Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hatha mi? o.O

nyilvan a felni szelesseg osszefugg azzal hogy mekkora kulsot szabad/erdemes rarakni, de a 2.2" az mindenkeppen a gumi merete.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Szerinted 56mm széles felnire való? :) Gondold ezt át még egyszer.

Ha nem leszek lusta, lefényképezem a gumihoz kapott táblázatot. Mondom, nem értem, de hátha...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Épp most hoztam haza egy pár Race King 2.2-t. Nekem a mellékelt leírásból úgy tûnik, a 2.2 valójában a felni belsõ szélessége, magyarán nem a gumi max. szélességét jelenti ez a méret, hanem azt, hogy mekkora felnire való...
Ha ez valóban így van, akkor most van egy pár eladó 2.2-es Race Kingem...

Szerinted 56mm széles felnire való? :) Gondold ezt át még egyszer.

A sebesség mindent megold.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

en azert a tokukre lepnek mar, mert gyakorlatilag total osszehasonlithatatlan ezek alapjan a szamok alapjan ket gumi. csak annyi derul ki, hogy gyarton belul a 2.2es vastagabb, mint a 2.1es. de hogy mennyivel meg tenylegesen mekkora... majd ha megveszed, rajossz. meg az aranyok se stimmelnek pl a schwalbenal a 2.1es es a 2.25os viszonylataban.

Épp most hoztam haza egy pár Race King 2.2-t. Nekem a mellékelt leírásból úgy tûnik, a 2.2 valójában a felni belsõ szélessége, magyarán nem a gumi max. szélességét jelenti ez a méret, hanem azt, hogy mekkora felnire való...
Ha ez valóban így van, akkor most van egy pár eladó 2.2-es Race Kingem...

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Hátul nagyobb lesz a gördülési ellenállás, mert a rámpák fordítva lesznek. Jobban fog mászni, gyengébben gurulni és rosszabbul fékezhetõ.

Igaz, szépen összekavartam.

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
hello!
elõl 2.2 xking, hátul 2.2 raceking van fent, kérdés, hogy érdemes-e a hátsóra is xkinget rakni ebben az idõben? a race annyira nem bírja a sarat, az xkinggel pedig még nem próbáltam. vélemény, tapasztalat?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az új NN mintázat mindkét keréken úgy gyorsabb, ha a vágások az oldalbütykön elõre állnak, tehát az ajánlott forgási iránynak megfelelõen. Ez fizika. Elég egyszerû belátni, ha a kanyarbütyköket nem nézed, Janinak igaza van. Persze még így is rettenetesen lassú gumi, hátul nincs az a terep, amire felraknám.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha elõre teszed, akkor az U alakú bevágásos oldalbütykök bevágása a talajjal érintkezõ futófelületen elõre nézzen, a hátra felszerelt gumik esetén pedig hátra, így elöl nagyobb lesz a tapadás, hátul pedig kisebb lesz a gördülési ellenállás az elsõhöz képest.

Hátul nagyobb lesz a gördülési ellenállás, mert a rámpák fordítva lesznek. Jobban fog mászni, gyengébben gurulni és rosszabbul fékezhetõ.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ugye ez a marketing lényege. Ha nem ugyanazon standard szerint adnak adatot, akkor lehet csalni. A S esetében például, ha jól tudom, a maximális ajánlott nyomásra felfújt gumi szélességét adják meg a bütyköknél, egy ráülõ 100 kilós ember terhelése esetében. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

De gáz. Fél centi.

en azert a tokukre lepnek mar, mert gyakorlatilag total osszehasonlithatatlan ezek alapjan a szamok alapjan ket gumi. csak annyi derul ki, hogy gyarton belul a 2.2es vastagabb, mint a 2.1es. de hogy mennyivel meg tenylegesen mekkora... majd ha megveszed, rajossz. meg az aranyok se stimmelnek pl a schwalbenal a 2.1es es a 2.25os viszonylataban.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Épp most szereztem be egy pár 2.25-ös Nobby Nic Evo-t (piros csíkosat :) ). Ahogy megnéztem, nincs rajta külön front és rear forgásirány, csak egyszerûen a rotation nyíl. Meg tudjátok mondani, hogy érdemes feltenni, egyszerûen akkor mindkettõt irányban és kész? Vagy érdemes az egyiket megfordítani?

Ha elõre teszed, akkor az U alakú bevágásos oldalbütykök bevágása a talajjal érintkezõ futófelületen elõre nézzen, a hátra felszerelt gumik esetén pedig hátra, így elöl nagyobb lesz a tapadás, hátul pedig kisebb lesz a gördülési ellenállás az elsõhöz képest.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Bocs, most nézem, hogy elírtam, nem 54, hanem 51mm.

De gáz. Fél centi.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Épp most szereztem be egy pár 2.25-ös Nobby Nic Evo-t (piros csíkosat :) ). Ahogy megnéztem, nincs rajta külön front és rear forgásirány, csak egyszerûen a rotation nyíl. Meg tudjátok mondani, hogy érdemes feltenni, egyszerûen akkor mindkettõt irányban és kész? Vagy érdemes az egyiket megfordítani?
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Samorost

Samorost

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
LIVESHOPPING by BikeStore24.hu
Csak ma a Nobby Nic Evo 2.25 7000Ft!
Gontoltam szólok, hátha vkinek aktuális a gumivásárlás.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Nem UST-s, 2,2-es Mountain King 19-es felnin, 3 bar körül 54mm, gondolom ez is hasonló.

Bocs, most nézem, hogy elírtam, nem 54, hanem 51mm.
Failure is always an option.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

külsõre való voltot hol lehet venni?

A budaörsi Decathlonban láttam tubeles Zefal foltkészletet, meg itt is van:
Zefal TUBELESS gumijavító készlet - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!
Ha esetleg valakinek van X-King gumija 2.2 v. 2.4 megtenné, hogy leméri nekem milyen széles?

Nem UST-s, 2,2-es Mountain King 19-es felnin, 3 bar körül 54mm, gondolom ez is hasonló.
Failure is always an option.

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Nekem van de ust még nem próbáltam most fogom Kassa maratonon de ha rám hallgatsz 2.4-es veszel mivel nekem elöször 2.2-es volt,és igen keskeny volt el is adtam,de mondom ez ust,nem tudom normál guminál is igy van-e hogy keskenyebb mint ami rá van irva.A 2.2 gumit kipróbáltam amugy hátul gyors gumi pedig bütykös és jól lehet vele mászni is,igazán köves és kicsit apró kavicsos murvás uton nagyon jó.

Sziasztok!
Ha esetleg valakinek van X-King gumija 2.2 v. 2.4 megtenné, hogy leméri nekem milyen széles?

szucs76

szucs76

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

Sziasztok!
Continental X-King-et szeretnék venni. A méretválasztással vannak gondjaim. Jelenleg 2.25-öst használok más típusból. Ha jól tudom a conti gumik keskenyebbek, mint ami rájuk van írva. Tehát szerintetek 2.2 vagy 2.4 a megfelelõ választás. Egyébként mi a vélemény errõl a gumiról?

Sziasztok!

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Német webshopokban 20 Eur-ért van Durano S, én azt választanám (nekem blizzard/lugano az edzõgumim és most rendeltem ultremo ZX-et "ünneplõsnek" :) )

Leírtam neki. Azért nem akartam, mert lett már emiatt kimoderálva hsz-em.
ON

Outira keresek edzõgumit, konkrétan már ki is néztem két darabot, amik közül nem tudok választani.
Az egyik a Conti Ultra Sport, aminek kedvezõbb az ára, és sok jót olvastam már róla. A másik pedig a Schwalbe Durano S, ami drágább, viszont elméletileg tovább bírja, és jobban véd a defektektõl.
Megér ennyivel többet a Durano, vagy inkább legyen a Conti?