Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
iden a schwalbe is uj kevereket hasznal - a fejlodesre visszaterve, asszem a marketingtanar mondta, hogyha minden ugy fejlodne (a reklamok szerint), mint az intimbetetek es a fogkremek, akkor mar reg a pluton kellene lennunk :)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Conti BC márketing szöveg... nekem bejövöseb mint a schwalbe evo kerveréke és a kopása is jobb (Rubber Queen BC vs. Schwalbe Fat Albert Evo)

ja és, ha ilyen drága gumák, akkor legyen már a kontinensünkön gyártva. (Conti BC Handmade in Germany)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Azt javaslom olvass külföldi fórumokat, reviewokat (pl. mtbr.com), mert itthon még nem divat. Az elõnye, hogy kisebb nyomáson tudod használni, lefelé 2.5 bar alatt minden tized ajándék, legalábbis nekem. A hátsó kerekem UST lett, elõtte ugyanaz a gumim volt belsõvel. Mivel minden új lett, így nehéz összehasonlítani a régivel. Nem látok nagy különbséget, talán kisebb nyomáson sem nehezebb tekerni, lefelé viszont jobb. Defektjavító (nekem Notubes) betöltése kötelezõ ha nem akarsz ott maradni vagy vinni kell egy presta szelepes belsõt. Sérülés esetén is teljesen máshogy kell javítani, elvileg le sem kell venni a felnirõl. A felnire vigyázni, nem sérülhet meg (fém leszedõ tilos, mûanyag talán, én kézzel szedném le). Nem sokat mentem vele, a nyár végén talán többet tudok nyilatkozni.

Ha most építesz, Mavic 819 UST felniben érdemes gondolkodni, mert talán az egyik legjobb, belsõvel is elmegy.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez olyan mint a vázaknál, hogy minden évben 20%ot növelnek a merevségen azonos vagy kisebb súly mellett. Ennyi erõvel az 8-10éves vázakkal nem is lehetne menni :)

Kérdésem lenne: a montis szingós rendszereket ugyanúgy kell ragasztgatni mint az országútis testvéreiket? Aki esetleg használta már mindhárom rendszert (UST, szingós, hagyományos) írhatna röviden elõny-hátrány összehasonlítást. Egyenlõre maradok a hagyományos külsõ+belsõ rendszernél, de nem zárkózom el valamelyik újabb rendszer elõl sem. Versenykerékszettet építek, (tereptriatlonra) a max táv 60km, közepes poros gyökeres terepre elsõsorban.
11:38:11 IM 2012

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Gyakorlatban nem tudom mit jelent, de a marketing szöveg szerint 26%-al kisebb gördülési ellenállás, 30%-al nagyobb tapadás és 5%-al hosszabb élettartam (a korábbi Conti "Activated Silica" / ASC gumikhoz képest).

Akkor hogy tapadhat a másik? :)

A sebesség mindent megold.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Köszi a válaszokat. Azért írtam a black chiliset,mert a kaiser gumijaim olyanok és piszok jók,csak nehezek.
Schladmingban nyírtam õket egy hetet,meg livigno-ban egy hetet,de az elsõ gumiról még mindig nem kopott le az összes "szõr". :D
Mellesleg most néztem utána,h az új gépen lévõ maxxis gumik nehezebbek,mint a kaiser-em,szal lehet,h egyenlõre csak feldobom a kaisert. :D
Maxxis minion dh 2,5 --->1200 g/db kaiser----> 1000 g/db Asszem még jelentõs súlylefaragást tudok majd csinálni! :D

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Alex ACE-18 duplafalú felnire vettem Maxxis Xenith 1.5-ös gumikat. Maximális nyomás 80 PSI = 5.5 BAR. Kérdésem, ha 5.5 BAR-ra fújom, a felni elbírja?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

A continál mi pontosan a black chili? Olvasom, hogy kisebb ellenállás, jobb tapadás, stb, a szokásos marketing dumák. De van nekem belõle egy pár országúti gumim, ami nem teljesen ezt támasztja alá. Kisebb gördülési ellenállást, de gyengébb tapadást érzek nála, mint a 2500ft-os panaracer edzõgumijaimnál. Szóval?

Gyakorlatban nem tudom mit jelent, de a marketing szöveg szerint 26%-al kisebb gördülési ellenállás, 30%-al nagyobb tapadás és 5%-al hosszabb élettartam (a korábbi Conti "Activated Silica" / ASC gumikhoz képest).
Failure is always an option.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Megvan, Dante írta, nem McGywer: hivatkozás

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

A continál mi pontosan a black chili? Olvasom, hogy kisebb ellenállás, jobb tapadás, stb, a szokásos marketing dumák. De van nekem belõle egy pár országúti gumim, ami nem teljesen ezt támasztja alá. Kisebb gördülési ellenállást, de gyengébb tapadást érzek nála, mint a 2500ft-os panaracer edzõgumijaimnál. Szóval?

Tudtommal valamilyen bevonat, kezelés a gumin, kisebb gördülési ellenállás és kisebb tapadás IS. A marketinggel ellentétben. Mintha McGywer írta volna valahol...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

THX
Apróban találtam egy pár állítólag 0 km-es rubber queen-t black chiliset! Nem tudjátok rá van írva? Vagy hogyan tudom megkülönböztetni a simától? Nem örülnék,ha a simát sóznák rám a másik árán. Meg mennyit kínáljak vajon érte. Azt kérte,h én mondjak árat.

Made in Germany az BC keverék.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Persze. Csak még a bringa nem érkezett meg amihez rendeltem. (Hátra a 20as fogaskerék már megvan, de ez itt erõsen OFF. :D)

Éreztem. :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Merevvillához fogod használni?

Persze. Csak még a bringa nem érkezett meg amihez rendeltem. (Hátra a 20as fogaskerék már megvan, de ez itt erõsen OFF. :D)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Enduro,light FR kategóriára milyen gumit tudtok ajánlani 2,35 -2,4-es méretben? Nobby nic-et nézegettem meg szóba jöhetne valami jó kis conti gumi is ,black chilis.

speci eskar

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

THX
Apróban találtam egy pár állítólag 0 km-es rubber queen-t black chiliset! Nem tudjátok rá van írva? Vagy hogyan tudom megkülönböztetni a simától? Nem örülnék,ha a simát sóznák rám a másik árán. Meg mennyit kínáljak vajon érte. Azt kérte,h én mondjak árat.

nem biytos hogz rá van írva
ha nem bringáról bontott akkor dobozos kéne legyen

kinti online ára 40 euro/db , max 15 öt adnék a párért (itthoni listaára 20/db körül van/volt, de nem egz olzan gumi amiért kapkodnak)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
THX

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Enduro,light FR kategóriára milyen gumit tudtok ajánlani 2,35 -2,4-es méretben? Nobby nic-et nézegettem meg szóba jöhetne valami jó kis conti gumi is ,black chilis.

rubber queen contiból.
fat albert 2,4
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Maxxis Ardent állítólag nagyon jó, Kenda Nevegal is.....

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás