Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2011. október 20. - 16:20
Írta 2011. október 20. - 15:30
Írta 2011. október 20. - 14:25
marathon racerrõl azt hallottam, hogy nem olyan tartós, könnyebben kap defektet, mint a többi marathon
de ez nem személyes tapasztalat
Most van új modell belõle, 5-ös védelemmel, három komponensû keverék, stb. A mostani kojak-ben amit használok 4-es defektvédelem van, de eddig csak egy királydinnye tövistõl kaptam defektet, azt se a futófelületbe, hanem oldalt... Ha valakinek van tapasztalata vele akkor érdekelne. Most 1.35-ös kojak van, de kicsit rázós nekem a városba, lehet jobb választás lenne a marathon. Az 1.5-ös maraton racer ugyan azt tudja hajtogatósban, mint az 1,35-ös drótos kojak.
Írta 2011. október 20. - 14:24
"When properly inflated the tire can also be used under normal, ice and snow-free, road conditions" ez mintha az jelentené, hogy helyes nyomáson használható a gumi normális, hó és jégmentes utakon is... ha nem, akkor visszaadom az angolszakos diplomám
már csak az a kérdés, hogy vajon mi is az a helyes nyomás...?
Magyar változatokban ezt eddig így olvastam:
"A biztonságos utazáshoz. Tökéletesen kézben tartható irányítás jeges utakon még éles kanyarokban és agresszív fékezésekkor is. Minimális nyomással használva kiváló jeges utakon, viszont maximális nyomásnál nagyon jól használható jégmentes szakaszokon minimális gördülési zajjal. "
"A legbiztonságosabb utazásért. A Marathon Winter teljes komfortot biztosít Önnek tüköréggel borított utakon. Még az extrém kanyarhelyzeteket, és a heves fékezéseket is kontrollálja. Minimális nyomásnál nyúlnak be a Spikes a legjobban. A maximális nyomás csökkenti a menetzajokat a szabad utcán."
Continentaloknál rá is szokták írni a min-max nyomást, gondolom itt is. A CST-mre is rá van írva asszem, 3,5-6,2 bar talán.
Írta 2011. október 20. - 12:22
Szia!
Köszönöm elõre is esetleg a Marathon Racer 1.5-ös hajtogatós? Ennek van 2012-es új változata. Lehet kényelmesebb lenne a városban mint a Kojak.
marathon racerrõl azt hallottam, hogy nem olyan tartós, könnyebben kap defektet, mint a többi marathon
de ez nem személyes tapasztalat
Írta 2011. október 20. - 12:17
huhh a kérdés jó, és fejbõl nem vágom, de holnap utánanézek.
illetve annak is, hogy milyen szögesek vannak, mert nem csak egyfélénk szokott lenni.
Szia!
Köszönöm elõre is esetleg a Marathon Racer 1.5-ös hajtogatós? Ennek van 2012-es új változata. Lehet kényelmesebb lenne a városban mint a Kojak.
Írta 2011. október 20. - 11:02
ezt irja a kollega, amivel egyet ertettem.
szerintem ugyanarrol beszelunk.
most már szerintem is
Írta 2011. október 20. - 11:01
csak szélsõ szögek vannak, alapesetben nem érnének le nagy nyomáson, viszont hóban, kisebb nyomáson, kanyarban igen
ezt irja a kollega, amivel egyet ertettem.
szerintem ugyanarrol beszelunk.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. október 20. - 10:53
igy van
Schwalbe Snow Stud leiras:
nem minden szoges gumi terepre van tervezve
"When properly inflated the tire can also be used under normal, ice and snow-free, road conditions" ez mintha az jelentené, hogy helyes nyomáson használható a gumi normális, hó és jégmentes utakon is... ha nem, akkor visszaadom az angolszakos diplomám
már csak az a kérdés, hogy vajon mi is az a helyes nyomás...?
Írta 2011. október 20. - 10:35
Azt sejtem, hogy aszfalton nem valami jó ötlet a szög, de kíváncsi lennék egy 120 szöges mennyire élhetõ.(csak szélsõ szögek vannak, alapesetben nem érnének le nagy nyomáson, viszont hóban, kisebb nyomáson, kanyarban igen)
igy van
Schwalbe Snow Stud leiras:
Perfect winter tire. The spikes are not on the tread center, but arranged on the sides in the area of greatest contact pressure. When properly inflated the tire can also be used under normal, ice and snow-free, road conditions. By lowering the air pressure the tire gains optimum grip on icy roads.
nem minden szoges gumi terepre van tervezve
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. október 20. - 01:26
ez milyen cst? alap vagy valami drágább, defektvédõs modell?
meg mennyire vagy elégedett vele? most már totál kiváncsi lettem
Hát szerintem alap. Defektvédelem nincs, szerintem nem éri meg az árát. Ezzel vettem használtan a Giant Expedition-t, 32mm széles, 1790Ft volt ráírva asszem, elég új volt. De ennyiért inkább B kat. Continental Contact. Persze biztos valakinek nem jön be a B kat, nekem jó.
