Arn!
Honnan rendelted a 29"es gumikat? majd mesélj, milyenek!
Köszi
no elso benyomas megvan (aspen+latex vs ralph+ron+butil 29er)... tomegben kb egy 20 dekaval "lettem" nehezebb, az aspen+latex kombohoz kepest. fura modon aszfalton mintha jobban gurulna, de mindenesetre nincs nagy differencia kozottuk. terepen mar kicsit mas a helyzet, egyreszt szvsz a latex hianya miatt, masreszt, hogy butykosebb a gumi, es lazabb talajon sokkal erosebben no meg az ellanallasa. a masik, hogy a ron es a ralph is olyan, hogy terhelesre "beleharap" a talajba, igy es ezt kaptatokon nagyon erezni (de lehet a plusz suly hatasa is). tekerhetosegben jelentos kulonbseg nincs kozottuk, de azert inkabb az aspenre szavaznek osszessegeben, erosen terepfuggo.
tapadas, fekezhetoseg, kiszamithatosag teren viszont nem egy ligaban jatszanak... a 26os ron+ralph kombora atulve az volt a benyomasom, hogy ez az aspen milyen baromi jol tapad. aztan persze jottek a hatulutok, hogy szarul fekezheto (hatul foleg), neha olyanokat csinalt, amire egyaltalan nem szamitottam, foleg, amikor oldalra indult meg. igy 29eren a ron+ralph meg meggyozobb. probaltam kritikusabb terepekre vinni, de majd biztos hosszabb ido alatt ullepszik le a dolog. laza, sodrodos reszeken sokkal magabiztosabb, es olyan helyeken, ahol az aspennel nem is lehetett a hatsot fekezni, illetve mar megcsuszott, itt vigan lassitottam, alig kellett az elsofekkel korrigalni. jottem le homokos, hatra-kiulos reszen, ez is blokkolt, de ahogy felfel engedtem, kontrollalhato maradt a dolog. az elsokerekrol ne is beszeljunk - az aspen alacsonyabb sebessegnel es terhelesen nem megtapadt, hanem megcsuszott, inkabb csak "atlendulni" lehetett bizonyos helyeken. ez ott volt veszelyes, ahol teli volt kimosassal es keskeny bordakon kellett kozottuk lassan lavirozni. volt, hogy egyszeruen belecsusztam a kimosasba, es majdnem atbuktam a kormanyon. most no problemo, arra ment, amerre iranyitottam.
roviden, egyelore nagyon biztato, szerencsere at lehetett koltoztetni a 26oson bevalt tulajdonsagokat, mintha regi ismerost udvozoltem volna, hiaba teljesen mas a bringa geometriaja (stumpjumper fsr 140mm vs giant xtc 29er).