Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Azért ha végigondolod, hogy félig nyitott szeleppel vajon miért engedett le a gumi...

prestát nyugodtan nyitva lehet hagyni, a belsõ nyomás miatt nem fog engedni a szelep ha nem nyomódik be.

A régi belsõn mintha ki lenne szakadva a szelep.

vegyél a felnidhez való autoszelepes belsõt. a presta azért lehetett kivágva, mert a vékony szelep könnyen ficánkol a tágas furatban.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Azért ha végigondolod, hogy félig nyitott szeleppel vajon miért engedett le a gumi....

De ha este beszereled, és reggel még jó, akkor biozonyosságot is kaphatsz.

Végiggondolnám, ha érteném. :)
Mondom: elõtte ugyanilyen, félig nyitott szeleppel mentem vele másfél hétig (~200km, ha jól saccolom), mialatt jóval nagyobb terhelést is kapott, mint tolás közben. Ráadásul a szelepsapka alatt viszonylag szûk, zárt helyen van, fel nem foghatom, mitõl nyomódott be és akadt is meg, azon a ponton.
Mondjuk a szelep mellett látok valami szakadásnak látszót, de azt hiszem, annak nincs jelentõsége... (de majd megmutatom valaki hozzáértõnek is)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

HELP! Kezdek rohamot kapni... Tegnap defektet(????) kaptam: toltam a bringát a betonon, kicsit belógott az út menti gaz a kerékhez. Egyszercsak valami hangos sziszegést hallok a kerék felõl és látom, hogy tempósan megy ki belõle a levegõ. Halk anyázás, majd gumicsere. A régi belsõn mintha ki lenne szakadva a szelep. Felpumpálom, látszólag semmi baja. Ma reggel itthon is felfújtam, nem láttam, hogy ennyire gyorsan eresztene. Majd megnézem víz alatt is.
Presta szelepes és arra emlékszem, hogy a szelep tetején lévõ bigyó, amit be kell tekerni pumpálás után, csak félig (gyakorlatilag egyáltalán nem) volt lezárva: amikor véletlenül hozzáértem, a maradék levegõ kijött belõle. Amit nem értek: rajta volt a szelepsapka is. Elõfordulhat, hogy valóban semmi baja a guminak csak a rosszul lezárt szelep kezdett hirtelen ereszteni? (legalább másfél hete jártam vele így) Vagy biztos-ami-zicher, inkább kukázzam ezt a gumit? Kicsit sajnálnám, mert kb. fele olyan nehéz, mint a tegnap, hirtelen felindulásból vásárolt Continental...

Azért ha végigondolod, hogy félig nyitott szeleppel vajon miért engedett le a gumi....

De ha este beszereled, és reggel még jó, akkor biozonyosságot is kaphatsz.

Áts Feri

Áts Feri

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Szia, 26-os MTB, (Hauser Grizzly)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
HELP! Kezdek rohamot kapni... Tegnap defektet(????) kaptam: toltam a bringát a betonon, kicsit belógott az út menti gaz a kerékhez. Egyszercsak valami hangos sziszegést hallok a kerék felõl és látom, hogy tempósan megy ki belõle a levegõ. Halk anyázás, majd gumicsere. A régi belsõn mintha ki lenne szakadva a szelep. Felpumpálom, látszólag semmi baja. Ma reggel itthon is felfújtam, nem láttam, hogy ennyire gyorsan eresztene. Majd megnézem víz alatt is.
Presta szelepes és arra emlékszem, hogy a szelep tetején lévõ bigyó, amit be kell tekerni pumpálás után, csak félig (gyakorlatilag egyáltalán nem) volt lezárva: amikor véletlenül hozzáértem, a maradék levegõ kijött belõle. Amit nem értek: rajta volt a szelepsapka is. Elõfordulhat, hogy valóban semmi baja a guminak csak a rosszul lezárt szelep kezdett hirtelen ereszteni? (legalább másfél hete jártam vele így) Vagy biztos-ami-zicher, inkább kukázzam ezt a gumit? Kicsit sajnálnám, mert kb. fele olyan nehéz, mint a tegnap, hirtelen felindulásból vásárolt Continental...

hex

hex

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
szia...

milyen kerékpárra ?

Áts Feri

Áts Feri

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok,

új vagyok ezen a fórumon. Sulis évek alatt sokat tekertem, most megint elõvettem a szamaram. Kérdésem az lenne, milyen külsõ gumit ajánlotok, ami hobbicélra lenne, javarészt városban, néha terepen használnám. Fontos hogy legyen defektvédelme is, és inkább a márkásabb érdekelne.

