Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

a b osztály elvileg csak szépséghibás lehet, ami dícséretes dolog, hogy olcsóbban eladják, ez jó nekünk, jó a környezetnek

de úgy tudom (bár engem eddig ezek elkerültek), hogy sok selejt is bekerül közéjük, ami szerkezeti hibás, és nem is lenne szabad forgalomba hozni

az ilyet vissza kell vinni

Nem irom a bolt nevet de nekem is volt gondom gumival.feltettem es a drotperem kiszakadt.visszavittem es kozoltek hogy nem cserelik ki mert biztos en kefeltem el es gumira amugy sincs gari.szoval hogy is van eza visszacsereles dolog guminal?vagy csak en doltem be?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

letezhet hogy a b s annyira szar hogy hasznalhatatlan?pl leugrik a felnirol felhasad az oldala.ha igen akkor egyaltalan miert arulak ilyeneket?es hogy engedheti meg a conti.vagy csak mo n van ilyen?

a b osztály elvileg csak szépséghibás lehet, ami dícséretes dolog, hogy olcsóbban eladják, ez jó nekünk, jó a környezetnek

de úgy tudom (bár engem eddig ezek elkerültek), hogy sok selejt is bekerül közéjük, ami szerkezeti hibás, és nem is lenne szabad forgalomba hozni

az ilyet vissza kell vinni

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
letezhet hogy a b s annyira szar hogy hasznalhatatlan?pl leugrik a felnirol felhasad az oldala.ha igen akkor egyaltalan miert arulak ilyeneket?es hogy engedheti meg a conti.vagy csak mo n van ilyen?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

irtatok hogy conti bol van A es B kateg.boltban igy aruljak?

elvileg így kéne

e-bikeon így van

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
irtatok hogy conti bol van A es B kateg.boltban igy aruljak?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Neki alapból ilyen van fent, csak WCS változat 1.9-es:BikeFun - RITCHEY - Külsõ - 26" - 2,35 - Comp kíváncsian vártam a véleményét, nagyon nem tetszett neki, rosszabbul gurult mint a Z-max, ami lássuk be kicsit meglepõ.

Egyik bringámon 1.75ös michelin country rock gumi van, másikon 2.2es race king. Nyomás mindegyikben max. 2 bar. Nem merném kijelenteni hogy a michelin jobb aszfalton, bár az tény hogy ésszerûségi okokból nem használnék race kinget boltba/suliba járós bringán városban.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
törölhetõ

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hardvereknel ezert van nagy szerepe a "kirakattermekeknek" is, amik vmiben a csucsot jelentik, aranytalanul dragak, alig adnak el belole, nincs igazi piaci sulyuk, de veluk epitik fel azt a nevet, ami az alsobb regiszterekben a nagyobb eladast generalja.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

schwalbe jo gumikat gyart, de sose az ar/ertek aranyukrol voltak hiresek. az ilyen cegeknel a "technika" altalaban a dragabb termekeknel van, az olcsobbakat meg a draga termekek neve adja el.

jaja, mint a Sony cuccai

A drágább cuccok tele vannak/voltak innovációval, az olcsóbbakra meg a piaci szint volt jellemzõ. Nem vicc, a fogyasztóvédelmi magazinban konkrétan így jellemezték az egyik alap magnójukat, miután szétszedték és mûszeresen vizsgálták.

Nekem errõl az az elméletem, hogy márkás (mûszaki jellegû) termékbõl sosem a legalapabbat szabad megvenni, mert onnan direkt spórolnak, hanem az eggyel-kettõvel feljebbi kategóriából kell választani, mert ott jelenik meg a jó minõségû alap technika, de még nem drágítja a sok felelseges hülyeség.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
schwalbe jo gumikat gyart, de sose az ar/ertek aranyukrol voltak hiresek. az ilyen cegeknel a "technika" altalaban a dragabb termekeknel van, az olcsobbakat meg a draga termekek neve adja el.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

értem amit leirtál, értettem elsõre is.
a véleményem változatlan.

de elmesélek neked egy eladási technikát: tartasz 2 harckocsi lánckerék feszítõgörgõt a harckocsi boltodban. külsõre egyformák, mindkettõ feszít, de az egyik ára kétszerese a másiknak. te mégis az olcsóbbikat adod el. miért? mert azt egyszerûbb eladni, a vevõnek mindig könnyebb azt megmagyarázni, hogy az olcsó van olyan jó mint a drága mint azt megmagyarázni, hogy a drága kétszer (vagy az árának megfelelõször) jobb mint az olcsó. mert ahhoz érvek kellenek. és végtére is ugyanannyi százalékot keresel rajta (ami összegben ugyan kevesebb, de ez a kutyát nem érdekli), akkor meg fõleg mindegy, melyiket adod el. tehát te a könnyebb irányba mozdulsz és eladod az olcsóbbat. és igy a két harckocsi láncfeszítõ görgõ jól elvan egymás mellett. az olcsóbbat eladod, a drágább meg azért van, hogy az olcsóbbat el tudd adni. persze ebbe belejátszik az is, hogy a szuahéli vevõ elhiszi, hogy az olcsóbb termék pontosan ugyanolyan jó, mint a drágább termék, ami csupán azért kerül többe, mert a forgalmazó és a gyártó jól meg akar a kedves vevõn gazdagodni. nem úgy a másik gyártó, aki puszta szeretetszolgálatként mûködik és csak másodállásban gyártanak harckocsi láncfeszítõ görgõket. szerk.: amik ráadásul soha nem is mennek tönkre!

