Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Na akkor egyelõre õ a befutó:
Big Apple City Reifen 2,15"

Aszfaltos túrához minek ilyen böszme gumi? :) 1.5-1.75ös akármi slick jó lesz. Ha nem az lesz az elsõ számú gumi, akkor a legolcsóbb akármit venném.

nagy kedvencem az 1.75ös michelin country rock. 1 bar-on 120kg-os pilótával, gyõrben a városban (padka fel, padka le) használva se ütöttem fel, kényelmes is volt. 2-3 bar-on már azért gurult is, de kényelmetlenebb is volt. :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Na akkor egyelõre õ a befutó:
Big Apple City Reifen 2,15"

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
keves gumirol lehet annyi jot olvasni, mint a big applerol :) ballonosban en azt probalnam.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Hali!

Szeptemberben megyek 1 napos Balaton körre. Kéne vennem hozzá valami 26-os, MTB aszfalt gumit, mert a Nobby megkínozna. Minimum 2.0-s legyen, mert a hurka ciki. :D Tudnátok adni tippeket, illetve véleményezni az eddigi ötleteimet? Az se lenne baj, ha olcsó lenne. :) DD-s Schwalbe-kért fizettem már eleget.

Ezeket néztem ki eleddig:
1. Big Apple City Reifen 2,00"
2. Sammy Slick RaceGuard 2,1"

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Pihentetõ... jah mint benzines ronggyal ledörgölni a rákövült szingó ragasztót egy 20 éves felnirõl... :) 3X1 óra meló...

Pedig jó ötlet volt :) de valószínûleg az lehet, hogy a állás alatt romlik az oldhatóság (öregedik), így többé az eredeti oldószerével sem lehet eltávolítani (max. megduzzad és akkor mechanikai úton könnyebb leszedni).

Más (hátha kellenek majd valakinek ezek az adatok, saját mérés, kalibrált mérleggel):
Maxxis Advantage (2,1", hajtogatós, 60 TPI): 620 g; 638 g
Maxxis High Roller (2,1", hajtogatós, 60 TPI): 526 g; 557 g

Michelin Aircomp Latex (autószelepes, 26" x 1,9-2,2): 130 g; 137 g

Slime Smart Bike Tube (autószelepes, 26" x 1,75-2,125): 312 g; 324 g

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Dilemma:
Continental Mountain King 2.2 félig kopott ( nincs oldalfal védelem) vs Continental Exproler ProTection (Duraskin) 2.1 viszonylag újszerû

Ki melyiket választaná hátsó guminak mátra maratonra? Igazából a mountain kinget használom most, de félek a mátrán a köves részen elvérzik majd a vékony oldalfal miatt. Defektállósági szempontból a másik jobb választás lenne, viszont az meg nem éppen ideális köves terepre. A kettõt kéne összegyúrni.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Az igaz, látod. Pihentetõ elfoglaltság lehetett. :-) Ha esetleg maradt benne valami, az majd használat közben kipereg.

Pihentetõ... jah mint benzines ronggyal ledörgölni a rákövült szingó ragasztót egy 20 éves felnirõl... :) 3X1 óra meló...
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Az igaz, látod. Pihentetõ elfoglaltság lehetett. :-) Ha esetleg maradt benne valami, az majd használat közben kipereg.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az sajnos a láncnak is adna. Végül úgy 3 óra alatt megpucoltam, hatékony munka volt...:D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Öööö. Sikerült kiöntenem egy láncot vele. (ugyanabban a dobozban volt, mint egy kis flakon lötyi, ami a melegben kissé kinyílt, s kifolyt) Szépen megáll, modern szobor. :D A szemenként egyesével átmozgatva és csipesszel kicibálgatva tisztítható, de rámegy a délután.

Én D3-as brigéciollal (ami az ördög vaskarma, tudom :)) megpróbálnám a helyedben. Áztatás, körömkefe (védõkesztyûben), forróvíz, hajszárító. Ha a fogkefe nyelét és a gumitömítést megeszi, ez sem lesz neki akadály. Inkább, mint a ribizlimagozás.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Öööö. Sikerült kiöntenem egy láncot vele. (ugyanabban a dobozban volt, mint egy kis flakon lötyi, ami a melegben kissé kinyílt, s kifolyt) Szépen megáll, modern szobor. :D A szemenként egyesével átmozgatva és csipesszel kicibálgatva tisztítható, de rámegy a délután.

Nincs ötletem, eddig nekem csak a mechanikus eltávolítás mûködött vele szemben. A gumiról meg semmi nem szedi le.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Milyen anyagra ragadt rá?

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nagy melegben kifolyt 2 dl latextejet, ami megszilárdult valamin, amin nem kellett volna, ti mivel oldanátok le? :-)

Milyen anyagra ragadt rá?

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nagy melegben kifolyt 2 dl latextejet, ami megszilárdult valamin, amin nem kellett volna, ti mivel oldanátok le? :-)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
négy lyuk megfoltozása után meglett az 5., majd felfújva sikerült konstatálni, hogy még 5-10 vágás van rajta körben mintha pengével belekaptak volna...
fasza tanulópénz volt.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Az kidörzsölés vagy elfékezés. Amikor még V-fékkel mentem, néha el tudtam durrantani, az csinált ilyet. A kidörzsölést pedig a kosz vagy a durva, rossz minõségû felniszalag okozhatja. És latexhez mindig használj bõségesen hintõport, sokkal érzékenyebb, mint a butil.

köszi, erre akkor figyelek.
kidörzsölõdés esélyes lehet, mert baromira mocorog a külsõ a kevlárszál+papírvékony oldalfal miatt.
max párszáz km lehet a belsõkben de már szépen végigmintázta a szövet... :o

Nem ott nyílt szét hosszában ahol odaverted? Csak azért kérdem, mert ilyet már láttam, nem csak latexszel.

belülre esõ kigyóharapás, onnantól kb. 20 centire vélhetõen az egyik oldalfalnál kb. 45°os szögben 1cm hosszú nyílás lett.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Fogsz egy régi szelepet, a tût rögzítõ csavar felett a tengely kiszélesedõ részét lereszeled, letekered az anyát.
A szeleptût átszúrod a belsõn, aztán valahogy belejátszod a szelepbe, rátekered a csavart és raksz a belsõre egy foltot.

zsenialis! :) meg is csinaltam... nem is kilotte, hanem beesett a szelep. elotte azt is ki kellett hozni: kilyukasztottam a belsot egy helyen, ezt bejeloltem, es ott nyomtam be a masikat. az biztos, hogyha megegyszer elferdul, szarok ra.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Fogsz egy régi szelepet, a tût rögzítõ csavar felett a tengely kiszélesedõ részét lereszeled, letekered az anyát.
A szeleptût átszúrod a belsõn, aztán valahogy belejátszod a szelepbe, rátekered a csavart és raksz a belsõre egy foltot.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
esetleg az jutott eszembe, hogy regi belso szelepreszet gumistol korbe vagom es ravulkanizalom latexra. de ez nagyon kokler megoldas...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
presztas michelin latexnel sikerult elferditenem a biztositoszeget. gondoltam visszahajlitom, erre letorott. mondom ugyse kell nekem ez a csavaros resz, a tuske vege kilogott meg - fujtam meg bele. amikor leszedtem a pumpat, kilotte a szelepet...

szerintem nem lehet a szelepet cserelni benne, nincs vmi trukk amivel hasznalhatova lehet tenni? tok szuzi belso, sajnalnam ilyen hulyeseg miatt kidobni, meg amugyis baromi nehez beszerezni (asszem ez is kulfoldrol jott).