Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15901 hozzászólás a témában

Witcher

Witcher

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Most kezdtem az oútizást és új gumikat szeretnék venni.Schwalbe Durano S-re gondoltam és már intéztem is egy telefont ezzel kapcsolatban, de nem tudom milyet kell vennem.Valami összehajthatós meg drótos gumiról beszélt nekem az alak.Mavic Open pro felnieim vannak, akkor most abba milyen megy.A mostani gumikba ragasztva van a belsõ.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Egy kis tapasztalat megosztás. A Maxxis Xenith-ek nagyon állatok, nem bántam meg a vételt. Kívánja a sebességet. Felfelé hihetetlen fokozatokban toltam neki mint a veszettegér és olyan távon, amit eddig még nem teljesítettem, most lazán. Lefelé enyhe kanyarba 55-el mentem bele, ment volna jobban is, de nem akartam. Bedõlésnél is tart. Nedves úton jól tapad. Sík aszfalton 40-45-ös sprintet lazán lehet vele csinálni. Viszont enyhe vizet is felszed az útról és fröcsög, sokkal jobban mint a terepgumi. A Mecsek (egyik) legnagyobb csúcsiról fel le mentem vele így elsõre, 18.3-as átlag. 4.5 barral mentem, megpróbálom az 5 bart.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok!
Most kérdezek egy hülyét: A NNic-eket használja valaki fordított forgásiránnyal? Elöl, vagy hátul? Mik a tapasztalatok?

Csak annyit javaslok, ha már egyszer feltetted valahogy, ne fordítsd többet.

UST külsõ javítás ügyben kérdés: van két javító készletem is (CRC-rõl), az alapelv ugyanaz, dugj be egy tût óvatosan, hogy ne szélesítsd ki a lyukat. Utána a tû végében levõ lyukba (ez egy célszerszám) a mellékelt, méretre szabott gumicsíkot betenni, bekenni a ragasztóval, a lyukba benyomni és a közepét kihúzni (így egy harmonika alakban lesz benne, kilógó maradékot levágni. 5 perc múlva kész. Ez végleges javítás? Vagy jobb levenni és belülrõl egy foltot tenni rá, de milyet?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Jó erõs szûcscérnával meg lettek varrva a kb. 1,5 - 2 centiméteren oldalhasadt Conti RK külsõk, belülre megy most a folt, hogy ne tudjon kikandikálni a belsõ, meg a cérna se sértse a belsõt. Esetleg kellene valamilyen foltot tenni az abroncs külsõ oldalára is? Van-e egyáltalán értelme? Megmaradna? Köszönöm a válaszokat.

en tettem kivulre-belulre. belulre a belso miatt, kivulre esztetikai cellal inkabb :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Jó erõs szûcscérnával meg lettek varrva a kb. 1,5 - 2 centiméteren oldalhasadt Conti RK külsõk, belülre megy most a folt, hogy ne tudjon kikandikálni a belsõ, meg a cérna se sértse a belsõt. Esetleg kellene valamilyen foltot tenni az abroncs külsõ oldalára is? Van-e egyáltalán értelme? Megmaradna? Köszönöm a válaszokat.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ha csak egy nicet hasznal az ember, akkor szvsz tipikusan elsogumi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hátulra úgy ragd jobban kapaszkodik.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Samorost

Samorost

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Sziasztok!
Most kérdezek egy hülyét: A NNic-eket használja valaki fordított forgásiránnyal? Elöl, vagy hátul? Mik a tapasztalatok?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Ok, csak valaki írta és felmerült. Kipróbálok egy elöl-hátul 2 bart fel is, le is valami ütõsebb pályán. Legfeljebb az elsõt felütöm (és meglátom mennyire fog az SPD) :) A láncot egy ideje a középsõ lánckerékre rakom lefelé, azóta még nem esett le.

Én aggódtam, és eddig nem mertem alacsonyabb nyomással menni, de pont a lentiek alapján felbátorodtam, és elöl/hátul 2 báron tekertem ma egyet (819-es felni, 2,1-es UST-s NN, merev faru bringa).
Semmi odaverés nem volt, pedig elég sziklás részen is voltam és nem óvatoskodtam. Igazuk lehet ezeknek a srácoknak :)
Tapasztalatok (ugyanez a gumi 2,3-2,5 barhoz képest):
- aszfalton nem éreztem különbséget (kivéve a kátyúknál, azokon simábban átment)
- köves részen határozottan simábban és könnyebben gurul
- füves részen szintén jobbnak éreztem
- süppedõs murva mintha kicsit még jobban visszafogná

