Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2011. június 07. - 16:49

Írta 2011. június 07. - 16:33

Nekem a continental conti contact nagyon bevált, montin 1,75-ös az elég jó méret erre a célra.
Van felütés és defekt védelme, ami még mûködik is ráadásul.
Nálam 10 ezer km-t bírt két szett is belõle, guminként 2-3 lassú defekttel összesen.
A mintázata aszfaltra való, de van rajat éppen anyi minta, hogy földútn talán picivel többet kapaszkodik mint egy slic, de igazából ennek nincs jelentõsége.
Van belõle hajtogatós is.
Ilyen
Schwalbeból meg a marathon széria, abból is van többféle defektvédelem, súly, minta tekintetében, de azt mondják azok is jók.
Ezek mind ilyen aszfalt-földút használatra lettek kitalálva.
Continental Contact reflex (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB slick) | Kerékpár Webshop
Schwalbe Marathon Supreme 26x2,00" HS382 reflex HD Ceramic (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB slick) | Kerékpár Webshop
Írta 2011. június 07. - 16:16

Esetleg konkrét példát is tudnál írni?
köszi
Nekem a continental conti contact nagyon bevált, montin 1,75-ös az elég jó méret erre a célra.
Van felütés és defekt védelme, ami még mûködik is ráadásul.
Nálam 10 ezer km-t bírt két szett is belõle, guminként 2-3 lassú defekttel összesen.
A mintázata aszfaltra való, de van rajat éppen anyi minta, hogy földútn talán picivel többet kapaszkodik mint egy slic, de igazából ennek nincs jelentõsége.
Van belõle hajtogatós is.
Ilyen
Schwalbeból meg a marathon széria, abból is van többféle defektvédelem, súly, minta tekintetében, de azt mondják azok is jók.
Ezek mind ilyen aszfalt-földút használatra lettek kitalálva.
Continental Contact reflex (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB slick) | Kerékpár Webshop
Írta 2011. június 07. - 15:53

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. június 07. - 15:52

Én egy kezdõ kerékpáros vagyok, lentebb feltettem egy általános kérdést, (melyik gumimárka jó erre a viszonylatra) arra nem kaptam választ. olvastam több helyen, hogy Schwalbe, bátorkodtam elindulni e felé.
Itthon istenítik, a Bikemagon is nagyon nyomják... de azért van más is...

Írta 2011. június 07. - 15:50

Ezért mondtam, hogy a tapasztalat rámcáfol, de ránézésre azt hinném hogy a pici minták hamar elfogynak. De azt mondod nem, akkor elhiszem.
RK-t használok, de utána majd valami mást fogok nézni szerintem.
Igen-igen, értelek, csak megerõsítettelek benne...

Írta 2011. június 07. - 15:47

Miért csak schwalbe a jó??? Voltam kint a Giro-n a Großglocknernél meg utána a "cokkolán" is... egy csapatnál se láttam... ellenben conti, vredestein volt dögivel... meg név nélküliek... (gondolom kísérleti verziók???)
Ha befér akkor 2.4-es Vredestein - TigerClaw-t! (persze egy 2.0-2.2 is bõven jó, csak az én mániám a nagy gumi...) Hajtogatós kevláros verzió se drága, de cserébe még nem is nehéz annyira, nem eszi annyira a beton (és nem is fogja vissza, jó gyors suhanós) és iszonyatosan jót tesz a komfortérzetnek, egy 2.4-es ballonos...én tennék egy próbát!
Én egy kezdõ kerékpáros vagyok, lentebb feltettem egy általános kérdést, (melyik gumimárka jó erre a viszonylatra) arra nem kaptam választ. olvastam több helyen, hogy Schwalbe, bátorkodtam elindulni e felé.

Írta 2011. június 07. - 15:40

én se ránézésbõl mondom... de alig eszi a beton. pedig jó 90 kilóval tolom rá az aszfaltra... és ha terepre megy néha akkor kell neki a kis mintázat. summa: meglepõen jó kis gumma!
(Raceking ez után abszolút felejtõs lett nekem...)
Ezért mondtam, hogy a tapasztalat rámcáfol, de ránézésre azt hinném hogy a pici minták hamar elfogynak. De azt mondod nem, akkor elhiszem.
RK-t használok, de utána majd valami mást fogok nézni szerintem.
Írta 2011. június 07. - 15:15

Miért csak schwalbe a jó??? Voltam kint a Giro-n a Großglocknernél meg utána a "cokkolán" is... egy csapatnál se láttam... ellenben conti, vredestein volt dögivel... meg név nélküliek... (gondolom kísérleti verziók???)
Nem kísérleti, csak szokszor használnak olyan gumit, ami nem a szponzortol származik, ezért kisatírozzák a cimkét.
Írta 2011. június 07. - 15:09

Írta 2011. június 07. - 14:35

Írta 2011. június 07. - 14:17

Miért csak schwalbe a jó??? Voltam kint a Giro-n a Großglocknernél meg utána a "cokkolán" is... egy csapatnál se láttam... ellenben conti, vredestein volt dögivel... meg név nélküliek... (gondolom kísérleti verziók???)Sziasztok!
Milyen Schwalbe gumit ajánlotok MTB-ra, amivel 70 százalék városban, 30 százalék enyhe terepen közlekedem?
Köszi
Ha befér akkor 2.4-es Vredestein - TigerClaw-t! (persze egy 2.0-2.2 is bõven jó, csak az én mániám a nagy gumi...) Hajtogatós kevláros verzió se drága, de cserébe még nem is nehéz annyira, nem eszi annyira a beton (és nem is fogja vissza, jó gyors suhanós) és iszonyatosan jót tesz a komfortérzetnek, egy 2.4-es ballonos...

Írta 2011. június 07. - 14:01

Lett egy második keréxettem, amire rá akarok húzni valami jobb slick-et. A felni belsõ átmérõje 19mm, erre min. mekkora kõlsõ mehet?
Conti SportContact Slicket ill a Schwalbe Kojakot nézegetem (jók ezek?), ezekbõl 1.3 -as vagy inkább a nagyobb?
http://ebike.hu/imag...0b479ee1042.jpg
Mi ilyenen használtunk 1.5ös slicket.
Írta 2011. június 07. - 13:03

Conti SportContact Slicket ill a Schwalbe Kojakot nézegetem (jók ezek?), ezekbõl 1.3 -as vagy inkább a nagyobb?
ritchey p29er custom
Írta 2011. június 07. - 12:29

Ha enyhe terepen csak döngölt földutat értesz, és fõleg nem hegyeket, akkor szerintem simán slickel (vagy enyhén mintázott túra gumi) jársz a legjobban. Aszfalton verhetetlen, és az említett terepen sem lesz vele különösebb hátrányod.
Esetleg konkrét példát is tudnál írni?
köszi
Írta 2011. június 07. - 12:08

Írta 2011. június 07. - 11:20

Írta 2011. június 07. - 10:59

Sziasztok!
Milyen Schwalbe gumit ajánlotok MTB-ra, amivel 70 százalék városban, 30 százalék enyhe terepen közlekedem?
Köszi
mennyit akarsz rákölteni ?
ha sokat, akkor a fentebb linkelt sammy slick pl
ha olcsó akkor pl 2,0-ás drótos smart sam
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. június 07. - 10:55

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. június 07. - 10:51

Köszi