Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Találtam egy táblázatot, ez mennyire használható? http://ebike.hu/dl/g...patibilitas.xls

Most az a kérdés, hogy a gumi szélességet úgy számoljuk ki (pl.:2,25*25.4), vagy megmérjük a felpumpált gumi valódi szélességét? Ez szerint a táblázat szerint a 20mm széles felnin, még a 2,1' gumi sem biztonságos. (pedig ez egy ritchey Wcs felni) :D

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

teljesen, ez Sheldon Brown táblázata
Tire Sizing Systems

mondjuk én használtam 18,6mm belsõ szélességû felnin 2,35"-ost évekig minden gond nélkül...

Nekem 19C-622-es felnim van arra kellene valami erdõ járó gumi. (cross kerékpár)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
teljesen, ez Sheldon Brown táblázata
Tire Sizing Systems

mondjuk én használtam 18,6mm belsõ szélességû felnin 2,35"-ost évekig minden gond nélkül...

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Nekem 17esen volt 2,25ös.

Találtam egy táblázatot, ez mennyire használható? http://ebike.hu/dl/g...patibilitas.xls

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem 17esen volt 2,25ös.

A sebesség mindent megold.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
köszi

Én meg azt hittem hogy ez a 20mm nagyon vékony, ránézésre legalább is nagyon keskenynek tûnt, és megijedtem. még egyszer köszi, megnyugodtam

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha a felni belsõ szélessége 20mm(belsõ peremtõl-peremig mérve), akkor max. milyen széles gumit lehet használni hozzá? 2,25' még jó rá?

Igen. Akár mér egy 2,4es is jó lehet rá.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Ha a felni belsõ szélessége 20mm(belsõ peremtõl-peremig mérve), akkor max. milyen széles gumit lehet használni hozzá? 2,25' még jó rá?

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Michelin Mester latex belsõje ismét bizonyított, ma reggel sikerült rendesen felütni/odakoppantani az elsõ kereket-jó nagyot szólt. Satufék, azt örömmel tapsztlatam , hogy defektnek semmi jele!
(ja és 26"os latex van a 29es kerékben!)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Volt Vredestein külsõm 700x23-as, azt 8-9bár környékén használtam.Merem ajánlani, volt, h kátyugratás közben hátsókerékkel beleérkeztem a kátyu peremébe és nem lett még defektem se, viszont a felnit cserésre sikerült felütnöm.Nem volt egy nagy szám felni, egy Rigida Flyer, de azért fájt a szívem érte.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

Sziasztok!Defekt megelõzéssel kapcsolatban szeretném tanácsotokat kérni!Valami használható,a gyakorlatban is bevált módszert keresek outi kerekeim számára.Nagyrészt felütõs defektjeim vannak.A gumiba töltendõ folyadék erre jó?Egyáltalán outiba a magas nyomás miatt ez a cucc beválhat?Aki használt már ilyent outiban és vannak tapasztalati a témában,légyszi ossza meg velem is!Köszi

Schwalbe Big Apple, hm? :DD [/idiota]

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Veszel egy Schwalbe Durano szettet, felfújod 9 barra, és azt nem ütöd fel. Ha meg mégis, akkor nem ártana kormányozni is azt a biciklit, vagy ha az nem megy, hogy kikerüld a kátyút, akkor lassabban menni. Én is szar utakon megyek elég sokat, de még nem volt felütéses defektem.

bchris

bchris

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

80-nal? :D

Lelepleztél!Egy kicsit túloztam a 80-nal.Módosítom csak 78!:)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Köszi a tanácsokat!Lehet hogy a fõ gond a rengeteg kátyú és az utakra felhordott kavicsok mennyiségével van.Jó tudom kerüljem ki õket,de egy pillanatra nem figyelek oda aztán már nyolcvannal tekerek :):)és nem tudok mindent kikerülni.Úgy látom a pumpa,belsõ,a szerszám hordozásától na és az útszéli szerelés rémétõl ezután sem szabadulhatok.

