Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15905 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Praktikusabb magaddal vinni mivel összehajtogathatod. És valószínûleg könnyebb is mint a drótos.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Witcher

Witcher

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Bezony abba.Szóval a drótos és az összehajtható is mehet ugyanolyan felnibe, csak praktikusabb felrakni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Most kezdtem az oútizást és új gumikat szeretnék venni.Schwalbe Durano S-re gondoltam és már intéztem is egy telefont ezzel kapcsolatban, de nem tudom milyet kell vennem.Valami összehajthatós meg drótos gumiról beszélt nekem az alak.Mavic Open pro felnieim vannak, akkor most abba milyen megy.A mostani gumikba ragasztva van a belsõ.

Abba a bringába kell, amit múltkor linkeltél a ki milyen bringával nyomul topicban?

A sebesség mindent megold.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
A drótásban acéldrót megy körben a felnibe illeszkedõ részen. Az összehajtogatható ténylegesen összehajtogatható, könnyebb felrakni, levenni és drágább is. Nekem az utóbbi jobban bejön. Országútikhoz nem értek, de a gyártó oldalán meg tudod nézni milyen szélességû gumikat ajánl a felnire.

Witcher

Witcher

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Most kezdtem az oútizást és új gumikat szeretnék venni.Schwalbe Durano S-re gondoltam és már intéztem is egy telefont ezzel kapcsolatban, de nem tudom milyet kell vennem.Valami összehajthatós meg drótos gumiról beszélt nekem az alak.Mavic Open pro felnieim vannak, akkor most abba milyen megy.A mostani gumikba ragasztva van a belsõ.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Egy kis tapasztalat megosztás. A Maxxis Xenith-ek nagyon állatok, nem bántam meg a vételt. Kívánja a sebességet. Felfelé hihetetlen fokozatokban toltam neki mint a veszettegér és olyan távon, amit eddig még nem teljesítettem, most lazán. Lefelé enyhe kanyarba 55-el mentem bele, ment volna jobban is, de nem akartam. Bedõlésnél is tart. Nedves úton jól tapad. Sík aszfalton 40-45-ös sprintet lazán lehet vele csinálni. Viszont enyhe vizet is felszed az útról és fröcsög, sokkal jobban mint a terepgumi. A Mecsek (egyik) legnagyobb csúcsiról fel le mentem vele így elsõre, 18.3-as átlag. 4.5 barral mentem, megpróbálom az 5 bart.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Sziasztok!
Most kérdezek egy hülyét: A NNic-eket használja valaki fordított forgásiránnyal? Elöl, vagy hátul? Mik a tapasztalatok?

Csak annyit javaslok, ha már egyszer feltetted valahogy, ne fordítsd többet.

UST külsõ javítás ügyben kérdés: van két javító készletem is (CRC-rõl), az alapelv ugyanaz, dugj be egy tût óvatosan, hogy ne szélesítsd ki a lyukat. Utána a tû végében levõ lyukba (ez egy célszerszám) a mellékelt, méretre szabott gumicsíkot betenni, bekenni a ragasztóval, a lyukba benyomni és a közepét kihúzni (így egy harmonika alakban lesz benne, kilógó maradékot levágni. 5 perc múlva kész. Ez végleges javítás? Vagy jobb levenni és belülrõl egy foltot tenni rá, de milyet?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Jó erõs szûcscérnával meg lettek varrva a kb. 1,5 - 2 centiméteren oldalhasadt Conti RK külsõk, belülre megy most a folt, hogy ne tudjon kikandikálni a belsõ, meg a cérna se sértse a belsõt. Esetleg kellene valamilyen foltot tenni az abroncs külsõ oldalára is? Van-e egyáltalán értelme? Megmaradna? Köszönöm a válaszokat.

en tettem kivulre-belulre. belulre a belso miatt, kivulre esztetikai cellal inkabb :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Jó erõs szûcscérnával meg lettek varrva a kb. 1,5 - 2 centiméteren oldalhasadt Conti RK külsõk, belülre megy most a folt, hogy ne tudjon kikandikálni a belsõ, meg a cérna se sértse a belsõt. Esetleg kellene valamilyen foltot tenni az abroncs külsõ oldalára is? Van-e egyáltalán értelme? Megmaradna? Köszönöm a válaszokat.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ha csak egy nicet hasznal az ember, akkor szvsz tipikusan elsogumi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hátulra úgy ragd jobban kapaszkodik.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Samorost

