Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2011. szeptember 05. - 21:52

nekem a belsõs 2,25 NN (franc tudja mikori 2007 talán)most kezd terepre korlátozottan alkalmassá válni, de még télre jó lesz. olyan 6500 körül lehet benne eddig, és még egy 1000- 1500 at simán elmegy. hátul. elõl kb örök élet.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. szeptember 05. - 20:22

Jó cipekedést hozzá! Barátomnak a Mátrán aszfalton vágta szét valami a Saugarót, szóval a súly nem biztos, hogy megoldás!
Köszi! :-) Az oldalfala ellenben 2x olyan vastag, mint egy evo Nobby Nic-é, és felõlem lehet pszichésen megnyugtató csak, akkor is nyugodtabb vagyok egy kõnehéz Geax-szel. A másik, hogy ismerõsöd külsõjét ami kivágta, elég valószínû, kivágta volna a piac minden XC-s külsõjét. A harmadik meg, hogy ha egy külsõ bírja Dantét, az nekem nem ígéret, hanem bizonyíték. :-D
Írta 2011. szeptember 05. - 18:53

Írta 2011. szeptember 05. - 18:17

Jó cipekedést hozzá! Barátomnak a Mátrán aszfalton vágta szét valami a Saugarót, szóval a súly nem biztos, hogy megoldás!

Írta 2011. szeptember 05. - 17:39

sziasztok,
szükségem lenne 26 x max 1,8 apró mintájú gyors és könnyû gumira (pl. vredestein tiger claw) valami versenyszintû semi-click, vagy? lánygyermeknek, aki nem fogja szétkoptatni, felütni, de nyafog a maraton racertõl, mert csúszkál laza talajon, legyen könnyû, mert elég könnyû kerékre lesz, amit nem akarok elrontani valami 70 dekás gummával. minden ötlet welcome, kösz,
üdv, tg
Egyik ismerõsöm ezt használja. azt mondta nem nehéz a drótos se, és igen kedvezõ áron volt.
http://www.ecobike.h...00828090732.jpg
Vagy ha kapsz valahol akkor 2.0-s conti race king. Nekem a 2.2 is elmegy még aszfalton is elég könnyen. Szebben gurul mint bátyám gépén a 1.95ös semi slick CST gumi.
Írta 2011. szeptember 05. - 16:32

szükségem lenne 26 x max 1,8 apró mintájú gyors és könnyû gumira (pl. vredestein tiger claw) valami versenyszintû semi-click, vagy? lánygyermeknek, aki nem fogja szétkoptatni, felütni, de nyafog a maraton racertõl, mert csúszkál laza talajon, legyen könnyû, mert elég könnyû kerékre lesz, amit nem akarok elrontani valami 70 dekás gummával. minden ötlet welcome, kösz,
üdv, tg
Írta 2011. szeptember 05. - 08:59

erdekes, hogy neha elokerulnek ilyen schwalbek... en 2008as es 2010es gumikat hasznaltam, ott egyikkel sem volt ilyen gond.
Csak hogy pozitív kivételek is legyenek: itthoni kiskereskedõ boltjában vásároltam már néhány párnyi Nobby Nic-et, 2008-ast és 2009-est és kb. 2 párat el is vásítottam teljesen. Az én viszonylag visszafogott, nem faralgatós stílusom és 80+ kg-om mellett hátul is bír nálam kb. 4e km-t egy darab. A végét járó guminál az oldalsó bütykök nálam is kezdtek lemorzsolódni, sõt még az elsõ gumin is - de ettõl függetlenül nem éreztem rossznak soha ezt a gumit, sõt! A belsõvel általam eddig próbált és használt gumik közül az egyik legjobban harapó/tapadó gumi ez. Nálam a 2008-as, 2009-eseknél eddig nem fordult elõ sem szakadás, sem komolyabb sérülés - leszámítva egy vágást, amit akkor szedtem össze, amikor véletlenül átrongyoltam valami erdõ mellé tréfás emberek által leburogatott építési törmeléken.
Ahol még nagyon jó szerintem a Nobby: télen havas, latyakos körülmények közt ilyen max. 40-45%-os verziót használok most már 2 télen és nagyon bevált a középen erõsen kopott mintázatával. Sarat így már nem vagy alig-alig szedi össze, de a szélsõ bütykök miatt mégis harap rendesen. Az NN-ek tömegérõl meg csak annyit, hogy rátettem egy alig használt 85-90 és egy 95%-ost a mérlegre szombaton, ami 1027g-ot mutatott a kettõre. És ez még a régi verzió, ami mo.-i vásárlás és aftermarket, nem pedig OEM (amirõl lehet olvasgatni, hogy "túlságosan is könnyû"). Ilyen tömegû, ilyen papírvékony oldalfalú gumit egyszerûen nem mernék belsõ nélkül használni...
Tubeless-ként meg mást használok, más a márka is; de még nincs elég tapasztalatom, hogy érdemben írhassak róla. Annyit talán, hogy a 2 db 2.2-es külsõ 1.5 kg... ;-)
Írta 2011. szeptember 04. - 23:28

