Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2011. június 09. - 14:55

Írta 2011. június 09. - 14:12

Ja! És lehetõleg 26x2.1-es méretben kellene.
Meg mégvalami: http://apro.bikemag....rias-l8078.html
Jól értem, a Continental Race King-bõl jó eséllyel szériahibás darabot kapok a boltokban?
+1: doboz nélküli, continental belsõ. Lehet számítani rá, hogy hamarabb tönkremegy, mint egy dobozos Maxxis?
Írta 2011. június 08. - 14:35

Most mit mondjak erre? Gyõr környékén anno 1.75-ös Conti Country Ride-ot használtam, én azzal is elvoltam, a T-lope már csak a szélessége miatt is jobb lehet, az más kérdés, hogy megéri-e neked a valamennyivel gyorsabb aszfaltozás azt, hogy esetleg bizonytalanabb leszel lefelé.
szerintem hosszabbtavon visszaterek a crosshoz... lesz egy 29er, amin cserelgetem a gumikat, aztan ugy el tudok menni durvabb terepen is.
Írta 2011. június 08. - 13:31

csak gyor kornyeken kellene, bakonyban maradna a bevalt roro+rara kombo. milyen lenne pl egy schwalbe big applehoz vagy egy michelin country rockhoz kepest?
Most mit mondjak erre? Gyõr környékén anno 1.75-ös Conti Country Ride-ot használtam, én azzal is elvoltam, a T-lope már csak a szélessége miatt is jobb lehet, az más kérdés, hogy megéri-e neked a valamennyivel gyorsabb aszfaltozás azt, hogy esetleg bizonytalanabb leszel lefelé.
Írta 2011. június 08. - 13:06

Sziasztok!
Maxxis Aspen-rõl mik a tapasztalatok?
Tavaly az 2.1-es eXception-t használtam. Nagyon gyors, de skilles gumi. Oda kell figyelni a kanyarokban, mert nagyon alacsonyak az oldalbütykei. Idén visszálltam a crossmark exceptionre, mert az is kb. ugyanolyan gyors, de jobb a tartása.
Maxxisból meg nem érdemes az alapváltozatokat venni, mert kemény gumikeverékbõl vannak és emiatt csúszkálnak.
Írta 2011. június 08. - 12:15

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2011. június 08. - 11:49

Mivel õk forgalmazták itthó. de faktorneten nincs már (naprakész szokik lenni) rendelésre meg esélytelen sztem.
Minden esetre megkérdezni nem kerül semmibe... egy email még idõbe se nagyon...

Írta 2011. június 08. - 11:27

Eszembe jutott!!! Xfactornet-nél vettem! Nem õket mondják a legolcsóbbnak, de akkor épp náluk volt ez a gumi a legolcsóbb! Kérdezz rá ott, ha esetleg nincs, hátha tudnak hozni!
Mivel õk forgalmazták itthó. de faktorneten nincs már (naprakész szokik lenni) rendelésre meg esélytelen sztem.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. június 08. - 11:20

Engem érdekelne egy pár ilyen gumma, csak nem igazán találok sehol. Esetleg nem tudnál, tudnátok helyet, ahol beszerezhetõ.
Mennyire széles ez a 2.4. A Vredestein honlapját nézegettem ott 2.35-nek írják a legszélesebbet. Jelenleg 2.25-öst használok nagy bütykökkel.
Egyébként maratonra keresek valami használható gumit.
Eszembe jutott!!! Xfactornet-nél vettem! Nem õket mondják a legolcsóbbnak, de akkor épp náluk volt ez a gumi a legolcsóbb! Kérdezz rá ott, ha esetleg nincs, hátha tudnak hozni!
Írta 2011. június 08. - 09:37

Tudod mi ebben a furcsa? Hogy a ralph elvileg jobb poros, száraz úton, mint a ron. Szerintem nem használod a gumi oldalbütykeit eléggé.
lehet - csak ha megis, akkor meg nagyot borulok?

meg azt nem irtam: nem nagyon cserelgetem a gumijaimat, igy probaltam egy olyan kombot talalni, ami azokon a terepken, ahol tekerek (gyor kornyeke, bakony) a legjobban bevalik minden korulmeny kozott (szaraztol - enyhen saros, agyagos talajig). a ralph nagyon konnyen eltomitodik, nehezen tisztul, agyagon elol meg egyenesen veszelyes.
Írta 2011. június 08. - 09:20

csak gyor kornyeken kellene, bakonyban maradna a bevalt roro+rara kombo. milyen lenne pl egy schwalbe big applehoz vagy egy michelin country rockhoz kepest?
baromi sok gumit vegigneztem, de vhogy az egesz ossztelos dologgal nehezen osszeegyeztetheto... mert pl a merev crossbringamon ugyanazon a terepeken elmentem mindenfele gond nelkul a 35os semislickel, csak ugye az eleve annyira raz, hogy nem kezd el az ember agyatlankodni vele lefele, mert erzem, hogy itt a vege, es ne tovabb. az fsrel ilyen jellegu terepen meg gyakorlatilag en vagyok a szuk keresztmetszet, a bringa "vegtelenul" terhelheto. a ralphot kanyarokban ereztem kevesnek, folyamatosan sodrodott szaraz poros talajon is (amin elmeletileg nagyon jo), a rocket ron sokkal stabilabb, "huzza" maga utan a bringat. a fenyvesutcan lefele 40-50 kozott siman szoktam menni (murvas, nehol sziklas enyhebb lejto, de eleg kanyargos) - itt van igazan elemeben a bringa, aztan lehet igy aszfalton se lesz jo, meg mar itt sem.
kellene meg egyket fele bringa
Tudod mi ebben a furcsa? Hogy a ralph elvileg jobb poros, száraz úton, mint a ron. Szerintem nem használod a gumi oldalbütykeit eléggé.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. június 08. - 07:19

