Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Elkezdtem a tubeless esitest (28 as kerek) probalkoztam 26 os belsovel de tul laza nem szorul ra a felnire eléggé.24 es belsovel lett a nyero es megerositettem meg egy 26 os felniszalaggal amit a belsore szoritottam ra. Atom jól tarjta a helyen a belsot nagyon kell cibalni hogy megmozduljon. Viszont a kulsoimet atvizsgalva lyukakat talaltam az oldalfalban(havertol kaptam a gumikat) így amig nem veszek uj gumit a projektet csusztatom.aki akarja folytathatja amit leirtam szerintem simán mukodik.

Ha csak tûszúrásnyiak a lyukak, a tej megoldja. Nekem a TL ready Schwalbe is ilyen volt.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Szia!

Nekem volt conti sport contact 1.3-as és most schwalbe kojak 1.35-ös van. A Conti nagyon keskeny, majdnem olyan mint egy országúti külsõ. A schwalbe nekem sokkal jobban bejött, nagyobb a keresztmetszete, sokkal több levegõ kell bele. A contin kettõt nyomtam a pumpán és 6 bar volt. Én városban használom, a kojak jóval kényelmesebb szerintem és baromira tapad. Ezekre a jó kis bringa utakra és a többi jó minõségû pesti utakra teljesen bevált.

A defekt ill. kopásállósága állósága milyen a kojaknek?

spoon.2

spoon.2

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Köszi!
Ráadásul egy cannondale badboyra kell amit gyárilag is ezzel szerelnek :)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Szia!

Nekem volt conti sport contact 1.3-as és most schwalbe kojak 1.35-ös van. A Conti nagyon keskeny, majdnem olyan mint egy országúti külsõ. A schwalbe nekem sokkal jobban bejött, nagyobb a keresztmetszete, sokkal több levegõ kell bele. A contin kettõt nyomtam a pumpán és 6 bar volt. Én városban használom, a kojak jóval kényelmesebb szerintem és baromira tapad. Ezekre a jó kis bringa utakra és a többi jó minõségû pesti utakra teljesen bevált.

spoon.2

spoon.2

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Sziasztok!
Slick gumi vásárlás elött állok 4 között hezitálok ha tud valaki segiteni légyszives irjatok elöre is köszönöm
Szóval a 4 gumi természetes 26-os
schwalbe kojak1,3
michelin xcr road vagy xc road 1,4
bontrager road warrior 1,25
continental sportcontact 1.3
Ha valaki használta bármelyiket irja le a véleményét mind a tapadás,gördülékenység ill a kopás

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Elkezdtem a tubeless esitest (28 as kerek) probalkoztam 26 os belsovel de tul laza nem szorul ra a felnire eléggé.24 es belsovel lett a nyero es megerositettem meg egy 26 os felniszalaggal amit a belsore szoritottam ra. Atom jól tarjta a helyen a belsot nagyon kell cibalni hogy megmozduljon. Viszont a kulsoimet atvizsgalva lyukakat talaltam az oldalfalban(havertol kaptam a gumikat) így amig nem veszek uj gumit a projektet csusztatom.aki akarja folytathatja amit leirtam szerintem simán mukodik.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Mi a különbség a drótos és az összehajthatós külsõk között. Mi szól az egyik ill. a másik mellett? Elõny hátrány?

a hajtogatós elõnye, hogy könnyebb ill. könnyebb szállítani

hátránya, hogy drágább, ill. felrakásnál egy picit többett kell vele bûvészkedni, de nem vészes

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Mi a különbség a drótos és az összehajthatós külsõk között. Mi szól az egyik ill. a másik mellett? Elõny hátrány?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
szerintem egyszerûen el kell felejteni a specit, és akkor minden egyszerûbb lesz :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
majd en megteszem... kinek kell irni? :D mennyiszer voltak learazott fasza speci cuccok angoloknal. idegesito, hogy nem lehet rendelni, itt meg vagy nem lehet kapni, vagy 1.5x annyiert. pl honapokig hajkurasztam egy cipot, nalunk nem volt, kinn meg 15ert meg tudtam volna venni, a vegen majdnem 30ert vettem egy shimanot. ez miert jo nekik?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

erre amugy kivancsi lennek, hogy egy egyseges piacnak szamito helyen (mint amilyen az eu), ezt hogy lehet megcsinalni. ertem en, hogy vedi a sajat halozatat, de epp azaz egyseges versenypiac lenyege, hogy mindegy, hogy honnan veszem meg (ahol olcsobban hozzajutok).

Már többször leírtam, úgy tudja törvényesen megcsinálni, hogy csoportmentességet kér és bizonyítja, hogy ez jó a piacnak. Egyéb esetben sehogy. De 99,99%-ra biztos vagyok benne, hogy nem rendelkezik ezzel, mivel amerikai cég és fogalma sincs arról, hogy sérti az európai versenytörvényt (még az európai cégek sem tudják általában). Kevesen ismerik a pontos törvényt és még senki nem dobta fel õket az Eu-s versenybizottságnál, õk meg ilyen kis ügyekkel maguktól nem foglalkoznak.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
erre amugy kivancsi lennek, hogy egy egyseges piacnak szamito helyen (mint amilyen az eu), ezt hogy lehet megcsinalni. ertem en, hogy vedi a sajat halozatat, de epp azaz egyseges versenypiac lenyege, hogy mindegy, hogy honnan veszem meg (ahol olcsobban hozzajutok).

