Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Enduro,light FR kategóriára milyen gumit tudtok ajánlani 2,35 -2,4-es méretben? Nobby nic-et nézegettem meg szóba jöhetne valami jó kis conti gumi is ,black chilis.

rubber queen contiból.
fat albert 2,4
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Maxxis Ardent állítólag nagyon jó, Kenda Nevegal is.....

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Enduro,light FR kategóriára milyen gumit tudtok ajánlani 2,35 -2,4-es méretben? Nobby nic-et nézegettem meg szóba jöhetne valami jó kis conti gumi is ,black chilis.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Megjöttek a 29×2,4-es Maxxis Ardentjeim. Elsõ méricskélések alapján ezek tényleg lesznek 60mm szélesek, remélem nem nagyon tágulnak, mert a végén nem férnek majd be a vázba/villába...

Merevvillához fogod használni?

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Megjöttek a 29×2,4-es Maxxis Ardentjeim. Elsõ méricskélések alapján ezek tényleg lesznek 60mm szélesek, remélem nem nagyon tágulnak, mert a végén nem férnek majd be a vázba/villába...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kezdõ kérdés, nem vagyok gumi témában járatos: Gyárilag Kenda Komodo-val van szerelve a montim (Kona Kula), idén mennék több maraton középtávot (lelkes amatõr szint / Master1), érdemes cserélnem? Valami könnyû, jobban kapaszkodó gumira gondoltam (Rocket Ron?), esetleg érdemes játszani tubelesset a Kendaval? (A felni sun ds2xc). 80 kg vagyok, a Kenda 2.1-es. Maradjak 2.1-en, vagy menjek 2.25-re? Az én súlyomnál hány barra érdemes fújni? Köszönöm a tanácsokat!

Nem érdemes. Semmit nem fog számítani a versenyen, ha lecseréled a gumit. 3bar körüli értékre.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Kezdõ kérdés, nem vagyok gumi témában járatos: Gyárilag Kenda Komodo-val van szerelve a montim (Kona Kula), idén mennék több maraton középtávot (lelkes amatõr szint / Master1), érdemes cserélnem? Valami könnyû, jobban kapaszkodó gumira gondoltam (Rocket Ron?), esetleg érdemes játszani tubelesset a Kendaval? (A felni sun ds2xc). 80 kg vagyok, a Kenda 2.1-es. Maradjak 2.1-en, vagy menjek 2.25-re? Az én súlyomnál hány barra érdemes fújni? Köszönöm a tanácsokat!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

lehet azért B-s ? :)

Szerintem a szó amit keresel: selejt :) és az nem egyenlõ az értékcsökkenttel (elvileg)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

a 42es smartsammel en is sokat szemeztem meg a crossbringas korszakomban, de 47es landcruisert vettem, ami baromi jol viselkedik, de nehez mint a ko (asszem 800g+ volt a 28as). a sammal jobban jartam volna. amugy crosscangara irtad a samet?

k.
_1.jpg[/IMG]

igen, a krosszbícón volt természetesen.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ma kivancsi voltam, hogy mire eleg a 35os cx gumi egy fullmerev bringan az mtbs edzokodomon. azert keves lenne, de nem ott, ahol szamitottam ra. a sziklas-murvas reszen pl siman lejottem (max fele sebesseggel), es meg a zuzott betonon is elmentem vele, es felfele sem csuszott az agyagon (amin meg is lepodtem, mert egy semislick, oldalbutykokkel). amire viszont nem szamitottam, hogy a kiszikkadt fucsomos resz viszont baromi szar volt vele, alig tudtam tekerni rajta.

most jo lenne egy 2.25oset belerakni (ha beletudnek), hogy mi a fullmerev vaz es mi a 35os gumi "sara". mongy az a tapasztalatom, hogy az ut egyenetlensegeire inkabb gumi kell, a kiszamithatatlan terepre (szikla, katyu) meg felfuggesztes. asszem egy telos 29er kell gumicserelgetessel.

a 42es smartsammel en is sokat szemeztem meg a crossbringas korszakomban, de 47es landcruisert vettem, ami baromi jol viselkedik, de nehez mint a ko (asszem 800g+ volt a 28as). a sammal jobban jartam volna. amugy crosscangara irtad a samet?

roseknak van ilyen, 35os continentallal szerelik - 8-9kilosak.
Feltöltött kép

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

sulyban azert nem ua, nem mtb alkatreszeket hasznalnak (ezert erdekelne) :) a crossbicok sem olyan hosszuak, mint a 29erek.

