a szeleppel szemben a latexen toltad át?a megakasztós cucc már nekem is tört le másik belsõnél,akkor megpróbálom kicserélni azt is.a szelepszár vége le van lapolva,azt egyszerûen lereszelted,mikor az újat toltad a helyére?Nekem egyszer letört a szelepszár a kis megakasztó anyával, úgy emlékszem nem bontható, átböktem a gumin (igaz majd meggörbültem mire sikerült) majd ugyanazon a lyukon ment vissza a hibátlan szár, azóta is tökéletes egy átlag folttal.
Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2011. június 01. - 09:06

Írta 2011. június 01. - 07:33

Nekem 2.2es gumim van. Az nagyon gond neki? Gondolom ha rendellenesen túl van feszülve egy belsõ akkor az már kevésbé tud ellenállni a tûskéknek, ha latex, ha butil.
a gyakori fujas miatt mindegy, hogy 10%al gyorsabban ereszt le esetleg. ht 29erben majd ujra kiprobalom a kenyelmi faktor es a gordules miatt, ossztelosban nem volt egyertelmuen elonyos osszessegeben.
Írta 2011. június 01. - 06:38

Aki lusta pumpálni, az inkább sörözzön, ne bringázzon. Szerintem nem megterhelõ minden tekerés elõtt rászánni fél percet a keréknyomás ellenõrzésére, ha cserébe csökken a gördülési ellenállás és nõ a defektállóság.
a tökömnek van kedve minden reggel pumpálni a retyvás biciklit
sporteszközbe mondjuk még elmegy
Írta 2011. május 31. - 23:06

Láttam már belsõt felfújva, és tudom, hogy átmérõben sokat nyúlnak (26os belsõ 29esbe), de keresztmetszetben szerintem más a helyzet. De mindegy, nekem egy egyszerû "nem" is elég lett volna.
Tapasztalatok szerint a Michelin a jobb, ha 29×2,4-es gumiba jó a 26-os latex, az neked már elég bizonyíték?

Aki lusta pumpálni, az inkább sörözzön, ne bringázzon. Szerintem nem megterhelõ minden tekerés elõtt rászánni fél percet a keréknyomás ellenõrzésére, ha cserébe csökken a gördülési ellenállás és nõ a defektállóság.
Írta 2011. május 31. - 21:11

Menet elõtt autós kompresszorral feltolom azt jónapot. Megéri, mert a Double Defense-el karöltve, még defektet sosem kaptam vele.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. május 31. - 21:03

Írta 2011. május 31. - 20:51

...
Láttam már belsõt felfújva, és tudom, hogy átmérõben sokat nyúlnak (26os belsõ 29esbe), de keresztmetszetben szerintem más a helyzet. De mindegy, nekem egy egyszerû "nem" is elég lett volna.
Írta 2011. május 31. - 19:43

ha már latex belsõ,a szingó szelepes michelin latex belsõben lehet szelepet cserélni?az egyik belsõm ott engedi a levegõt
Nekem egyszer letört a szelepszár a kis megakasztó anyával, úgy emlékszem nem bontható, átböktem a gumin (igaz majd meggörbültem mire sikerült) majd ugyanazon a lyukon ment vissza a hibátlan szár, azóta is tökéletes egy átlag folttal.
Írta 2011. május 31. - 19:32

Nekem 2.2es gumim van. Az nagyon gond neki? Gondolom ha rendellenesen túl van feszülve egy belsõ akkor az már kevésbé tud ellenállni a tûskéknek, ha latex, ha butil.
...