Az legalább defektbiztos, reflexcsíkos, és kb. 1800 Ft.
Amúgy annyira nem sz@r mint képzeltem, városi rohangálásra elmegy, párszor volt vele defektem, csúszik mint a fene, de egy Continental se tapad jobban. Lefutja a mintát, aztán csere. Mivel nem sajnálom, ezért kicsit élvezem is, városban vizes aszfalton jókat lehet vele csúszkálni a forgalomban.
Kopott túratáskával járok napi szinten, így alacsonyan van némi súly, nagyon jól lehet vele kiállva driftelni... ;-)
(Éjjel egyhén nedves körforgalomba bezúzni, fék egyszer jobbrával, majd kifele mégegyszer balrával. Ha eleget gyakorlod nem is taknyolsz el...
Simított havon is lehet próbálkozni.
Írta 2011. október 20. - 01:17
Szöges gumi terepre van kitalálva ! Jégen nagy segítség, nem csúszik ki alólad a bringa. Ott viszont úgy tapad, mint a nyáron a normál gumi. Brutál meredek jeges, havas ösvényeken is fel lehet vele mászni, mivel a jégbe a szög bele tud vájni.
Aszfalton viszont hangosan zörög és nem tapad jól. A szög nem tud belevájni.
Városi használatra õrült ötlet lenne.
Azt sejtem, hogy aszfalton nem valami jó ötlet a szög, de kíváncsi lennék egy 120 szöges mennyire élhetõ.(csak szélsõ szögek vannak, alapesetben nem érnének le nagy nyomáson, viszont hóban, kisebb nyomáson, kanyarban igen)
Szóval egy Marathon Winter csak szélsõ szögekkel, vagy a Topcontact Winter II érdekes lehet.
Csak ha senkinek nincs tapasztalata, akkor nem adnék ki ennyi pénzt csak úgy. De amúgy ha vennék ilyen külsõt, akkor tuti kiélvezném egy kicsit, mennék vele az erdõre, hegynek.
Írta 2011. október 18. - 21:26
huhh a kérdés jó, és fejbõl nem vágom, de holnap utánanézek.Szia Rob!
Magyarországon elérhetõ a Schwalbe Kojak 26-os 1.35-ös méretben, hajtogatós változatban? Vagy be lehet esetleg szerezni?
Köszi
illetve annak is, hogy milyen szögesek vannak, mert nem csak egyfélénk szokott lenni.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. október 18. - 17:51
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. október 18. - 17:29
Az országúti bringámon cserére érett a külsõ, 4 szezont szolgált. Ugyanakkor 5 éve a padláson pihen egy Conti GatorSkin, amivel annak idején kb. 300 km-et mentem, eddig az volt a fejemben, hogy amikor a bringán lévõ garnitúra elkopik, akkor elõveszem a szinte új tartalékot. Viszont amikor nemrég megnéztem, akkor feltûnt, hogy kicsit elszínezõdött, némileg barnás lett. Szerintetek öregszik egy használaton kívüli külsõ? Föltehetem még?
Írta 2011. október 15. - 14:00
Magyarországon elérhetõ a Schwalbe Kojak 26-os 1.35-ös méretben, hajtogatós változatban? Vagy be lehet esetleg szerezni?
Köszi
Írta 2011. október 12. - 14:52
Sziasztok!
Erõsen agyalok, hogy kellene télre vennem egy másik külsõt.
Elhatároztam, hogy ismét végigtekerem a telet, viszont jelenleg egy 32mm-es CST aligmintás C140 CityTraveller külsõ van a biciklin.
.
ez milyen cst? alap vagy valami drágább, defektvédõs modell?
meg mennyire vagy elégedett vele? most már totál kiváncsi lettem
Írta 2011. október 12. - 14:23
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. október 12. - 14:17
Írta 2011. október 11. - 21:51
Aszfalton viszont hangosan zörög és nem tapad jól. A szög nem tud belevájni.
Városi használatra õrült ötlet lenne.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére