Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15901 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A Geax eleve úgy címkéz, hogy Speed és Traction és úgy ajánlják, hogy elõre Traction, hátulra Speed. De ezen felül ízlések és pofonok, én konkrétan Speed/Speed üzemmódban közlekedek. Ami azt illeti, a Nobby Nick-et is így tettem fel, azaz a minta elõl-hátul elõre felé zárt össze. Ezzel "elvileg" rontottam az elsõ kerék tapadását.

Ha a gumin egy ajánlott forgásirány van, akkor MINDKÉT KERÉKEN így érdemes felrakni. Például a Race King is ilyen.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
igaz... hulyeseget irtam, a nyilak alapjan kell feltenni.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Szerintem a Schwalbe pont nem jó példa, ott pont az a rend, hogy ugyanolyan gumik elsõ kerékre normál, míg hátsó kerékre az elsõ kerékhez képest fordított forgásiránnyal kell feltenni a gyártó ajánlása szerint.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en is kiprobaltam, nem a levegobe beszelek. probalj ki egy rralphot visszafele, meg rendesen a hatso kereken, es menj fel egy kavicsos kaptaton. erezni fogod a differenciat. amugy nem egyforma erok erik, azert hasznalok elore rront, a rralph nekem tulsagosan sodrodik poros talajon, ha kicsit sar van, akkor meg vege. az elso tapadjon minel jobban, tisztuljon gyorsan, a hatso inkabb legyen kis gordulesi ellenallasu, ha sodrodik, akkor meg elvezetesebb is lehet kicsit. nem csereberelgetem a gumikat, inkabb mindenes a bringa, mindenesek a gumik is rajta.

a gyarto a nyilak alapjan ajanlja. a megadott gordulesi es tapadasi jellemzok arra vonatkoznak, ha megforditod, akkor mast kapsz. persze ettol tetszhet ugy, de a dragabb gumikat azert mar nem hasrautesszeruen tervezik.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.386 hozzászólás
két röpke kérdés:
egyik: szerinted tapasztalat alapján alakult ez így nálam, vagy csak ettõl vagyok egyedi?
másik: az elsõ és hátsó kerék tejesen egyforma szerepet tölt be, egyforma hatások érik, így ennek megfelelõen egyforma gumik és minta való rá, igaz?
:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
pedig az nem tul jo, mert a butykok nem szimmetrikusak altalaban - teljesen mashogy viselkedik a bringa. hatul pl elobb elporog, kevesbe maszik. nem veletlenul teszik ra azokat a nyilakat.

viszont kisebb a gordulesi ellenallas - de a lenyeg, hogy nem "ugyanazt" a gumit hasznalod, hiszen mas a minta.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.386 hozzászólás

Sziasztok!

Forgásirányos külsõt a hátsó kerékre forgásiránnyal megegyezõen vagy ellentétesen kell felszerelni?

ha két azonos külsõrõl van szó, akkor elöl a megadottak szerint, hátul fordítva szoktam felrakni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Rajta van az ajánlott forgásirány....én úgy szoktam, csak nem beszél a gyártó hülyeséget...:)

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Vannak olyan gumik amit kifejezetten a forgás iránnyal ellentétesen szoktak felrakni mert úgy nagyobb a kapaszkodása ill nagyobb nyomatékot tud átadni, szerintem mivel itt ezt megkérdezted nem hiszem hogy számítanak a tizedmásodpercek így rakd a jelölés szerint.

Túrázok,így nem számítanak még a percek sem.Köszönöm a választ.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Vannak olyan gumik amit kifejezetten a forgás iránnyal ellentétesen szoktak felrakni mert úgy nagyobb a kapaszkodása ill nagyobb nyomatékot tud átadni, szerintem mivel itt ezt megkérdezted nem hiszem hogy számítanak a tizedmásodpercek így rakd a jelölés szerint.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Csak azért kérdezem,mert nekem a boltban a szerelõsrác azt mondta hogy hátsó kerékre forgásiránnyal ellentétesen kell feltenni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Forgásirányos külsõt a hátsó kerékre forgásiránnyal megegyezõen vagy ellentétesen kell felszerelni?

a jelölt forgásirány szerint, hiszen azért van megadva

adott esetben külön jelölik az elsõ és hátsó irányt, de akkor meg az szerint

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Zséé imádta mondjuk õ eleve szereti ezeket a minimál mintás gumikat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.386 hozzászólás

Sziasztok!

Használ valaki Maxxis Crossmark 2.1-es gumit? Mik a tapasztalatok?

Köszi!

nincs. de: ha gyors gumit akarsz, akkor specialized fast track lk. ilyenem van, gyors és a minimális bütykökhöz képest nagyon jól is tart, de figyelni kell, persze.
ha meg tapadás kell, akkor continental mountain king supersonic. "ezerdrága", de megéri. elöl 2.4 méretben használtam 2.25-ös schwalbe nobby nic-kel párosítva. kb mindenhol jó volt. az anthemre szerintem passzolna a 2.2-es conti, elöl-hátul.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Használ valaki Maxxis Crossmark 2.1-es gumit? Mik a tapasztalatok?

Köszi!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Van valakinek tapasztalata a Specialized Resolution Sport gumiról?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
probaltam centi mellett tologatni, de siman volt 5mm elteres a tobb meres kozott. majd nekigyurkozom ujra - a szigszalag tenyleg nem volt jo :) ilyen szabos centibol nincs 2mnel nagyobb? az asszem nem nyulik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mert egy mérés nem mérés. :)

Pontosan így van.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jol kell csinalni elsore es akkor a tobbi felesleges ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F