Köszi elõre is!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
thx!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

26-os monti kerékre milyen aszfalt gumit ajánlotok? edzésre használnám, meg néha aszfaltos hegyi túrára.

ahogy fentebb is írtam nekem a conti contactal és a city contactal csak jó tapaszatalataim vannak

ha könnyebb kell, akkor meg a sport contact

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Hali conti speed king 2.1 es másfél évig azzel versenyeztem és a sárba sem volt vele bajom pl tavaj nagykovácsi 11 ik helyen bejötem vele minden baj nélkül.ha kell van pár darab fölösbe szinte zsir uj kb 30km mentem vele max 40 et

Hali Speed Kinggel az a baj hogy száraz döngölt földúton nagyon hamar kopik, nekem szimpatikusabb a Race king vagy X king.
Köszi hogy szóltál:)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
26-os monti kerékre milyen aszfalt gumit ajánlotok? edzésre használnám, meg néha aszfaltos hegyi túrára.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
hali! én az x king mellett döntöttem, kipróbálni még sajna nem volt idõm, de majd jelzem ha sikerült!

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás

Sziasztok xc-re kéne valami gumi ami nem túl drága néztem a Maxxis High Roller XC-t, meg a Conti X Kinget, ha esetleg valakinek valami tapasztalata van róluk megköszönném. Persze ha tudtok mást ajánlani ebbe az árkategóriába, az is jó. Valamennyire bírnia kéne az aszfaltot mert az erdõig el kell vele jutni.:)

Hali conti speed king 2.1 es másfél évig azzel versenyeztem és a sárba sem volt vele bajom pl tavaj nagykovácsi 11 ik helyen bejötem vele minden baj nélkül.ha kell van pár darab fölösbe szinte zsir uj kb 30km mentem vele max 40 et

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sziasztok xc-re kéne valami gumi ami nem túl drága néztem a Maxxis High Roller XC-t, meg a Conti X Kinget, ha esetleg valakinek valami tapasztalata van róluk megköszönném. Persze ha tudtok mást ajánlani ebbe az árkategóriába, az is jó. Valamennyire bírnia kéne az aszfaltot mert az erdõig el kell vele jutni.:)

Tibey

Tibey

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Ilyen minõségû gumit az utolsó lepukkant bringa boltban is kapsz 2000ft-ért csak nem lesz rajta hogy merida egy kicsit több pénzért viszont már sokkal sokkal jobb gumit találnál.

Hát nem tudom, nekem az égvilágon semmi bajom nem volt vele, defektem sem volt, és amíg nekem jó, addig nem érdekel más véleménye..... :D

Ahol nem izzadsz meg, az nem sport.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy tudtok olyan helyet, ahol vehetnék Merida Race 26-os köpenyeket? Az van nekem gyárilag, de lassan cserére szorulnak, de az égvilágon sehol nem találok.....

Ilyen minõségû gumit az utolsó lepukkant bringa boltban is kapsz 2000ft-ért csak nem lesz rajta hogy merida egy kicsit több pénzért viszont már sokkal sokkal jobb gumit találnál.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy tudtok olyan helyet, ahol vehetnék Merida Race 26-os köpenyeket? Az van nekem gyárilag, de lassan cserére szorulnak, de az égvilágon sehol nem találok.....

Merida Race 26x2.1 külsõ

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

nálam eddig elment 2 pár conti contact egyenként 10 ezer körül

és most van fent egy city contact, de az nagyon durva, olyan 8500 Km van benne (kicsit több is talán), és gyakorlatilag sem elöl, sem hátul nem látszik rajta különösebb kopás

3 éve lett kész a városi bringám, azóta koptatom naponta március és november között a sportcontactjaimat
és eddig - kopp, kopp - defektmentesen
a montikerekek múlt nyáron 2x is újraindították a saját számlálójukat :D
kopás is rendben van, a külsõ kicsit repedezett, a vízvezetõ árok közepe is eltûnt már, de még van anyag benne bõven

Tibey

Tibey

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Ahol nem izzadsz meg, az nem sport.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nálam eddig elment 2 pár conti contact egyenként 10 ezer körül

és most van fent egy city contact, de az nagyon durva, olyan 8500 Km van benne (kicsit több is talán), és gyakorlatilag sem elöl, sem hátul nem látszik rajta különösebb kopás