Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

BCsabi

BCsabi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A bicajomon 559x19c méretû felni van. Vékony slick gumit szeretnék rátenni.
Vajon mennyire vékonyat tudok rátenni? 1,5 vagy esetleg 1,25 is mehet?
Elõre is köszi a segítséget!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Valakinek nincs pontos adata róla, hogy a Schwalbe Rocket Ron EVO Kevl. Triple Compound 2,25 guminak
pontosan mekkora a kerülete, 2 bár körüli nyomáson? A polar km órám beállításához kellene.
Esetleg valahol nincs errõl egy adatbázis a neten?

Húzz egy vonalat a földre, állítsd rá a kereket szeleppel lefele, told odébb addíg amíg a szelep ismét lent nem lesz és oda huzz egy másik vonalat. A két vonal távolságát írd be.
Én így szoktam és pontos.
Amúgy ha ennyire precíz akarsz lenni, akkor a fentieken kívül még az is befolyásolja a kerületet, hogy milyen felnire teszed, meg mennyire kopott a gumi, de még az is hogy hány kiló vagy és ebböl mennyi jut az elsõ kerékre (mennyire nyomódik be) :)
Failure is always an option.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Valakinek nincs pontos adata róla, hogy a Schwalbe Rocket Ron EVO Kevl. Triple Compound 2,25 guminak
pontosan mekkora a kerülete, 2 bár körüli nyomáson? A polar km órám beállításához kellene.
Esetleg valahol nincs errõl egy adatbázis a neten?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én úgy döntöttem, hogy itt a tavasz, ezért visszakerülnek az 1,5 city contactok.

Leesett fél kiló így a kerekekrõl, és mit mondjak.... sokkal jobb városban mint a land crusier, jobban gyorsul, fordul, gurul :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
pontosan komfortosabb és jobb tapadás

az alacsonyabb ellenállásnak viszont a tapasztalat és pont a fritz tesztek számai mondanak ellent (ahol volt azonos gumi eltérõ méretben mindig a nagyobbank volt jelentõsebb mért gördülési ellenállása).
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Milyen elõnyei illetve hátrányai vannak egy 2.25-õs gummernak egy 2.1-essel szemben. Racing Ralphon filózom, és hát az elõbbi olcsób én meg nem vagyok eleresztve. Én minden féle típusú úton tekerek, a nagyon gyökerestõl, a makadámon és a betonon át szóval gyakolratilag elég sokmindenen járok! Eddig 2.0-ás Huchinson pithonom volt fent, elõtte meg régi 1,95-ös meg olykor 2,1-es Z-max, illetve volt egy 2,1-es Conti RaceKingem a szar verzióbol is!

Szóval olvasom a beszámolókban hogy a jók közül sokan mennek 2,25-össel kiváncsi lennék miért?!

Mivel ballonosabb mint a 2.1-es ezért picit alacsonyabb nyomáson is tudod használni, így kényelmesebb, jobban tapad... Nehezebb felütni, és német tesztek szerint kissebb a gördülési ellenálása. A szélessége miatt talán picit stabilabb is.
Én tuti a 2.25öst venném(azt is vettem:-)

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
Milyen elõnyei illetve hátrányai vannak egy 2.25-õs gummernak egy 2.1-essel szemben. Racing Ralphon filózom, és hát az elõbbi olcsób én meg nem vagyok eleresztve. Én minden féle típusú úton tekerek, a nagyon gyökerestõl, a makadámon és a betonon át szóval gyakolratilag elég sokmindenen járok! Eddig 2.0-ás Huchinson pithonom volt fent, elõtte meg régi 1,95-ös meg olykor 2,1-es Z-max, illetve volt egy 2,1-es Conti RaceKingem a szar verzióbol is!

