Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

360km alatt kaptam eddig 3 pici lyukat, mindegyik lassú defekt volt.

Elsírnám magam, ha hetente 2 defektet szerelhetnék, válts rendszert, akármilyet, tejjel, latexbelsõvel, mert ez elég katasztrofális statisztika. 6000 km-re jut egy defektem, s az vágás.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Én is defekteltem MK-val rendesen - sima, nem SSonic -, de mióta tettem bele latexbelsõt, ezek a gondok megoldódtak. Javasolom neked is, mert a mintája igen jó

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

A tököm tele lett ezzel a Mountain King Supersonic-al defektállósága konkrétan NULLA. megy vissza a Muddy Mary nemérdekel hogy 850 gramm eddig se szakadt le tõle a lábam :)

Vicces dolog ez a vékonyka conti gumi. Nekem RK van elõl hátul. Elõl egy véletlenül jó B-s, hátul egy sima drótos A-s. 360km alatt kaptam eddig 3 pici lyukat, mindegyik lassú defekt volt. Bátyám bringáján 900grammos CST semi-slick van. Olyan oldalfala van, hogy megtartja a 15kg-os bringa súlyát teljesen leeresztve is. A futófelületbe 100 km alatt beszedett 2 defektet. Szerintem ez csak mázli kérdése. :)

Esetleg nem eladó az a mountain king?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
A tököm tele lett ezzel a Mountain King Supersonic-al defektállósága konkrétan NULLA. megy vissza a Muddy Mary nemérdekel hogy 850 gramm eddig se szakadt le tõle a lábam :)
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

Witcher

Witcher

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Ahaa, értem.Köszi a segítséget!!!:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Na lekaptam az elsõ kerékrõl a gumit, hajtogatós Michelin külsõ nem ragasztott belsõvel.Most akkor vehetek hajtogatós külsõt, de ragasztott belsõvel vagy anélkül?Köszi az eddigi segítséget is...

Vehetsz hajtogatós külsõt, olyat amiben külön van a belsõ.

A sebesség mindent megold.

Witcher

Witcher

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Na lekaptam az elsõ kerékrõl a gumit, hajtogatós Michelin külsõ nem ragasztott belsõvel.Most akkor vehetek hajtogatós külsõt, de ragasztott belsõvel vagy anélkül?Köszi az eddigi segítséget is...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

viszont open pron tuti, hogy nem ül szingó.

Jogos, nem figyeltem.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
viszont open pron tuti, hogy nem ül szingó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Bezony abba.Szóval a drótos és az összehajtható is mehet ugyanolyan felnibe, csak praktikusabb felrakni?

Igen, mindkettõ jó rá, de arra a bringára hajtogatósat tennék, azok a jobbak. Az mit jelent nálad, hogy ragasztva vannak a belsõk? Folt van ragasztva a belsõre vagy belsõ van beleragasztva a külsõbe (mert azt szingónak hívják és akkor teljesen más gumit kell venned)?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
drótos országúti gumi schwalbe-ban asszem csak lugano van... régen volt drótos blizzard is tán, de azt már egy ideje nem gyártják

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Általában könnyebbek is a hajtogathatósak, mert nem acél karika van bennük. Én megnéztem a gyár honlapján, ott úgy láttam, hogy a Durano S csak hajtogatós változatban van...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Praktikusabb magaddal vinni mivel összehajtogathatod. És valószínûleg könnyebb is mint a drótos.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Witcher

Witcher

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Bezony abba.Szóval a drótos és az összehajtható is mehet ugyanolyan felnibe, csak praktikusabb felrakni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Most kezdtem az oútizást és új gumikat szeretnék venni.Schwalbe Durano S-re gondoltam és már intéztem is egy telefont ezzel kapcsolatban, de nem tudom milyet kell vennem.Valami összehajthatós meg drótos gumiról beszélt nekem az alak.Mavic Open pro felnieim vannak, akkor most abba milyen megy.A mostani gumikba ragasztva van a belsõ.

Abba a bringába kell, amit múltkor linkeltél a ki milyen bringával nyomul topicban?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
A drótásban acéldrót megy körben a felnibe illeszkedõ részen. Az összehajtogatható ténylegesen összehajtogatható, könnyebb felrakni, levenni és drágább is. Nekem az utóbbi jobban bejön. Országútikhoz nem értek, de a gyártó oldalán meg tudod nézni milyen szélességû gumikat ajánl a felnire.

Witcher

Witcher

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Most kezdtem az oútizást és új gumikat szeretnék venni.Schwalbe Durano S-re gondoltam és már intéztem is egy telefont ezzel kapcsolatban, de nem tudom milyet kell vennem.Valami összehajthatós meg drótos gumiról beszélt nekem az alak.Mavic Open pro felnieim vannak, akkor most abba milyen megy.A mostani gumikba ragasztva van a belsõ.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Egy kis tapasztalat megosztás. A Maxxis Xenith-ek nagyon állatok, nem bántam meg a vételt. Kívánja a sebességet. Felfelé hihetetlen fokozatokban toltam neki mint a veszettegér és olyan távon, amit eddig még nem teljesítettem, most lazán. Lefelé enyhe kanyarba 55-el mentem bele, ment volna jobban is, de nem akartam. Bedõlésnél is tart. Nedves úton jól tapad. Sík aszfalton 40-45-ös sprintet lazán lehet vele csinálni. Viszont enyhe vizet is felszed az útról és fröcsög, sokkal jobban mint a terepgumi. A Mecsek (egyik) legnagyobb csúcsiról fel le mentem vele így elsõre, 18.3-as átlag. 4.5 barral mentem, megpróbálom az 5 bart.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Sziasztok!
Most kérdezek egy hülyét: A NNic-eket használja valaki fordított forgásiránnyal? Elöl, vagy hátul? Mik a tapasztalatok?

Csak annyit javaslok, ha már egyszer feltetted valahogy, ne fordítsd többet.

UST külsõ javítás ügyben kérdés: van két javító készletem is (CRC-rõl), az alapelv ugyanaz, dugj be egy tût óvatosan, hogy ne szélesítsd ki a lyukat. Utána a tû végében levõ lyukba (ez egy célszerszám) a mellékelt, méretre szabott gumicsíkot betenni, bekenni a ragasztóval, a lyukba benyomni és a közepét kihúzni (így egy harmonika alakban lesz benne, kilógó maradékot levágni. 5 perc múlva kész. Ez végleges javítás? Vagy jobb levenni és belülrõl egy foltot tenni rá, de milyet?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Jó erõs szûcscérnával meg lettek varrva a kb. 1,5 - 2 centiméteren oldalhasadt Conti RK külsõk, belülre megy most a folt, hogy ne tudjon kikandikálni a belsõ, meg a cérna se sértse a belsõt. Esetleg kellene valamilyen foltot tenni az abroncs külsõ oldalára is? Van-e egyáltalán értelme? Megmaradna? Köszönöm a válaszokat.

en tettem kivulre-belulre. belulre a belso miatt, kivulre esztetikai cellal inkabb :)