények közt halálfélelmem volt.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

montira keresek aszfaltos túrákhoz külsõt. fontos hogy nedves és száraz úton is jól tapadjon és ne kelljen defektjavitással bajlódni. persze az sem árt ha jól gördül.
ezeket néztem ki:
Continental Travel Contact 26 x 1.75
http://www.hajtany.h.../421/pic421.jpg
Continental Touring Plus Reflex 26 x 1.75
http://www.hajtany.h.../410/pic410.jpg

valakinek van tapasztalata valamelyikkel?

Én elhasználtam eddig 2 garnitúra conti contactot, az egyik 9000 km-t, a másik kb. 10 000 km-t bírt. Én nyomtam vele terepen is, aszfalton is. Esõben nem csúszik jobban, mint azt az ember várja, a két gumival volt kb. 5 lassú defektem, olyan, hogy tolni keljen sosem, illetve de, amikor egy százas szög ment bele, a belsõt is vagy 5 helyen feltépve.

Most van egy city contact, ami kb. ugyanaz mint a conti contact (és mint a travel contact), csak ennek simább a futófelülete. Eddig 6-7 ezer kim van benne, és kopásnak nyoma sincs, egy lassú defektem volt vele. És van még egy country ride puncture protection. Szerintem ez is olya mint, a conti contact, csak a mintája más (esetleg még a defektvédelme). Ebbe még alig van km, de eddig hozzta amit gondoltam.

A tervezett felhasználásra én nagyon tudom ajánlani ezeket a contikat. A contact szériának van a safety védelme, eddig nekem a country ride-on kívül csak ilyen volt, de mint írtam, abban is van valami defektvédelem, ami talán ugyanaz, talán nem.

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
montira keresek aszfaltos túrákhoz külsõt. fontos hogy nedves és száraz úton is jól tapadjon és ne kelljen defektjavitással bajlódni. persze az sem árt ha jól gördül.
ezeket néztem ki:
Continental Travel Contact 26 x 1.75
http://www.hajtany.h.../421/pic421.jpg
Continental Touring Plus Reflex 26 x 1.75
http://www.hajtany.h.../410/pic410.jpg

valakinek van tapasztalata valamelyikkel?