Szóval olvasom a beszámolókban hogy a jók közül sokan mennek 2,25-össel kiváncsi lennék miért?!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A Continental biztos nem a C jelzés miatt kisebb, hanem egyszerûen azért, mert a montis gumikhoz hasonlóan itt is nagyobb méretet írnak rá a valóságosnál. Náluk ez a grammverseny filozófiája.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

merxi

merxi

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

Itt olvasgass: ETRTO | Hrek, jdonsgok

Köszönöm.
Olvasgatom, olvasgatom....,de még jobban összezavarodtam.:-))
Ezek a negyedek, harmadok, egynyolcadok.....bábeli zûrzavar.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Itt olvasgass: ETRTO | Hrek, jdonsgok

merxi

merxi

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

nem teljesen világos, a 700x23C és a 622x23 közti különbség a kérdés?

hacsak nem ugyan olyan márkájú, típusú, gyártási sorozatú gumit mérsz össze akkor nem lesz ugyan akkora a szélességük.
a C-t tartalmazó méretezés meg csak egy másféle jelölés szabványt jelöl.

Na ...Én vagyok bamba... Tehát van két garnitúra gumim, az egyik Barum 622x25 a másik Continentál 622x25 C, de a Continentál
sokkal de sokkal vékonyabb mint a Barum, azt gondoltam a C-jelzés a különbség miértje.
Azt tudom, hogy a 700x? és a 622x? ugyan az a méret......a Barumra mind a két érték fel van tüntetve a 700x25 és a 622x25 is.
Bocs ha nem nagyon vagyok érthetõ, de kezdõ vagyok ezen a téren.:-))

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nem teljesen világos, a 700x23C és a 622x23 közti különbség a kérdés?

hacsak nem ugyan olyan márkájú, típusú, gyártási sorozatú gumit mérsz össze akkor nem lesz ugyan akkora a szélességük.
a C-t tartalmazó méretezés meg csak egy másféle jelölés szabványt jelöl.

merxi

merxi

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Sziasztok!
A méret után mit jelent a C betû...Mert van két garnitúra 622-23 gumim és ugyan azon a felnin sokkal vékonyabb a C-jelû.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem tavaly Augusztus óta van a gumám legalább 1 hónapja nem pumpáltam és még mindig elég kemény. Szvsz ebbe is lehet jó és szar is. Nekem Topeak van.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Versenyen használtasm ilyet.
Arra pont elég volt hogy a célba be éjek vele,egyszer leenged ujra fujod már el is enged a ragasztás versenyre gyors megoldásnak jó de másra szerintem nem

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Van valakinek tapasztalata a BBB öntapadó folttal ? BTL-31 tömlõjavító készlet "LeakFix" ragasztó | BTL-31 LEAKFIX | SZERSZÁMOK | KIEGÉSZÍTÕK | BBB | Pacific Cycles Kft.
Olyan hihetetlen számomra, hogy nem kell bekenni a vulkanizáló folyadékkal.
Megbízható lehet ?

Egy ilyet: Park Tool Co. GP-2 : Super Patch Kit : Tube & Tire kezdtem használni két éve, pár sikeres de két sikertelen ragasztás után visszatértem a ragasztóshoz. Az egyik kudarc 10 fok © alatt volt. Mintha nem lényegülne annyira egybe a belsõvel, mint a vulkanizált gumi. Ideális körülmények közt gyorsabb, mint várni 1-2 percet, más elõnyét nem látom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Semmi baj vele, vagy 20 gyártónak van hasonló terméke. De az az igazság, hogy le lehet utólag tépni, ez inkább olyan verseny közbeni megoldás, otthon érdemes rendes folttal megoldani. De persze ez még akkor volt, amikor használtam belsõt, s még csak nem is latexet. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Van valakinek tapasztalata a BBB öntapadó folttal ? BTL-31 tömlõjavító készlet "LeakFix" ragasztó | BTL-31 LEAKFIX | SZERSZÁMOK | KIEGÉSZÍTÕK | BBB | Pacific Cycles Kft.
Olyan hihetetlen számomra, hogy nem kell bekenni a vulkanizáló folyadékkal.
Megbízható lehet ?
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A Sheldon Brown-féle táblázat monti szempontjából egy baromság.

A sebesség mindent megold.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts
Nekem nem fér a fejembe, hogy az 2 mm ennyit számít...
15-õs felnibe nem lesz jó a 37 széles gumi? :(