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Koszi a tippeket. Schwalbet (Marathon Plust) mar tobben ajanlottak, de probalok "markahu" maradni a Speckommal :) Amit a forgalmazo nem tesz konnyuve. A netes rendelessel az a baj, hogy eleg sok online boltnal korlatozas van a Speci cuccokkal, vagyis csak a sajat (angol, nemet stb.) piacukon adhatjak el, kulfoldi cimre nem szallitanak.

Nem tudom mekkora az esély rá, szerintem nulla, hogy itthon ilyet kapjál. Én a helyedben megnézném a Schwalbe Duranokat, esetleg a Conti választékot, vagy megpróbálnám netrõl megrendelni a Specit, bár az úgy olcsó nem lesz, az tuti

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Köszi a részletes leírást, Arn!
Én az X King mellett tettem le a voksomat, mire szükség lesz rájuk, remélem meg is érkeznek!

azt is szivesen kiprobaltam volna, a sulyat kiveve nagyon szimpatikus. mire ezek elkopnak remelem lesz belole konnyebb verzio :) igy kb 340got fogsz a forgotomegre pakolni.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Köszi a részletes leírást, Arn!
Én az X King mellett tettem le a voksomat, mire szükség lesz rájuk, remélem meg is érkeznek!

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Nem tudom mekkora az esély rá, szerintem nulla, hogy itthon ilyet kapjál. Én a helyedben megnézném a Schwalbe Duranokat, esetleg a Conti választékot, vagy megpróbálnám netrõl megrendelni a Specit, bár az úgy olcsó nem lesz, az tuti

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Specialized All Condition Armadillo Elite 700x28-as gumi beszerzesere van-e minimalis esely itthon. Allitolag a forgalmazo be se hozta az orszagba, bar a Speci magyar nyelvu oldala siman kidobja a katalogusban:
Specialized kerékpár alkatrészek : All Condition Armadillo Elite

Mondjuk az is igaz, hogy az online magyar katalogus nem is adja ki a ruhazatot, amibol viszont (szerencsere) viszonylag szeles kinalatot lehet itthon talalni. Ertem en, hogy kicsi a piac meg arakra erzekeny, de ha mar forgalmaznak egy markat, illene az egyik legjobb 28-as orszaguti kulsot nem kihagyni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Arn!
Honnan rendelted a 29"es gumikat? majd mesélj, milyenek!
Köszi

no elso benyomas megvan (aspen+latex vs ralph+ron+butil 29er)... tomegben kb egy 20 dekaval "lettem" nehezebb, az aspen+latex kombohoz kepest. fura modon aszfalton mintha jobban gurulna, de mindenesetre nincs nagy differencia kozottuk. terepen mar kicsit mas a helyzet, egyreszt szvsz a latex hianya miatt, masreszt, hogy butykosebb a gumi, es lazabb talajon sokkal erosebben no meg az ellanallasa. a masik, hogy a ron es a ralph is olyan, hogy terhelesre "beleharap" a talajba, igy es ezt kaptatokon nagyon erezni (de lehet a plusz suly hatasa is). tekerhetosegben jelentos kulonbseg nincs kozottuk, de azert inkabb az aspenre szavaznek osszessegeben, erosen terepfuggo.

tapadas, fekezhetoseg, kiszamithatosag teren viszont nem egy ligaban jatszanak... a 26os ron+ralph kombora atulve az volt a benyomasom, hogy ez az aspen milyen baromi jol tapad. aztan persze jottek a hatulutok, hogy szarul fekezheto (hatul foleg), neha olyanokat csinalt, amire egyaltalan nem szamitottam, foleg, amikor oldalra indult meg. igy 29eren a ron+ralph meg meggyozobb. probaltam kritikusabb terepekre vinni, de majd biztos hosszabb ido alatt ullepszik le a dolog. laza, sodrodos reszeken sokkal magabiztosabb, es olyan helyeken, ahol az aspennel nem is lehetett a hatsot fekezni, illetve mar megcsuszott, itt vigan lassitottam, alig kellett az elsofekkel korrigalni. jottem le homokos, hatra-kiulos reszen, ez is blokkolt, de ahogy felfel engedtem, kontrollalhato maradt a dolog. az elsokerekrol ne is beszeljunk - az aspen alacsonyabb sebessegnel es terhelesen nem megtapadt, hanem megcsuszott, inkabb csak "atlendulni" lehetett bizonyos helyeken. ez ott volt veszelyes, ahol teli volt kimosassal es keskeny bordakon kellett kozottuk lassan lavirozni. volt, hogy egyszeruen belecsusztam a kimosasba, es majdnem atbuktam a kormanyon. most no problemo, arra ment, amerre iranyitottam.

roviden, egyelore nagyon biztato, szerencsere at lehetett koltoztetni a 26oson bevalt tulajdonsagokat, mintha regi ismerost udvozoltem volna, hiaba teljesen mas a bringa geometriaja (stumpjumper fsr 140mm vs giant xtc 29er).

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
lehet. van sok féle.

Tire Sizing Systems nézd meg a táblázatban mi a minimális méret ami még biztonságosan rámegy a felnidre és aszerint keress minél keskenyebbet.

Mr.Peter

Mr.Peter

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Egy olyan kérdés lenne, hogy lehet-e 26-os MTB-re olyan gumit venni, ami ugyan olyan vékony, vagy megközelítõleg hasonló széles mint egy országúti bringa gumija? (országúton szeretnék edzeni, mivel mostanában nincs lehetõségem hegyeken tekerni)
Üdv:Mr.Peter