Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15905 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hogy mennyit agyaltok ezen...

Betöltöd. Persze kicsit többet, mint kellene, menjen bele bõven. 3 hónap után néha ellenõrzöd - lötyög? Igen, jó. Nem, sõt, kopog :D, akkor mehet még bele. Ha kiszárad, akkor a latex összeáll egy pici gumilabdává, folyadék nélkül, lehet vele rágózni, bár nincs jó íze.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Ízre nem, tapasztalat. ;)

Gratula, én inkább maradok az eredeti tejnél. :)

Az a 2-7 hónap (szeretem az ilyen szûk intervallumokat... :D ) honnan számítódik?

Nyilván a legutóbbi töltéstõl / ellenõrzéstõl. Nem szívesen szedném le a gumit feleslegesen, más megoldás nincs az ellenõrzésre? Kíváncsi lennék mi lesz vele, elpárolog, megkeményedik, rárakódik a gumira?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

A notubes dobozára az van írva, hogy átlagosan 2-7 hónapig jó. Száraz klímában és melegben gyakrabban kell ellenõrizni. Most haszálom elõször, nem tudom mi lesz vele.

Az a 2-7 hónap (szeretem az ilyen szûk intervallumokat... :D ) honnan számítódik?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

A no-flats kb olyan mint a tej, nemcsak színre hanem állagra is.

Ízre nem, tapasztalat. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
A notubes dobozára az van írva, hogy átlagosan 2-7 hónapig jó. Száraz klímában és melegben gyakrabban kell ellenõrizni. Most haszálom elõször, nem tudom mi lesz vele.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ahogy olvasgattam anno, nem szárad bele.

én azt olvastam itt korábban, hogy pár hónapig jó a cucc

de utána mi lesz vele? fõleg azzal, ami a belsõben van

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Én inkáb bazt kérdeztném, hogy mennyi ideig bírja egy töltés? És mi lesz azzal ami beleszárad?

Ahogy olvasgattam anno, nem szárad bele.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én inkáb bazt kérdeztném, hogy mennyi ideig bírja egy töltés? És mi lesz azzal ami beleszárad?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Nekem 2.1-es UST gumiban van 90ml notubes. Ér ez valamit és megfelelõ mennyiség? Mennyi idõnként ellenõrizzem és ehhez feltétlenül le kell vennem a gumit (szelepen keresztül töltöttem be)? A kerékbõl ugyanúgy távozik a nyomás szép lassan, mint normál belsõsnél, ilyen szempontból nem sokat ér.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A no-flats kb olyan mint a tej, nemcsak színre hanem állagra is.

A sebesség mindent megold.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Mihez hasonlít a lötyi sûrûsége és tapadóképessége? Be kell tölteni valami jó ballonos kerékbe, bringát állványra tenni, szúrni egy kis lyukat a gumira aztán megpörgetni a kereket. Ha a lötty nem terül szét hanem áll alul és tocsog akkor minden egyes fordulatnál ha alulra ér a lyuk ki kell spriccelnie. Mármint az folyadéknak amit a lötty helyet raknánk be.

Nekem Slime lötyim van itthon. A flakonja áttetszõ, ha forgatom a flakont, a benne lévõ anyag inkább szétterül a falán minthogy az alján maradna. Viszont ha pihentettem, akkor visszafolyik az aljára a "tej", de ha már valamihez hasonlítanom kellene az állagát, akkor már inkább a kefírhez hasonlít a sûrûsége. Az ujjamra nyomva egy cseppet belõle megáll egy kupacban, nem folyik szét minden irányba. Szerintem a belsõben menet közben a fékezések, gyorsítások hatására szétterül a lötyi, csak akkor gyûlik össze a kerék alján, ha hosszabb idõre megállsz.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

de a lyuk meg lemegy ha forog a kerék

De én álló kerékrõl értekeztem.
Mert alattam azt írták, hogy mindenfelé spriccelni fog, mert a nyomáskülönbség kiviszi. Én meg azt mondom hogyha a lötty áll alul tócsában, de a lyuk éppen fent van, akkor spriccelni csak akkor fog, ha a lyuk lekerül, ahogy te is írtad. De az már mást tészta.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
de a lyuk meg lemegy ha forog a kerék
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

egyértelmû,hogy minden irányba spriccel,mivel kívül kisebb a légnyomás mint a gumin belül,így a lötyi is inkább kívülre akar kerülni.ezt így tudnám elképzelni

De ha a lötyi lent van, és a lyuk meg fönt, akkor a lötyi nem fog felmenni...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
egyértelmû,hogy minden irányba spriccel,mivel kívül kisebb a légnyomás mint a gumin belül,így a lötyi is inkább kívülre akar kerülni.ezt így tudnám elképzelni

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mihez hasonlít a lötyi sûrûsége és tapadóképessége? Be kell tölteni valami jó ballonos kerékbe, bringát állványra tenni, szúrni egy kis lyukat a gumira aztán megpörgetni a kereket. Ha a lötty nem terül szét hanem áll alul és tocsog akkor minden egyes fordulatnál ha alulra ér a lyuk ki kell spriccelnie. Mármint az folyadéknak amit a lötty helyet raknánk be.

Minden irányba spriccel. Tapasztalat. :)

A sebesség mindent megold.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

nagy sebessegnel lenn van az aljan, es nem terul szet az egesz? arra gondoltam, hogy a centrifugalis ero szetteriti a belso feluleten.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

És szerinted szétkenõdik? Mert kb. szokott képzõdni a betöltött 90 ml-bõl két vékony csík a peremnél (2 gramm), minden más leül az aljára s csak forgó kerékben terül szét. Volt, hogy kiszívtam egy héttel késõbb, am benne volt, s a 90 ml-bõl 80 ml feletti kimenthetõ volt. Rázós terepen ott fröcsög odabent. De ha mondjuk satura fékezed, a folyadék még megy pár fordulatot, csak a saját élvezete miatt. Kigyorsításnál sem érzed, nem forgatott tömeg, saját rendszere van. Viszont cipelt tömeg, csakúgy, mint a hónaljszõrzet, ami az esetemben már jelentõs faktor. :D

nagy sebessegnel lenn van az aljan, es nem terul szet az egesz? arra gondoltam, hogy a centrifugalis ero szetteriti a belso feluleten.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

de ha szetkenodik, attol a tobbletsuly ugyanugy noveli a forgo tomeget.

És szerinted szétkenõdik? Mert kb. szokott képzõdni a betöltött 90 ml-bõl két vékony csík a peremnél (2 gramm), minden más leül az aljára s csak forgó kerékben terül szét. Volt, hogy kiszívtam egy héttel késõbb, am benne volt, s a 90 ml-bõl 80 ml feletti kimenthetõ volt. Rázós terepen ott fröcsög odabent. De ha mondjuk satura fékezed, a folyadék még megy pár fordulatot, csak a saját élvezete miatt. Kigyorsításnál sem érzed, nem forgatott tömeg, saját rendszere van. Viszont cipelt tömeg, csakúgy, mint a hónaljszõrzet, ami az esetemben már jelentõs faktor. :D

Witcher

Witcher

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Végül nem vettem Durano S-t, maradtam a Stelvionál.Bízom benne, hogy bírni fogja egy jó darabig és defekt mentes évem lesz.Sok jót olvastam róla, meg azért jót is mutat.:)
Feltöltött kép
Feltöltött kép