Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15905 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
bakker nekem vannak fenn, de nem mértem.. baromi kicsi azt megállapítottam. még igazán ballonosnak sem mondanám. és tuti nem tennék fel ebbõl kisebbet, ez is vérszegénynek tûnik.
a probike-ban van belõle B-s. (a 2.2-esbõl)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
tudom emlékezhetnék, (meg keresõ) de aki használta 2,2-es race king mennyire 2,2-es ? köszi

illetve tud vki 2,0-ást (2 oszt ) lehet vhol lelni ?

köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Tárgytalan: mégsem a szelep volt, csak így, hogy nincs rajta elég nagy nyomás, lassaban ereszt. A lyukat még nem kerestem meg, de pár óra alatt, látványosan összement szegénykém.

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
sziasztok, Schwalbe Lugano Puncture Protection vagy Vittoria Zafiro? árban kb ua. melyiket ajánlanátok?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

prestát nyugodtan nyitva lehet hagyni, a belsõ nyomás miatt nem fog engedni a szelep ha nem nyomódik be.

Gondolom azért nem ok nélkül kell becsavarni....

illetve láthatóan mégiscsak leereszett

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
De igen, MAVIC felnis.
Kívülrõl bele van ragasztva egy mûanyag gyûrû a felnibe, belül meg a szalag, mintha kissé el lenne csúszva.
De asszem, szimplán elhasználódott a gumi. Több, mint egy éves, alig 150g -> gondolom a könnyített gumik nem a tartósságukról híresek, a külsõm is majdnem simára kopott már... :)
A repedésen (gyakorlatilag elengedett a ragasztás, ahol a szelep a gumiba van ragasztva) nem jön levegõ, most próbáltam ki.
Ettõl függetlenül, ezt már nem raknám vissza, mert nem túl szimpatikus az a lyukacska.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
akkor nem szóltam. de nem egy montid van?
na mindegy, felniszalagnak nincs éles pereme ahol áttolod a szelepet rajta?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

vegyél a felnidhez való autoszelepes belsõt. a presta azért lehetett kivágva, mert a vékony szelep könnyen ficánkol a tágas furatban.

A presta is alig fér át rajta. :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Azért ha végigondolod, hogy félig nyitott szeleppel vajon miért engedett le a gumi...

prestát nyugodtan nyitva lehet hagyni, a belsõ nyomás miatt nem fog engedni a szelep ha nem nyomódik be.

A régi belsõn mintha ki lenne szakadva a szelep.

vegyél a felnidhez való autoszelepes belsõt. a presta azért lehetett kivágva, mert a vékony szelep könnyen ficánkol a tágas furatban.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Azért ha végigondolod, hogy félig nyitott szeleppel vajon miért engedett le a gumi....

De ha este beszereled, és reggel még jó, akkor biozonyosságot is kaphatsz.

Végiggondolnám, ha érteném. :)
Mondom: elõtte ugyanilyen, félig nyitott szeleppel mentem vele másfél hétig (~200km, ha jól saccolom), mialatt jóval nagyobb terhelést is kapott, mint tolás közben. Ráadásul a szelepsapka alatt viszonylag szûk, zárt helyen van, fel nem foghatom, mitõl nyomódott be és akadt is meg, azon a ponton.
Mondjuk a szelep mellett látok valami szakadásnak látszót, de azt hiszem, annak nincs jelentõsége... (de majd megmutatom valaki hozzáértõnek is)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

