Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15905 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

vredestein tlope ilyen celra? egy ossztelosra menne, elvezetesebb legyen aszfalton is menni...

ha a Ralphot kevésnek érzed, akkor a T-lope-al esni-kelni fogsz.

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Tlope is jónak tûnik csak elég minimál mintázata van, szerintem hamar elfogyna... bár a Tigerclaw is jól bírja... nemtudom...

Egyébként földútra nem tudom minek erõltetik a vékony gumikat... 1.7 és társai... túrázni egy kényelmes ballonosabb gumival lehet szerintem, aminek jól van megválasztva a mintája... vélemény? :D

Engem érdekelne egy pár ilyen gumma, csak nem igazán találok sehol. Esetleg nem tudnál, tudnátok helyet, ahol beszerezhetõ.
Mennyire széles ez a 2.4. A Vredestein honlapját nézegettem ott 2.35-nek írják a legszélesebbet. Jelenleg 2.25-öst használok nagy bütykökkel.
Egyébként maratonra keresek valami használható gumit.

Nekem a 2.4-es van... szerintem nem hamisítvány... max nem idei gyártmány... :D :P ballonoságra kb akkora mint a 2.25ös RacingRalph, csak ugye itt bütyök helyett a fala van annyira kint. Nekem merev gépbe simán elfért. (elöl a revelation lábai között is kényelmesen megvan) Én is maratonozok vele, imádkozok is rendesen a szárazságért... :D (most szilváson ez volt fent hátul, nem volt bajom vele... IMÁDTAM! elõre viszont biztos ami hótziher, ment a Mountainking) bike-shop.hu kb az elsõ amit kidob, ha beírom, ott elvileg lehet kapni (bár ekkorát nem írnak, de rá kell kérdezni. Én annó a csepeli gyártelepen vettem, nem jut eszembe a bolt neve, de a víztorony mellett vannak és van egy kis dirt pálya az udvarukon.
Egyébként csomó gyártónak van ilyen és jóval komolyabb gumija szerintem, csak azt nem nyomják kis hazánkban annyira... pl egy jó barátom esküszik a mischlen gumikra... (de mivel azzal nincs tapasztalatom nem ajánlgatom... :D )

DannyL81! neeeeem szar... itthon is van egy pár. :D de nem is jobb a többinél! :D pedig Magyarországon sok helyrõl ez jön... "csak a Schwalbe" :D :/

szucs76

szucs76

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

Ha befér akkor 2.4-es Vredestein - TigerClaw-t! (persze egy 2.0-2.2 is bõven jó, csak az én mániám a nagy gumi...) Hajtogatós kevláros verzió se drága, de cserébe még nem is nehéz annyira, nem eszi annyira a beton (és nem is fogja vissza, jó gyors suhanós) és iszonyatosan jót tesz a komfortérzetnek, egy 2.4-es ballonos... :) én tennék egy próbát!

Engem érdekelne egy pár ilyen gumma, csak nem igazán találok sehol. Esetleg nem tudnál, tudnátok helyet, ahol beszerezhetõ.
Mennyire széles ez a 2.4. A Vredestein honlapját nézegettem ott 2.35-nek írják a legszélesebbet. Jelenleg 2.25-öst használok nagy bütykökkel.
Egyébként maratonra keresek valami használható gumit.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vredestein tlope ilyen celra? egy ossztelosra menne, elvezetesebb legyen aszfalton is menni...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Miért csak schwalbe a jó??? Voltam kint a Giro-n a Großglocknernél meg utána a "cokkolán" is... egy csapatnál se láttam... ellenben conti, vredestein volt dögivel... meg név nélküliek... (gondolom kísérleti verziók???)

Ha befér akkor 2.4-es Vredestein - TigerClaw-t! (persze egy 2.0-2.2 is bõven jó, csak az én mániám a nagy gumi...) Hajtogatós kevláros verzió se drága, de cserébe még nem is nehéz annyira, nem eszi annyira a beton (és nem is fogja vissza, jó gyors suhanós) és iszonyatosan jót tesz a komfortérzetnek, egy 2.4-es ballonos... :) én tennék egy próbát!

szimpi :) van 29es verzioja? mondjatok meg olyan gumikat, amik jol gordulnek aszfalton, konnyuek, es szaraz talajon is otthon vannak.

nemeteknel a schwalbe sem dragabb, mint a tobbi gyarto hasonlo termeke (conti pl).

Áts Feri

Áts Feri

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
köszönöm!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nekem a continental conti contact nagyon bevált, montin 1,75-ös az elég jó méret erre a célra.

Van felütés és defekt védelme, ami még mûködik is ráadásul.

Nálam 10 ezer km-t bírt két szett is belõle, guminként 2-3 lassú defekttel összesen.

A mintázata aszfaltra való, de van rajat éppen anyi minta, hogy földútn talán picivel többet kapaszkodik mint egy slic, de igazából ennek nincs jelentõsége.

Van belõle hajtogatós is.

Ilyen

Schwalbeból meg a marathon széria, abból is van többféle defektvédelem, súly, minta tekintetében, de azt mondják azok is jók.

Ezek mind ilyen aszfalt-földút használatra lettek kitalálva.

