Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor ne aruljak a protection, snakeskin etc gumikat tubelesskent smile.png nem a papir, szitagumikrol van szo.

Az eredeti tubeless gumikhoz képest ezek még mindig szitagumik. Azok a foltosodások nem véletlenül vannak, hiányos a légzáróréteg, ráadásul minél magasabb a szövetsűrűség általában annál többet szenved a gyártó ezzel.
Mondjuk múltkor éppen a Giant országúti gumijában csalódtam a pozitívan, ami tényleg olyan, mint egy valódi tubeless gumi, magától a helyére pattant és folyadék nélkül sem eresztett le pár perc alatt. És az oldalfala is vastag.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Akkor ne aruljak a protection, snakeskin etc gumikat tubelesskent :) nem a papir, szitagumikrol van szo.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nekem kicsit azzal van teli a tokom, hogy premium 40-50 euros gumikrol, es 20-40eur/l lottyokrol beszelunk, es itt kombinalgatni kell, hogy mi mivel es hogyan mukodik.

Olyan gumit kell venni amiben van gumi :) (butyl légzáró réteg) és nem lesz gond

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Tubeless pályafutásom Continental tejjel kezdtem. Már korábban sem jeleskedett a defektekkel szemben de mikor reggel a munkába menet a Kerepesi út szélén állva egy apró lyukból csak folyt és folyt és folyt...de be nem tömte. Na, a maradék fél flaskát kidobtam, vettem először Schwalbe, később Stans löttyöt (ugyanaz) és azóta nyugi van.

Én 2 éve használtam Race King Performance-el, azon folt nem volt. Utóbbi időben Schwalbe performance gumikkal járok, azokon néha volt folt de csak egy ideig, aztán eltűntek.

nekem kicsit azzal van teli a tokom, hogy premium 40-50 euros gumikrol, es 20-40eur/l lottyokrol beszelunk, es itt kombinalgatni kell, hogy mi mivel es hogyan mukodik.

• Kisherceg és Rabbit kedveli ezt

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Tubeless pályafutásom Continental tejjel kezdtem. Már korábban sem jeleskedett a defektekkel szemben de mikor reggel a munkába menet a Kerepesi út szélén állva egy apró lyukból csak folyt és folyt és folyt...de be nem tömte. Na, a maradék fél flaskát kidobtam, vettem először Schwalbe, később Stans löttyöt (ugyanaz) és azóta nyugi van.

Én 2 éve használtam Race King Performance-el, azon folt nem volt. Utóbbi időben Schwalbe performance gumikkal járok, azokon néha volt folt de csak egy ideig, aztán eltűntek.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Leírtam néhány hozzászólással lejjebb mit kell beletenni...Mi ebben az érthetetlen?

az elozo mondat vegebol nem volt egyertelmu, hogy ez a peldany volt mitasszal hasznalva, vagy csak valamelyik haverod gumija, amirol korabban beszeltel.

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Leírtam néhány hozzászólással lejjebb mit kell beletenni...Mi ebben az érthetetlen?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Több helyen, nagy folt, 5cm odébb kisfolt, (álló helyzetben is 2-3 nap után fent kezdődött a folt (nem alul ahol épp a lötyi volt), aztán én 500km-után kiszakítottam ezt a gumit és többet nem is vettem ilyet.

es ez a gumi mukodott akkor a mitassal?

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Több helyen, nagy folt, 5cm odébb kisfolt, (álló helyzetben is 2-3 nap után fent kezdődött a folt (nem alul ahol épp a lötyi volt), aztán én 500km-után kiszakítottam ezt a gumit és többet nem is vettem ilyet.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ha nem lépsz csak össze-vissza olvasgatsz teszteket meg leveleket írogatsz, sose érsz a végére, lépni kell, már rég másik folyadékkal próbálkoztam volna a helyedben. Főleg hogy ismerősi körömben 2-en is (veled együtt  már 3-an) ugyanezt tapasztalták a 2018-tól gyártott Race King-el és Stans-al,, vegyél egy flakon lentebb ajánlott folyadékot amit mondtam és legalább az egyik kerékben cseréld le, aztán meglátod a változást.

legalabb azt aruld el, hogy foltosodtak? egy helyen (a lottynel), vagy tobb helyen egyszerre?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

elvileg a conti meg a mitas is joe-s

csak igy nehezen lehet a conti latex meg amm mentes mert a super sealent volt conti flaskába töltve, az meg nem az.

a mitas viszont az eco sealent az viszont az.

aztán lehet idénre váltottak most épp nem vagyok tűzközelben elképzelhető nem minden infóm áptudét.

mi anno a joes löttyöket használtuk a bótban, műkődtek gond nélkül, igaz tl monti contival  csak 1x volt dolgunk, az is csak annyi hogy az egyik törzsvevő osztrákoknál kényszerből vásárolt trail kingjét leszedjük és ívesen javítsuk.

