Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Azért nehogy oda fussunk már ki, hogy a Schwalbe szar, mert lemerevedek. :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts

Én egy kezdõ kerékpáros vagyok, lentebb feltettem egy általános kérdést, (melyik gumimárka jó erre a viszonylatra) arra nem kaptam választ. olvastam több helyen, hogy Schwalbe, bátorkodtam elindulni e felé. :D

Itthon istenítik, a Bikemagon is nagyon nyomják... de azért van más is... :) érdemes szétnézni!

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts

Ezért mondtam, hogy a tapasztalat rámcáfol, de ránézésre azt hinném hogy a pici minták hamar elfogynak. De azt mondod nem, akkor elhiszem.
RK-t használok, de utána majd valami mást fogok nézni szerintem.

Igen-igen, értelek, csak megerõsítettelek benne... :P Én is kissé bizalmatlan voltam, fõleg, hogy itthon nincs is nagy Vredestein lobbi... de a repedezõ, elfogyó, meghaló RK-et mindenképpen le akartam cserélni... Neked is jó szívvel tudom ezt ajánlani! :)

Áts Feri

Áts Feri

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Miért csak schwalbe a jó??? Voltam kint a Giro-n a Großglocknernél meg utána a "cokkolán" is... egy csapatnál se láttam... ellenben conti, vredestein volt dögivel... meg név nélküliek... (gondolom kísérleti verziók???)

Ha befér akkor 2.4-es Vredestein - TigerClaw-t! (persze egy 2.0-2.2 is bõven jó, csak az én mániám a nagy gumi...) Hajtogatós kevláros verzió se drága, de cserébe még nem is nehéz annyira, nem eszi annyira a beton (és nem is fogja vissza, jó gyors suhanós) és iszonyatosan jót tesz a komfortérzetnek, egy 2.4-es ballonos... :) én tennék egy próbát!

Én egy kezdõ kerékpáros vagyok, lentebb feltettem egy általános kérdést, (melyik gumimárka jó erre a viszonylatra) arra nem kaptam választ. olvastam több helyen, hogy Schwalbe, bátorkodtam elindulni e felé. :D

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

én se ránézésbõl mondom... de alig eszi a beton. pedig jó 90 kilóval tolom rá az aszfaltra... és ha terepre megy néha akkor kell neki a kis mintázat. summa: meglepõen jó kis gumma! :) (Raceking ez után abszolút felejtõs lett nekem...)

Ezért mondtam, hogy a tapasztalat rámcáfol, de ránézésre azt hinném hogy a pici minták hamar elfogynak. De azt mondod nem, akkor elhiszem.
RK-t használok, de utána majd valami mást fogok nézni szerintem.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Miért csak schwalbe a jó??? Voltam kint a Giro-n a Großglocknernél meg utána a "cokkolán" is... egy csapatnál se láttam... ellenben conti, vredestein volt dögivel... meg név nélküliek... (gondolom kísérleti verziók???)

Nem kísérleti, csak szokszor használnak olyan gumit, ami nem a szponzortol származik, ezért kisatírozzák a cimkét.

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
én se ránézésbõl mondom... de alig eszi a beton. pedig jó 90 kilóval tolom rá az aszfaltra... és ha terepre megy néha akkor kell neki a kis mintázat. summa: meglepõen jó kis gumma! :) (Raceking ez után abszolút felejtõs lett nekem...)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Elnézve a tiger claw-t el nem tudom képzelni, hogy a beton nem eszi meg. Egyszer tapogattam, puha is volt, mint a race king. Pici kis keresztmetszetû minták. Aztán sanszosan a tapasztalat rámcáfol de épp ésszel vannak felfoghatatlan dolgok. :)

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts

Sziasztok!

Milyen Schwalbe gumit ajánlotok MTB-ra, amivel 70 százalék városban, 30 százalék enyhe terepen közlekedem?