ha a Ralphot kevésnek érzed, akkor a T-lope-al esni-kelni fogsz.
baromi sok gumit vegigneztem, de vhogy az egesz ossztelos dologgal nehezen osszeegyeztetheto... mert pl a merev crossbringamon ugyanazon a terepeken elmentem mindenfele gond nelkul a 35os semislickel, csak ugye az eleve annyira raz, hogy nem kezd el az ember agyatlankodni vele lefele, mert erzem, hogy itt a vege, es ne tovabb. az fsrel ilyen jellegu terepen meg gyakorlatilag en vagyok a szuk keresztmetszet, a bringa "vegtelenul" terhelheto. a ralphot kanyarokban ereztem kevesnek, folyamatosan sodrodott szaraz poros talajon is (amin elmeletileg nagyon jo), a rocket ron sokkal stabilabb, "huzza" maga utan a bringat. a fenyvesutcan lefele 40-50 kozott siman szoktam menni (murvas, nehol sziklas enyhebb lejto, de eleg kanyargos) - itt van igazan elemeben a bringa, aztan lehet igy aszfalton se lesz jo, meg mar itt sem.
kellene meg egyket fele bringa

Írta 2011. június 08. - 07:12

Írta 2011. június 07. - 20:25

vredestein tlope ilyen celra? egy ossztelosra menne, elvezetesebb legyen aszfalton is menni...
ha a Ralphot kevésnek érzed, akkor a T-lope-al esni-kelni fogsz.
Írta 2011. június 07. - 19:31

Egyébként földútra nem tudom minek erõltetik a vékony gumikat... 1.7 és társai... túrázni egy kényelmes ballonosabb gumival lehet szerintem, aminek jól van megválasztva a mintája... vélemény?

Engem érdekelne egy pár ilyen gumma, csak nem igazán találok sehol. Esetleg nem tudnál, tudnátok helyet, ahol beszerezhetõ.
Mennyire széles ez a 2.4. A Vredestein honlapját nézegettem ott 2.35-nek írják a legszélesebbet. Jelenleg 2.25-öst használok nagy bütykökkel.
Nekem a 2.4-es van... szerintem nem hamisítvány... max nem idei gyártmány...

Egyébként csomó gyártónak van ilyen és jóval komolyabb gumija szerintem, csak azt nem nyomják kis hazánkban annyira... pl egy jó barátom esküszik a mischlen gumikra... (de mivel azzal nincs tapasztalatom nem ajánlgatom...

DannyL81! neeeeem szar... itthon is van egy pár.

Írta 2011. június 07. - 19:00

Ha befér akkor 2.4-es Vredestein - TigerClaw-t! (persze egy 2.0-2.2 is bõven jó, csak az én mániám a nagy gumi...) Hajtogatós kevláros verzió se drága, de cserébe még nem is nehéz annyira, nem eszi annyira a beton (és nem is fogja vissza, jó gyors suhanós) és iszonyatosan jót tesz a komfortérzetnek, egy 2.4-es ballonos...
én tennék egy próbát!
Írta 2011. június 07. - 17:46

Írta 2011. június 07. - 17:19

Miért csak schwalbe a jó??? Voltam kint a Giro-n a Großglocknernél meg utána a "cokkolán" is... egy csapatnál se láttam... ellenben conti, vredestein volt dögivel... meg név nélküliek... (gondolom kísérleti verziók???)
Ha befér akkor 2.4-es Vredestein - TigerClaw-t! (persze egy 2.0-2.2 is bõven jó, csak az én mániám a nagy gumi...) Hajtogatós kevláros verzió se drága, de cserébe még nem is nehéz annyira, nem eszi annyira a beton (és nem is fogja vissza, jó gyors suhanós) és iszonyatosan jót tesz a komfortérzetnek, egy 2.4-es ballonos...én tennék egy próbát!
szimpi

nemeteknel a schwalbe sem dragabb, mint a tobbi gyarto hasonlo termeke (conti pl).
Írta 2011. június 07. - 16:49

Írta 2011. június 07. - 16:33

Nekem a continental conti contact nagyon bevált, montin 1,75-ös az elég jó méret erre a célra.
Van felütés és defekt védelme, ami még mûködik is ráadásul.
Nálam 10 ezer km-t bírt két szett is belõle, guminként 2-3 lassú defekttel összesen.
A mintázata aszfaltra való, de van rajat éppen anyi minta, hogy földútn talán picivel többet kapaszkodik mint egy slic, de igazából ennek nincs jelentõsége.
Van belõle hajtogatós is.
Ilyen
Schwalbeból meg a marathon széria, abból is van többféle defektvédelem, súly, minta tekintetében, de azt mondják azok is jók.
Ezek mind ilyen aszfalt-földút használatra lettek kitalálva.
Continental Contact reflex (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB slick) | Kerékpár Webshop
Schwalbe Marathon Supreme 26x2,00" HS382 reflex HD Ceramic (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB slick) | Kerékpár Webshop