Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2011. június 07. - 15:53
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. június 07. - 15:52
Én egy kezdõ kerékpáros vagyok, lentebb feltettem egy általános kérdést, (melyik gumimárka jó erre a viszonylatra) arra nem kaptam választ. olvastam több helyen, hogy Schwalbe, bátorkodtam elindulni e felé.
Itthon istenítik, a Bikemagon is nagyon nyomják... de azért van más is... érdemes szétnézni!
Írta 2011. június 07. - 15:50
Ezért mondtam, hogy a tapasztalat rámcáfol, de ránézésre azt hinném hogy a pici minták hamar elfogynak. De azt mondod nem, akkor elhiszem.
RK-t használok, de utána majd valami mást fogok nézni szerintem.
Igen-igen, értelek, csak megerõsítettelek benne... Én is kissé bizalmatlan voltam, fõleg, hogy itthon nincs is nagy Vredestein lobbi... de a repedezõ, elfogyó, meghaló RK-et mindenképpen le akartam cserélni... Neked is jó szívvel tudom ezt ajánlani!
Írta 2011. június 07. - 15:47
Miért csak schwalbe a jó??? Voltam kint a Giro-n a Großglocknernél meg utána a "cokkolán" is... egy csapatnál se láttam... ellenben conti, vredestein volt dögivel... meg név nélküliek... (gondolom kísérleti verziók???)
Ha befér akkor 2.4-es Vredestein - TigerClaw-t! (persze egy 2.0-2.2 is bõven jó, csak az én mániám a nagy gumi...) Hajtogatós kevláros verzió se drága, de cserébe még nem is nehéz annyira, nem eszi annyira a beton (és nem is fogja vissza, jó gyors suhanós) és iszonyatosan jót tesz a komfortérzetnek, egy 2.4-es ballonos... én tennék egy próbát!
Én egy kezdõ kerékpáros vagyok, lentebb feltettem egy általános kérdést, (melyik gumimárka jó erre a viszonylatra) arra nem kaptam választ. olvastam több helyen, hogy Schwalbe, bátorkodtam elindulni e felé.
Írta 2011. június 07. - 15:40
én se ránézésbõl mondom... de alig eszi a beton. pedig jó 90 kilóval tolom rá az aszfaltra... és ha terepre megy néha akkor kell neki a kis mintázat. summa: meglepõen jó kis gumma! (Raceking ez után abszolút felejtõs lett nekem...)
Ezért mondtam, hogy a tapasztalat rámcáfol, de ránézésre azt hinném hogy a pici minták hamar elfogynak. De azt mondod nem, akkor elhiszem.
RK-t használok, de utána majd valami mást fogok nézni szerintem.
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Írta 2011. június 07. - 15:15
Miért csak schwalbe a jó??? Voltam kint a Giro-n a Großglocknernél meg utána a "cokkolán" is... egy csapatnál se láttam... ellenben conti, vredestein volt dögivel... meg név nélküliek... (gondolom kísérleti verziók???)
Nem kísérleti, csak szokszor használnak olyan gumit, ami nem a szponzortol származik, ezért kisatírozzák a cimkét.
Írta 2011. június 07. - 15:09
Írta 2011. június 07. - 14:35
Írta 2011. június 07. - 14:17
Miért csak schwalbe a jó??? Voltam kint a Giro-n a Großglocknernél meg utána a "cokkolán" is... egy csapatnál se láttam... ellenben conti, vredestein volt dögivel... meg név nélküliek... (gondolom kísérleti verziók???)Sziasztok!
Milyen Schwalbe gumit ajánlotok MTB-ra, amivel 70 százalék városban, 30 százalék enyhe terepen közlekedem?
Köszi
Ha befér akkor 2.4-es Vredestein - TigerClaw-t! (persze egy 2.0-2.2 is bõven jó, csak az én mániám a nagy gumi...) Hajtogatós kevláros verzió se drága, de cserébe még nem is nehéz annyira, nem eszi annyira a beton (és nem is fogja vissza, jó gyors suhanós) és iszonyatosan jót tesz a komfortérzetnek, egy 2.4-es ballonos... én tennék egy próbát!
Írta 2011. június 07. - 14:01
Lett egy második keréxettem, amire rá akarok húzni valami jobb slick-et. A felni belsõ átmérõje 19mm, erre min. mekkora kõlsõ mehet?
Conti SportContact Slicket ill a Schwalbe Kojakot nézegetem (jók ezek?), ezekbõl 1.3 -as vagy inkább a nagyobb?
http://ebike.hu/imag...0b479ee1042.jpg
Mi ilyenen használtunk 1.5ös slicket.
Írta 2011. június 07. - 13:03
Conti SportContact Slicket ill a Schwalbe Kojakot nézegetem (jók ezek?), ezekbõl 1.3 -as vagy inkább a nagyobb?
ritchey p29er custom
Írta 2011. június 07. - 12:29
Ha enyhe terepen csak döngölt földutat értesz, és fõleg nem hegyeket, akkor szerintem simán slickel (vagy enyhén mintázott túra gumi) jársz a legjobban. Aszfalton verhetetlen, és az említett terepen sem lesz vele különösebb hátrányod.
Esetleg konkrét példát is tudnál írni?
köszi
Írta 2011. június 07. - 12:08
Írta 2011. június 07. - 11:20
Írta 2011. június 07. - 10:59
Sziasztok!
Milyen Schwalbe gumit ajánlotok MTB-ra, amivel 70 százalék városban, 30 százalék enyhe terepen közlekedem?
Köszi
mennyit akarsz rákölteni ?
ha sokat, akkor a fentebb linkelt sammy slick pl
ha olcsó akkor pl 2,0-ás drótos smart sam
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. június 07. - 10:55
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. június 07. - 10:51
Köszi
Írta 2011. június 07. - 10:15
a 35os verzioja 622esben nekem nagyon bevalt. nagyon olcso, sok helyen el lehet vele menni (kapaszkodik, es jo a kanyarban), kicsi az ellenallasa, ebben a meretben nem sokkal nehezebb, mint a draga cx gumik, ugy hogy defektvedelem is van benne
de nem pont ezt mondom, csak ilyen jellegut.
notubes crow 26x2 390g (szerintem ehhez nem art a lotyi)
wtb vulpine 26x2.1 530g - van konnyebb verzioja is
michelin country rock 26x1.7 (olcso, de jo aru es tapadasu)
A country rock-ot én is ajánlom. Városban 1 bar-ral használtam a kényelem miatt, és nem kaptam soha felütéses defektet, pedig mentem fel-le 20cm-es padkákról is sokszor. (100++kg-os bringás)
Sárban hasztalan, de száraz földúton simán elmegy gond nélkül. Ha asszonnyal nem csapatni akarsz csak túrázni akkor inkább a michelin mint a race king. Michelin még az üvegszilánkot se szedte fel nekem, pedig itt a koli környékén elég sok van.
Írta 2011. június 07. - 08:38
Eröltetett, mint a legtöbb nevük.
Úgy is mondhatjuk. Viszont a gumi - így látvány és leírás alapján - tetszik. Sajnos egy év alatt elkoptattam a Michelin Wild grip'r-t, úgyhogy legalább a hátsót aktuális cserélni.
És látod: ha nem játszom a "tanítót", akkor sohasem tudom meg, hogy létezik ilyen.