Még nem bontottam le a felnirõl. Leszedem, és ha sikerül levakarnom a latex tejet, akkor küldök róla fényképet. Légyszi küldd el priviben az e-mail címed Rob! A gumi német beszerzés egyébként.
rob kukac bikemag pont hu
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. szeptember 04. - 22:21

Írta 2011. szeptember 04. - 22:06

Ezt szerintem bárki megmondta volna Neked itt. Ne haragudj, nem okoskodni szeretnék (így utólag), de ezt itt ezerszer leírtuk: tubeless-ként használható gumi 700 grammtól kezdõdik. Ezen ne spórolj, fogd fel tanulópénznek, hidd el, ezen mind átesünk.
Pontosan így van.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. szeptember 04. - 21:52

Így könnyû 540 g-os 2,25-ös külsõt készíteni.
Ezt szerintem bárki megmondta volna Neked itt. Ne haragudj, nem okoskodni szeretnék (így utólag), de ezt itt ezerszer leírtuk: tubeless-ként használható gumi 700 grammtól kezdõdik. Ezen ne spórolj, fogd fel tanulópénznek, hidd el, ezen mind átesünk.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2011. szeptember 04. - 21:44

Sisqo, ha rendelsz valahonnan, szólj elõtte plz.
Írta 2011. szeptember 04. - 19:43

Írta 2011. szeptember 04. - 19:23

ha van, fényképet plz
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. szeptember 04. - 07:34

Írta 2011. szeptember 04. - 07:16

Sziasztok!Téli használatra tudnátok ajánlani valami olcsó gumit amivel hóban,latyakban is el lehet közlekedni a hétköznapokban?Most Continental Contact van fent,de szerintem ezzel télen esnék-kelnék.622-es méretben kellene.Milyen szélesség lenne megfelelõ ilyen körülmények között?
én is contactot, meg most city contactot használok
a tapasztalatom az, hogy hóban a legproblémásabb az, hogy a keskeny gumi nagyon belevágja magáta hóba, ezért nem lehet rendesen kormányozni, a minta hiánya másodlagos, bár azért annak is van némi jelentõsége
1,75-ös méretben már kevéssé jelentkezik ez a probléma, akár a contact esetében is. Én tavaly vettem kifejezetten télre egy pár schwalbe land crusiert 1,75-ös méretben, az egész jó. Aszfalton is lehet vele haladni, de hóban is tartanak az oldalbütykei valamenyire, meg tud kapaszkodni is. A lényeg, hogy ne legyen túl keskeny, meg valami minta nem árt, ha van rajta.
Írta 2011. szeptember 03. - 23:50

Írta 2011. szeptember 03. - 21:13

Írta 2011. szeptember 03. - 20:44

Mai napon megadta magát a jún. 23-án megérkezett Schwalbe NN EVO TL ready gumim. Kb. 5-600 98%-ban terep km volt benne. Az még hagyján, hogy cafrangosra volt kopva, porózus volt az oldalfala, ütött, ma kivágódott a futófelület. (Csíkhúzás nem szokásom.) Ennyi pénzért tragikus. Még szerencse, hogy a két hetes nyaralás alatt nem használtam. Nagyon nem ajánlom, hacsak aktív használat mellett nem akarja valaki havonta cserélni.
Írta 2011. szeptember 01. - 21:13

Schwalbe - Professional Bikes Tires

a 29erhez optimalizaltak a mintat... vegrevegre!

a legtobb 29er piacra belepo ceg rocketron+ralph kombot rak a bringara.