Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
azértr használok én is vékony, nem nyúlos madzagot

amúgy hagyom így
végülis 3 féle km óra meg a gps is 970-980 közé mérte, pont jó lesz úgy nekem. ha meg netán mégis 1000 m az aminek annyinak kelle lenni, és mért 100 km-re megyek igazából 102-t akkor mi van ? :)

igazából csak az érdekelt hogy az 5mm különbség a beállításnál (mivel a macskaszem csak centit tud ugye) mennyi lesz mérésben
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A Polar könyvecskéje szerint 4 mm-t. A szigszalagot meg felejtsd el, nyúlik mint a rétestészta.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

és hogy befejezzem a sztorit

felpattintottam a montira vdo-t (nem emléxem mennyit vontam le a mért 2130 mm-bõl)

-természetesen ugyanzon 2 km kõ közt, a montin 970 m-t mért-
érdekességként a gps (bár annak sem feltétlen hiszek) 975-öt.

a kerekmeros dolog pontosabb, mint a gps... mar ha jol van beallitva :) nekem se tok pontos, de asszem ratekerek egy szigszalagot (a gurulgatos modszer annyira nem jott be). mennyit kell belole levonni? 4mm?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Történt egy kis probléma :)

Na de legalább jó viszonyban vagyok a boltossal, visszaviszem, mert hiába B kat, ez azért eléggé gáz.
kieg: amúgy nem B-kat-ként vettem, vagyis nem lett kihangsúlyozva a vásárlásnál. :)

Visszavittem, szó nélkül visszavették, rendes a srác.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
és hogy befejezzem a sztorit

felpattintottam a montira vdo-t (nem emléxem mennyit vontam le a mért 2130 mm-bõl)

-természetesen ugyanzon 2 km kõ közt, a montin 970 m-t mért-
érdekességként a gps (bár annak sem feltétlen hiszek) 975-öt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Történt egy kis probléma :)
Adott egy Conti Race King 2.2 B kategóriás hajtogatható gumiköpeny.
Tegnap megyek a géppel, semmi fura. Hazafelé az aszfaltos részen éreztem hogy kissé mintha ütne. Mondták hogy a kevlárost jól kell beigazítani, de haverom szerint simán elõfordulhat hogy a B kategóriás üt. Gondoltam ha így marad legfeljebb majd nem járok vele aszfalton :) Na, ma is megyek egy rövid kis földutas túrácskára, már amikor elindultam fura volt. Mentem pár km-t és a vázat úgy rángatta a gumi hogy a pedál 1-2cm-t mozdult oldalirányba. Huh mondom ennek a fele se répa, leszállok. Hát a gumi a race king feliratnál nõtt átmérõbben vagy 10-15mm-t, és a futófelület olyan szinten van oldalra elmászva hogy hol egyik oldalon egyenes az oldalfal, hol a másikon. :)
Conti B, én így szeretlek. Persze nem is vártam sokat egy B-stõl. Mondta haverom, aki évek óta veszi a B-set hogy lehet túl vékony az oldalfal, kirághatja a szövetváz a belsõt, vagy üthet kicsit. :) De ez azért kemény. :)
Na de legalább jó viszonyban vagyok a boltossal, visszaviszem, mert hiába B kat, ez azért eléggé gáz.
kieg: amúgy nem B-kat-ként vettem, vagyis nem lett kihangsúlyozva a vásárlásnál. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

off
.... akkor azt a munkát nem fitezik ki, szóval .... :)

Off:
Ez Magyarország ! Magyar útépítésekrõl beszélünk. Itt mindent kifizetnek. Mindent. A minõséget itt soha, semmiben nem ellenõrizték. 2 régi bringás haver útépítõ vállalkozó. Minden részletét elmesélték a dolognak.
Amúgy, úgy tudom elképzelni a hibás km kimérést, hogy valami régebben épült útnál mérték ki rosszul. Gondolom, ma már gps-t használnak erre.

On.
Innentõl gumikról.
Marci

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Bringás haver útépítéseken dolgozott évekig, ez a szakmája. Én is kérdeztem már, mennyire pontosak a km jelzõ táblák. Jót röhögött ! Amilyen kedve van a csókának. Ha becsületes napja van, pontosan elhelyezi, ha szar napja van, csak úgy kb. odarakja.
A szalagos módszernél talán már tovább léptek. :)

off

Dolgoztam földmérõ segédként. Ha a földmérõ kitûzi hogy hova kell a km-kõ, akkor az pontos, mert vissza kell mérnie, és ha rossz helyre tûzi, akkor azt a munkát nem fitezik ki, szóval akkor onnantól már csak a kubikoson múlik, de nem látom miért függne a jó meg rossz naptól hogy 950, 1000, vagy 1050 méterre ássák be a követ, ha egyszer adott a jól látható karó. Tapasztalat hogy a földmérõ nem szivatja az építõt, de az kubikus szereti kibaxkodni a karókat ha útba van a "talicskának". :)

on

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Bringás haver útépítéseken dolgozott évekig, ez a szakmája. Én is kérdeztem már, mennyire pontosak a km jelzõ táblák. Jót röhögött ! Amilyen kedve van a csókának. Ha becsületes napja van, pontosan elhelyezi, ha szar napja van, csak úgy kb. odarakja.
A szalagos módszernél talán már tovább léptek. :)
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Találtam egy régebbi schwalbe mérettáblázatot. Benne van az összes fontos adat (magasság, szélesség, súly, stb).
Schwalbe Tire Specs

A sebesség mindent megold.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Teljes mértékben változó, sajnos. Maratonfutó haver mondta, hogy alig pár kilométerkõ van, amelyek között valóban ezer méter van. Pontosan kimérve szalaggal.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szerintem a többségünk a +/- 100 km-es hibától is nyugodtan tudna aludni :)
Ennyire centizni tényleg felesleges, én is csak azért mérem meg, mert egyszerûen jelentõs különbség van a különbözõ gyártók külsõi között
pl. a 2,1-es Continental Explorer és a 2-es Michelin XC Hard Terrain között 50 mm van, ami azért már elég sok (fõleg, hogy az utóbbi a nagyobb)

na így 1 hónap után csak az érdekesség kedvéért (bár lehet inkább a kmórás topikba kéne, de itt merült fel a mültkor)

a krossz bicón 700x42-es svábli x race-t 2238 mm-nek mértem (én madzaggal szoktam)
lett a vdo-mhoz konzol felraktam, de poénból fenthagytam a cateyet is a másik oldalon

a vdo-n 2235-öt állítottam (az ajánlott -4 mm ugye) a cateye-on 223 centit(azon csak centit lehet)
két kilóméterkõ közt a vdo 980m-t mért
illetve a cateye pont 1km-énél a vdo 1010 métert (tehát a cateye 970 m lett volna a két kõ között)

a kérdés csak az hogy a km kövek közt mennyi m az 1km ? :)

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
80-100km-es országúti túrákra fogom használni.Már meg is rendeltem.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

a Marathon amennyivel nehezebb annyival jobban birja a defektet is.

Ezért érdeklõdtem hogy mire kell neki. Nem mintha olyan zseni lennék, csak érdekel, hogy ezzel is okosodjak. A Michelint meg azért ajánlottam, mert nekünk eléggé bevált, igaz földúton nem mentem vele sokat.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Hello
nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy Continentalnál mi ez a black chili keverék? ez pontosan mit takar és miért jó?

Kb.a Schwalbe EVO keverékkel hasonlitanám és nem csak a felsö réteg a "tapadós/puha" mit a schwalblinál (nincs kellemetlen meglepetés)
Kopás o.k. (Rubber Queeent használok)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a Marathon amennyivel nehezebb annyival jobban birja a defektet is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sziasztok!

Légyszíves mondjátok meg nekem hogy ezt a gumit mikor gyártották SCHWALBE MARATHON HS368 KÜLSÕ - Bringa Butik Webáruház

Nem tudom mire kell ez a külsõ, de kb hasonló kategória a Michelin Country Rock 1.75. Ugyanez a méret, de 200grammal könnyebb, és 3500 darabja. Terhelhetõsége is legalább ennyi, mert faterom 150kg-osan azt használta hátul 5-6Barra felnyomva, és tartós, és ritka a defekt.
http://ebike.hu/term...n country rock/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tavalyi modell, de hogy mikor gyartottak azt nem lehet megmondani.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szerintem 2010.05.14. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
És azt hogy?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!