Bikertigger módosította - 2020. július 02. - 18:21

• Rabbit kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Ha nem lépsz csak össze-vissza olvasgatsz teszteket meg leveleket írogatsz, sose érsz a végére, lépni kell, már rég másik folyadékkal próbálkoztam volna a helyedben. Főleg hogy ismerősi körömben 2-en is (veled együtt  már 3-an) ugyanezt tapasztalták a 2018-tól gyártott Race King-el és Stans-al,, vegyél egy flakon lentebb ajánlott folyadékot amit mondtam és legalább az egyik kerékben cseréld le, aztán meglátod a változást.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Minden hónapba elsírod itt ezt a Race King foltosodást, levelet feleslegesen írsz, még röhögnek is valószínűleg rajta...Mitas lötyi lesz a megoldásod az újabb verziós Conti mtb gumikra.

visszakerestem - egyszer irtam a foltosodasrol - te meg egyszer valaszoltal ra. most meg masodszor, es ugy irod, mintha ez vmi koztudomasu dolog lenne. sajnalom, hogy untatlak a problemammal.

a lyukak zavarnak elsosorban, nem a foltok. mert lehet a masik lotty nem eszi at magat a gumin (mint a schwalbenal), de a lyukakon ugyanugy szivarogna. nem tudom, hogy ez egy vagy ket problema - erre keresek valaszt. a schwalbes fotosodasnal a gumi also reszen, ahol all benne a lotty, ott kezd foltosodni - itt meg korben, ahol lyuk van, felul, alul, mindegy. nalatok hogy foltosodott?

utana olvastam a lottyoknek, a mitas hasonlo lehet, mint a contie (szintetikus, ammoniamentes) - sajat gyartas egyaltalan? meg a nagyobb cegek is ugy veszik gyakran. a contierol eleg cifrakat irnak sok helyen, amellett, hogy a defektturese kozelebe nincs a rendes latexenek, nem birja a nagyobb nyomast (outinal), nem lehet kipuculni a kulsobol, stb

szivesen valasztanek olyat, ami jo a gumihoz, de mas szempontbol meg vannak elegedve vele a userek. nagyjabol ket sealant van, ami sok helyen jol szerepel a tesztekben es a felhasznaloi velemenyekben is: a notubes es a caffelatex. ez utobbi ammoniamentes, hatha ez a kulcsa a dolognak.

arn módosította - 2020. július 02. - 18:05

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Minden hónapba elsírod itt ezt a Race King foltosodást, levelet feleslegesen írsz, még röhögnek is valószínűleg rajta...Mitas lötyi lesz a megoldásod az újabb verziós Conti mtb gumikra.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

irtam a bike24nek, nekik mi a tapasztalatuk... nekem a sealant kerdese inkabb hitvitanak tunik, de erdekelne, hogy milyen kompatibilitasi prolemakkal talalkoztak ok. meg ezt azert illene megemliteni vmi hivalatos forumon is, ha tenyleg letezik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

hol volt/van leirva? smile.png a gp5000 nem teszi. 

meg egy dolog a folt... vmelyik schwalbe is kepes volt atfoltosodni (notubes = schwalbe doc blue), de hogy nem fogja meg a tej a lyukakat, foleg, hogy egy hartyareteg van benne? meg miert szivarog a gumi tetejen hetek ota allo helyben, elmozditas nelkul? ezek szvsz nem normalis dolgok.

epp most vettem masik adagot nostansbol, akkor lehet kicsereltetem. a felreertesek elkerulese vegett lehet az lenne a legjobb, ha continental tejet vennek bele, aztan akkor nem lehetne azt mondani, hogy ez igy nem jo.

a contira ezt irjak: ammonium and protein free, viszont gyanus, hogy gyakrabban kell utantolteni, illetve minden tesztben rosszabbul szerepel, mint a stans.

arn módosította - 2020. július 02. - 14:26

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Nagyon sokszor le tett már írva (én is többször) hogy az új Contik szivárogtatják a Stans tejet...Nekem is volt ilyen...Tegyél bele Mitas-t, azzal nem fog szivárogtatni, (haveromnak is az van benne az új Contihoz már több mint fél éve és jó, semmi folt)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ez azert mar kiakaszto... utanatoltottem a sealantnek, orranszajan jon mar a guminal. a "szep" az egeszben, hogy nem csak alul szivarog at, mint a schwalbenal, hanem felul is az apro lyukaknal, gondolom a hajszalcsovesseg elven. es ebbol a sealant semmit sem fog meg.

https://www.youtube....h?v=4uXeC1az4Vg

arn módosította - 2020. július 02. - 13:22

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mindenkinek köszi! smile.png a rambler végül kiesett. a schwalbe g-one viszont szimpatikus, ezt a változatot néztem, vehető? mintha régen a performance kerülendő lett volna náluk, vagy rosszul emlékszem?

https://ebike.hu/ter...00c-gumikopeny/

a minimalmintanal kalkulald bele, hogy birja az aszfaltot (mar ha ott akarod hasznalni).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.201 hozzászólás

mindenkinek köszi! :) a rambler végül kiesett. a schwalbe g-one viszont szimpatikus, ezt a változatot néztem, vehető? mintha régen a performance kerülendő lett volna náluk, vagy rosszul emlékszem?

https://ebike.hu/ter...00c-gumikopeny/

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"