Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!

Vettem 3db Kenda belsõt, és amikor kibontottam, akkor vettem észre, hogy a szelep a felsõ 10mm-t leszámítva gumi borítású.
Ezt a fajtát azért nem szeretem, mert nem lehet csavarral rögzíteni a felnihez, és néha elferdül a belsõ szúszása miatt, másrész mindig attól félek, hogy a szelepnél fog kilyukadni. Nem tudom, hogy mennyire jogosak a meglátásaim, de ha igen, akkor legyetek szívesek javasolni valami jóféle de olcsó belsõt!
622-es a kerék és 37-estõl 47-esig használok többféle gumit alkalomtól függõen - autoszelepeset szeretnék.
Én a Panaracer 700x35/47C-t néztem ki, de sehol nem találok róla infót a neten.

Köszi szépen!

szerintem csak használd ezeket a belsõket, és ha tönkrementek, majd lecserled õket

amúgy én kenda belsõt többet nem veszek, mert elég silányak, volt amelyik 1 hónap után használat közben szétrepedt, van amelyiknek szar a szelepe, alig lehet fújni bele, és a szelepnél eleve nagyon durva az eldolgozása is

ami belsõ nekem is tönkremegy azt valami másra cserélem, cst-vel, rubenával még nem volt gondom és a continentalok is jók meg szépen eldolgozottak

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

Vettem 3db Kenda belsõt, és amikor kibontottam, akkor vettem észre, hogy a szelep a felsõ 10mm-t leszámítva gumi borítású.
Ezt a fajtát azért nem szeretem, mert nem lehet csavarral rögzíteni a felnihez, és néha elferdül a belsõ szúszása miatt, másrész mindig attól félek, hogy a szelepnél fog kilyukadni. Nem tudom, hogy mennyire jogosak a meglátásaim, de ha igen, akkor legyetek szívesek javasolni valami jóféle de olcsó belsõt!
622-es a kerék és 37-estõl 47-esig használok többféle gumit alkalomtól függõen - autoszelepeset szeretnék.
Én a Panaracer 700x35/47C-t néztem ki, de sehol nem találok róla infót a neten.

Köszi szépen!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Na meg az is érdekel, hogy az országúton sokkal jobb mintázatú külsõvel mennyire érzem majd meg a nehéz belsõket (a mostani Maxxis Advantage + belsõ + lötty számomra nagyon gyilkos kombináció aszfalton :)).

semennyire
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Mi lett a téli setup? :)

Panaracer Fire XC Pro

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy találom-e nyomát majd defektnek. A váltás elõtt viszonylag rendszeresen voltak, utána egy sem.
Na meg az is érdekel, hogy az országúton sokkal jobb mintázatú külsõvel mennyire érzem majd meg a nehéz belsõket (a mostani Maxxis Advantage + belsõ + lötty számomra nagyon gyilkos kombináció aszfalton :)).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Mi lett a téli setup? :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Slime van nekem is a belsõben. Én 6 órára szoktam állítani a szelepet és úgy engedem ki szép lassan a levegõt a szelepet kilazítva. Néha kicsit trutyis lesz ha túl gyorsan engedem a levegõt, de vízzel simán lemosható.

Nem mellesleg a Slime kapott egy jó pontot tõlem. A minap cseréltem le a külsõket télire, és a csere folytán vettem észre, hogy a régi külsõben van egy tüske ami a belsõt is átszúrta, de mostanáig a defektet észre sem vettem, tette a dolgát a lötyi rendesen...vagyis nem lett defektem.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Jogos :) (bár, ahogy most áll, már letisztulhatott a szelep környéke)
Köszi.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Miért 12 óra? Úgy ami van a belsõ külsõ falán (hülye megfogalmazás de nem tudom másképp) van belecsurog a szelepbe. Szerintem a legjobb ha óra 20 vagy 40 állásba teszed a szelepet így szépen lecsurog az aljába és szép lassan elkezded engedni egy csepp talán ha kijön, így kb semmi nem folyik a szelepbe. Ma csináltam a hátsót egy hete az elsõt. :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Defektgátló folyadékkal (slime) töltött belsõt hogy célszerû leengedni?
Az addig oké, hogy beforgatom a szelepet "12 óra" állásra, várok és úgy, csak az érdekelne, hogy a szelepet cserélnem kell utána, mert beragad, vagy kivenni és kimosni, vagy bármi más.

Trance

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
110kg körül vagyok és 1.75-ös Road Cruiser-t használok aszfalton és nincs semmi gond vele defektet sem kaptam még, pedig tej sincs benne. Bringabutikba vettem kb 2500 volt darabja

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

NEm tudom, nem vékonyka 26*1,9? Most 2.2 van fent elõl hátul. Én se vagyok épp vékony olyan 100+
Vastagabbat nem találtam, vagy csak nem kerestem eléggé?

aszfaltra mi a bánatnak úthenger ?

untig elég az 1,75 ahogy Stellaz írta.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

NEm tudom, nem vékonyka 26*1,9? Most 2.2 van fent elõl hátul. Én se vagyok épp vékony olyan 100+

én 26*1,75-öset használok és már az teljesen jó

szerintem a súlyod nem számít, országutin 100 kilós rájderek mennek 21 mm gumikon is

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts

CUBE... your life!!!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Hali!
Milyen külsõt ajánlanátok télre? Leginkább sztem csak aszfalton mennék. Most nn és rralf van fent de azt nem akarom legyalúlni. Ja és olcsóbb kéne. Az se baj ha nem hajtogatós. Illetve ha van valakinek eladó pestkörnyékén várok priviket

én tavaly egy schvalbe land crusiert vettem kifejezetten a téli hónapokra

olcsó, aszfalton is viszonylag jól gurul, hóban-latyakban egész használható marad, de akár terepre is lehet menni vele, és mindössze 2300 Ft volt darabja, bár idén szerintem 3 ezer alatt már nem kapni sehol

én úgy nézem, hogy ha csak télen használom, akkor kb. hamarabb fog elöregedni, mint elkopni

az egyetlen hátránya, hogy bazi nehéz, de kevésbé számít, mivel télen amúgy is keveset sprintelgetek, meg a sebességem is erõsen lecsökken ilyenkor :D

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Hali!
Milyen külsõt ajánlanátok télre? Leginkább sztem csak aszfalton mennék. Most nn és rralf van fent de azt nem akarom legyalúlni. Ja és olcsóbb kéne. Az se baj ha nem hajtogatós. Illetve ha van valakinek eladó pestkörnyékén várok priviket

CUBE... your life!!!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Mi Schwalbe gumikról diskurálunk az érintettel.;)

hát ez mondom én is!

korán vót még jóvanna

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

google?

2011

2012

mintha nem lenne túl nagy különbség :D

Mi Schwalbe gumikról diskurálunk az érintettel.;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Majd VV. :)

A sebesség mindent megold.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag