Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

"A latex jobb gördülési ellenállásban is" Az meg hogy??
"belsõ külsõ kerületén" a belsõ, belsõ falán, nem? És onnan végül is hajtáskor érezni a teljes súlyát?!

mas a belso elasztikussaga - ez befolyasolja a kulso gordulesi ellenallasat. mashogy viselkedik minden terepen, van ahol elonyos, van ahol nem.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
"A latex jobb gördülési ellenállásban is" Az meg hogy??
"belsõ külsõ kerületén" a belsõ, belsõ falán, nem? És onnan végül is hajtáskor érezni a teljes súlyát?!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek, illetve mit gondoltok mik az elõnyei és hátrányai a Schwalbe 95g belsõ + defektmentes tej szemben Michelin Aircomp Latex belsõvel.
Az elsõ biztosabbnak tûnik, de nehezebb. Kérdés, hogy mennyire érezhetõ ez? mert ugye az a tej soso utazik a belsõben (ha jól gondolom). Így nem tudom mennyire érezni tekerés közben az a pár dekát :)

A második könnyebbnek tûnik, de kevésbé biztos

A latex jobb gördülési ellenállásban is. A tej meg nem utazik a belsõben, hanem forgás közbenszétkenõdik a belsõ külsõ kerületén, persze kell hozzá egy minimális sebesség.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek, illetve mit gondoltok mik az elõnyei és hátrányai a Schwalbe 95g belsõ + defektmentes tej szemben Michelin Aircomp Latex belsõvel.
Az elsõ biztosabbnak tûnik, de nehezebb. Kérdés, hogy mennyire érezhetõ ez? mert ugye az a tej soso utazik a belsõben (ha jól gondolom). Így nem tudom mennyire érezni tekerés közben az a pár dekát :)
A második könnyebbnek tûnik, de kevésbé biztos

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

az nagyon kicsinek tûnik
rr, nn 2,25-ös ilyen 212-214 között szoktak lenne

Nekem is kevésnek tûnt, újra mértem:2091mm mínusz 4mm a benyomódás miatt (többszöri mérésre is ennyi)
Kivettem az elsõ kereket, és terhelés nélkül végiggurítottam a kövön (ügyelve, hogy nehogy megcsússzon)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Olcsó volt, és elsõ osztályú.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

A 2.2-es Conti Race King és a 2.3-as Flow között szélességben mekkora a különbség?

Nem sok, ellenben a Flow nagyon lapos és szar az oldaltartása murván. Ha választani kell, akkor 2,2es raceking, az amúgy szélesebb.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Na lemértem, ha másnak is ilyen gumi van elõl annak jó lehet:2082-4=2078mm

az nagyon kicsinek tûnik
rr, nn 2,25-ös ilyen 212-214 között szoktak lenne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Ezt a módszert én is ismerem, csak gondoltam, ha valaki pont ilyen gumit használ, az az érték már adott lenne. Netán egy adatbázis lenne valahol, az még jobb lenne.:D (lustaság fél egészség)

Na lemértem, ha másnak is ilyen gumi van elõl annak jó lehet:2082-4=2078mm

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Sziasztok!

A 2.2-es Conti Race King és a 2.3-as Flow között szélességben mekkora a különbség?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Szerintem a többségünk a +/- 100 km-es hibától is nyugodtan tudna aludni :)
Ennyire centizni tényleg felesleges, én is csak azért mérem meg, mert egyszerûen jelentõs különbség van a különbözõ gyártók külsõi között
pl. a 2,1-es Continental Explorer és a 2-es Michelin XC Hard Terrain között 50 mm van, ami azért már elég sok (fõleg, hogy az utóbbi a nagyobb)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Én csak a Polar doksiban leírtakat pontosítottam.
Amúgy a példád nem túl jó hasonlat, hiszen minél kisebb kör átmérõjét akarjuk meghatározni, annál pontosabban kell mérnünk, hogy kicsi legyen a segítségével elvégzett távolságmérés hibája (a Föld sugarához képest az 1 m elhanyagolhatóbb, mint a keréknél a belapulásból eredõ átmérõváltozás).
Ettõl függetlenül a hétköznapi bringás életben a pár mm-es difibõl eredõ hiba a "kit érdekel" kategóriába tartozik. :)

4 mm eltérés 10,000 km-re vetíteve nagyságrendileg tizenpár km egy országuti keréknél

én nem mértem le precízen, csak úgy szemre egy mérõszalaggal, de gps-el nézve is egész pontos lett (1 km/h belül volt az eltérés)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nem K=2×R×pí a kör kerülete? :)
Ha most R'=R+1, akkor mennyi lesz a K'? Szerintem 2×(R+1)×pí, vagyis K'=K+2×pí. Szóval az a 1,5méter inkább 6,28. ;)

40000 Km/2/3,14=6369,426 Km
6369427 m *2*3,14=40000001,560 m

szerk:

igazad van 6 m lesz az, én excellben számoltam és az egész számokat néztem a második szorzáshoz, miközben pedig van ott még 752 ezred, ami ennyit dob rajta

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Én csak a Polar doksiban leírtakat pontosítottam.
Amúgy a példád nem túl jó hasonlat, hiszen minél kisebb kör átmérõjét akarjuk meghatározni, annál pontosabban kell mérnünk, hogy kicsi legyen a segítségével elvégzett távolságmérés hibája (a Föld sugarához képest az 1 m elhanyagolhatóbb, mint a keréknél a belapulásból eredõ átmérõváltozás).
Ettõl függetlenül a hétköznapi bringás életben a pár mm-es difibõl eredõ hiba a "kit érdekel" kategóriába tartozik. :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Azt ugye tudod, hogy ha az egyenlítõ mentén, egy méterre a Föld felszínétõl körbehúzol egy zsinórt, akkor az mennyivel lesz hosszabb az egyenlítõnél?

Kb. 1,5 méterrel.

:)

Nem K=2×R×pí a kör kerülete? :)
Ha most R'=R+1, akkor mennyi lesz a K'? Szerintem 2×(R+1)×pí, vagyis K'=K+2×pí. Szóval az a 1,5méter inkább 6,28. ;)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Azt ugye tudod, hogy ha az egyenlítõ mentén, egy méterre a Föld felszínétõl körbehúzol egy zsinórt, akkor az mennyivel lesz hosszabb az egyenlítõnél?

Kb. 1,5 méterrel.

:)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Pontosabban, hogy mennyit kell levonni (4 mm-t)

Trance

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Húzz egy vonalat a földre, állítsd rá a kereket szeleppel lefele, told odébb addíg amíg a szelep ismét lent nem lesz és oda huzz egy másik vonalat. A két vonal távolságát írd be.
Én így szoktam és pontos.
Amúgy ha ennyire precíz akarsz lenni, akkor a fentieken kívül még az is befolyásolja a kerületet, hogy milyen felnire teszed, meg mennyire kopott a gumi, de még az is hogy hány kiló vagy és ebböl mennyi jut az elsõ kerékre (mennyire nyomódik be) :)

epp a polar doksijaban van leirva, hogy kb mennyivel kell beszorozni, hogy megkapd a nyomas alatti erteket.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A bicajomon 559x19c méretû felni van. Vékony slick gumit szeretnék rátenni.
Vajon mennyire vékonyat tudok rátenni? 1,5 vagy esetleg 1,25 is mehet?
Elõre is köszi a segítséget!

Jó rá az 1,25 is.

A sebesség mindent megold.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Húzz egy vonalat a földre, állítsd rá a kereket szeleppel lefele, told odébb addíg amíg a szelep ismét lent nem lesz és oda huzz egy másik vonalat. A két vonal távolságát írd be.
Én így szoktam és pontos.
Amúgy ha ennyire precíz akarsz lenni, akkor a fentieken kívül még az is befolyásolja a kerületet, hogy milyen felnire teszed, meg mennyire kopott a gumi, de még az is hogy hány kiló vagy és ebböl mennyi jut az elsõ kerékre (mennyire nyomódik be) :)

Ezt a módszert én is ismerem, csak gondoltam, ha valaki pont ilyen gumit használ, az az érték már adott lenne. Netán egy adatbázis lenne valahol, az még jobb lenne.:D (lustaság fél egészség)