Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a Marathon meg a Marathon Plus kopasallosag teren is etalon. Londoni boltban raktuk fel oket, es evekig mentek problema nelkul. Pedig felszereltunk nagyon sokat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

scarbantia

scarbantia

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Eddig nekem a continentalok az etalon gumik városi és túra kategóriában.

Én is Continentalokat használtam(elöl Contact Security, hátul Travel Contact), de egy dolog miatt érdekelnének a Schwalbe gumik, a kopásállóság. Nálam a Continentálok fogynak mint a csokifagyi. Elsõsorban túrázásra és városi használatra voltak befogva, de volt bõven köves földút, patakmeder és sár is. a Travel Contact oldalbütykei valahol le is szakadtak, és még száraz úton is csúszott néha. Persze még biztos nyúztam volna, de 3 év alatt elég látványosan elnyalódtak. Mondjuk nem sajnáltam õket, jó pár ezer km belement túrázással, ahol 20-25kg cuccal kapott mindent. Defektet csak 2x kaptam, az egyik egy 100-as szeg, a másik egy 3-4cm-es tövis volt, mindkettõt a Travel Contact nyelte be.
A Schwalbe vastaggumis defektvételme nem igazán tetszik, de örülnék ha valaki fel tudna homályosítani hogy az miért jó. Én csak azt látom, hogy jó nehéz, és csak 1cm-es tüskék ellen jó. A Continentalok, meg a Marathon XR kevlárbetétes, ami sokkal könnyebb, és nem engedi át nagyobb tüskéket se.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem ron performanc-ralph evo páros van fennt
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
A schwalbet azt miért tartja mindenki német guminak? A katalógusban is benne van, hogy taiwani és német koprodukció és soha nem is volt tisztán német.

Mondjuk nekem csak egy land crusierem van ebbõl a márkából, de az az árához képest elég jó (2300 Ft).

Eddig nekem a continentalok az etalon gumik városi és túra kategóriában.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Tapasztalatom volt szerintem elég a schwalbeval.
NN és FA Evo és performance, 2.1 UST NN, de sima EVO keverék UST felnire szerelve is.

Az EVO val az a problémám volt, hogy:

leszakadtak a bütykök hátul (NN és FA nál is).
Ha lekopott az EVO (puha kerevék) "hártya" akkor kiszámithatalanná vált a guma és elcsuszik. (és nagyon vékony az EVO réteg)
A Performance vált be nekem és az megéri az árát (föleg hátra)

UST 2.1 NN
Ezt használom a mereven elöl. Ez egy 2008 as guma. (van egy kis kosz meg maradék tej is a gumin)
Posted Image
A suly 2008 óta csak is felfelé ment a gumánán, ma elérte a 690 Gr.(schwalbe adat)
Majd kap egy új nevet és megjelenik újra a piacon egy "szenzációs" sulyal?

Egy másik márkát nem ajánlok, minden gyártó készit ma jó gumit.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Nagyon jóindulatú vagy, de Rebell hozzászólásából én sem nagyon tudok mást kiolvasni. Persze nem szó szerint írta, de az üzenete elég erõteljesen ez volt.

Ja, és köszi! ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
nem azért, de rebell nem azt mondta, hogy a schwalbe nem jó. csak elismerõen nyilatkozott a marketingtevékenység eredményességérõl. vannak más gumigyártó cégek is. :)

zolinak meg:
e-h
Rocket Ron - Racing Ralph
vagy
conti mk 2,2- racing ralph
vagy
conti mk 2,2- specilaized fast track lk

szerintem. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Már hozzászoktam, hogy ha egy dolog valakinek nem jön be, az egybõl szar. Tökmindegy, hogy emberek százainak, ezreinek bevált (és itt most nem feltétlenül a Schwalbe-ról beszélek) a negatív vélemény sokkal hangsúlyosabb. Nem tetszik neki, ezért világgá kürtöli szívfájdalmát.
Szóval nem arra voltam kíváncsi, hogy a Schwalbe miért nem jó, hanem arra, hogy: "Schwalbe gumik összeállításában ki mire esküszik?".

Dannynak köszi a választ!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Már a németek is szoknak le a schwalberol a franciák meg sosem élvezték az "über" gumákat.

Akkor hogy kunstruktív legyél, elárulhatnád mire szoknak rá mostanában a németek. Mert gondolom nem felnin tolják öreg pajtásaink. :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

melyik évszakban? milyen idõjárási körülmények között? melyik hegység melyik részén ? ( erre a kérdésre egyébként a schwalbe honlapján van egy jó kis diagramm )

Kezdesz túlzásokba esni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

szucs76

szucs76

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Sziasztok!
A Duna Maratonra szeretnék új papucsokat a bringára, az olcsóbb árkategóriából. A két kiszemelt: MAXXIS ASPEN 26X2.25 és a Schwalbe Smart Sam 26X2.25. A véleményetekre lennék kiváncsi, illetve más lehetséges jelölteket is megnéznék.
Van esetleg tapasztalata valakinek a Merida Trail 2.25 gumival kapcsolatban, nekem az idei Buda Maratonon igen jól teljesített (nem volt perec :)).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Angliaban is piacvezeto a Schwalbe
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Maratonozni kiváló a Schwalbe, mondhatsz bármit.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Hány Schwalbe gumid volt eddig és mik a rossz tapasztalataid ?
Esetleg a titkos tipped is megoszthatnád velünk !
Szerintem is nagyon jó gumik de eszméletlen drágák.
Marci

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
hát fura ez a schwalbe mánia már Magyarországon is. Ugylátszik sok német teszt, vagy marketing "fekszik" a magyar piacon.
Már a németek is szoknak le a schwalberol a franciák meg sosem élvezték az "über" gumákat.

Michelin Latex belsö az pár év mulva veszithet lyuk nélkül is sok levegöt.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Csak száraz, jó idõben tekerek. A melyik hegység melyik része behatárolhatatlan. Belinkelnéd azt a diagramot? Én nem találom. Köszi!

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
melyik évszakban? milyen idõjárási körülmények között? melyik hegység melyik részén ? ( erre a kérdésre egyébként a schwalbe honlapján van egy jó kis diagramm )

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Racing Ralph - Racing Ralph szerintem.
De sokan teszik elõre a Nobby-t és hátra Rálfit.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Schwalbe gumik összeállításában ki mire esküszik?

E - H
Rocket Ron - Racing Ralph
Nobbi Nic - Racing Ralph
Racing Ralph - Racing Ralph
Nobby Nic - Nobby Nic

Vagy?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

Nekem egyszer letört a szelepszár a kis megakasztó anyával, úgy emlékszem nem bontható, átböktem a gumin (igaz majd meggörbültem mire sikerült) majd ugyanazon a lyukon ment vissza a hibátlan szár, azóta is tökéletes egy átlag folttal.

a szeleppel szemben a latexen toltad át?a megakasztós cucc már nekem is tört le másik belsõnél,akkor megpróbálom kicserélni azt is.a szelepszár vége le van lapolva,azt egyszerûen lereszelted,mikor az újat toltad a helyére?