Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Jelentem drága fórumtársak, hogy hibátlanul szuperál a két új 2.1-es Smart Sam. A keskenységét már szemre megszoktam, funkcionalitás terén pedig hibátlan. Nagyon köszönöm a segítséget mégegyszer mindenkinek. :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

van benne egy kevlar [Vectran] defektvedelem, meg SnakeSkin oldalfal a kicsipodeses ellen. a ketto egyutt a DD.

Áhá! Köszi!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Használható, ez tulajdonképpen a belsõvel használatos verzió - csak fejlesztgettek rajta egy kicsit, hogy UST-s gumiként is megállja a helyét. A 2010-es "sima" EVO verziót egyébként úgy tudom, szintén jól lehetett használni UST felnin lötyivel, tavaly egy norvég sráccal beszélgettem is errõl a Salzkammergut Trophy utáni napon, aki történetesen (állítása szerint) így ment végig a 211 km-es szakaszon. 2.1-es RRalph evo + lötyi (a felnije meg Mavic Crossmax SLR volt). Na, én adtam neki pumpát... :->

Ugyan ezt a kombót használom tavaly óta, minden gond nélkül.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A Double Defense-es Schwalbe az miben más mint a sima?
Mármint értem én, hogy defekt védelem, de pontosan mi a technikai tartalma ennek?

van benne egy kevlar [Vectran] defektvedelem, meg SnakeSkin oldalfal a kicsipodeses ellen. a ketto egyutt a DD.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Köszi a vásárlási tippet. Átnéztem, ennyiért már tényleg megéri. Akkor csak megint az van, hogy kis országunkban ez is drágább.
A TL Ready használható hagyományosan sima belsõvel is? Gondolom igen.

Használható, ez tulajdonképpen a belsõvel használatos verzió - csak fejlesztgettek rajta egy kicsit, hogy UST-s gumiként is megállja a helyét. A 2010-es "sima" EVO verziót egyébként úgy tudom, szintén jól lehetett használni UST felnin lötyivel, tavaly egy norvég sráccal beszélgettem is errõl a Salzkammergut Trophy utáni napon, aki történetesen (állítása szerint) így ment végig a 211 km-es szakaszon. 2.1-es RRalph evo + lötyi (a felnije meg Mavic Crossmax SLR volt). Na, én adtam neki pumpát... :->

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
A Double Defense-es Schwalbe az miben más mint a sima?
Mármint értem én, hogy defekt védelem, de pontosan mi a technikai tartalma ennek?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Köszi a vásárlási tippet. Átnéztem, ennyiért már tényleg megéri. Akkor csak megint az van, hogy kis országunkban ez is drágább.
A TL Ready használható hagyományosan sima belsõvel is? Gondolom igen.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Szerintetek egy halandónak megéri a Scwalbe EVO gumijait megvenni a Performance ellenében?
Egy Racing Ralph esetében 6e a különbség. 15e-ért autóra veszek gumit, kicsit elszaladtak ezek az árak.
Én úgy gondol nem éri meg, de lehet tévedek. Ki mit mond erre?

Apróban szokott lenni viszonylag olcsón 16000/pár körül, sztem annyit megér.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Szerintetek egy halandónak megéri a Scwalbe EVO gumijait megvenni a Performance ellenében?
Egy Racing Ralph esetében 6e a különbség. 15e-ért autóra veszek gumit, kicsit elszaladtak ezek az árak.

Evo tartósabb, Performance külsõ erõsen köves szakaszon könnyebben szakad. Határon kívül lehet olcsóbban is hozzájutni (de biztos van ennél még olcsóbban is): BIKE-MAILORDER.DE - Reifen 26 - Schwalbe Racing Ralph falt Evo - Pacestar 2011
Ez a 2011-es modell, ami tubeless ready, vagyis UST felnivel és lötyivel akár belsõ nélkül is használható, mondjuk maratonozni.

Edit:
http://www.bike-disc...5-tl-ready.html
...vagy ennél is olcsóbban, ez így már 6600 HUF: http://www.bike-disc...5-tl-ready.html

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 posts

tigerboot

tigerboot

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Bontrager Jones XR vagy XR2-rõl tapasztalat, vélemény érdekelne.
Elõre is köszi.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
minden ultremo R hibas nem csak egy sorozat.

Tigger:

yep... confirmed by Schwalbe.
OEM only tires based on the original Racing Ralph pattern but branded with the new name.

Scott es Cube szereli. a Cube-nal szoktak lenni erdekes dolgok leginkabb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mikp71

mikp71

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Szeretném Veletek megosztani egy kellemes tapasztalatomat: belefutottam egy sorozathibás Schwalbe Ultremo R szériába, a gumik 1-200 km alatt kipúposodtak, írtam a Schwalbe-nak németországba, 2 héten belül kaptam Ultremo ZX-eket cserébe. Profi ügyfélszolgálat!
mabuse

I'm Specialized.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ez a svábli rapid rob a régi elsõ generációs racing ralph újjászületése ?

Posted Image
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
köszönöm segítségetek, sikerült!!! mint kiderült csak egy dolog hiányzott.... egy adag határozottság (nem a képen látható gépen dolgozok éppen)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
elõrebocsájtom, hogy nem nézlek hülyének, de nem lehet, hogy vettél új 622-es gumikat a képen látható gépre ami akár 630-as kerekû is lehet?
mert mindenféle erõlködés nélkül fel kéne mennie az elsõ peremnek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ha kézzel nem tudja felrakni az egyik oldalt akkor esélytelen, hogy a másikat majd feltegye gumiLESZEDÕvel.

no jó, az egyik oldalnak tényleg tuti kéne mennie (profiknak meg mindenhogyan, le és fel is)

de a leszedõ, az egyben feltevõ is, csak hülyén hangazan a a gumi fel-le-szedõ-tevõ:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha kézzel nem tudja felrakni az egyik oldalt akkor esélytelen, hogy a másikat majd feltegye gumiLESZEDÕvel.

A sebesség mindent megold.

radeonforever

radeonforever

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Vagy ha nincs gumileszedõd, akkor egy megfelelõ méretû villáskulcs is megteszi, de ahogy már korábban említették, nagyon vigyázva.
Ha meg véletlenül kicsípted, akkor azzal a belsõvel tudsz gyakorolni is.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
ha kézzel nem tudod bepattintani, akkor érdemes venni egy pár mûanyag gumileszeõt (bringaboltban), azzal menni fog, csak vigyázz, hogy ki ne csípd vele a belsõt