Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nekem 2.2es gumim van. Az nagyon gond neki? Gondolom ha rendellenesen túl van feszülve egy belsõ akkor az már kevésbé tud ellenállni a tûskéknek, ha latex, ha butil.

a gyakori fujas miatt mindegy, hogy 10%al gyorsabban ereszt le esetleg. ht 29erben majd ujra kiprobalom a kenyelmi faktor es a gordules miatt, ossztelosban nem volt egyertelmuen elonyos osszessegeben.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Aki lusta pumpálni, az inkább sörözzön, ne bringázzon. Szerintem nem megterhelõ minden tekerés elõtt rászánni fél percet a keréknyomás ellenõrzésére, ha cserébe csökken a gördülési ellenállás és nõ a defektállóság.

a tökömnek van kedve minden reggel pumpálni a retyvás biciklit

sporteszközbe mondjuk még elmegy

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Láttam már belsõt felfújva, és tudom, hogy átmérõben sokat nyúlnak (26os belsõ 29esbe), de keresztmetszetben szerintem más a helyzet. De mindegy, nekem egy egyszerû "nem" is elég lett volna.

Tapasztalatok szerint a Michelin a jobb, ha 29×2,4-es gumiba jó a 26-os latex, az neked már elég bizonyíték? :)
Aki lusta pumpálni, az inkább sörözzön, ne bringázzon. Szerintem nem megterhelõ minden tekerés elõtt rászánni fél percet a keréknyomás ellenõrzésére, ha cserébe csökken a gördülési ellenállás és nõ a defektállóság.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Nem vészes, egy hétig egész jól megtartja magát, nekem a Michelin féle van.
Menet elõtt autós kompresszorral feltolom azt jónapot. Megéri, mert a Double Defense-el karöltve, még defektet sosem kaptam vele.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
latexet tudomásom szerint elég sûrûn kell pumpálni, gondolom ezért nem terjedt el igazán

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

... ;)

Láttam már belsõt felfújva, és tudom, hogy átmérõben sokat nyúlnak (26os belsõ 29esbe), de keresztmetszetben szerintem más a helyzet. De mindegy, nekem egy egyszerû "nem" is elég lett volna.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

ha már latex belsõ,a szingó szelepes michelin latex belsõben lehet szelepet cserélni?az egyik belsõm ott engedi a levegõt

Nekem egyszer letört a szelepszár a kis megakasztó anyával, úgy emlékszem nem bontható, átböktem a gumin (igaz majd meggörbültem mire sikerült) majd ugyanazon a lyukon ment vissza a hibátlan szár, azóta is tökéletes egy átlag folttal.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem 2.2es gumim van. Az nagyon gond neki? Gondolom ha rendellenesen túl van feszülve egy belsõ akkor az már kevésbé tud ellenállni a tûskéknek, ha latex, ha butil.

... ;)

Ugyanúgy foltozható. Nem értem miért nem hiszel a latexben, kérdezd Dantét, mielõtt elköltözött ugyanarra csapattunk az akácosokban és nem kaptunk defektet a sok kis tüske/tövis miatt. Oké, egyszer egy 3centis tövis átment rajta, de 3év alatt 1 defekt szerintem belefér. 29"-es kerékben is 26"-os latexet használok, szóval ki van nyújtva rendesen, mégsem kaptam vele defektet, se szúrást, se felütést. És nem használok defektvédett gumikat. A sokak által fikázott Continentalokkal sem.

A sebesség mindent megold.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Vittoria fele annyi. ;)

Vittoria Latex MTB belsõ / MTB / Kerekek - bikewebshop.hu

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Vittoria fele annyi. ;)

Vittoria Latex MTB belsõ / MTB / Kerekek - bikewebshop.hu

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

scarbantia

scarbantia

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Sziasztok!

Valaki fel tudja sorolni a különbségeket pro és kontra a Schwalbe Marathon Plus Tour és Marathon XR között?
Ha jól látom a Marathon XR-t már nem nagyon lehet kapni. Mintázatra nekem úgy tûnik, hogy azonos felhasználói körnek készült, de más a defektvédelmük.
Valaki felhomályosítanana a témában?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha már latex belsõ,a szingó szelepes michelin latex belsõben lehet szelepet cserélni?az egyik belsõm ott engedi a levegõt

Ha szétszedhetõ (lapolt a felsõ menetes rész) akkor igen.