Összességében jó volt, így marad :)
Failure is always an option.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ok, csak valaki írta és felmerült. Kipróbálok egy elöl-hátul 2 bart fel is, le is valami ütõsebb pályán. Legfeljebb az elsõt felütöm (és meglátom mennyire fog az SPD) :) A láncot egy ideje a középsõ lánckerékre rakom lefelé, azóta még nem esett le.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha lenne UST-ben 26x2.25 Maxxis Advantage hátura, ki is próbálnám. Ennél lejjebb mintázatban már nem szeretném adni és nem nagyon tudok alternatívát. Maxxis Minion 26x2.5 UST durva lenne tekerés szempontjából, a felnire is nagy. UST-vel megkötöttem magam.

Ha a 85kg-ommal (plusz a biciklin 5kg) 2 barig lemegyek nem áll fenn a veszélye, hogy odaverem a 819-es felnit egy ütõsebb sziklakertben? Egyszer már leesett a lánc a lánckerékrõl egy ilyen helyen.. Csak, hogy a terepet demonstrálni tudjam.

UST-t 2baron odavered akkor nagyon ügyes vagy. A láncleesés nem jelent semmit, mindenkinek leesik lefelé aki kicsit jobban engedi neki.

A sebesség mindent megold.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha lenne UST-ben 26x2.25 Maxxis Advantage hátura, ki is próbálnám. Ennél lejjebb mintázatban már nem szeretném adni és nem nagyon tudok alternatívát. Maxxis Minion 26x2.5 UST durva lenne tekerés szempontjából, a felnire is nagy. UST-vel megkötöttem magam.

Ha a 85kg-ommal (plusz a biciklin 5kg) 2 barig lemegyek nem áll fenn a veszélye, hogy odaverem a 819-es felnit egy ütõsebb sziklakertben? Egyszer már leesett a lánc a lánckerékrõl egy ilyen helyen.. Csak, hogy a terepet demonstrálni tudjam.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
2.25 simán válalható
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ez meglep, de kipróbálom. A 26x2.1-es Maxxis Advantage is elég nehezen tekerhetõ egyébként, egy kompromisszumos megoldás az up és downhill között. Érdemes lenne ennél feljebb menni szélességben?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Terepre szélesfelni = szélesguma = kevésnyomás ;)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Megleptél. Aszfalton saját tapasztalat szerint sokkal könnyebb tekerni terepgumival 3.5-4 baron. ...

Ez a linkelt pdf szerint is így van, terepen jönnek ki az alacsony nyomás elõnyei.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Megleptél. Aszfalton saját tapasztalat szerint sokkal könnyebb tekerni terepgumival 3.5-4 baron. Terepen 2.8 baron érzésre úgy tûnik könnyebben tekerek felfelé, mint 2.3-2.4 barral. Ahogy vittem le a nyomást a kettõ között, egyre nehezebb volt tekerni. Gondolom ez függ a tereptõl is. Itt van minden, vastag por, szikla, sár. Sárban, puha talajon a gördülési ellenállás érzésre lehet 50% alatti is. Olyan mintha ragasztóban tekernék. Mindenesetre megpróbálom a 2 bart felfelé. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.334 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Felfelé nem szoktál bele többet nyomni? Jó lenne ha kitalálnának olyat, ami felfelé automatikusan felpumpálja a gumit, lefelé leengedi, arra várhatok. :)

Pont felfelé jön ki igazán minden elõnye a kisebb nyomásnak a gumikban. Idõrõl idõre visszatérõ téma itt, hogy a közhiedelemmel ellentétben a gördülési ellenállás jelentõsen csökkenhet laposabb kerékkel (valaki linkelt be ide egyetemi tanulmányt pár hónapja, Schwalbe MTB gumikkal végzett mérésekkel alátámasztva) - természetesen terepen.

Edit: Nem tudom már, ez volt-e, mindenesetre ez a Gugli elsõ találata:-), és a nyomást, mintázatot és a külsõ szélességét feszegetik:
http://www.mtbonline...illustrated.pdf

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Felfelé nem szoktál bele többet nyomni? Jó lenne ha kitalálnának olyat, ami felfelé automatikusan felpumpálja a gumit, lefelé leengedi, arra várhatok. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

2 bar alatt nem kínlódás felfelé menni? Nem tudom felétek mekkora dombok vannak, a Mecsek nem piskóta.

A Bükkben kicsit nagyobb hegyek vannak mint nálatok.

A sebesség mindent megold.