Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Hát milyet illik?

Most éppen nem tudom mennyi van benne mert nem tudom mérni. De tutira 80 kiló vagyok. Jólvan, 81! :)

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

CX monti. Bár eddig nem kellett csak max 4 és fél bár bele, mert vékonyka Continental SportCONTACT gumim van. Ha ennél kevesebbet fújok bele akkor ráülve full lapos lesz a gumi és érezhetõen nehezebb tekerni és nem mellesleg jojózik is picit a bicó. 80kiló vagyok.

Hát, vagy a 4,5bar nem stimmel, vagy a 80 kiló. ;)
Én õsszel 78 körül mozogtam, folyamatosan 3-4 kilós hátizsák még pluszba és 3,5 barnál többet ritkán nyomtam a cuccba. De zeezoltanónak igaza van: XTR kerékre nem illik ilyen külsõt rakni. :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Rendszeresen használok fém átalakítót, csak az jó, amelyikben van egy kis gumigyûrû, de az hibátlan. Mondjuk én pumpával fújom, nem kompresszorral. CX-be sem kell szerintem 4-4.5 bárnál több szvsz, de a felfújás persze nem azon múlik.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
CX monti. Bár eddig nem kellett csak max 4 és fél bár bele, mert vékonyka Continental SportCONTACT gumim van. Ha ennél kevesebbet fújok bele akkor ráülve full lapos lesz a gumi és érezhetõen nehezebb tekerni és nem mellesleg jojózik is picit a bicó. 80kiló vagyok. Haver 120-30 kiló, neki a Conti gumija 5bárra van fújva, neki kell is az a nyomás.

De a lényeg hogy most fogalmam sincs mennyi van benne, de hogy pont nem jó, az biztos.

Mondjátok hogy gumi tömítõgyûrûs átalakítót éri meg. Nekem egy 400Ft-os sima fém átalakítóm van, de ebben r()hadtul nincs semmi gumi tömítõ! Rászorítani alig lehet, mert amint rászorítom a kompresszor csövét akkor a szelep csatlakozáskor lazul meg. :-\
Ezek alapján majd valamit összekókányolok otthon.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Az új XTR felnim miatt kénytelen voltam venni francia(Presta) szelepes gumikat a kerekeimre. Az a bajom, hogy rettenetesen enehéz bele fújni. Kompresszor van itthon, meg van is szelep átalakítóm, de ha fújok bele, valahol mindig ereszt a mocsok. :( Ha kompresszorral fújok bele akkor a kompresszor csövének végén ereszt, de próbáltam már telópumpával is, azzal meg az átalakító és a szelep közt szökik. Tekertem rá vékony szigetelõszalag réteget, de csak egy fokkal lett jobb. Mivel csak fújás közben lehet nyomást mérni, így felnyomtam a kompresszort 6bárra(5-re akarom fújni a hátsót), de szerintem közel sincs benne annyi, full puha ha ráülök. :(
Tud valaki valami okosságot?

Ha XTR felni akkor gondolom monti és abba meg mi az istennek 5 bar?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Az új XTR felnim miatt kénytelen voltam venni francia(Presta) szelepes gumikat a kerekeimre. Az a bajom, hogy rettenetesen enehéz bele fújni. Kompresszor van itthon, meg van is szelep átalakítóm, de ha fújok bele, valahol mindig ereszt a mocsok. :( Ha kompresszorral fújok bele akkor a kompresszor csövének végén ereszt, de próbáltam már telópumpával is, azzal meg az átalakító és a szelep közt szökik. Tekertem rá vékony szigetelõszalag réteget, de csak egy fokkal lett jobb. Mivel csak fújás közben lehet nyomást mérni, így felnyomtam a kompresszort 6bárra(5-re akarom fújni a hátsót), de szerintem közel sincs benne annyi, full puha ha ráülök. :(

be szoktad elotte nyomni a tut, mielott barmit is raraksz?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ezek az extenderek hogy mukodnek? ki kell tekerni a szelepet, aztan ezt ra, es vissza a szelepet? a michelin latexnel ki lehet a szelepet egyaltalan szedni?

Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
letezik ilyen :)

Topeak Presta Valve Extender | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
korabban volt mar michelin latex belsom mindket szelepes verzioban. arra emlekszem, hogy egyreszt nincs rajta az a biztosito anya a szelep elmozdulasa ellen, masreszt ha pumpaltam a latex elasztikussaga miatt elegge bemozdult. egyszoval kisse nehezkes volt... most merev canganal is ki akartam probalni, de eleg magas profilu a felni, a 40mmes presta szelep epp annyira latszik ki, hogy fel lehessen fujni. no ez latexnal szerintem tuti nem mukodne, mert becsuszna a szelep. nincs erre vmi megoldas? tekerjek a prestas verziora allando jellegel auto-presta konvertalot? tipp?

nem lenne ilyen gond, ha mongy lenne 60as verzioban, vagy anyaval.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Gondoltam, de akkor a 570gr verzióból van B-s, nem a 440gr-ból. A mostani raceking is B-s, nincs vele gond, igazából nedvesebb maratonra keresek egy gyors gumit és x-kingre gondoltam. Most dunán conti edge-vel mentem, lefelé mind felfelé jó volt nagyon, fõleg amikor bedõltem, csak a köves részek rázósak voltak a vékonysága miatt. Szóval kinéztem ezt a két gumit, nem tudom melyiket vegyem :) (esetleg mountain king, de talán az aszfaltos részeket nem szeretné, ahogy az edge sem)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Valószínûleg B-s.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Valóban ez a 440gr-os verzió lehet 2500 ft.-ért?
Még, ha csak a sima hajtogathatós, akkor sincs rossz áron szerintem, Raceking-bõl kiindulva....

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
presta fejû pumpa kell hozzá

bár nekem az átalakítóval sem volt még soha sem gondom

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Egyszer kényszerhelyzetben autoszelepes kézi pumpával és átalakítóval kellett felfújnom az út szélén, de gond nélkül ment 6 barig. Rendesen rá kell csavarni az átalakítót, utána pedig figyelni kell, hogy ne forogjon vissza. És tényleg jobban megéri a gumis, szerintem 200 Ft nem pénz érte.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Én még soha életemben nem tudtam prestát rendesen felfújni.

Egyetlen megoldásnak a prestás csatlakozójú pumpát látom, olyanom meg nincs.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Nekem van több átalakítóm is, a "normálisban" van gumi tömítõgyûrû. Párszáz forintos tétel. Az UST felniben eleve presta szelep van, eddig átalakítóval pumpáltam, ha nem nyomtam rá elég mélyen a fejet, akkor nem tudtam bele pumálni és/vagy eresztett kicsit. Ha nem tudod eléggé rányomni (nem megy lejjebb és még mindig ereszt) lehet, hogy azzal a tömlõvel sosem tudod rendesen felpumpálni, mert kicsi vagy túl nagy a feje (külsõ/belsõ méretre értem). Az úti pumpám tud prestat is fújni, azzal is simán ment, lehet jobban járnál olyan tömlõvéggel.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Normális átalakítót kell venni.

A sebesség mindent megold.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

ps: 69cm szeles egyenes kormany nem sok egy xc gepen? :) szelesebb, mint a trail bringame.

OFF. Szerintem nem. :-) Pláne, ha 29er az az XC gép! ON.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
maxxis aspen 29er 2.1 - 53mm. butykon merve biztos megvan az 54. ugy latszik vkik meg betartjak a szelesseget. terepen kivancsi vagyok, hogy milyen lesz, de aszfalton eleg jol gurul, es konnyu (asszem 530g).

ps: 69cm szeles egyenes kormany nem sok egy xc gepen? :) szelesebb, mint a trail bringame.