amit leirtál egy eladási technika, a gyengébbekbõl. te meg bedõltél neki. nem baj, másokkal is megesik.

egyrészt egészen pontosan azt mondta, hogy a schwalbe az a top minõség, de a hibás termékek aránya ennek ellenére alacsonyabb a cst-nél. Tudod, mint a gyakran elromló Ferrari és a megbízható Suzuki esete. Ezt amúgy B-és Conti VS. olcsóbb normál gumi témában jött elõ, és most én is B-és conti témában fetettem fel a cst-ét...

másrészt nem vettem, mert csak beszélgettünk, amúgy contit meg egy schwalbet használok

Egyébként te véletlen nem vagy érdekelt a scwalbe forgalmazásában? Csak hogy tudjam, ha már le lettem balekozva :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

nekem a cst-ét is dícsérték, abból 3-4 ropesz körül lehet kapni defektvédelmes aszfalt gumit

a boltos azt mondta, hogy kevesebb minõségi probléma van vele, mint a schwalbeval (ezt a kettõt árulja fõképpen)

A nyáron rendbe kellett tenni ismerõsök bicaját ilyen gumik mentek rá:BikeFun - CST - Külsõ - 26" - 1,4 - C1384 amíg szerelgettem õket feldobtam az egyik párat barátnõm bicajára próbálja ki milyen jól megy egy ilyen gumi aszfalton.
Neki alapból ilyen van fent, csak WCS változat 1.9-es:BikeFun - RITCHEY - Külsõ - 26" - 2,35 - Comp kíváncsian vártam a véleményét, nagyon nem tetszett neki, rosszabbul gurult mint a Z-max, ami lássuk be kicsit meglepõ.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de ha o annyira jo fej hogy tudja es elmondja neked hogy a schwalbe egy tularazott sz@r, akkor miert van ott a boltjaban?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Tyû, az nem lehet, hogy vannak õszinte, ravaszkodástól mentes vagy szimplán együgyû eladók, akik nem atomfizikusok, és nem tudják, hogy te tudod, hogy õk tudják? :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
értem amit leirtál, értettem elsõre is.
a véleményem változatlan.

de elmesélek neked egy eladási technikát: tartasz 2 harckocsi lánckerék feszítõgörgõt a harckocsi boltodban. külsõre egyformák, mindkettõ feszít, de az egyik ára kétszerese a másiknak. te mégis az olcsóbbikat adod el. miért? mert azt egyszerûbb eladni, a vevõnek mindig könnyebb azt megmagyarázni, hogy az olcsó van olyan jó mint a drága mint azt megmagyarázni, hogy a drága kétszer (vagy az árának megfelelõször) jobb mint az olcsó. mert ahhoz érvek kellenek. és végtére is ugyanannyi százalékot keresel rajta (ami összegben ugyan kevesebb, de ez a kutyát nem érdekli), akkor meg fõleg mindegy, melyiket adod el. tehát te a könnyebb irányba mozdulsz és eladod az olcsóbbat. és igy a két harckocsi láncfeszítõ görgõ jól elvan egymás mellett. az olcsóbbat eladod, a drágább meg azért van, hogy az olcsóbbat el tudd adni. persze ebbe belejátszik az is, hogy a szuahéli vevõ elhiszi, hogy az olcsóbb termék pontosan ugyanolyan jó, mint a drágább termék, ami csupán azért kerül többe, mert a forgalmazó és a gyártó jól meg akar a kedves vevõn gazdagodni. nem úgy a másik gyártó, aki puszta szeretetszolgálatként mûködik és csak másodállásban gyártanak harckocsi láncfeszítõ görgõket. szerk.: amik ráadásul soha nem is mennek tönkre!

amit leirtál egy eladási technika, a gyengébbekbõl. te meg bedõltél neki. nem baj, másokkal is megesik.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
schwalbet azert tart, mert nem engedheti meg maganak hogy ne tartsa a piacvezeto markat. viszont a CST-n jobb a haszonkulcs.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

persze, hogy azt mondta, hiszen azt akarja eladni...

a schwalbe is a portékái közt volt

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

nekem a cst-ét is dícsérték, abból 3-4 ropesz körül lehet kapni defektvédelmes aszfalt gumit

a boltos azt mondta, hogy kevesebb minõségi probléma van vele, mint a schwalbeval (ezt a kettõt árulja fõképpen)

persze, hogy azt mondta, hiszen azt akarja eladni...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
montin eleg gaz, ha pl a felnihez rogzulo resz serult... ezt eszre se veszed az elejen, csak ha elcsuszik, vagy leugrik. egy tobbszazezres bringa arahoz kepest nehogy mar par ezer fton muljon a bizonsag. szvsz a gumi az egyik legfontosabb alkatresz, szinte jobban befolyasolja a menettulajdonsagokat, mint barmi mas. ha innen nezzuk a legdragabb gumi sem olyan draga.