Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
én a montijaimon simán járok 1.5ös gumival, meg utána 2.25össel. elméletileg lehet, hogy nem megfelelõ, de gyakorlatilag semmi gondot nem tapasztaltaltam. Outival meg nem volt gond a max 28as szélességû gumi helyett a 42-essel sem

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

minek aszfaltra olyan széles?
talán sammy slick-et

Mert a mérettábla szerint a 25mm széles felnimhez minimum 44mm széles külsõt kell vennem.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
minek aszfaltra olyan széles?
talán sammy slick-et

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Sziasztok! Aszfaltra keresek 1,9-2,1 közötti defektvédelemmel ellátott gumit.Mit ajánlanátok?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Tavaly Maxxis TT Larsent 2.00-t használtam elöl-hátul, és a maratonokon ahol majdnem mindig sár volt nekem nagyon nem jöttek be ezek a gumik.
A sárban nagyon könnyen kicsúszott az elsõ kerék. Azon agyalok, abból kiindulva ha idén is ilyen idõ lesz le kellene cserélnem. Viszont lehet elég csak az elsõ gumit, mondjuk egy Scwalbe Nobby Nicre vagy Rocket Ronra 2,25-re, a hátsó meg marad a TT. Valaki használta már ezt a párosítást?

vegyél inkább mountain king-et. kb. a legjobb gumi, amit eddig próbáltam.
de ne gagyi b-set, úgy nem ér!! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tavaly Maxxis TT Larsent 2.00-t használtam elöl-hátul, és a maratonokon ahol majdnem mindig sár volt nekem nagyon nem jöttek be ezek a gumik.
A sárban nagyon könnyen kicsúszott az elsõ kerék. Azon agyalok, abból kiindulva ha idén is ilyen idõ lesz le kellene cserélnem. Viszont lehet elég csak az elsõ gumit, mondjuk egy Scwalbe Nobby Nicre vagy Rocket Ronra 2,25-re, a hátsó meg marad a TT. Valaki használta már ezt a párosítást?

sárban a nic szar lesz. rocket ron ránézve esetleg jó lehet, de nem próbáltam.
ami jó -és nem echte sárgumi, orbitális dágványba persz ez sem jó- az a jimi széria. big jimet vagy king jimet még lehet kapni, drótóst meg gagyi anyagút, de sarazni jó. és legalább nem drága.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Csak hogy én is csatlakozzak.
Az elõzõ bringámon is Smart Sam-et használtam, kb 2000km alatt egy defektem volt vele, de akkor kb 6 db tüske ment bele egyszerre, szóval kivédhetetlen volt.
Mostani bringámra is ilyet vettem, ebben is kb 2000 km van jelenleg defekt nélkül. Én nagyon szeretem. Kb. 1/3:2/3 arányban tekerek aszfalton és terepen. Az aszfalt nem eszi nagyon, a hátsó sztem simán elmegy 4000 km-t az elsõ még többet. Ja és az ára is elég jó.

spydermanus

spydermanus

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Smart Sam! :-)

oké! Meggyõztetek! :-)

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Smart Sam-re vagy Iguana-ra írtad, hogy azt használod? :)

Smart Sam! :-)

spydermanus

spydermanus

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Én ilyet használok mindenesnek. Csak ajánlani tudom. Egy haverom is vett utánam, õ is csak dicséri.
Aszfalton gyors, és sztem nem hangos. A sár mindent kinyír kivéve a sárgumit, sztem ez ott semmivel sem rosszabb mint más.
Eddig kb. 2500km-ert mentem vele, és egy defektem volt. Még ennyit legalább el fog menni.

Smart Sam-re vagy Iguana-ra írtad, hogy azt használod? :)

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Köszi a tippeket!

Smart Sam-mel valakinek tapasztalata esetleg?
Azt olvastam, hogy egész jó all-rounder, kérdés hogy avaros talajon mennyire csúszkál?

