Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Jó erõs szûcscérnával meg lettek varrva a kb. 1,5 - 2 centiméteren oldalhasadt Conti RK külsõk, belülre megy most a folt, hogy ne tudjon kikandikálni a belsõ, meg a cérna se sértse a belsõt. Esetleg kellene valamilyen foltot tenni az abroncs külsõ oldalára is? Van-e egyáltalán értelme? Megmaradna? Köszönöm a válaszokat.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ha csak egy nicet hasznal az ember, akkor szvsz tipikusan elsogumi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hátulra úgy ragd jobban kapaszkodik.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Samorost

Samorost

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Sziasztok!
Most kérdezek egy hülyét: A NNic-eket használja valaki fordított forgásiránnyal? Elöl, vagy hátul? Mik a tapasztalatok?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Ok, csak valaki írta és felmerült. Kipróbálok egy elöl-hátul 2 bart fel is, le is valami ütõsebb pályán. Legfeljebb az elsõt felütöm (és meglátom mennyire fog az SPD) :) A láncot egy ideje a középsõ lánckerékre rakom lefelé, azóta még nem esett le.

Én aggódtam, és eddig nem mertem alacsonyabb nyomással menni, de pont a lentiek alapján felbátorodtam, és elöl/hátul 2 báron tekertem ma egyet (819-es felni, 2,1-es UST-s NN, merev faru bringa).
Semmi odaverés nem volt, pedig elég sziklás részen is voltam és nem óvatoskodtam. Igazuk lehet ezeknek a srácoknak :)
Tapasztalatok (ugyanez a gumi 2,3-2,5 barhoz képest):
- aszfalton nem éreztem különbséget (kivéve a kátyúknál, azokon simábban átment)
- köves részen határozottan simábban és könnyebben gurul
- füves részen szintén jobbnak éreztem
- süppedõs murva mintha kicsit még jobban visszafogná

Összességében jó volt, így marad :)
Failure is always an option.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ok, csak valaki írta és felmerült. Kipróbálok egy elöl-hátul 2 bart fel is, le is valami ütõsebb pályán. Legfeljebb az elsõt felütöm (és meglátom mennyire fog az SPD) :) A láncot egy ideje a középsõ lánckerékre rakom lefelé, azóta még nem esett le.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha lenne UST-ben 26x2.25 Maxxis Advantage hátura, ki is próbálnám. Ennél lejjebb mintázatban már nem szeretném adni és nem nagyon tudok alternatívát. Maxxis Minion 26x2.5 UST durva lenne tekerés szempontjából, a felnire is nagy. UST-vel megkötöttem magam.

Ha a 85kg-ommal (plusz a biciklin 5kg) 2 barig lemegyek nem áll fenn a veszélye, hogy odaverem a 819-es felnit egy ütõsebb sziklakertben? Egyszer már leesett a lánc a lánckerékrõl egy ilyen helyen.. Csak, hogy a terepet demonstrálni tudjam.

UST-t 2baron odavered akkor nagyon ügyes vagy. A láncleesés nem jelent semmit, mindenkinek leesik lefelé aki kicsit jobban engedi neki.

A sebesség mindent megold.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ha lenne UST-ben 26x2.25 Maxxis Advantage hátura, ki is próbálnám. Ennél lejjebb mintázatban már nem szeretném adni és nem nagyon tudok alternatívát. Maxxis Minion 26x2.5 UST durva lenne tekerés szempontjából, a felnire is nagy. UST-vel megkötöttem magam.

Ha a 85kg-ommal (plusz a biciklin 5kg) 2 barig lemegyek nem áll fenn a veszélye, hogy odaverem a 819-es felnit egy ütõsebb sziklakertben? Egyszer már leesett a lánc a lánckerékrõl egy ilyen helyen.. Csak, hogy a terepet demonstrálni tudjam.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
2.25 simán válalható
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ez meglep, de kipróbálom. A 26x2.1-es Maxxis Advantage is elég nehezen tekerhetõ egyébként, egy kompromisszumos megoldás az up és downhill között. Érdemes lenne ennél feljebb menni szélességben?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Terepre szélesfelni = szélesguma = kevésnyomás ;)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Megleptél. Aszfalton saját tapasztalat szerint sokkal könnyebb tekerni terepgumival 3.5-4 baron. ...

Ez a linkelt pdf szerint is így van, terepen jönnek ki az alacsony nyomás elõnyei.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Megleptél. Aszfalton saját tapasztalat szerint sokkal könnyebb tekerni terepgumival 3.5-4 baron. Terepen 2.8 baron érzésre úgy tûnik könnyebben tekerek felfelé, mint 2.3-2.4 barral. Ahogy vittem le a nyomást a kettõ között, egyre nehezebb volt tekerni. Gondolom ez függ a tereptõl is. Itt van minden, vastag por, szikla, sár. Sárban, puha talajon a gördülési ellenállás érzésre lehet 50% alatti is. Olyan mintha ragasztóban tekernék. Mindenesetre megpróbálom a 2 bart felfelé. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Felfelé nem szoktál bele többet nyomni? Jó lenne ha kitalálnának olyat, ami felfelé automatikusan felpumpálja a gumit, lefelé leengedi, arra várhatok. :)

Pont felfelé jön ki igazán minden elõnye a kisebb nyomásnak a gumikban. Idõrõl idõre visszatérõ téma itt, hogy a közhiedelemmel ellentétben a gördülési ellenállás jelentõsen csökkenhet laposabb kerékkel (valaki linkelt be ide egyetemi tanulmányt pár hónapja, Schwalbe MTB gumikkal végzett mérésekkel alátámasztva) - természetesen terepen.

Edit: Nem tudom már, ez volt-e, mindenesetre ez a Gugli elsõ találata:-), és a nyomást, mintázatot és a külsõ szélességét feszegetik:
http://www.mtbonline...illustrated.pdf

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Felfelé nem szoktál bele többet nyomni? Jó lenne ha kitalálnának olyat, ami felfelé automatikusan felpumpálja a gumit, lefelé leengedi, arra várhatok. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

2 bar alatt nem kínlódás felfelé menni? Nem tudom felétek mekkora dombok vannak, a Mecsek nem piskóta.

A Bükkben kicsit nagyobb hegyek vannak mint nálatok.

A sebesség mindent megold.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
2 bar alatt nem kínlódás felfelé menni? Nem tudom felétek mekkora dombok vannak, a Mecsek nem piskóta.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
nekem hétvégén versenyen NN-RR kombó 1,8-1,9 körüli nyomáson volt,tõkéletesen mûködött.race kinget meg az év elején 1,7-tel használtam,nem tudom mi van az éven velem,tavaly mindíg 2,5 körül volt a nyomás

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Én egy digitális nyomásmérõt hordok magammal állandóan. Felfele felpumpálom, lefele engedek (az elsõ lejtõnél, utána úgymarad).

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Az UST 2báron is nagyon kemény.

Lehet, hogy meg kellene nézni pontos-e a pumpám, én 2,2-t is tök laposnak érzek és egész jól kisimít majdnem mindent.

Amúgy gumi függõ is, a Hutchinson Bulldognál 2,4-2,5 baron (belsõvel) sem volt soha felütésem, a MK-nél még pár tizeddel magasabb nyomáson is simán.
Failure is always an option.