Köszi

Ha befér akkor 2.4-es Vredestein - TigerClaw-t! (persze egy 2.0-2.2 is bõven jó, csak az én mániám a nagy gumi...) Hajtogatós kevláros verzió se drága, de cserébe még nem is nehéz annyira, nem eszi annyira a beton (és nem is fogja vissza, jó gyors suhanós) és iszonyatosan jót tesz a komfortérzetnek, egy 2.4-es ballonos... :) én tennék egy próbát!

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Lett egy második keréxettem, amire rá akarok húzni valami jobb slick-et. A felni belsõ átmérõje 19mm, erre min. mekkora kõlsõ mehet?
Conti SportContact Slicket ill a Schwalbe Kojakot nézegetem (jók ezek?), ezekbõl 1.3 -as vagy inkább a nagyobb?

http://ebike.hu/imag...0b479ee1042.jpg
Mi ilyenen használtunk 1.5ös slicket.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts
Lett egy második keréxettem, amire rá akarok húzni valami jobb slick-et. A felni belsõ átmérõje 19mm, erre min. mekkora kõlsõ mehet?
Conti SportContact Slicket ill a Schwalbe Kojakot nézegetem (jók ezek?), ezekbõl 1.3 -as vagy inkább a nagyobb?

ritchey p29er custom

Áts Feri

Áts Feri

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Ha enyhe terepen csak döngölt földutat értesz, és fõleg nem hegyeket, akkor szerintem simán slickel (vagy enyhén mintázott túra gumi) jársz a legjobban. Aszfalton verhetetlen, és az említett terepen sem lesz vele különösebb hátrányod.

Esetleg konkrét példát is tudnál írni?

köszi

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Ha enyhe terepen csak döngölt földutat értesz, és fõleg nem hegyeket, akkor szerintem simán slickel (vagy enyhén mintázott túra gumi) jársz a legjobban. Aszfalton verhetetlen, és az említett terepen sem lesz vele különösebb hátrányod.

Áts Feri

Áts Feri

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Köszi! Sammy slicket veszek.

Üdv

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Milyen Schwalbe gumit ajánlotok MTB-ra, amivel 70 százalék városban, 30 százalék enyhe terepen közlekedem?

Köszi

mennyit akarsz rákölteni ?
ha sokat, akkor a fentebb linkelt sammy slick pl

ha olcsó akkor pl 2,0-ás drótos smart sam
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Racing Ralph, 3,5-4 Bar

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Áts Feri

Áts Feri

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!

Köszi

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
tigger:
Continental Race King 2.2 « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

a 35os verzioja 622esben nekem nagyon bevalt. nagyon olcso, sok helyen el lehet vele menni (kapaszkodik, es jo a kanyarban), kicsi az ellenallasa, ebben a meretben nem sokkal nehezebb, mint a draga cx gumik, ugy hogy defektvedelem is van benne :)

de nem pont ezt mondom, csak ilyen jellegut.

notubes crow 26x2 390g (szerintem ehhez nem art a lotyi)
Feltöltött kép

wtb vulpine 26x2.1 530g - van konnyebb verzioja is
Feltöltött kép

michelin country rock 26x1.7 (olcso, de jo aru es tapadasu)
Feltöltött kép

A country rock-ot én is ajánlom. Városban 1 bar-ral használtam a kényelem miatt, és nem kaptam soha felütéses defektet, pedig mentem fel-le 20cm-es padkákról is sokszor. (100++kg-os bringás)
Sárban hasztalan, de száraz földúton simán elmegy gond nélkül. Ha asszonnyal nem csapatni akarsz csak túrázni akkor inkább a michelin mint a race king. Michelin még az üvegszilánkot se szedte fel nekem, pedig itt a koli környékén elég sok van.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Eröltetett, mint a legtöbb nevük.

Úgy is mondhatjuk. Viszont a gumi - így látvány és leírás alapján - tetszik. Sajnos egy év alatt elkoptattam a Michelin Wild grip'r-t, úgyhogy legalább a hátsót aktuális cserélni. :(
És látod: ha nem játszom a "tanítót", akkor sohasem tudom meg, hogy létezik ilyen. :)