Csak annyit, hogy senki sem akarta elhinni, hogy a fenébe lehet a kerék kerülete 2.2-es guminál 216 cm. Lemértük. Nem is annyi, mivel 217 cm.

Most érkeztek meg a 2,25-ös TL ready Schwalbe Nobby Nicjeim. Jó könnyûek (annyi kb. mint írják, 540 g), elég ballonosak. 90 ml tejjel raktam össze belsõ nélkül, UST fenlnivel. Álom volt szerelni, nagyon könnyen felment. Nem tûnik porózusak, tartja a levegõt és a tejet is. Vasárnap tesztút. Most egy kicsit üt, de még simulhat.
Kb. ezt csináltam (tavaly szereztem benne némi gyakorlatot, mikor úgy hittem, hogy a kerékben van a nyolcas, aztán bebizonyították, hogy nem. :-) )ereszd le a gumit, mozgasd at korben, majd fujd fel a maximalis nevleges nyomasra... ugy lehet "kiugrik". utana ereszd le nemileg, es allitsd be a kivant nyomast. igy nekem szinte sose utnek a gumik.
amugy biztos, hogy a szelep ereszt, es nem a tove szakadt ki pl? ha ki van tekerve a biztosito, akkor sem szabadna eresztenie (a nyomas kinn tartja), csak ha benyomod a veget.
nalam az 54es gumi 49 volt.
Nem tudom. Majd holnap megnézem. Bármi lehet. Miközben cseréltem, a Duna parton, az egyik kertes házból valami iszonyat hamis "zene" szólt, kis híján az õrületbe kergetett :-DNem csípted be a belsõt a külsõ és a felni közé? Vágtam már így ki belsõgumit, útmenti gyorscsere közben.
Amennyire tudtam, megmértem: a legszélesebb pontja kb megfelel a 2.2"-nek. Csak nincsenek bütykök a futófelület szélén, emiatt kisebbnek, keskenyebbnek tûnik.Néhány gyártó, köztük a Continental is kisebb méretet ad meg a valós szélességnél. Ja, a "néhány" az itt kb. azt jelenti, szinte mindegyik...
...
Edit: ja igen, és ha olyan széles gumi kell, amire a valós szélessége van írva, vásárolj Geax-ot! ;-) (Dante után szabadon:-D)
Ja... névleg. Gyakorlatilag nagyon elégedetlen vagyok vele, szerintem utcán már ki sem próbálom.
Felpumpálva nem látszik nagyobbnak párom gépén lévõ 1.75"-ös kínai gagyinál... (egyéb dolgokról nem beszélve - pl. a gumiszövet vastagsága nem egyforma mindenütt, ha felpumpálom keményre, akkor is olyan, mintha nyolcas lenne a kerékben)
Szóval összességében tragikus a végeredmény.
Hogy kisebbek, az OK is lenne, nade hogy ennyivel...A conti mtb gumik kisebbek, mint a ráírt méret. A 8as általában attól van, hogy nincs a gumi pereme a helyén=nem jól raktad fel. A másik dolog, hogy hibás gumit vettél (ha olcsó volt akkor B kategóriás contit vettél).
A conti mtb gumik kisebbek, mint a ráírt méret. A 8as általában attól van, hogy nincs a gumi pereme a helyén=nem jól raktad fel. A másik dolog, hogy hibás gumit vettél (ha olcsó volt akkor B kategóriás contit vettél).Ja... névleg. Gyakorlatilag nagyon elégedetlen vagyok vele, szerintem utcán már ki sem próbálom.
Felpumpálva nem látszik nagyobbnak párom gépén lévõ 1.75"-ös kínai gagyinál... (egyéb dolgokról nem beszélve - pl. a gumiszövet vastagsága nem egyforma mindenütt, ha felpumpálom keményre, akkor is olyan, mintha nyolcas lenne a kerékben)
Szóval összességében tragikus a végeredmény.
A sebesség mindent megold.
A felni belsõ szélességéhez milyen széles külsõt lehet felrakni. De nem kell vele foglalkozni jelen esetben. Jó rá!
Mavic felni, a pontos típust nem tudom fejbõl, de itt már nem is arról van szó, hogy jó-e rá v. sem (ezt azóta megkérdeztem a boltban). Pusztán arról, hogy fogalmam sincs, mi a szentszar az a kis táblázat. Linkelni nem tudom, mert a neten nyoma sincs. Legalábbis magyarul.
Schwalbe - Professional Bike Tires - Technique
Kb. ilyesmi, bár ha jól látom, ezen csak "karmos" felnik szerepelnek (végülis, ha jól értem, az enyém is olyan)
A felnin egy ilyen matrica látható "Alu 559x19C".
A gumin meg 55-559.
A régi külsõm pedig Michelin Wild Grip'r 2.1"
Nem tudom, a Race King 2.2 54 v. 57mm-nek felel meg, de "karmos felnik" oszlopban csak a 25C-t említi a leírása, a 19C a 28-47 közti sorokban szerepel... (kezdem érteni a táblázatot)
Szerintem neked meg mindig nem tiszta. Ne foglalkozz mindenfele tablazattal, meg szabvanyokkal. Tedd fol a gumikat a felnire, es fujd fol. Ha jol nez ki, akkor orul. Ennyi.
Esetleg ird be, hogy milyen felnid van, es megmondjuk, hogy jo lesz-e. De a tablazatot is belinkelheted. Vagy... Akarmi.
Épp most hoztam haza egy pár Race King 2.2-t. Nekem a mellékelt leírásból úgy tûnik, a 2.2 valójában a felni belsõ szélessége, magyarán nem a gumi max. szélességét jelenti ez a méret, hanem azt, hogy mekkora felnire való...
Ha ez valóban így van, akkor most van egy pár eladó 2.2-es Race Kingem...
Ez eddig is tiszta volt, de a Continental leírásában van egy kis táblázat, hogy melyik gumit milyen méretû felnire szabad, ha
a) jól értettema fordító valóban azt fordította, amit az eredeti szerzõ írt... :-)
"Szereléskor legyen figyelemmel a gumiköpenyek DIN 7800 szerinti szélességi hozzárendelésére:"
Ez van a táblázat felett. Mond ez neked valamit? A táblázat kicsit nagy, lusta vagyok begépelni, DIN 7800-ra meg nem találtam semmit a gúglin.
Ez eddig is tiszta volt, de a Continental leírásában van egy kis táblázat, hogy melyik gumit milyen méretû felnire szabad, ha
a) jól értettema fordító valóban azt fordította, amit az eredeti szerzõ írt... :-)
"Szereléskor legyen figyelemmel a gumiköpenyek DIN 7800 szerinti szélességi hozzárendelésére:"
Ez van a táblázat felett. Mond ez neked valamit? A táblázat kicsit nagy, lusta vagyok begépelni, DIN 7800-ra meg nem találtam semmit a gúglin.
Vagyunk páran akik értjük.
Akkor elmondom. Az 1,9 2,0 2,1 2,2 stb az a gumi szélességét jelenti colban (~25,4mm), a 26 a kerék átmérõje szintén colban. A másik érték pl az 52-559, itt az 52 a gumi szélessége mm-ben, az 559 a felni átmérõje mm-ben. A szélességbeli értékben a gyártók csalnak, kb +-10%-kal adják meg õket.
Hátha lesz itt valaki, aki érti. :-)