arra is kivancsi lennek, hogy aszfalton milyenek a schwalbe mtb gumijainak cx verzioi. epp azt neztem, hogy ugyanugy van rron, ralph, etc. a 29ernek azaz elonye, hogy pl itt gyor kornyeken valszeg jobban ellennek a cx gumikkal, viszont egy bakonyi csapatasnal rakhatok ra ballonos gumikat. minel kevesebbet tekerunk a bakonyban, annal jobban hianyzik a regi crossbico - itt vagy 40-50%ot kell aszfalton tekernem, mire kierek terepre, aztan jon 30-40% olyan terep, amin a 35os cx gumi is eleg volt. jo lenne ha lenne sok lovem meg helyem par cangara.

42-es smart sam-et használtam tavaly, teljesen jó. nem gurul sokkal roszabbul mint az a fél slick aminek elfeljtettem a nevét :).

az offhoz meg, sztem nagyon rövidek azok a vázak egyenes kormányhoz, mint az outik is. -vagy 2 számmal nagyobb kell- de Te tudod.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

off
és akkor van egy rövid, merevvillás cross bicód :)
on

sulyban azert nem ua, nem mtb alkatreszeket hasznalnak (ezert erdekelne) :) a crossbicok sem olyan hosszuak, mint a 29erek.

arra is kivancsi lennek, hogy aszfalton milyenek a schwalbe mtb gumijainak cx verzioi. epp azt neztem, hogy ugyanugy van rron, ralph, etc. a 29ernek azaz elonye, hogy pl itt gyor kornyeken valszeg jobban ellennek a cx gumikkal, viszont egy bakonyi csapatasnal rakhatok ra ballonos gumikat. minel kevesebbet tekerunk a bakonyban, annal jobban hianyzik a regi crossbico - itt vagy 40-50%ot kell aszfalton tekernem, mire kierek terepre, aztan jon 30-40% olyan terep, amin a 35os cx gumi is eleg volt. jo lenne ha lenne sok lovem meg helyem par cangara.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

van egyeneskormanyos cx bringa?

off
és akkor van egy rövid, merevvillás cross bicód :)
on

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Van.
De ez most, hogy jön ide? :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

29eren nem probaltatok cx gumikat? :) lightosabb terepen persze... a crosscangaval marha sok helyen el tudtam menni.

CX géppel és cx gumikkal nyomtam itt a svájci Jurában 95km-t, nem csak laza terepen. Mûködik a dolog, de normális méretû gumival lényegesen megnõ a mókafaktor. :)

RK-Ikon problémakörre: Eléggé O-profil mindkét gumi, elõl jobban szeretem ha inkább U-alakú a gumi, szóval valami markáns oldalmintázat nekem nem árt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
29eren nem probaltatok cx gumikat? :) lightosabb terepen persze... a crosscangaval marha sok helyen el tudtam menni.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Ha jobb elsõ keréken, akkor miért hátra tennéd?

Azt írta, hogy elsõ keréken jobb, mint a RK, ami azért nem túl nagy teljesítmény, valljuk be. Nem jó, csak jobb. És õ tudtommal hátul RK-et használ, mert oda amúgy tényleg elmegy.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Ezt én 29esben ki fogom próbálni, a Conti RaceKing-hez eléggé hasonló. A RK valószínûleg jobban gurul a folyamatos középsõ mintasor miatt, az Ikon tuti jobb elsõkeréken a markánsabb oldalmintázat miatt. Nekem az Ikon is inkább hátsó mintázatnak tûnik.

Ha jobb elsõ keréken, akkor miért hátra tennéd?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Tanúsíthatom. Minél mostohábbak a körülmények a hobbi bringások annál lassabbak, az eleje meg veszít 10-20 percet egy maratonon. A nagyobb sebesség és fordulat tényleg kidobja a sarat. Lásd tavaly Szilvásvárad ANDREAS Kugler 5:06:19 és nem volt száraz a pálya.

Van valakinek tapasztalata ezzel: Maxxis Ikon, mert én szemezgetek vele, de rohadt drága.

Ezt én 29esben ki fogom próbálni, a Conti RaceKing-hez eléggé hasonló. A RK valószínûleg jobban gurul a folyamatos középsõ mintasor miatt, az Ikon tuti jobb elsõkeréken a markánsabb oldalmintázat miatt. Nekem az Ikon is inkább hátsó mintázatnak tûnik.