Samorost

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Sziasztok!
Most kérdezek egy hülyét: A NNic-eket használja valaki fordított forgásiránnyal? Elöl, vagy hátul? Mik a tapasztalatok?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Ok, csak valaki írta és felmerült. Kipróbálok egy elöl-hátul 2 bart fel is, le is valami ütõsebb pályán. Legfeljebb az elsõt felütöm (és meglátom mennyire fog az SPD) :) A láncot egy ideje a középsõ lánckerékre rakom lefelé, azóta még nem esett le.

Én aggódtam, és eddig nem mertem alacsonyabb nyomással menni, de pont a lentiek alapján felbátorodtam, és elöl/hátul 2 báron tekertem ma egyet (819-es felni, 2,1-es UST-s NN, merev faru bringa).
Semmi odaverés nem volt, pedig elég sziklás részen is voltam és nem óvatoskodtam. Igazuk lehet ezeknek a srácoknak :)
Tapasztalatok (ugyanez a gumi 2,3-2,5 barhoz képest):
- aszfalton nem éreztem különbséget (kivéve a kátyúknál, azokon simábban átment)
- köves részen határozottan simábban és könnyebben gurul
- füves részen szintén jobbnak éreztem
- süppedõs murva mintha kicsit még jobban visszafogná

Összességében jó volt, így marad :)
Failure is always an option.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ok, csak valaki írta és felmerült. Kipróbálok egy elöl-hátul 2 bart fel is, le is valami ütõsebb pályán. Legfeljebb az elsõt felütöm (és meglátom mennyire fog az SPD) :) A láncot egy ideje a középsõ lánckerékre rakom lefelé, azóta még nem esett le.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha lenne UST-ben 26x2.25 Maxxis Advantage hátura, ki is próbálnám. Ennél lejjebb mintázatban már nem szeretném adni és nem nagyon tudok alternatívát. Maxxis Minion 26x2.5 UST durva lenne tekerés szempontjából, a felnire is nagy. UST-vel megkötöttem magam.

Ha a 85kg-ommal (plusz a biciklin 5kg) 2 barig lemegyek nem áll fenn a veszélye, hogy odaverem a 819-es felnit egy ütõsebb sziklakertben? Egyszer már leesett a lánc a lánckerékrõl egy ilyen helyen.. Csak, hogy a terepet demonstrálni tudjam.

UST-t 2baron odavered akkor nagyon ügyes vagy. A láncleesés nem jelent semmit, mindenkinek leesik lefelé aki kicsit jobban engedi neki.

A sebesség mindent megold.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ha lenne UST-ben 26x2.25 Maxxis Advantage hátura, ki is próbálnám. Ennél lejjebb mintázatban már nem szeretném adni és nem nagyon tudok alternatívát. Maxxis Minion 26x2.5 UST durva lenne tekerés szempontjából, a felnire is nagy. UST-vel megkötöttem magam.

Ha a 85kg-ommal (plusz a biciklin 5kg) 2 barig lemegyek nem áll fenn a veszélye, hogy odaverem a 819-es felnit egy ütõsebb sziklakertben? Egyszer már leesett a lánc a lánckerékrõl egy ilyen helyen.. Csak, hogy a terepet demonstrálni tudjam.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
2.25 simán válalható
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ez meglep, de kipróbálom. A 26x2.1-es Maxxis Advantage is elég nehezen tekerhetõ egyébként, egy kompromisszumos megoldás az up és downhill között. Érdemes lenne ennél feljebb menni szélességben?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Terepre szélesfelni = szélesguma = kevésnyomás ;)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Megleptél. Aszfalton saját tapasztalat szerint sokkal könnyebb tekerni terepgumival 3.5-4 baron. ...

Ez a linkelt pdf szerint is így van, terepen jönnek ki az alacsony nyomás elõnyei.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.