A ritkább bütykösektõl tartok, hogy nagyon hamar lekopna...
A Hutchinson Iguana tûnik még sûrûbbnek kicsit.
Használ valamelyikõtök ilyet?

Én ilyet használok mindenesnek. Csak ajánlani tudom. Egy haverom is vett utánam, õ is csak dicséri.
Aszfalton gyors, és sztem nem hangos. A sár mindent kinyír kivéve a sárgumit, sztem ez ott semmivel sem rosszabb mint más.
Eddig kb. 2500km-ert mentem vele, és egy defektem volt. Még ennyit legalább el fog menni.

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

itthoni javasolt kisker árat hasonlitotok netes árhoz.
ezt sose értem....
ott van a linken, evp (német javasolt kisker ár) 46 eur. számold át forintra. boltban ott is annyi mint nálunk boltban. (ha van pár százalék eltérés az két dologból adódik, az árfolyamok ingadozásából és a 6%-kal alacsonyabb áfából)

Igen, így átolvasva már érthetõ. Lényegében a netes ár minden termék esetén olcsóbb, nemrégiben így vettem a tv-met.
Az ember esendõ, csak a végárakat nézi....

spydermanus

spydermanus

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Akkor nem muszáj feltétlenül azt venned. :-> Biketrigger írta itt korábban, melyik guminak mekkora a gördülési ellenállása, sajnos nem találtam meg így hirtelen az általa ide beírt listát... Úgy rémlik, a bütykösebb mintázatúak közt is akadt egy-két jól gördülõ darab. De például a Smart Sam nem rossz választás, az a lényeg!

Azt a postot megnézném, kíváncsi vagyok rá - rákeresek!
Lehet hogy Sam lesz a vége!

Köszi a véleményeket! ;)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nem szoktam szétfarolni általában a gumikat. :)
Az Iguana az ára miatt tetszene (3,5k), de talán a Smart Sam-nek a "legsimább" a futófelülete.

Akkor nem muszáj feltétlenül azt venned. :-> Biketrigger írta itt korábban, melyik guminak mekkora a gördülési ellenállása, sajnos nem találtam meg így hirtelen az általa ide beírt listát... Úgy rémlik, a bütykösebb mintázatúak közt is akadt egy-két jól gördülõ darab. De például a Smart Sam nem rossz választás, az a lényeg!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hát sajnos pont ilyet már nem találtam elfekvõben lehet itt ott ha találnál akkor azt jelezhetnéd nekem is mert nagyon érdekelne.
http://ebike.hu/term...itchey zed wcs/
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Nekem Ritchey Zed Wcs 2.1van 7cm széles kevlár betéttel igaz így 600gr.

Ezt a Ritchey-t megnézem majd ha ez mostani megoldás sem válik be. Ha szabad kérdezni melyik boltban vetted?
Ahol én vásárlok ott sajna csak Svábli,Conti,Cst van.

spydermanus

spydermanus

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Ha nem vagy az a folyton faralgatós, a kereket blokkolós típus, sokat bírnak a ritkább, de agresszívebb mintázatú gumik. Egy 2.25-ös Nobby Nic nálam hátul elmegy 4000 km-t, és akkor még van rajta kb. 30-35% minta középen. Elõl meg simán bírja legalább a dupláját. Mindezt úgy, hogy nekem is kell aszfalton mennem bõven, a teljes megtett utam 15-20%-a (sajnos) aszfalt. Szóval, ez egy erõsen stílusfüggõ dolog.
Smart Sam nagyon jó mindenes amúgy, egy ismerõsöm ilyet használ. A sáron kívül mindenhol egészen jól teljesít.

Nem szoktam szétfarolni általában a gumikat. :)
Az Iguana az ára miatt tetszene (3,5k), de talán a Smart Sam-nek a "legsimább" a futófelülete.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem Ritchey Zed Wcs 2.1van 7cm széles kevlár betéttel igaz így 600gr.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

csak mert túra gumiból kapsz kevlár védelmesett

Igen, láttam ilyeneket de azokon elég gyér a minta és keskenyek is nekem.