csak szélsõ szögek vannak, alapesetben nem érnének le nagy nyomáson, viszont hóban, kisebb nyomáson, kanyarban igen
ezt irja a kollega, amivel egyet ertettem.
szerintem ugyanarrol beszelunk.
csak szélsõ szögek vannak, alapesetben nem érnének le nagy nyomáson, viszont hóban, kisebb nyomáson, kanyarban igen
RAUH-Welt
B E G R I F F
igy van
Schwalbe Snow Stud leiras:
nem minden szoges gumi terepre van tervezve
Azt sejtem, hogy aszfalton nem valami jó ötlet a szög, de kíváncsi lennék egy 120 szöges mennyire élhetõ.(csak szélsõ szögek vannak, alapesetben nem érnének le nagy nyomáson, viszont hóban, kisebb nyomáson, kanyarban igen)
Perfect winter tire. The spikes are not on the tread center, but arranged on the sides in the area of greatest contact pressure. When properly inflated the tire can also be used under normal, ice and snow-free, road conditions. By lowering the air pressure the tire gains optimum grip on icy roads.
RAUH-Welt
B E G R I F F
ez milyen cst? alap vagy valami drágább, defektvédõs modell?
meg mennyire vagy elégedett vele? most már totál kiváncsi lettem
Szöges gumi terepre van kitalálva ! Jégen nagy segítség, nem csúszik ki alólad a bringa. Ott viszont úgy tapad, mint a nyáron a normál gumi. Brutál meredek jeges, havas ösvényeken is fel lehet vele mászni, mivel a jégbe a szög bele tud vájni.
Aszfalton viszont hangosan zörög és nem tapad jól. A szög nem tud belevájni.
Városi használatra õrült ötlet lenne.
huhh a kérdés jó, és fejbõl nem vágom, de holnap utánanézek.Szia Rob!
Magyarországon elérhetõ a Schwalbe Kojak 26-os 1.35-ös méretben, hajtogatós változatban? Vagy be lehet esetleg szerezni?
Köszi
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Sziasztok!
Erõsen agyalok, hogy kellene télre vennem egy másik külsõt.
Elhatároztam, hogy ismét végigtekerem a telet, viszont jelenleg egy 32mm-es CST aligmintás C140 CityTraveller külsõ van a biciklin.
.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Igazából pont erre lennék kíváncsi, hogy sima aszfalton mit csinál a szöges gumi.
A Schwalbe-rõl ezt írják: "Minimális nyomásnál nyúlnak be a szögek a legjobban.
A maximális nyomás csökkenti a menetzajokat a szabad utcán."
Szóval elvileg valamennyire hó nélkül is lehet menni vele. Persze ki tudja.
Amúgy a Marathon Winter 11500Ft, a Continental Nordic Spike 14000 Ft, 42-es szélességgel 240 szöges változatban.
Van 120 szöges is, ez lehet hogy még egész élhetõ is, mivel akkor csak a szélsõ szögek vannak meg.
Mondjuk most Marathonból nem találok, de talán egy csípõfogóval azzá tehetõ. :-)
A Topcontact Winter is 14000Ft.
Egyébként nyilván a bicikli sem kedveli a telet, annyit tudok tenni, hogy veszek egy flakon láncsprét, meg egy bödön lithium bázisú kenõzsírt, az agyakat meg a középrészt szépen kikenem vele, a láncot meg heti 2x fújom.
Amúgy heti 50-60km-t megyek, ami nem túl sok, de napi jövés menés, és fontos lenne a haladás.
A sebesség mindent megold.
Menettulajdonságok jók, de nekem szétszakadtak a monti külsõk.Tökik, Hutchinson gumik milyenek? Minõségre. Menettulajdonságok egyéb gyártóké alatt vannak avagy vetekszenek vele? Tudom, hogy ez így eléggé bõ, de valami infó jó lenne róluk. Nem ismerem õket. Látni láttam, de kis darabszámban.