A sebesség mindent megold.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

az akkor az ár alja, annál csak drágábban tudsz itthon szerezni.
bikecomponents-en 10eur, de csak sok ember esetén éri meg a postaköltség miatt (viszont nem kell boltot járni, és ahogy láttam autoszeleppel nem is nagyon volt készlet sehol)

Hát ha 3000ftnál, meg 10eurónál sehol se olcsóbb akkor inkább lötty.

Viszont mivel tuti lötty, akkor melyik az ami egy bevált, jó cucc és ajánlani lehet?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
az akkor az ár alja, annál csak drágábban tudsz itthon szerezni.
bikecomponents-en 10eur, de csak sok ember esetén éri meg a postaköltség miatt (viszont nem kell boltot járni, és ahogy láttam autoszeleppel nem is nagyon volt készlet sehol)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Ugyanúgy foltozható. Nem értem miért nem hiszel a latexben, kérdezd Dantét, mielõtt elköltözött ugyanarra csapattunk az akácosokban és nem kaptunk defektet a sok kis tüske/tövis miatt. Oké, egyszer egy 3centis tövis átment rajta, de 3év alatt 1 defekt szerintem belefér. 29"-es kerékben is 26"-os latexet használok, szóval ki van nyújtva rendesen, mégsem kaptam vele defektet, se szúrást, se felütést. És nem használok defektvédett gumikat. A sokak által fikázott Continentalokkal sem.

Bocsi, biztos hülyén fogalmaztam. Igazából mivel még egyiket se próbáltam egyikre se mondhatom hogy bízok, vagy nem bízok benne. Latex belsõt hol mennyiért milyet érdemes venni? Ebike-on csak 3000/dbért van latex belsõ. Boltokban van olcsóbban is? 6000ért nem veszek meg két belsõt, akkor inkább löttyöt 2300ért (plusz pk ugye ebikeról, de akkor rendelek már mást is)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Néztem ma ezt a Slime lötyit boltban. 500ml 3800 forint. ebikenál 2300... :) Szerintem ebikeról fogok rendelni. Bár megnézem még boltban a latex belsõt, ha olcsóbbra jön ki akkor adok neki egy esélyt talán a lötty elõtt.
Amúgy latex belsõ ugyanúgy foltozható mint a normál butil?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Próbálj ki egy pár latex belsõt, a gödöllõi-dombság akácosaiban is mûködik. ;)

Néztem ma ezt a Slime lötyit boltban. 500ml 3800 forint. ebikenál 2300... :) Szerintem ebikeról fogok rendelni. Bár megnézem még boltban a latex belsõt, ha olcsóbbra jön ki akkor adok neki egy esélyt talán a lötty elõtt.
Amúgy latex belsõ ugyanúgy foltozható mint a normál butil?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Najó... 5km-t mentem a hétvégén és megint lett egy pici lyuk az elsõ kerékben. Mit ajánlotok?

Próbálj ki egy pár latex belsõt, a gödöllõi-dombság akácosaiban is mûködik. ;)

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Sziasztok! Kéne segítsetek nekem! Le akarom cserélni a hátsó illetve az elsõ gumimat, maxxist vennék de nm tudom, hogy milyet. Azt mondják, hogy a High Roller könnyen kap defektet, Az Ignitor gyorsan kopik, s a Medusa csak a sárban jó! Nos nekem 26x1.9es kéne, kéne váltsak 2.1rõl. 81kg vagyok. Mit ajánlotok? Évente kb 6 maratonon veszek részt! Én jelenleg a Rancheróra szavazok elõl és hátul is! Segítsetek! Köszi!

2.1-es High Rollerrel az elmúlt 1-1,5 évben 4-5 defektem volt Maxxis belsõvel, nyomástól függetlenül (~0,5-1 centis tüskéktõl). Kicsit foszlik (a hátsó), ha durvább terepen mész (sokat), most is használom, száraz talajon egész jó.