Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

, de kontrollalhato. Kiszamithatoan viselkedik, nem hirtelen vesziti el a tapadast.

szerintem ez a lenyeg egy guminal... tudd, hogy hol vannak a hatarai.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

Nem feltétlenül egészséges mindenkinek, ha olyan gumit használ, mint én. :)

Azért gondolom, neked van egy kis tapasztalatod.:D

Jól látom, hogy mentél hátul Crossmark-al?

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Van vki aki látott már terepet, és mondjuk 20km-nél többet is tekert ott, próbált már Rocket Ron?
Esetleg milyen egyéb gumikat érdemes nézegetni 26" belsõs terepre kell, jó tapadás, jól gurul, és nem kõ nehéz?

MJani01 te milyen külsõt használsz?

Hasznaltam/hasznalom a Performance es az EVO valtozatot is. Hatul nagyon gyorsan kopik, HA nem csak terepen hasznalod. Szamits arra, hogy nem sok anyag van az oldalfalaba, serulekeny tud lenni. Laza, poros talajon sodrodik, de kontrollalhato. Kiszamithatoan viselkedik, nem hirtelen vesziti el a tapadast. Elso kerekre nekem jo, hatul mar nem ilyent hasznalok, draga ahhoz kepest, hogy milyen gyorsan elkopott. (Kb. fel szezont birt, km-t nem tudok mondani)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

lehet én nem értek valamit, de...öööö.... 30 ojró az 9 ropi, ha meg most kettõt adnak kb. ezért, akkor az fele ára a kintinek

igen azt beneztem... de ha 2, akkor ez nem b kategorias? altalaban a kinti arakrol eleg jol le lehet szurni, hogy mi a realis itthon: hat ritkan szokott barmi is olcsobb lenni. inkabb csak akkor, ha nem ugyanarrol van szo.

Van vki aki látott már terepet, és mondjuk 20km-nél többet is tekert ott, próbált már Rocket Ron?
Esetleg milyen egyéb gumikat érdemes nézegetni 26" belsõs terepre kell, jó tapadás, jól gurul, és nem kõ nehéz?

en hasznaltam (egy 10 honapot), most igy a 29er verzio utan is ugy gondolom, hogy az egyik legjobb mindenes ittonra a rara-roro kombo (gyor kornyeken, bakony). vagy inkabb irom ugy, hogy amiket probaltam (ralph, nic, ron, maxxis aspen, speci eskar, captain, purgatory). jellegre nem tapasztaltam nagy differenciat a 26os es a 29es verziok kozott.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

nem. azt irta 25-30 euro. en ugy ertelmeztem hogy arra vonatkozott a kerdes hogy hol az a link ahol ennyi. es en mutattam.

azt nem ertem hogy ma mirefel ilyen harapos mindenki.

városi használatra én ajánlanám még 1,5-ös gumiméretet, il. az szerintem tökéletes 1,6-osat (ezt csak sport contactban láttam még)
ez a méret már ad némi kényelmet, meg biztonságot a kátyúk ellen, de még elég vékony, hogy könnyû és gyors maradjon

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Szia! Hogy miért sliccet mert városban használnám il néhanapján letekernék vele velencére balatonra tehát leginkább aszfalton használnám és elég sokat számit a gördülékenység de a kopás sem elhanyagolandó adatt lenne itt legföképpen az ár/minöség mutato érdekelne
kojak 6500ft
conti 2500ft
michelin 4500/5700ft
bontrager 3000ft
tapasztalatokat szeretném ha megosztanátok cannondale badboyra kell de ez végül is mindegy tudom hogy a gyárto a kojakkal árulja most nekem egy maxis detonator van fenn azt szeretném cserélni ezek közül valamelyikre

2500-ért a conti másodosztályú, az A kategóriás drágább...

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én ilyen célra Schwalbe City Jet-et használok, jól gurul, elég tartós, jól tapad aszfalton, nem kaptam még vele defektet és nem is drága.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

nem. azt irta 25-30 euro. en ugy ertelmeztem hogy arra vonatkozott a kerdes hogy hol az a link ahol ennyi. es en mutattam.

Azért, mert pumukli2 hozzászólásából ("Nem lettem okosabb...ezek /db árak.") tökéletesen egyértelmû, hogy a 25-30 Euro-s árat egy szett gumira értette, nem egy darabra.

No persze ha õ is csak félreértette azt, amit arn írt (aki szintén nem fogalmazott ezzel kapcsolatban 100%-os egyértelmûséggel - miszerint melyik félmondat vonatkozik az idézett szövegre), akkor ez a 'félreértések vígjátékának' egy szinte tökéletes példája.

