Nem igazán tudok szabadulni az elképzeléstõl, olvasgattam még téligumi témában.
A Schwalbe katalógusból megtudtam, hogy létezik Snow Stud nevû gumi, ami jobban bírja az aszfaltot is. (kevesebb tüske) Mo-i forgalmazónál 28-as méretben nem találtam. A Winterre írják hogy lehet vele menni aszfalton is, csak hangos.
Ami viszont sokkal fontosabb, a tüskék cserélhetõek egy fogóval. No most a Winterbõl van 120 és 240 szöges is, de inkább csak 240 szögeset láttam, de így jobb is, ha zavarna a belsõ sor, akkor csak kikapom egy fogóval, és még lesz is egy garnitúra pótszegem. Egyébként pár ezer km-t ír a schwalbe a szögekre. Nekem heti 60-70km-re kell, szóval ilyen intenzitással 1500km-rel számolva ~6 hónap. Egy évben 2-2,5 hónapra lenne feltéve, tehát kb. 3 év. Ha van pótszeg akkor 6. A gumi meg szög nélkül is megy, szóval le lehet hajtani a maradékot, meg biztos van még pár szögpótlási alternatíva. (nemtom a Schwalbe forgalmaz-e...)
A kérdés tényleg az, hogy érdemes e kiadni ennyi pénzt erre, napi közlekedésre, no meg akkor egy kis erdei szórakozásra. (tudom a trekking nem arra való, de hát voltunk már csomaggal patakmederben folyással szemben.

)
Sõt, ez esetben egy Sopron-"Balatonfelvidék" (150km, kb. 8-10 óra) túrát is kipróbálnék úgy szilveszter környékén, néhány földúttal, csak a kaland kedvéért. Ha nem tûnik majd elég nagy kihívásnak, akkor éjjel megyek. ;-)