HELP! Kezdek rohamot kapni... Tegnap defektet(????) kaptam: toltam a bringát a betonon, kicsit belógott az út menti gaz a kerékhez. Egyszercsak valami hangos sziszegést hallok a kerék felõl és látom, hogy tempósan megy ki belõle a levegõ. Halk anyázás, majd gumicsere. A régi belsõn mintha ki lenne szakadva a szelep. Felpumpálom, látszólag semmi baja. Ma reggel itthon is felfújtam, nem láttam, hogy ennyire gyorsan eresztene. Majd megnézem víz alatt is.
Presta szelepes és arra emlékszem, hogy a szelep tetején lévõ bigyó, amit be kell tekerni pumpálás után, csak félig (gyakorlatilag egyáltalán nem) volt lezárva: amikor véletlenül hozzáértem, a maradék levegõ kijött belõle. Amit nem értek: rajta volt a szelepsapka is. Elõfordulhat, hogy valóban semmi baja a guminak csak a rosszul lezárt szelep kezdett hirtelen ereszteni? (legalább másfél hete jártam vele így) Vagy biztos-ami-zicher, inkább kukázzam ezt a gumit? Kicsit sajnálnám, mert kb. fele olyan nehéz, mint a tegnap, hirtelen felindulásból vásárolt Continental...

Azért ha végigondolod, hogy félig nyitott szeleppel vajon miért engedett le a gumi....

De ha este beszereled, és reggel még jó, akkor biozonyosságot is kaphatsz.

Áts Feri

Áts Feri

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Szia, 26-os MTB, (Hauser Grizzly)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
HELP! Kezdek rohamot kapni... Tegnap defektet(????) kaptam: toltam a bringát a betonon, kicsit belógott az út menti gaz a kerékhez. Egyszercsak valami hangos sziszegést hallok a kerék felõl és látom, hogy tempósan megy ki belõle a levegõ. Halk anyázás, majd gumicsere. A régi belsõn mintha ki lenne szakadva a szelep. Felpumpálom, látszólag semmi baja. Ma reggel itthon is felfújtam, nem láttam, hogy ennyire gyorsan eresztene. Majd megnézem víz alatt is.
Presta szelepes és arra emlékszem, hogy a szelep tetején lévõ bigyó, amit be kell tekerni pumpálás után, csak félig (gyakorlatilag egyáltalán nem) volt lezárva: amikor véletlenül hozzáértem, a maradék levegõ kijött belõle. Amit nem értek: rajta volt a szelepsapka is. Elõfordulhat, hogy valóban semmi baja a guminak csak a rosszul lezárt szelep kezdett hirtelen ereszteni? (legalább másfél hete jártam vele így) Vagy biztos-ami-zicher, inkább kukázzam ezt a gumit? Kicsit sajnálnám, mert kb. fele olyan nehéz, mint a tegnap, hirtelen felindulásból vásárolt Continental...

hex

hex

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
szia...

milyen kerékpárra ?

Áts Feri

Áts Feri

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok,

új vagyok ezen a fórumon. Sulis évek alatt sokat tekertem, most megint elõvettem a szamaram. Kérdésem az lenne, milyen külsõ gumit ajánlotok, ami hobbicélra lenne, javarészt városban, néha terepen használnám. Fontos hogy legyen defektvédelme is, és inkább a márkásabb érdekelne.

Köszi elõre is!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
thx!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

26-os monti kerékre milyen aszfalt gumit ajánlotok? edzésre használnám, meg néha aszfaltos hegyi túrára.

ahogy fentebb is írtam nekem a conti contactal és a city contactal csak jó tapaszatalataim vannak

ha könnyebb kell, akkor meg a sport contact

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Hali conti speed king 2.1 es másfél évig azzel versenyeztem és a sárba sem volt vele bajom pl tavaj nagykovácsi 11 ik helyen bejötem vele minden baj nélkül.ha kell van pár darab fölösbe szinte zsir uj kb 30km mentem vele max 40 et

Hali Speed Kinggel az a baj hogy száraz döngölt földúton nagyon hamar kopik, nekem szimpatikusabb a Race king vagy X king.
Köszi hogy szóltál:)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
26-os monti kerékre milyen aszfalt gumit ajánlotok? edzésre használnám, meg néha aszfaltos hegyi túrára.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
hali! én az x king mellett döntöttem, kipróbálni még sajna nem volt idõm, de majd jelzem ha sikerült!