Continental Contact reflex (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB slick) | Kerékpár Webshop

Schwalbe Marathon Supreme 26x2,00" HS382 reflex HD Ceramic (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB slick) | Kerékpár Webshop

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Esetleg konkrét példát is tudnál írni?

köszi

Nekem a continental conti contact nagyon bevált, montin 1,75-ös az elég jó méret erre a célra.

Van felütés és defekt védelme, ami még mûködik is ráadásul.

Nálam 10 ezer km-t bírt két szett is belõle, guminként 2-3 lassú defekttel összesen.

A mintázata aszfaltra való, de van rajat éppen anyi minta, hogy földútn talán picivel többet kapaszkodik mint egy slic, de igazából ennek nincs jelentõsége.

Van belõle hajtogatós is.

Ilyen

Schwalbeból meg a marathon széria, abból is van többféle defektvédelem, súly, minta tekintetében, de azt mondják azok is jók.

Ezek mind ilyen aszfalt-földút használatra lettek kitalálva.

Continental Contact reflex (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB slick) | Kerékpár Webshop

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Azért nehogy oda fussunk már ki, hogy a Schwalbe szar, mert lemerevedek. :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Én egy kezdõ kerékpáros vagyok, lentebb feltettem egy általános kérdést, (melyik gumimárka jó erre a viszonylatra) arra nem kaptam választ. olvastam több helyen, hogy Schwalbe, bátorkodtam elindulni e felé. :D

Itthon istenítik, a Bikemagon is nagyon nyomják... de azért van más is... :) érdemes szétnézni!

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Ezért mondtam, hogy a tapasztalat rámcáfol, de ránézésre azt hinném hogy a pici minták hamar elfogynak. De azt mondod nem, akkor elhiszem.
RK-t használok, de utána majd valami mást fogok nézni szerintem.

Igen-igen, értelek, csak megerõsítettelek benne... :P Én is kissé bizalmatlan voltam, fõleg, hogy itthon nincs is nagy Vredestein lobbi... de a repedezõ, elfogyó, meghaló RK-et mindenképpen le akartam cserélni... Neked is jó szívvel tudom ezt ajánlani! :)

Áts Feri

Áts Feri

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Miért csak schwalbe a jó??? Voltam kint a Giro-n a Großglocknernél meg utána a "cokkolán" is... egy csapatnál se láttam... ellenben conti, vredestein volt dögivel... meg név nélküliek... (gondolom kísérleti verziók???)

Én egy kezdõ kerékpáros vagyok, lentebb feltettem egy általános kérdést, (melyik gumimárka jó erre a viszonylatra) arra nem kaptam választ. olvastam több helyen, hogy Schwalbe, bátorkodtam elindulni e felé. :D

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

én se ránézésbõl mondom... de alig eszi a beton. pedig jó 90 kilóval tolom rá az aszfaltra... és ha terepre megy néha akkor kell neki a kis mintázat. summa: meglepõen jó kis gumma! :) (Raceking ez után abszolút felejtõs lett nekem...)

Ezért mondtam, hogy a tapasztalat rámcáfol, de ránézésre azt hinném hogy a pici minták hamar elfogynak. De azt mondod nem, akkor elhiszem.
RK-t használok, de utána majd valami mást fogok nézni szerintem.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem kísérleti, csak szokszor használnak olyan gumit, ami nem a szponzortol származik, ezért kisatírozzák a cimkét.

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
én se ránézésbõl mondom... de alig eszi a beton. pedig jó 90 kilóval tolom rá az aszfaltra... és ha terepre megy néha akkor kell neki a kis mintázat. summa: meglepõen jó kis gumma! :) (Raceking ez után abszolút felejtõs lett nekem...)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Elnézve a tiger claw-t el nem tudom képzelni, hogy a beton nem eszi meg. Egyszer tapogattam, puha is volt, mint a race king. Pici kis keresztmetszetû minták. Aztán sanszosan a tapasztalat rámcáfol de épp ésszel vannak felfoghatatlan dolgok. :)

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Sziasztok!

Milyen Schwalbe gumit ajánlotok MTB-ra, amivel 70 százalék városban, 30 százalék enyhe terepen közlekedem?

Köszi

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Lett egy második keréxettem, amire rá akarok húzni valami jobb slick-et. A felni belsõ átmérõje 19mm, erre min. mekkora kõlsõ mehet?
Conti SportContact Slicket ill a Schwalbe Kojakot nézegetem (jók ezek?), ezekbõl 1.3 -as vagy inkább a nagyobb?

http://ebike.hu/imag...0b479ee1042.jpg
Mi ilyenen használtunk 1.5ös slicket.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
Lett egy második keréxettem, amire rá akarok húzni valami jobb slick-et. A felni belsõ átmérõje 19mm, erre min. mekkora kõlsõ mehet?
Conti SportContact Slicket ill a Schwalbe Kojakot nézegetem (jók ezek?), ezekbõl 1.3 -as vagy inkább a nagyobb?

ritchey p29er custom

Áts Feri

Áts Feri

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Ha enyhe terepen csak döngölt földutat értesz, és fõleg nem hegyeket, akkor szerintem simán slickel (vagy enyhén mintázott túra gumi) jársz a legjobban. Aszfalton verhetetlen, és az említett terepen sem lesz vele különösebb hátrányod.

Esetleg konkrét példát is tudnál írni?

köszi