Ugyanúgy foltozható. Nem értem miért nem hiszel a latexben, kérdezd Dantét, mielõtt elköltözött ugyanarra csapattunk az akácosokban és nem kaptunk defektet a sok kis tüske/tövis miatt. Oké, egyszer egy 3centis tövis átment rajta, de 3év alatt 1 defekt szerintem belefér. 29"-es kerékben is 26"-os latexet használok, szóval ki van nyújtva rendesen, mégsem kaptam vele defektet, se szúrást, se felütést. És nem használok defektvédett gumikat. A sokak által fikázott Continentalokkal sem.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 31. - 19:25

Vittoria fele annyi.
Vittoria Latex MTB belsõ / MTB / Kerekek - bikewebshop.hu
Írta 2011. május 31. - 18:03

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2011. május 31. - 17:55

Valaki fel tudja sorolni a különbségeket pro és kontra a Schwalbe Marathon Plus Tour és Marathon XR között?
Ha jól látom a Marathon XR-t már nem nagyon lehet kapni. Mintázatra nekem úgy tûnik, hogy azonos felhasználói körnek készült, de más a defektvédelmük.
Valaki felhomályosítanana a témában?
Írta 2011. május 31. - 17:34

ha már latex belsõ,a szingó szelepes michelin latex belsõben lehet szelepet cserélni?az egyik belsõm ott engedi a levegõt
Ha szétszedhetõ (lapolt a felsõ menetes rész) akkor igen.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 31. - 17:27

Írta 2011. május 31. - 17:17

az akkor az ár alja, annál csak drágábban tudsz itthon szerezni.
bikecomponents-en 10eur, de csak sok ember esetén éri meg a postaköltség miatt (viszont nem kell boltot járni, és ahogy láttam autoszeleppel nem is nagyon volt készlet sehol)
Hát ha 3000ftnál, meg 10eurónál sehol se olcsóbb akkor inkább lötty.
Viszont mivel tuti lötty, akkor melyik az ami egy bevált, jó cucc és ajánlani lehet?
Írta 2011. május 31. - 17:13

bikecomponents-en 10eur, de csak sok ember esetén éri meg a postaköltség miatt (viszont nem kell boltot járni, és ahogy láttam autoszeleppel nem is nagyon volt készlet sehol)
Írta 2011. május 31. - 17:07

Ugyanúgy foltozható. Nem értem miért nem hiszel a latexben, kérdezd Dantét, mielõtt elköltözött ugyanarra csapattunk az akácosokban és nem kaptunk defektet a sok kis tüske/tövis miatt. Oké, egyszer egy 3centis tövis átment rajta, de 3év alatt 1 defekt szerintem belefér. 29"-es kerékben is 26"-os latexet használok, szóval ki van nyújtva rendesen, mégsem kaptam vele defektet, se szúrást, se felütést. És nem használok defektvédett gumikat. A sokak által fikázott Continentalokkal sem.
Bocsi, biztos hülyén fogalmaztam. Igazából mivel még egyiket se próbáltam egyikre se mondhatom hogy bízok, vagy nem bízok benne. Latex belsõt hol mennyiért milyet érdemes venni? Ebike-on csak 3000/dbért van latex belsõ. Boltokban van olcsóbban is? 6000ért nem veszek meg két belsõt, akkor inkább löttyöt 2300ért (plusz pk ugye ebikeról, de akkor rendelek már mást is)
Írta 2011. május 31. - 15:42

Néztem ma ezt a Slime lötyit boltban. 500ml 3800 forint. ebikenál 2300...
Szerintem ebikeról fogok rendelni. Bár megnézem még boltban a latex belsõt, ha olcsóbbra jön ki akkor adok neki egy esélyt talán a lötty elõtt.
Amúgy latex belsõ ugyanúgy foltozható mint a normál butil?
Írta 2011. május 31. - 15:31

Próbálj ki egy pár latex belsõt, a gödöllõi-dombság akácosaiban is mûködik.
Néztem ma ezt a Slime lötyit boltban. 500ml 3800 forint. ebikenál 2300...

Amúgy latex belsõ ugyanúgy foltozható mint a normál butil?
Írta 2011. május 31. - 13:40

Najó... 5km-t mentem a hétvégén és megint lett egy pici lyuk az elsõ kerékben. Mit ajánlotok?
Próbálj ki egy pár latex belsõt, a gödöllõi-dombság akácosaiban is mûködik.