próbáld meg átemelni a kátyukon, én 6 bar körül használtam a 23 mm-es országuti külsõt, de mentem 19-essel is hasonló nyomáson (6-7 bar), azt sem sikerült felütnöm Budapesten

"8 Barost versenyen fölfújom 11-12Bara"

ehhez én csak gratulálni tudok

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Köszi a tanácsokat!Lehet hogy a fõ gond a rengeteg kátyú és az utakra felhordott kavicsok mennyiségével van.Jó tudom kerüljem ki õket,de egy pillanatra nem figyelek oda aztán már nyolcvannal tekerek :):)és nem tudok mindent kikerülni.Úgy látom a pumpa,belsõ,a szerszám hordozásától na és az útszéli szerelés rémétõl ezután sem szabadulhatok.

80-nal? :D

bchris

bchris

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Vagy ha beválalod vagyél egy 10-12 Bar os külsõt azt rendesen föl fújod az életbe nem ütöd fel:D.
De a belsõ nélküli rendszeren is el lehet gondolkodni.
De országutiba a leggagyibb külsöbe is 7,5-8 Bart beletuszkolok.
Ajóbakba akkár 10-11 is de 7,5 nél már nem kell félni a felütéstöl!
10-11 nél már azt kell nézni a gumi mit bír a 8 Barost versenyen fölfújom 11-12Bara is csak arra kell figyenli hogy kavicsra rá ne menyek vele vagy kilövi vagy szétroban a kerék(párszor már volt ilyen:D:D)
Löpappal adtunk 2 jó tippet v meiket probáld meg.
A pumpálás a legolcsobb lenne;)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Sziasztok!Defekt megelõzéssel kapcsolatban szeretném tanácsotokat kérni!Valami használható,a gyakorlatban is bevált módszert keresek outi kerekeim számára.Nagyrészt felütõs defektjeim vannak.A gumiba töltendõ folyadék erre jó?Egyáltalán outiba a magas nyomás miatt ez a cucc beválhat?Aki használt már ilyent outiban és vannak tapasztalati a témában,légyszi ossza meg velem is!Köszi

Szerintem figyelj jobban oda a guminyomásra, 7bár alatt ne nagyon használd.Tejet csak olyan presztás belsõbe tudsz tölteni, ami szétszedhetõ szeleppel van, pl. Schwalbe.Én is ajánlom a belsõ nélküli rendszert, bár errõl csak montin vannak tapasztalataim, de ott jók.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nagyobb gumi, erõsebb oldalfal, nagyobb nyomás. Ezek tudnak segíteni rajta semmi más.

Eddigi tapasztalataim során a tej a belsõ nélküli rendszereknél jó mert felütéses defektet nem kapsz vele,és tüske szúrás elleni is elég jó.
De a vágás ellen Pl: üveg szilánk stb... nem ér semmit mert az kivágja a köpenyt és szimplán a nyomás miatt kispriccel a tej egy része és a levegõ is kiszökik nem tudja eltömíteni:(:(:(
Mert ha csak felütéses defekted van érdemes lenne elgondolkodni a belsõ nélküli rendszerek.Kb 10 ezer ft
és felütéssel nem lesz bajod montinál 3,5Bár helyet 1,8-2,0Bár közt elég használni és kõ kemény.
Ha csak sima belsõbe rakod a tejet ez inkább a tüskék ellen véd,mert a felütéses defektnél nagyobb a lyuk amit csinálsz a belsõ gumin mint amit el tudna tömíteni a folyadék.

Országútija van.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

szerintem jó módszer ha finomítasz a technikádon

ezt tényleg tapasztalatból mondom, mert én nem tudom mit csinálok jól vagy rosszul, de még soha életemben nem volt felütéses defektem, se országutival, se montival, pedig nagyon trehányan kezelem a guminyomást. Vagy csak szerencsém volt, ez sem zárható ki teljesen.

tejet (tufó) amúgy szingós gumiban (tufó) használtam 8 bar környékén, megfogta a nagyobb lyukakat is, de volt amelyik napi szinten kezdett spriccelni, majd megint eltömítette. Vágás, felütés tömítésére szerintem alkalmatlan.