Koszonom!
Igen, ha a 100g-os belsõbe 100g löttyöt töltesz, az olyan, mintha egy 200g-os belsõd lenne, aminek a külsõ oldalán koncentrálódik a "túlsúlya", vagyis még nehezebbnek érzed mint egy sima 200g-os belsõt.
"A latex jobb gördülési ellenállásban is" Az meg hogy??
"belsõ külsõ kerületén" a belsõ, belsõ falán, nem? És onnan végül is hajtáskor érezni a teljes súlyát?!
"A latex jobb gördülési ellenállásban is" Az meg hogy??
"belsõ külsõ kerületén" a belsõ, belsõ falán, nem? És onnan végül is hajtáskor érezni a teljes súlyát?!
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, illetve mit gondoltok mik az elõnyei és hátrányai a Schwalbe 95g belsõ + defektmentes tej szemben Michelin Aircomp Latex belsõvel.
Az elsõ biztosabbnak tûnik, de nehezebb. Kérdés, hogy mennyire érezhetõ ez? mert ugye az a tej soso utazik a belsõben (ha jól gondolom). Így nem tudom mennyire érezni tekerés közben az a pár dekát
A második könnyebbnek tûnik, de kevésbé biztos
az nagyon kicsinek tûnik
rr, nn 2,25-ös ilyen 212-214 között szoktak lenne
Sziasztok!
A 2.2-es Conti Race King és a 2.3-as Flow között szélességben mekkora a különbség?
Na lemértem, ha másnak is ilyen gumi van elõl annak jó lehet:2082-4=2078mm
Ezt a módszert én is ismerem, csak gondoltam, ha valaki pont ilyen gumit használ, az az érték már adott lenne. Netán egy adatbázis lenne valahol, az még jobb lenne.
(lustaság fél egészség)
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Én csak a Polar doksiban leírtakat pontosítottam.
Amúgy a példád nem túl jó hasonlat, hiszen minél kisebb kör átmérõjét akarjuk meghatározni, annál pontosabban kell mérnünk, hogy kicsi legyen a segítségével elvégzett távolságmérés hibája (a Föld sugarához képest az 1 m elhanyagolhatóbb, mint a keréknél a belapulásból eredõ átmérõváltozás).
Ettõl függetlenül a hétköznapi bringás életben a pár mm-es difibõl eredõ hiba a "kit érdekel" kategóriába tartozik.
Nem K=2×R×pí a kör kerülete?
Ha most R'=R+1, akkor mennyi lesz a K'? Szerintem 2×(R+1)×pí, vagyis K'=K+2×pí. Szóval az a 1,5méter inkább 6,28.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Azt ugye tudod, hogy ha az egyenlítõ mentén, egy méterre a Föld felszínétõl körbehúzol egy zsinórt, akkor az mennyivel lesz hosszabb az egyenlítõnél?
Kb. 1,5 méterrel.