Béke!

spoon.2

spoon.2

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás

Kérdezném: Miért szeretnél slick gumit? Én az xcr-t venném, ha jó árban van, utána a Kojakot, de én kíváncsi vagyok, kísérletezek

Szia! Hogy miért sliccet mert városban használnám il néhanapján letekernék vele velencére balatonra tehát leginkább aszfalton használnám és elég sokat számit a gördülékenység de a kopás sem elhanyagolandó adatt lenne itt legföképpen az ár/minöség mutato érdekelne
kojak 6500ft
conti 2500ft
michelin 4500/5700ft
bontrager 3000ft
tapasztalatokat szeretném ha megosztanátok cannondale badboyra kell de ez végül is mindegy tudom hogy a gyárto a kojakkal árulja most nekem egy maxis detonator van fenn azt szeretném cserélni ezek közül valamelyikre

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

elbeszéltetek egymás mellett. Te is voltál már harapós ha jól emlékszem :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Tekertem Rocket Ronnal (az EVO verzióval, ha ez számít) többet is mint 20 km, így tudok írni tapasztalatot. Nekem hátra van felrakva. Döngölt erdei utakon, gyökereken borzalom jól tapad, de legutóbb Romániában mozgóköves-poros meredeken kilinccsel elõre jöttem le vele. Semmit nem tapadt (igaz az elsõ se). Szerintem piszok jó gumi, csak számolni kell vele, hogy poros-köves ösvényen bizonytalan tud lenni, de szerintem itthonra mindenütt csudajó.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

PÁRBAN ~9k a Conti MK - arn írta, hogy kb. ennyi az ára kint - pumukli2 szerette volna, ha ez linkekkel alá van támasztva - te erre linkeltél gumikat amiknek DARABJA ~9k HUF

Mit nem értesz?

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Kérdezném: Miért szeretnél slick gumit? Én az xcr-t venném, ha jó árban van, utána a Kojakot, de én kíváncsi vagyok, kísérletezek

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem feltétlenül egészséges mindenkinek, ha olyan gumit használ, mint én. :)

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!
Na még egyszer felteszem a kérdést és várom a segitséget melyiket válasszam
Slick gumi vásárlás elött állok 4 között hezitálok ha tud valaki segiteni légyszives irjatok elöre is köszönöm
Szóval a 4 gumi természetes 26-os
schwalbe kojak1,3
michelin xcr road vagy xc road 1,4
bontrager road warrior 1,25
continental sportcontact 1.3
Ha valaki használta bármelyiket irja le a véleményét mind a tapadás,gördülékenység ill a kopás

kojakrõl fentebb valaki írt jókat

a conti defektvédelme is nagyon jó, elvileg ugyanaz, mint a többi contactban, haveromnak van sport contactja, nekem úgy tûnik, hogy jobban kopik, mint az én city contactom

én egyértelmûen vagy a kojak, vagy a sport contact mellé tenném a voksom, mert ezek biztosan jók, mellé nem nyúlhatsz velük

spoon.2

spoon.2

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Sziasztok!
Na még egyszer felteszem a kérdést és várom a segitséget melyiket válasszam
Slick gumi vásárlás elött állok 4 között hezitálok ha tud valaki segiteni légyszives irjatok elöre is köszönöm
Szóval a 4 gumi természetes 26-os
schwalbe kojak1,3
michelin xcr road vagy xc road 1,4
bontrager road warrior 1,25
continental sportcontact 1.3
Ha valaki használta bármelyiket irja le a véleményét mind a tapadás,gördülékenység ill a kopás

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

kerdezted hol 25-30 euro. mutattam hogy hol. mit nem ertesz?

PÁRBAN ~9k a Conti MK - arn írta, hogy kb. ennyi az ára kint - pumukli2 szerette volna, ha ez linkekkel alá van támasztva - te erre linkeltél gumikat amiknek DARABJA ~9k HUF

Mit nem értesz?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kerdezted hol 25-30 euro. mutattam hogy hol. mit nem ertesz?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pumukli2

pumukli2

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

utfg

H&S Bike-Discount GmbH - Das Original

Schwalbe Rocket Ron Evo PaceStar Faltreifen Modell 2011 - BIKE-COMPONENTS.DE

Nem lettem okosabb...ezek /db árak.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
RoRo – RaRa párossal mentem néhány maratonon idén, valahol a dögsorban. Igaz ez sem sok km, de több mint 20. Nem tudom milyen „terepre” gondoltál, de murván is tûrhetõen tartotta az elejét a gépnek, vagyis inkább úgy mondom, hogy a RaRa elõbb sodródott hátul, mint a Ron elõl, vagyis kontrolálható volt és kiszámítható. Én performance verziót vettem és mérés alapján az is jóval 500g alatt volt (2.1). Használtam Smart Sam-et elõl (sport line verzió), na az nem jött be, hátul viszont jól gurul, kapaszkodik és ott még az oldaltartás is elmegy.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.