Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Több helyen, nagy folt, 5cm odébb kisfolt, (álló helyzetben is 2-3 nap után fent kezdődött a folt (nem alul ahol épp a lötyi volt), aztán én 500km-után kiszakítottam ezt a gumit és többet nem is vettem ilyet.

es ez a gumi mukodott akkor a mitassal?

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 posts

Több helyen, nagy folt, 5cm odébb kisfolt, (álló helyzetben is 2-3 nap után fent kezdődött a folt (nem alul ahol épp a lötyi volt), aztán én 500km-után kiszakítottam ezt a gumit és többet nem is vettem ilyet.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ha nem lépsz csak össze-vissza olvasgatsz teszteket meg leveleket írogatsz, sose érsz a végére, lépni kell, már rég másik folyadékkal próbálkoztam volna a helyedben. Főleg hogy ismerősi körömben 2-en is (veled együtt  már 3-an) ugyanezt tapasztalták a 2018-tól gyártott Race King-el és Stans-al,, vegyél egy flakon lentebb ajánlott folyadékot amit mondtam és legalább az egyik kerékben cseréld le, aztán meglátod a változást.

legalabb azt aruld el, hogy foltosodtak? egy helyen (a lottynel), vagy tobb helyen egyszerre?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

elvileg a conti meg a mitas is joe-s

csak igy nehezen lehet a conti latex meg amm mentes mert a super sealent volt conti flaskába töltve, az meg nem az.

a mitas viszont az eco sealent az viszont az.

aztán lehet idénre váltottak most épp nem vagyok tűzközelben elképzelhető nem minden infóm áptudét.

mi anno a joes löttyöket használtuk a bótban, műkődtek gond nélkül, igaz tl monti contival  csak 1x volt dolgunk, az is csak annyi hogy az egyik törzsvevő osztrákoknál kényszerből vásárolt trail kingjét leszedjük és ívesen javítsuk.

Edited by Bikertigger, 2020. July 02. - 18:21.

• Rabbit likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 posts

Ha nem lépsz csak össze-vissza olvasgatsz teszteket meg leveleket írogatsz, sose érsz a végére, lépni kell, már rég másik folyadékkal próbálkoztam volna a helyedben. Főleg hogy ismerősi körömben 2-en is (veled együtt  már 3-an) ugyanezt tapasztalták a 2018-tól gyártott Race King-el és Stans-al,, vegyél egy flakon lentebb ajánlott folyadékot amit mondtam és legalább az egyik kerékben cseréld le, aztán meglátod a változást.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Minden hónapba elsírod itt ezt a Race King foltosodást, levelet feleslegesen írsz, még röhögnek is valószínűleg rajta...Mitas lötyi lesz a megoldásod az újabb verziós Conti mtb gumikra.

visszakerestem - egyszer irtam a foltosodasrol - te meg egyszer valaszoltal ra. most meg masodszor, es ugy irod, mintha ez vmi koztudomasu dolog lenne. sajnalom, hogy untatlak a problemammal.

a lyukak zavarnak elsosorban, nem a foltok. mert lehet a masik lotty nem eszi at magat a gumin (mint a schwalbenal), de a lyukakon ugyanugy szivarogna. nem tudom, hogy ez egy vagy ket problema - erre keresek valaszt. a schwalbes fotosodasnal a gumi also reszen, ahol all benne a lotty, ott kezd foltosodni - itt meg korben, ahol lyuk van, felul, alul, mindegy. nalatok hogy foltosodott?

utana olvastam a lottyoknek, a mitas hasonlo lehet, mint a contie (szintetikus, ammoniamentes) - sajat gyartas egyaltalan? meg a nagyobb cegek is ugy veszik gyakran. a contierol eleg cifrakat irnak sok helyen, amellett, hogy a defektturese kozelebe nincs a rendes latexenek, nem birja a nagyobb nyomast (outinal), nem lehet kipuculni a kulsobol, stb

szivesen valasztanek olyat, ami jo a gumihoz, de mas szempontbol meg vannak elegedve vele a userek. nagyjabol ket sealant van, ami sok helyen jol szerepel a tesztekben es a felhasznaloi velemenyekben is: a notubes es a caffelatex. ez utobbi ammoniamentes, hatha ez a kulcsa a dolognak.

Edited by arn, 2020. July 02. - 18:05.

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 posts

Minden hónapba elsírod itt ezt a Race King foltosodást, levelet feleslegesen írsz, még röhögnek is valószínűleg rajta...Mitas lötyi lesz a megoldásod az újabb verziós Conti mtb gumikra.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

irtam a bike24nek, nekik mi a tapasztalatuk... nekem a sealant kerdese inkabb hitvitanak tunik, de erdekelne, hogy milyen kompatibilitasi prolemakkal talalkoztak ok. meg ezt azert illene megemliteni vmi hivalatos forumon is, ha tenyleg letezik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

hol volt/van leirva? smile.png a gp5000 nem teszi. 

meg egy dolog a folt... vmelyik schwalbe is kepes volt atfoltosodni (notubes = schwalbe doc blue), de hogy nem fogja meg a tej a lyukakat, foleg, hogy egy hartyareteg van benne? meg miert szivarog a gumi tetejen hetek ota allo helyben, elmozditas nelkul? ezek szvsz nem normalis dolgok.

epp most vettem masik adagot nostansbol, akkor lehet kicsereltetem. a felreertesek elkerulese vegett lehet az lenne a legjobb, ha continental tejet vennek bele, aztan akkor nem lehetne azt mondani, hogy ez igy nem jo.

a contira ezt irjak: ammonium and protein free, viszont gyanus, hogy gyakrabban kell utantolteni, illetve minden tesztben rosszabbul szerepel, mint a stans.

Edited by arn, 2020. July 02. - 14:26.

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 posts

Nagyon sokszor le tett már írva (én is többször) hogy az új Contik szivárogtatják a Stans tejet...Nekem is volt ilyen...Tegyél bele Mitas-t, azzal nem fog szivárogtatni, (haveromnak is az van benne az új Contihoz már több mint fél éve és jó, semmi folt)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ez azert mar kiakaszto... utanatoltottem a sealantnek, orranszajan jon mar a guminal. a "szep" az egeszben, hogy nem csak alul szivarog at, mint a schwalbenal, hanem felul is az apro lyukaknal, gondolom a hajszalcsovesseg elven. es ebbol a sealant semmit sem fog meg.

https://www.youtube....h?v=4uXeC1az4Vg

Edited by arn, 2020. July 02. - 13:22.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

mindenkinek köszi! smile.png a rambler végül kiesett. a schwalbe g-one viszont szimpatikus, ezt a változatot néztem, vehető? mintha régen a performance kerülendő lett volna náluk, vagy rosszul emlékszem?

https://ebike.hu/ter...00c-gumikopeny/

a minimalmintanal kalkulald bele, hogy birja az aszfaltot (mar ha ott akarod hasznalni).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

mindenkinek köszi! :) a rambler végül kiesett. a schwalbe g-one viszont szimpatikus, ezt a változatot néztem, vehető? mintha régen a performance kerülendő lett volna náluk, vagy rosszul emlékszem?

https://ebike.hu/ter...00c-gumikopeny/

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

en azert is adtam el a cx bringat a monti mellol, mert amig csak az volt, hasznaltam montis terepen, meg orszaguton is. ez a minta baromi jo volt ra... mikor a montis resze kiesett neha mentem parkerdoben, meg sotteren. ez utobbira tokeletesen jo a gp5000tl 32es gumi is az endurance outin.

https://www.google.c...=2u77FBL6_BzOHM

Edited by arn, 2020. July 01. - 17:30.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Ez szvsz hol hasznalod, mire. Ha csak sotterra meg dongolt foldre kell, a minta kevesbe fontos. Ha montis, saras helyeken hasznalni az megint mas kerdes. A gravel bringa az, amit lehet vki ugy hasznal mint egy outit, vki meg ugy, mint egy montit. De egy seggel nem lehet tobb lovat megulni, kompromisszumos lesz vagy igy vagy ugy.

Ezt ennék jobban nem lehetett volna összefoglalni. Nyomnék rá még egy kudos-t, meg egy like-ot, ha lehetne. smile.png

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Ez szvsz hol hasznalod, mire. Ha csak sotterra meg dongolt foldre kell, a minta kevesbe fontos. Ha montis, saras helyeken hasznalni az megint mas kerdes. A gravel bringa az, amit lehet vki ugy hasznal mint egy outit, vki meg ugy, mint egy montit. De egy seggel nem lehet tobb lovat megulni, kompromisszumos lesz vagy igy vagy ugy.

En altalaban szeretem a legminimalabb, leggyorsabb gumit hasznalni ami az adott helyen meg elmegy.
  • Rabbit likes this

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Köszi, ezek közül csak a Resolute-ot ismerem, valószínűleg ezután maradnak is, amíg el nem koptatom őket. Épp egy vajszínű Schwalbe Little Big Ben pár van fent, ezekkel annyit vettem észre a WTB-hez képest, hogy jó aszfalton jobban merem dönteni a kanyarban, és persze csendesebb. Nem tudom, a tubeless/belsős különbség miatt (a Schwalbe belsős), de nem tűnt fel, hogy a Resolute kevésbé jól gurulna, de ha elkopik, a Schwalbéhoz hasonló mintát fogok keresni, csak tubeless kivitelben.

Azon mondjuk csodálkozom, hogy a Gravelking elég alacsony pontszámot ért el náluk.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

maxxis rambler gumikkal van valakinek tapasztalata, amit megosztana? köszi! smile.png

nu ők kipróbálták

https://www.bikerada...t-gravel-tyres/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Szarazon a gp5000el is ok az erdo foldut, sotter. A gone speed pl nedvesben is egesz jo volt, hiaba volt minimalmintas, a gp5000 csuszik. Gonebol van sokfele. Kedvenc mindenes gumim az xplor ush volt.

A montis gumim raceking.

Edited by arn, 2020. June 28. - 15:27.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Ne már, senki? Akkor máshogy: 37-40mm között melyik mindenes (gravel? ) gumit ajánlanátok?

A bringás haveromnak rambler van a gravel bicaján. Tavaly mentünk együtt néhányszor, addig volt látványos előnye, míg fékezni, vagy kanyarodni nem kellett. Én xking-el vagy cultivatorral mentem, vegyesen.

Reggeli pára, vizes őszi falevél már kihívás volt neki, földnedves döngölt úton is óvatoskodott vele, de nyilván nem vagyunk egyformák, a két bicaj sem egyforma.

Nekem nem tetszett, leginkább a legeslegelső racing ralphra emlékeztet.

• Kisherceg likes this